Cleric al Patriarhiei Moscovei: RAZBOIUL MONDIAL ESTE INEVITABIL

18-02-2012 1 minut Sublinieri

…iar duhovnicul Patriarhului prezice GULAGUL daca se va schimba puterea in Rusia

global-war

Contradicţiile globale curente ar putea rezulta într-un război global mai devreme sau mai târziu, a spus un purtător de cuvânt al Patriarhiei Moscovei.

„Există multe procese în lume în care Rusia ar trebui să joace un rol mai activ, de vreme ce contradicţiile economice şi sociale care există în lume sunt atât de puternice, încât pot exploda în operaţiuni militare grave” a spus Pr. Vsevolod Chaplin, preşedinte al Departamentului Sinodal pentru Biserică şi Societate a Bisericii Ortodoxe Ruse, într-un interviu la Editura Svobodnaya Pressa (Presa liberă).

„Pentru ca aceste operaţiuni militare să nu atigă teritoriul sau vecinătatea hotarelor noastre, trebuie să ţinem forţele noastre armate pregătite să participe la liniştirea situaţiilor care pot duce la război, fie în Orientul Mijlociu fie în Asia Centrală, unde situaţia este tensionată”.

„În orice caz, nu vom reuşi să scăpăm de un mare război” a spus el.

Părintele Vsevolod a spus că dezvoltarea fără precedent a civilizaţiei ar putea duce la anihilarea a oraşe întregi.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=9080

Duhovnicul Patriarhului Kirill, Ily Nozdrin, crede ca cererea de schimbare a puterii este daunatoare Rusiei.

“Revendicarile reformatorilor moderni sociali de a se schimba puterea, de a da o lovitura, inseamna implementarea vechiului scenariu al unei revolutii dezastruoase. E clar ca acest lucru ameninta sa vina cu un nou genocid si, drept rezultat, ca o noua Kolyma, Magadan, Solovki, Regiunea Polara”, a spus preotul in cuvantul sau postat pe websiteul Orlovskaya Gubernia.

Potrivit parintelui, “cei care cauta puterea” vor aduce doar “rauri de sange, uciderea fratilor, foametea si invazia externa”.  (…)

kirill-ily



Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Patriarhul Kirill, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Cleric al Patriarhiei Moscovei: RAZBOIUL MONDIAL ESTE INEVITABIL

  1. Asta da problema! Un razboi mondial inevitabil!

  2. Nu stiu cum vad altii lucrurile, dar dupa parerea mea, toata aceasta retorica care vine din parte Bisericii Ortodoxe Ruse, de gen, daca nu ne bagam noi peste tot incepe razboiul mondial (exact retorica imperialismului american) si daca pica Putin revine bolsevismul, nu face decat sa transforme Biserica Ortodoxa Rusa intr-un bastion al putinismului, iar prin asta, intr-o tinta a unei posibile explozii de furie populara ruseasca in urmatorii ani (directionata de catre ideologi perversi). Tare ma tem ca se repeta aceleasi greseli de dinaintea Revolutiei Ruse, care au contribuit de fapt la acea evolutie catastrofala a societatii rusesti, si ca biserica este tarata din nou de puterea politica rusa intr-o aventura nefericita. Chiar nu inteleg argumentul asta cum ca daca se schimba puterea in Rusia vine Apocalipsa. Pai Putin a venit la putere prin alegeri si e normal sa plece tot prin alegeri. Iar daca continua sa masluiasca alegerile, va pleca in urma unei insurectii, completata eventual de un nou razboi civil, care va arunca Rusia in haos. Iar daca Biserica Ortodoxa Rusa ii suna in goarna, opozitia democratica va fi impinsa catre militantismul ateu. Asadar, tare ma tem ca Biserica Rusa are inca serioase probleme de maturizare, care se adauga la problema relatiilor cu puterea politica de extractie kgbista, si nu intelege ca Biserica trebuie sa fie deasupra partidelor.

    Intr-adevar, Biserica are o vocatie profetica, si e de datoria ei sa anunte din timp pericolele catre care ne indreptam, fara a se isteriza si fara a isteriza. Treaba devine insa suspicioasa atunci cand profetiile astea gadila urechile puterii politice. Asta nu inseamna ca nu e posibil ca, la urma urmei, Putin sa ramana in momentul de fata, pentru motive obiective, alternativa cea mai rezonabila pentru Rusia. Iar daca acesta este cazul, e de dorit ca Biserica Rusa sa-i acorde un sprijin rezonabil, conditionat si lipsit de accente mesianice.

  3. @Alexandru Racu:

    Intr-adevar, afirmatia cu Gulagul nu poate decat sa starneasca scepticism. In schimb, cea legata de razboi, nu e din registrul isteric; mai degraba e din registrul ideologic-constatativ, mai ales venind din partea ironicului Chaplin al Patriarhiei Moscovei. E, de fapt, inca un semnal ca Rusia (sau oficialii ei) are o linie peste care, daca se va trece, va considera ca un razboi e mai bun decat un status quo.

  4. E drept ca miroase a praf de pusca, si, ca ne place sau nu, Rusia are (si va avea intotdeauna) o mare responsabilitate la nivelul politicii internationale. Sa speram ca, macar intr-o oarecare masura, se va achita de ea. O Rusie instabila e ultimul lucru de care mai are nevoie lumea asta.

  5. situatia biserica-putin din rusia e o copie fada a situatiei similare din sua unde deja implicarea sua in “cruciada” antiterorista sprijinita si fabricata stim noi cum si de cine deja trage lumea spre un razboi mondial. rusia-china trebuie sa tina balanta in suspans, altfel vom avea un gulag mondial.

  6. Pingback: Cand PUTIN il citeaza pe Lermontov. Mobilizare electorala AGRESIVA sub semnul “BATALIEI PENTRU RUSIA” sau cand Putin invata lectia americana a RAZBOIULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Alegeri in Rusia si scenariul unui nou “PACT” RUSIA-GERMANIA. E credibila ipoteza? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Pr. Vsevolod Chaplin: ALTERNATIVA LA DRUMUL ORTODOXIEI RASARITENE E APOCALIPSA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare