Dezastrul de la Fukushima este “UN RAZBOI NUCLEAR FARA RAZBOI”

24-05-2012 2 minute Sublinieri


A trecut mai mult de un an de la cutremurul masiv de 9 grade si tsunami-ul ce i-a urmat care au devastat centrala nucleara Fukushima Daiichi de pe coasta de est a Japoniei, deversand cantitati incomensurabile de radiatie in mediul inconjurator. Si, pana in ziua de azi, amenintarea nucleara ramane prezenta in lume sub forma a ceea ce unii au numit “un razboi nuclear fara razboi”.

Desi guvernele si multe agentii media au minimalizat dezastrul, consecintele lui continua sa ameninte sanatatea si bunastarea plantelor, animalelor si oamenilor nu numai din Japonia, ci din intreaga lume. Cu mult mai grava decat Cernobal, catastrofa Fukushima reprezinta un holocaust nuclear in toata puterea cuvantului, avand consecinte graduale, pe termen lung, pe care de-abia acum incepem sa le intelegem.

Chiar daca devastarea nu a avut loc prin napustirea rapida a unei bombe atomice, elementele radioactive de la Fukushima isi continua linistite drumul cu ajutorul aerului si al curentilor oceanici catre soluri, rezerve de apa potabila, ferme, pajisti, parcuri de joaca pentru copii, avioane si multe alte surse. Produsele construite din elemente si materiale contaminate radioactiv, mai ales in Japonia, expun mii, daca nu chiar milioane de oameni unor nivele periculoase de radiatie.

“Elementele radioactive periculoase raspandite in mare si aer in jurul Fukushimei se acumuleaza la fiecare nivel al lantului trofic (de exemplu, in alge, crustacee, pesti mici, pesti mari, apoi oameni; sau in sol, iarba, laptele si carnea de vaca, apoi oameni)”, scrie Helen Caldicott in articolul ei, “Fukushima: Cum se joaca sustinatorii energiei nucleare de-a impusca mesagerul”. “Intrand in corp, aceste elemente – numite emitatori interni – migreaza catre organe specifice precum tiroida, ficat, oase sau creier, iradiind continuu volume mici de celule cu doze mari de radiatii alfa, beta sau gamma, ducand odata cu trecerea anilor la aparitia cancerului.”

Razboiul nuclear, fie el intentionat sau nu, a fost deja declarat. Indiferent daca dezastrul Fukushima a fost provocat de un eveniment natural sau de catre o conspiratie terorista, tragaciul a fost apasat si razboiul nuclear tacut a fost pus in miscare. Miile de baghete de combustibil expuse de la Fukushima continua sa ramana in conditii precare. Reactorul 4 este in pragul prabusirii, iar radiatia din scurgerile existente continua sa se extinda.

Din punct de vedere politic, intreaga natiune a Japoniei este cea mai mare victima de pana acum, economia tarii aflandu-se in pragul colapsului. Tokio sufera de primul deficit tranzactionar de dupa 1980, iar restul bazei de productie a tarii se reduce rapid pe masura ce lumea devine din ce in ce mai banuitoare la adresa bunurilor importate din Japonia.

Deoarece nu se face niciun efort pentru a controla Fukushima, asa cum s-a procedat cu Cernobal, uzina in sine reprezinta o arma nucleara aflata in fiecare secunda in razboi planeta Pamant. Si din punctul de vedere al umanitatii, deja au murit mii de oameni, milioane urmandu-le in anii si deceniile ce vor veni, pe masura ce suflul de radiatie se va instala in fiecare crevasa a ecologiei globale, declansand cresteri rapide a numarului bolnavilor de cancer si alte boli mortale.

traducere pentru razbointrucuvant de B.D.


Categorii

1. DIVERSE, Fukushima (criza nucleara), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Dezastrul de la Fukushima este “UN RAZBOI NUCLEAR FARA RAZBOI”

 1. De ce nu se face niciun efort pentru a controla Fukushima (asa cum s-a procedat cu Cernobal)?!?

 2. @timisonean 1

  Nu se face, pentru ca nu se vrea!
  Lumea este DEJA in clocot si depinde de unde va incepe sa se ‘verse’ pe dinafara fiindca…suntem prea ‘multi’ iar ‘planeta n-are cum sa ne mai hraneasca pe toti’ – enormitati auzite de mine din ce in ce mai des!

  Japonezii sunt cu americanii si asculta de ei altminteri…vai de ei!
  Tot ce se petrece, este un haos ‘controlat’!
  “Dezbina si stapaneste” este la ordinea zilei; sub avalansa stirilor nefaste si-a evenimentelor negative de pretutindeni, putini sau aproape nimeni nu-si mai pune problema reactoarelor si-a consecintelor de pe urma lor pentru omenire; acuma, ‘scapa cine poate!’ – fiecare-i pentru el – atata timp cat nu este d(in) parohia lui, nu-l priveste! Ce-l intereseaza pe el de vecinul lui?! Doar daca-i merge BINE se ofenseaza si cauta sa-i omoare capra!

 3. Pingback: FUKUSHIMA: dezastrul nuclear a dus la aparitia FLUTURILOR MUTANTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: Fukushima: pericol de CONTAMINARE a oceanului cu APA RADIOACTIVA - Recomandari
 5. Pingback: Fukushima: un ARMAGHEDON nuclear al JAPONIEI? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare