Cetatenii din zona euro vor pastrarea monedei unice. GRECII AU PROCENTAJUL CEL MAI RIDICAT DE SUSTINATORI AI EURO…

25-05-2012 41 secunde Sublinieri

Majoritatea cetatenilor zonei euro, inclusiv din Germania si Grecia, ar vota pentru pastrarea monedei unice, daca a doua zi ar avea loc referendumuri in tarile lor pe aceasta tema, potrivit unui sondaj.

Aproximativ 6 din 10 alegatori din Grecia, Germania, Franta, Italia si Spania au afirmat ca ar opta pentru mentinerea tarilor lor in zona euro, iar o proportie similara ar fi in favoarea organizarii unui astfel de referendumuri, potrivit sondajului realizat de institutul de cercetare Ipsos.

Cel mai puternic sprijin popular pentru moneda unica, de 75%, este in Grecia, care risca o iesire precipitata din uniunea monetara.

In Germania si Italia, majoritatea este mai restransa, de numai 57%.

Indiferent de agitatia si dezbaterile care au loc in aceste state, se pare ca, pentru moment, oamenii vor pastrarea euro“, a declarat John Wright, vicepresedinte pentru relatii publice internationale la Ipsos.

El a aratat ca rezultatul sondajului transmite un semnal pozitiv despre euro, acela ca oamenii nu vor abandonarea monedei. Sprijinul pentru organizarea unui referendum referitor la euro este cel mai puternic in Germania, respectiv de 7 din 10 participanti la sondaj.

Aproximativ 10% dintre cei intervievati in majoritatea statelor incluse in cercetare nu si-au exprimat vreo preferinta, sugerand ca majoritatea celor care sustin euro in Germania si Italia ar putea fi fragila. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Cetatenii din zona euro vor pastrarea monedei unice. GRECII AU PROCENTAJUL CEL MAI RIDICAT DE SUSTINATORI AI EURO…

  1. @mihai:

    Pai da, de fapt era previzibil, asa cum am aratat de aici:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/07/catre-statele-unite-ale-europei-sau-catre-haos/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/05/19/scenarii-catastrofice-despre-iesirea-greciei-din-euro-stare-de-razboi-inceput-al-dezastrului-merkel-a-ajuns-la-vorba-lui-papandreou-vrea-referendum/

    Si inca de anul trecut, cand s-a facut ditamai tam-tamul pe marginea falimentului Greciei: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/16/ce-deznodamant-ar-avea-scenariul-armaghedon-in-cazul-greciei/

    Sau din 2010/ “SCAPA CINE POATE…”. Iar “Statele Unite ale Europei” asteapta dupa colt/: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/05/12/anul-dezastrului-total-scapa-cine-poate-iar-statele-unite-ale-europei-asteapta-dupa-colt-stiri-10-11-mai-2010/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/30/pasi-decisivi-in-directia-guvernului-european-statele-nationale-intre-barosul-european-al-austeritatii-si-nicovala-haosului-social-se-agita-din-ce-in-ce-mai-puternic-sperietoarea-terorismului-ni-s/

    Inca de atunci, cand nu existau alegeri, se agita spectrul extremismelor/ http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/10/21/ultima-tradare-catre-fmi-romanii-care-muncesc-vor-fi-sclavii-unei-tari-bananiere-dar-ultra-informatizate-guvernul-economic-european-o-realitate-tot-mai-iminenta-aplicand-strategia-batul-si-m/

    Nota noastra: Interesant tablou de familie masonica ne infatiseaza )inca) seful roman al masoneriei, Eugen Ov. Chirovici. In analiza sa el continua sa dezvolte propaganda europenist-masonica despre cum Uniunea Europeana este singura sansa de “izbavire” a europenilor din pericolul extremismelor, produs de criza economica (pe care a produs-o ghici cine). Oricum, aceasta teza simplista (ca orice teza ideologica si politic interesata) corespunde intru totul evenimentelor in curs. Vedem cum statele se cocârjesc tot mai mult sub dominatia autoritara a Bruxellesului, care a căpătat tot mai multă indrazneala in a-si impune agenda de taxe proprii si de transformare intr-un guvern federal in toata legea. Asadar, euromasonii aplica strategia veche, dar verificata a baţului şi a morcovului (stick and carrot): pe de o parte ne ameninta cu extremismele, haosul, razboiul, daca suntem lasati “de capul nostru” (adica daca nu ne hotaram sa renuntam de tot la orice fel de suveranitate nationala), pe de alta, ne infatiseaza mirajul iesirii din criza economica si marasmul social care deja se produce pe alocuri (vezi ce este la noi, in Franta, etc.). Sigur, iesirea din criza si izbavirea din nenoricire nu se poate decat daca UE se transforma in stat in toata regula.

    Acesta este sensul crizei structurale prin care trece Grecia si alte tari europene: ori eurobonduri, adica federalizare, ori status-quo merkelian.

    Pana la urma, cel mai probabil, asa cum o arata si acest sondaj, “europenii” vor cere singuri-singurei o SUE, ca sa se spele eurocratii pe maini si sa nu para ca e un proiect de laborator (asa cum e).

    Si, desigur, asta face parte inca din intregul proces al crizei mondiale, declansat din 2008: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/01/criza-mondiala-control-mondial/

  2. Grecii, sustinatori ai EURO?
    N-as zice…

  3. @FlorinM:

    E foarte posibil. Ei nu vor memorandumul cu FMI si UE, adica nu vor austeritate, insa vor euro. Ca doar au ochi sa vada ca in Vest euro nu inseamna austeritate. In plus, probabil au fost speriati cu drahma.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare