DIALOG CU ALEXANDR SOLJENITIN (film documentar)

16-10-2011 42 secunde Sublinieri

Film-interviu (a se vedea mai jos celelalte parti) despre viata martorului Gulagului, Alexandr Soljenitin, un dialog despre cum ajunge omul sa fie dominat de cruzime, lacomie, despre cum sa intampinam moartea, despre Dostoievski si literatura rusa s.a.m.d.

Retinem, printre altele, cateva constatari ale lui Alexandr Soljenitin:

Eu am chemat la cainta, dar articolul meu nu a facut decat sa faca lumea sa rada. Care e prostul sa se caiasca? Cine s-o mai faca acum? Cand in articolele mele m-am cait pentru unele dintre faptele mele, rezultatul a fost unul singur. Aha, uite, o recunoaste singur, vedeti?! Si atat. Cat despre cainta in sine, despre faptul de a o incerca la randul tau, asa ceva n-a existat. Cat despre hotii nostri de astazi, asteapta tu cainta!

Din 1917 viata noastra s-a schimbat mult, si poporul s-a schimbat, acum nu mai este acelasi… Iar pe noi, cei care doream sa descriem realitatea, ne-au sugrumat, ne-au nimicit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Categorii

Pagini Ortodoxe, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “DIALOG CU ALEXANDR SOLJENITIN (film documentar)

  1. extraordinar documentar si extraordinar om

  2. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC - VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT
  3. Pingback: GULAG – film documentar BBC [video]. MARTURII ZGUDUITOARE ALE VICTIMELOR SI TORTIONARILOR DIN LUMEA DE COSMAR A LAGARELOR SOVIETICE - Recomandari
  4. Pingback: DUGHINISMUL – CONSIDERAT SECTA SATANICA DE BISERICA RUSIEI IN 2002. Lamuriri si puneri la punct intr-o polemica intretinuta superficial - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare