Concediat de la NASA pentru convingerile CREATIONISTE si pentru respingerea HOMOSEXUALITATII

14-03-2012 1 minut Sublinieri

David_Coppedge_

Un fost expert al NASA a dat în judecată agenţia spaţială americană susţinând că a fost concediat din cauza credinţelor sale religioase, a declarat avocatul acestuia, marţi, în prima zi a procesului intentat la Los Angeles.

Specialistul în informatică David Coppedge a fost concediat, în 2011, de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) – un laborator al Institutului californian de tehnologie aflat sub contract cu NASA – după ce a susţinut tezele neocreaţioniste ale “designului inteligent”, un curent ce pune sub semnul întrebării teoria darwiniană a evoluţiei, a declarat avocatul său William Becker.

David Coppedge a depus plângere pentru discriminare religioasă în 2010 şi spune că a fost concediat nouă luni mai târziu, în semn de represalii. Potrivit JPL, concedierea sa s-a produs în cadrul unui program de reducere a numărului de salariaţi.

Marţi, la tribunal, avocatul William Becker a spus că JPL l-a acuzat pe clientul său de prozelitism, după ce acesta le-a oferit colegilor săi DVD-uri cu filme despre “designul inteligent”. Potrivit declaraţiilor făcute de William Becker, superiorul clientului său i-ar fi spus acestuia: “Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că vă hărţuiţi colegii cu religia dumneavoastră”.

Într-o declaraţie făcută sub jurământ, David Coppedge, care s-a angajat la JPL în 1996 şi a lucrat la misiunea Cassini de explorare a planetei Saturn, a negat acuzaţiile superiorului.

Avocaţii JPL susţin la rândul lor că fostul angajat şi-a obligat colegii să îi asculte tezele despre designul inteligent şi despre interzicerea căsătoriilor homosexuale în statul California. Potrivit aceloraşi avocaţi, concedierea lui Coppedge nu a avut nimic de-a face cu difuzarea acelor DVD-uri, cu atât mai mult cu cât doi dintre superiorii săi, creştini ca şi el, au cumpărat acele DVD-uri.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Concediat de la NASA pentru convingerile CREATIONISTE si pentru respingerea HOMOSEXUALITATII

  1. Teoria evolutionista este si ea de fapt o religie, o credinta, dar adeptii sai nu vor recunoaste cu usurinta acest lucru. In nici un caz nu este stiintific sa te prefaci ca o teorie este un fapt incontestabil, ci mai degraba nebunesc. Si la fel de anti-stiitific, dar si agresiv, sa desconsideri pe cei cu alte idei cum ar fi creationistii.

    Este drept, mult creationism stiintific, nu este nici el 100% perfect, dar are multe intrebari si raspunsuri demne de luat in seama care pun total sub semnul intrebarii multe dintre ideile evolutioniste.

    Spun asta mai mult din punct de vedere al stiintei, ratiunii si onestitatii.
    Si, desigur, mi se pare nefiresc ca atunci cand observi un univers infinit de planuit, de organizat, si de perfect, sa nu il atribui unei Persoane cu voie, ratiune si putere de infaptuire. Daca am gasi un obiect cat de simplu, o masa, intuitia noastra nu va ezita sa ne spuna ca ea trebuie sa fi fost facuta de o persoana, cu atat mai mult cand observam un univers infinit mai mare si mai perfect decat o masa. Si aici nu m-am referit la viata in sine (care este ceva cu totul nepretuit). Dar asta tine mai mult de filozofie, nu neaparat de “stiinta bruta”; societatea actuala a renuntat in mod nefericit la nevoia de a aplica filozofia in studiul realitatii.

    Dar, oricum, existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata stiintific. Apropierea de Dumnezeu se poate realiza doar in masura in care omul il cauta pe Dumnezeu din adancul inimii, se pocaieste, si urmeaza Calea lasata de El.

  2. Multi dintre cei care nu cred in Dumnezeu si nu cred ca tot acest univers este creatia Lui,lupta impotriva credinciosilor, hulind sau incercand sa lupte chiar impotriva lui Dumnezeu.
    Nu mai stiu exact cine a zis, dar am citit mai demult aceasta:

    “Cat de nebun trebuie sa fi, ca sa incerci sa lupti impotriva a ceva ce crezi ca nu exista!”

    (fraza este redata cu aproximatie)

  3. Pai, sa luam legea entropiei, care spune ca entropia nu poate decat sa creasca sau, cel mult, sa ramana constanta. Pus in alte cuvinte, suna asa: in universul nostru nu exista surse de anti-entropie. Adica, anti-entropia existenta in universul nostru TREBUIE sa provina din AFARA universului. Este adevarat ca chestia asta nu implica neaparat existenta lui Dumnezeu, ci doar existenta a ceva transcendental universului nostru, insa este un inceput.

  4. Pingback: Marea Britanie INTERZICE predarea CREATIONISMULUI in scolile publice. In schimb, impune NECESITATEA predarii TEORIEI EVOLUTIONISTE - Recomandari
  5. Pingback: PAPA FRANCISC: Big Bangul si evolutia sunt adevarate - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare