DEMONSTRATIE DE FORTA A BISERICII RUSE: 65.000 de oameni au participat la RUGACIUNEA PENTRU APARAREA CREDINTEI din Moscova (VIDEO)

23-04-2012 51 secunde Sublinieri

Zeci de mii de crestini ortodocsi au participat la o slujba tinuta in afara catedralei din Moscova, Catedrala Hristos Mantuitorul, intru apararea credintei, a obiectelor sfinte si a Bisericii, avand in vedere recentele atacuri asupra sfinteniilor crestinesti.

Slujba de duminica a strans aproximativ 65.000 de credinciosi, conform informatiilor oficiale ale politiei. Manifestarea a venit ca un raspuns la ceea ce Biserica a considerat ca fiind o serie de acte lipsite de respect fata de ortodoxie.

Obiectele sfinte ale ortodoxiei ce au fost atacate in aceasta primavara au fost aduse special la Catedrala. Printre ele se afla un crucifix inalt de 3,5 metri taiat de un atacator in catedrala de din orasul Nevinnomyssk, aflat in sudul Rusiei. S-au mai aflat, de asemenea, 5 din cele 30 de icoane taiate cu un topor, din orasul Veliky Ustyug. Din acelasi oras a fost adusa si icoana Maicii Domnului impuscata in anii 1920.

Credinciosii au denuntat si alte cazuri de vandalism: in martie, Catedrala Sf. Serghie din Radonej din orasul Mozyr a fost acoperita de inscriptii blasfemiatoare la adresa crucii. In Aprilie, atacatorii au turnat gaz si au dat foc usii de intrare de la Catedrala Sf. Dumitru al Tesalonicului din Krasnodar. In Regiunea Rostov, in ajunul Pastelui, vandalii au turnat vopsea neagra pe capela ridicata in memoria celor cazuti in razboaiele din Afganistan si Cecenia, ca si cei disparuti in dezastrul de la Cernobal.

In februarie a avut loc scandalul cantecului blasfemiator al trupei de punk feminista Pussy Riot, tinut in principala catedrala a Moscovei, in fata altarului.

Astfel de slujbe au fost tinute si in restul tarii. (…)

Photo tweeted by Oleg Kashin@KSHN on April 22, 2012

 


 


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Kirill, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “DEMONSTRATIE DE FORTA A BISERICII RUSE: 65.000 de oameni au participat la RUGACIUNEA PENTRU APARAREA CREDINTEI din Moscova (VIDEO)

  1. BRAVO,RUSILOR!

  2. Tare Chiril acesta! Are succes în solidarizare. Demn de reţinut! Indiferent de sprijinul din partea aparatului de stat…

  3. Aparatul de stat intr-o tara crestina ortodoxa este DATOR SA SPRIJINE Biserica si pe ierarhii ei!

  4. vesminte liturgice rosii..asta aduce aminte de sangele martirilor..

  5. Hristos a inviat!

    Bravo lor! Un exemplu de curaj, nu de credinciosi lesinati.

  6. cinste lor! Fie ca Rusia sa urmeze calea spre Inviere!

  7. mda, as spune si eu “cinste lor!”, dar dupa toate acestea vor spune Slava Maicii Rusii si traiasca drepturile ei ortodoxe asupra celorlalte popoare…

  8. Foarte bine! Bravo lor!
    “”In februarie a avut loc scandalul cantecului blasfemiator al trupei de punk feminista Pussy Riot, tinut in principala catedrala a Moscovei, in fata altarului.””
    Dar cum au intrat smintitele alea in Catedrala? nu le-a luat nimeni de urechi sa le scoata afara? sau sa le fi inchinat cu Sfanta Cruce, poate dispareau ca al rau… Doamne iarta-ma!

  9. @ Titus L:
    Pai atunci n-ar mai fi pe calea respectiva… 🙂
    Din nefericire vedem cazuri de astfel de “trufie ortodoxa” si de neintelegere intre frati, nu numai la rusi si la vecinii lor (romani, georgieni), ci mi se pare ca si intre greci, sarbi, bulgari… Ce sa-i facem, daca fiecare ne consideram mai cu motz/drepturi?

  10. @silviu
    Ai dreptate, intre ortodocsi este un duh de dezbinare foarte evident in ultimii ani! Toti suntem vinovati…

  11. @silviu, mihailp

    Din nefericire, rusii si fratii lor mai mici, sarbii, considera ca daca sunt credinciosi ai dreptei credinte sunt niste natii mai speciale. Ei uita ca cine vrea sa fie cel mai mare trebuie sa fie mai mic dintre toti. De asta si este dezbinare…

  12. Pingback: Cazul PUSSY RIOT: CRIMA SI PEDEAPSA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Rusia: organizatii ortodoxe vor sa infiinteze un PARTID POLITIC “ORTODOX” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: PATRIARHUL DANIEL: surprinzator mesaj de solidaritate fata de BISERICA RUSIEI si Patriarhul Kirill, care… nu se regaseste si pe siteul Patriarhiei Romane - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: PARINTELE PAVEL ADELGEIM. Avertismentul preotului rus incomod ucis in circumstante neclare: “Biserica Ortodoxa Rusa devine un departament guvernamental responsabil pentru ideologie” - Recomandari
  16. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
  17. Pingback: PATRIARHUL KIRILL la Chisinau pentru celebrarea a 200 de ani de la crearea EPARHIEI CHISINAULUI. Polemica: Pr. Savatie Bastovoi vs Constantin Tanase (TIMPUL)/ Limba moldoveneasca judecata la Curtea Constitutionala a RM/ Rusia in razboi comercial cu Ucrain
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare