TURCIA SUSPENDA RELATIILE ECONOMICE SI POLITICE CU FRANTA. Erdogan ameninta cu masuri punitive, Franta coopereaza militar cu Cipru

25-01-2012 1 minut Sublinieri

erdogan-sarkozy

 

Parlamentul francez a aprobat luni noapte un proiect de lege care recunoaste faptul ca aproximativ 1,5 milioane de crestini armeni au fost ucisi de turci in timpul Primului Razboi Mondial. Oricine neaga acest lucru risca un an de inchisoare sau o amenda de 45.000 de euro in Franta, potrivit proiectului de lege adoptat. Premierul turc Tayyip Erdogan a reactionat dur si a catalogat legea drept “rasista si discriminatorie”, informeaza The Telegraph.

Turcia, la randul sau, considera ca masura este o insulta la adresa onoarei sale nationale si a suspendat deja relatiile militare, economice si politice cu Parisul. Prim-ministrul turc i-a cerut, de asemenea, presedintelui Nicolas Sarkozy sa nu semneze proiectul de lege, altfel va fi nevoit sa aplice “masuri punitive”.

“Acest proiect de lege este nul din punct de vedere legislativ“, a declarat Erdogan. “Nu ne-am pierdut speranta ca acest proiect de lege va fi corectat”, a adaugat el. Criticii sunt de parere ca Nicolas Sarkozy, care spera sa castige alegerile prezidentiale din primavara, este mult mai interesat de castigarea voturilor celor 500.000 de armeni care traiesc in Franta. Ministrul de externe francez, Allain Juppe, a declarat ca initiativa Frantei este “un pic inoportuna” si a cerut Turciei sa-si pastreze calmul.

Imperiul Otoman a fost dizolvat la sfarsitul Primului Razboi Mondial, insa guvernele viitoare si majoritatea turcilor considera ca acuzatia de genocid este o insulta la adresa natiunii. Autoritatile de la Ankara spun ca au existat pierderi uriase de vieti omenesti de ambele parti din cauza luptelor din zona.

Cipru si Franta au semnat un program de cooperare intre fortele lor armate, a spus Demetris Eliades, care s-a intalnit cu amiralul Philippe Combes, aflat intr-o vizita oficiala in Cipru, la invitatia sefului Garzii Nationale a Ciprului, lt-gr. Stylianos Nasis. […]


Categorii

1. DIVERSE, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “TURCIA SUSPENDA RELATIILE ECONOMICE SI POLITICE CU FRANTA. Erdogan ameninta cu masuri punitive, Franta coopereaza militar cu Cipru

  1. Deci pana la urma miza nu’s numai alegerile din Franta (si cei 500 000 armeni votanti), ci iesirea la Mediterna si Stramtori. Unde am mai citit asta ?
    ..aaa, dintotdeauna de la Campia Mierlei incoace.

  2. Pingback: Rusia si interesele sale din Cipru/ ISRAEL vrea BAZA MILITARA pe insula/ Grecia ridica GARD DE SARMA GHIMPATA la granita cu Turcia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare