Dr. Mencinicopschi: CE BAUTURI SI ALIMENTE (NU) SUNT RECOMANDATE PE CANICULA?

17-07-2012 1 minut Sublinieri

 

Odată cu venirea zilelor toride, specialiştii susţin că ar fi bine să spunem adio cefei de porc sau shaormei.

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare recomandă carne albă, legume, limonadă şi foarte mult ceai verde.

Pentru băutorii de bere, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi susţine că cea mai bună este cea îmbuteliată în sticlă brună.

Nicio masă fără legume! Acesta este mesajul specialiştilor în nutriţie „pe vremuri de caniculă”. Alegerea cea mai fericită pentru o masă „de vară” este o supă rece. Indiferent dacă este de roşii, dovlecei, sau, pur şi simplu, dintr-un amestec de legume, supa rece poate fi meniul ideal pentru prânz. „Este indicat să se mănânce multe legume şi carne albă, de peşte, de pui.

Cu ce ne hidratăm

Sucurile carbogazose, sintetice şi, deseori, pline de chimicale şi, mai ales, de calorii trebuie eliminate din dietă pe perioada caniculei.

Este bine să se consume foarte multă limonadă, apă şi foarte mult ceai verde călduţ. Nu sunt rele nici ice-tea-urile astea noi care au apărut şi care nu sunt foarte bogate în zahăr. Pentru cei care doresc să bea bere, trebuie să o aleagă pe cea la sticlă şi să fie atenţi ca produsul să respecte legea purităţii germane a berii. Adică să fie făcută numai şi numai din malţ, hamei, drojdie şi apă de calitate. Acum se foloseşte un amestec de acizi amari în loc de hameiul zdrobit. Este la fel de important ca berea să respecte procesul tehnologic, acela lung, cu fermentaţie primară şi secundară. Este indicat ca berea să fie îmbuteliată la sticlă brună pentru că berea se degradează sub influenţa luminii, al radiaţiilor ultraviolete.

De exemplu, în Australia este interzisă ambalarea berii în altfel de sticlă. Nociv este şi PET-ul pentru că berea are o putere de extracţie chiar mai mare decât apa şi se extrag acei xtalaţi, adică ceva cancerigen. Foarte bună este şi berea nefiltrată, care se face la acele manufacturi în Centrul Vechi. Însă este indicat ca bărbatul să nu consume mai mult de 700 de mililitri pe zi, iar femeia să nu depăşească 300”, a explicat prof. dr. Mencinicopschi.

Detalii pe ringincentrulvechi.ro.

 


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Gheorghe Mencinicopschi

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Dr. Mencinicopschi: CE BAUTURI SI ALIMENTE (NU) SUNT RECOMANDATE PE CANICULA?

  1. Pingback: Alimentele, fructeșe si bautura pe canicula: CE NE IMBOLNAVESTE SI CE NE MENTINE SANATATEA. UE schimba ETICHETELE alimentelor (stiri sanatate si alimentatie) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare