PATRIARHUL DANIEL: surprinzator mesaj de solidaritate fata de BISERICA RUSIEI si Patriarhul Kirill, care… nu se regaseste si pe siteul Patriarhiei Romane

7-11-2012 1 minut Sublinieri

Preafericirea sa Patriarhul Daniel al Romaniei a trimis o scrisoare Patriarhului Kirill al Moscovei si a toata Rusia, in care isi exprima sprijinul fata de initiativele Patriarhiei Moscovei legate de protejarea si promovarea principiilor Evangheliei si ale traditiei crestine in societate. Textul este redat mai jos.

Sfintia Voastra,

Iubite frate si impreuna-slujitor intru Hristos, Domnul nostru,

In ultima perioada am auzit despre acte reprobabile savarsite atat impotriva Bisericii Ortodoxe Ruse cat si impotriva Preafericirii Voastre personal.

Din nefericire, atitudinea anticrestina a unor persoane sau asociatii ce pretind ca reprezinta societatea civila este manifestata din ce in ce mai mult peste tot in lume. Valorile perene ale crestinatatii promovate de Biserica Ortodoxa sunt din ce in ce mai dispretuite intr-o societate preponderent individualista si secularizata, care, din nefericire, nu mai poate percepe prezenta lui Dumnezeu si intelege nevoia comuniunii cu El.

In acest sens, Biserica Ortodoxa Romana sprijina initiativele Bisericii Ortodoxe a Rusiei, biserica sora, in ceea ce priveste protejarea si promovarea principiilor Evangheliei si ale traditiei bimilenare crestine in societate. Totodata, Biserica Ortodoxa Romana isi exprima solidaritatea frateasca cu Biserica Ortodoxa Rusa ce este defaimata si umilita. Gandindu-ne la cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos catre ucenicii Sai: In lume necazuri veti avea, dar indrazniti, caci am biruit lumea (Ioan 16: 33), ne rugam Sfintei treimi sa va intareasca duhovniceste si sa va apere.

Cu siguranta, in timpul greilor ani ai dictaturii comuniste, Bisericile noastre au invatat sa nu accepte cultura fara credinta, stiinta fara spiritualitate, materia fara spirit, cunoasterea fara comuniune, filosofia fara speranta, si, mai mult decat orice, o societate fara Dumnezeu. Din nefericire, observam ca societatea capitalista de astazi este deseori ostila Bisericii si lucrarii acesteia in societate.

In acest context, credem ca tocmai in aceste incercari consultarea si cooperarea intre Bisericile noastre surori ne intareste in apararea adevaratei credinte si in cultivarea comuniunii fratesti.

Cu adanc respect si dragoste frateasca intru Hristos

+ DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL: surprinzator mesaj de solidaritate fata de BISERICA RUSIEI si Patriarhul Kirill, care… nu se regaseste si pe siteul Patriarhiei Romane

  1. Doamne, miluieste, apara, lumineaza, iarta si mantieste pe Preafericirea sa Patriarhul Daniel al Romaniei.

  2. Pingback: Poate fi Rusia centrul lumii crestine? Ce inseamna “A TREIA ROMA”? - Recomandari
  3. Pingback: PATRIARHUL KIRILL la Chisinau pentru celebrarea a 200 de ani de la crearea EPARHIEI CHISINAULUI. Polemica: Pr. Savatie Bastovoi vs Constantin Tanase (TIMPUL)/ Limba moldoveneasca judecata la Curtea Constitutionala a RM/ Rusia in razboi comercial cu Ucrain
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare