GRIPA PORCINA REVINE! Asa ne promite Evenimentul Zilei

6-10-2011 2 minute Sublinieri

Virusul pandemic A/H1N1 îşi va arăta ultimele puteri în sezonul gripal care e pe cale să înceapă. Va fi însoţit de două tulpini care au circulat şi în 2010. Medicii pun situaţia rar întâlnită pe seama pandemiei.

Aceleaşi tulpini de virus gripal ca în sezonul trecut îşi vor face simţită prezenţa şi în 2011-2012, conform estimărilor experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii. În consecinţă, nici formula vaccinului antigripal nu se schimbă, fapt rar întâlnit. De regulă, în fiecare an vaccinul antigripal diferă de cel din anul precedent. “O explicaţie posibilă pentru această situaţie este pandemia, când virusul A/H1N1 le-a înlocuit pe toate. Şi în acest an, suntem în coada pandemiei. Încă ne aşteptăm ca virusul pandemic să-şi facă simţită prezenţa“, comentează medicul Victor Olsavszky, şeful reprezentanţei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România.

Pe lângă virusul pandemic vor mai circula încă două, care au dat semne de viaţă şi în sezonul trecut, inclusiv în România: AH3N2 şi B. Vaccinul antigripal din acest an cuprinde aceleaşi tulpini ca cel de anul trecut (AH1N1, AH3N2 şi B).

Cine ar trebui să se imunizeze antigripal în acest an

Din cauza situaţiei speciale, în acest an, recomandările privind vaccinarea sunt similare celor din sezoanele gripale obişnuite. Mai exact, OMS recomandă vaccinarea antigripală pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani şi care sunt în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, sau cu imunodeficienţe, toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, gravidele, medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar.

Vaccinarea se recomandă a fi efectuată în lunile septembrie şi octombrie (înaintea apariţiei epidemiei de gripă), deoarece organismul are nevoie de cel puţin 2 săptămâni de la vaccinare pentru a se instala protecţia şi a fabrica anticorpi împotriva virusului.

Cum va fi sezonul gripal

“Deoarece ne aşteptam să ne confruntăm cu aceleaşi tulpini de virus, preconizăm că sezonul gripal va arăta la fel ca cel de anul trecut”, estimează epidemiologul american Patrick Burle. Marea Britanie, dar şi SUA, au avut anul trecut multe cazuri complicate de infecţie cu A/H1N1. În România, în sezonul 2010-2011, cel mai mare număr de cazuri de gripă spitalizate a fost înregistrat la persoane între 30-64 ani (44 % din totalul bolnavilor internaţi). În timpul pandemiei din 2009, au fost înregistrate 122 de decese, iar anul trecut 38 de decese, majoritatea la persoane între 30 şi 64 ani, care prezentau factori de risc asociaţi (obezitate, boli pulmonare, diabet zaharat, sarcină).

EVOLUŢIE ÎN ROMÂNIA

Dezinteres pentru vaccinarea antigripală

În sezonul 2010-2011, la nivelul întregii populaţii a României, s-a constatat o scădere considerabilă a numărului persoanelor care s-au vaccinat antigripal (5,6% faţă de 30% cât prevede Grupul de Lucru European pentru Gripă şi 16,7%, cât a fost în 2007). Mai conştiincioase sunt cadrele medicale (63,9%) şi vârstnicii (19,1% ). Astfel, numărul persoanelor vaccinate antigripal înregistrate în sezonul trecut, în ţara noastră, este cu mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii.

“Între 5 şi 15% din populaţie este afectată de infecţii ale tractului respirator superior în timpul epidemiilor de gripă anuale, boala gripală afectând persoanele de orice vârstă”, a declarat Adriana Pistol, Director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Nota:

Cata perseverenta in minciuna… demna a fi premiata de Goebbels.

Evident, nu se sufla o vorba despre faptul ca, in mod oficial, in urma unei anchete a comisiei de sanatate din Consiliul Europei, s-a incriminat drept fraudulos modul cum OMS a isterizat omenirea intreaga pentru a ajuta Big Pharma sa-si bage in buzunarele lor profituri uriase si in venele noastre vaccinurile lor experimentale.

La fel nu se spune nimic-nimic despre efectele secundare ale acestor cocktail-uri otravitoare – vaccinurile anti-gripa porcina, desi sunt, de asemenea, lucruri deja de notorietate.

Cel putin aflam un lucru bun: tot mai putini oameni au incredere in campaniile de vaccinare la gramada si sub impulsul isteriei panicarde.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Inscenari, facaturi, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “GRIPA PORCINA REVINE! Asa ne promite Evenimentul Zilei

  1. stand la rand la ziua de maine, ca in vremurile ce unii le-am trait, ne facem ecoul intrebarii: ‘la ce stati ?’..la ce s’o da !’ Iaca, amu se da gripa porcina, ca aia aviara s-a epuizat, iar umana, deh, doar pe sprinceana si pentru obrazul subtire.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare