Emisiunea In premiera despre “OTRAVA DIN GALANTARE” – o ancheta socanta privind ESCROCHERIILE UCIGASE ALE HIPERMARKETURILOR si “INGREDIENTELE” NESTIUTE DIN ALIMENTE (VIDEO)
CE MANCAM NOI, DE FAPT, CUMPARAND CARNE, MEZELURI, LAPTE SAU BRANZA DIN (HIPER)MAGAZINE?
DE CE FACEM CANCER SAU BOLI DE INIMA?
ANTIBIOTICE (TETRACICLINA) SI PESTICIDE (DDT, ENDOSULFAN), FOSFOR, SARE IN EXCES, NITRITI SI NITRATI, ALIMENTE EXPIRATE SAU DEGRADATE…
Emisiunea In Premiera, realizata de Carmen Avram (Antena 3) pe subiectul alimentelor chimizate din supermarketuri si nu numai, cu precadere despre carne de pui, lapte, produsele de tip mezeluri sau branzeturi, dar si despre escrocheriile comerciale de-a dreptul criminale practicate de catre lanturile de supermagazine in mod curent si pe scara larga (reambalare ilegala, schimbarea etichetelor si repunerea in vanzare a alimentelor degradate) – si organizate in retele mafiotizate, pornind de la sefii hipermarketurilor si mergand pana la autoritatile guvernamentale “pentru siguranta alimentelor” – cu dezvaluiri socante ale unui fost sef al OPC.
Participa si prof. dr. Gh. Mencinicopschi si dr. nutritionist Nicolae Hancu.
Realizator: Ramona Puiulet.
Explozia demografică din ultima perioadăpune probleme industriei alimentare, care nu mai poate ţine pasul cu ritmul ameţitor în care creşte populaţia mondială.În cursa frenetică pentrua asigura hranapentru oamenii planetei, mulţi producători au început să caute scurtături pentru a-şi trimite marfa la vânzare şi a face profit.Ultimii ani au dovedit că substanţele care îi ajută pe producători nu sunt întotdeauna sănătoase pentru consumatori, pentru oameni, iar legile care reglementează ce se poate pune în produsele alimentare sunt mult prea permisive.
Echipa “În premieră” a realizat un reportaj prin care a trimis la analiză produsele mâncate cel mai mult în România, produse pe care un român obişnuit le mănâncă de câteva ori pe lună: pui, lapte, brânză topită şi cremvuşti.
Antibiotic, pesticide, fosfor şi sare în exces, substanţe care, ingerate în mod regulat vreme de mai mulţi ani, pot conduce la grave probleme de sănătate.
Carmen Avram şi echipa ei te invită să vizitezi site-ul emisiunii: inpremiera.antena3.ro.
Aici vei găsi arhiva emisiunilor marca “În premieră”, precum şi detalii despre cei care îţi aduc reportaje de excepţie.
Legaturi:
- Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Unele produsele de post din comert ne pot face rau
- “CARNEA” DIN MEZELURI este inlocuita cu APA, E-URI, SORICI EMULSIONAT, SOIA SI AMIDON
- MEZELURILE – “mizeriile” care ne mint si ne imbolnavesc
- MANCAREA SANATOASA, UN LUX PENTRU ROMANI. Industria genocidului alimentar vs. lupta dura pentru alimentatia naturala (ECO). Reportaj “ROMANIA, TE IUBESC”
- ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC SUNT PESTE TOT. Un reportaj Romania, te iubesc! (VIDEO)
- MANCAREA CU HORMONI SI EFECTELE EI DEZASTRUOASE: pubertate precoce, obezitate, cancere… – reportaj “Romania te iubesc” (VIDEO)
- Fructe si legume IRADIATE, INJECTATE CU PESTICIDE SI ALTE OTRAVURI. Iata mancarea “naturala” si “sanatoasa” pe care o dam zilnic si copiilor nostri…
- CAFEA CANCERIGENA? Prof. Mencinicopschi arata ca mult mai periculosi sunt cartofii prajiti si alte alimente care contin ACRILAMIDA (VIDEO)
- SUPERMARKETURILE ne vand lapte nenatural si mezeluri fara carne
- SUPERMARKETURILE ne trateaza cu alimente expirate si etichete false
- Glutamatul de monosodiu si CONTROLUL POPULATIEI
- DR. PAVEL CHIRILA si altii la Sophia: NU HRANI CANCERUL! Informatii esentiale despre factorii declansatori si remedii! [VIDEO+REZUMAT]
Ar trebui ca si in Romania sa existe mai multe ferme si cu vanzare directa la populatie. Adica pot avea contracte cu industriasi, dar sa accepte si vanzarea directa catre populatie. Eu de mai bine de doi ani cumpar animalul 🙂 direct de la ferma, intreg sau jumatate, dupa care imi fac toate preparatele in casa. La fel cu laptele si-mi fac branza, iaurt, smantana in casa. La fel legume, fructe pe care le consumam prospete sau le conserv prin fierbere, distimare sau congelare in functie de produs. Cumpar de la supermarket numai un minim necesar, in general produse de “bacanie” : faina, orez, ulei…Sigur ca astazi exista tot timpul un minim risc in orice produs datorita poluarii, dar orisicat, un produs cumparat direct de la producator este mai putin nociv decat unul industrializat sau trecut prin nu stiu cati intermediari.
Am observat si cu alte ocazii ca Antena 3 sustine prostia cu explozia demografica si cu lipsa de resurse alimentare, daca nu ma insel am auzit-o chiar din gura d-nei Carmen Avram.
Pacat.
“Superficialitatea cu care problema este tratata in Romania”,, Din nefericire ea este o problema internationala de mult timp, numai ce patrunde in Romania o data cu “integrarea” occidentala.
Mostenirea integrarii: animalele crescute/unflate cu antibiotice (si li se dau antibiotice nu ca sa fie protejate de o boala anume, ci intentionat sa creasca mai repede, la cerintele din ce in ce mai crescute ale pietii, pesticidele la plante – care au acelasi rol ca antibioticul la animale… sa creasca productia, ingineria genetica, vaccinuri, etc, etc.
Chiar si stiinta medicala a demonstrat-o ca, daca in trecut bolile care ucideau erau epidemiile, sec 20 a facut intorsatura la niv intenational: nr 1 si 2 pe planul mortalitatii il ocupa bolile de inima si accidentele vasculare/cerebrale, iar nr 3 cancerul. Obezitatea care cam sta la unbra acestora,
Si totul se pune pe seama “environment” adica ce mancam, ce respiram, ce bem, cat de activi suntem, etc.
Alimentele naturale si organice ocupa poate mai putin de 5% din ce se gaseste pe marketul alimentar in general si asta ii include si pe multi fermieri (apropo de a te duce si lua animalul) numai daca ei sunt certificati organici (iar acestia din urma rezista greau), si chiar si acolo se mai poate strecura ceva; iar pretul alimentelor organice este de ce cel putin 4-5 ori mai mare si aspectul lor nu atat de atragator.
Explozia demografica este intradevar o prostie insa lipsa de resurse alimentare, NU, chiar deloc. Omul modern al zilelor nostre s-a mutat din agricultura la birou, vrea sa manance cat mai mult si cat mai “bine:, acest bine in conceptia multor semeni de-ai nostrii inseamna in maj. carne si produse de origine animala.
Alt aspect: chiar daca ti-ai creste puiul sau animalul in spatele casei, prin gatirea carnii (mai ales prin prajire) se emana substate cancerigene (fapt demontrat stiintific deja). Deci si naturala sa fie carnea, ce-i pream mult, iar nu-i bine.
Imi aduc aminte de bunicii mei, cat de sanatosii si puternici erau, iar carnea o vedeau la zile mari (de praznice imparatesti), nu s-au dus la un doctor in viata lor si au murit de batranete. In acele vremuri oamenii desi nu erau prea scoliti aveau parca un simt al moderatiei in toate, inclusiv in cele ale mancarii. Iar posturile le tineau cu sfintenie si simplu fara sofisticatiuni cum facem noi astazi: tofu, soia etc.
Admin vreau sa te rog sa faci o modificare la Evanghelia zilei, Ioan X 9-16, corect este – Am si alte oi care NU sunt din staulul acesta. Te rog sa nu faci public comentariul. Multumesc si iarta-ma ca am postat aici, dar la sectiunea respectiva nu se pot face comentarii. Doamne ajuta!
@ Munteanu:
Totusi publicam comentariul, ca sa putem si raspunde la el, desi este off-topic: din pacate, nu redactam noi Evanghelia zilei, Apostolul si Sinaxarul, ci doar le preluam de la Doxologia, asa cum sunt facute. Ne pare rau.
La un articol precedent de aici am dat un exemplu de film in care se poate vedea cum se reambaleaza carnea in Franta, pentru a putea fi pusa, ulterior in vanzare. Acest tip de dezvaluiri au fost facute acum cativa ani la televiziunea franceza in cadrul emisiunii “Envoyé spécial, care seamana foarte mult cu emisiunea facuta de Carmen Avram, si care pare ca dezvaluie adevaruri mai putin stiute de oameni, dar fidelizandu-i cumva fata de acest tip de informatie, facandu-i sa capete incredere intr-o prima faza, si putand sa-i conduca spre un anume scop ulterior.
M-am intrebat cum de se poate ca astfel de emisiuni, in care consumatorul este avertizat de felul cum se prepara alimetele si se vand in supermarketuri sa poata fi difuzate, asa, fara nicio problema. Cum de ne iubesc pe noi jurnalistii atata, incat sa ne spune astfel de adevaruri, luandu-se de guler cu autoritatile? Raspunsul pe care l-am gasit a fost ca astfel omul, in mod normal, devine din ce in ce mai atent la ce manaca, ajunge sa-si faca griji in plus pentru ceea ce pune in farfurie, studiaza produsul pe toate partile, eticheta de asemenea, si ajunge sa caute ceea ce nu ii va afecta sanatatea. Intr-un cuvant va cauta si va ajunge sa se incadreze in filozofia lui “bien-être“, care promoveaza conceptul ca omul sa se ingrijeasca de sanatate, sa-si faca placere, sa fie in armonie cu sine si cu ceilalti. De aici se aluneca foarte usor in filozofiile orientale, si ma incumet char sa spun de tip New Age-ist. Aceasta poate sa o dovedeasca chiar magazinele specializate din occident, care au asa-zisele produse Bio, si care, pe langa alimente ce sunt cat de cat mai sanatoase, se pot vedea tot felul de produse pentru “bien-être”. In Romania oamenii trebuie sa se obisnuiasca mai intai cu un astfel de mod de gandire, ca mai apoi sa fie adeptii unor astfel de filozofii de viata.
In concluzie omul va ajunge sa cheltuie o mare parte din timpul vietii sale ca sa vada cu ce se hraneste, incercand sa fuga de diferitele boli ce pot aparea inevitabil dintr-o alimentatie nesanatoasa. Deci se va descentra de la o viata spirituala adevarata si se va centra pe cautarea unei hrani sanatoase, pe eliminarea stressului, pe a fi el bine in culcusul lui, lucruri pe care tot societatea in care traieste i le pune in fata.
Alt lucru care dovedeste ca emisiunea de fata este “pregandita”, ca sa spun asa, de “cine trebuie”, este faptul ca ni se spune ca, vai Doamne! creste populatia globului si “saraca” industrie alimentara a ajuns sa faca orice ca sa hraneasca atatia oameni. Prin urmare pune orice pe rafturi, numai ca sa nu moara de foame bietii oameni… dar pot sa moara cu burta plina, in timp ce ei scot un profit bunicel.
Alte lucruri care bat la ochi si sunt tipic occidentale din aceasta emisiune ar fi si faptul ca fermierii au ajuns sa verse laptele in strada in semn de nemultumire fata de industria supermarketurilor, iar vacile unuia dintre ei nu aveau mulgatoare electice, deci neconforme cu normele europene. Unde s-a pomenit ca taranul roman sa se revolte astfel de o asuprire si sa-si arunce produsele agricole la gunoi? La noi omul impartea cat avea cu vecinul sau chiar cu tot satul. Daca tot e vorba de dat pe degeaba de ce acesti producatori nu se duc sa le dea la cei saraci, caci sunt destui in lumea asta, in loc sa le arunce in vazul lumii la televizor? Astfel ar fi tinut cont de legile lui Dumnezeu, nu ar fi nadajduit sa obtina totul de la o oranduire lumeasca.
Asadar daca stam bine si ne gadim putem vedea multe lucruri care sunt cu adevarat straine de modul de a fi al poporului roman, care este infestat in momentul de fata destul de subtil, cu tot felul de filozofii straine de neamul si credinta noastra. Ar fi bine sa fim mai precauti chiar si in inghitirea unor astfel de emisiuni care ni se servesc, si care atat de mult ne vor binele…
@C.O.
Totusi mesajul ideologic nu a fost pregnant, iar chestiunea demografica a fost mai degraba din seria afirmatiilor stereotipe preluate asa, pe ne-gandite mai mult, pentru ca a ajuns o axioma in aceste medii care nici nu mai este verificata, similara cu a spune ca pamantul e rotund. Pe langa defectele detectabile ale documentarului, faptele si practicile alimentare descrise raman si trebuie o avertizare asupra lor.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/otrava-la-7-leikg-pe-rafturi-bomba-ficateilor-brazilieni-1011903.html
@ admin
Bineinteles ca nu putem sa nu luam aminte la faptul ca ni se servesc tot felul de surogate pe baza de alimente bune de mancat. Si cu adevarat trebuie sa fim atenti la ceea ce cumparam, insa se va ajunge ca omul sa-si petreaca o buna parte din viata in magazin, ca sa poata alege ceva de mancare, urmarind de unde vine alimentul, cat costa, daca este expirat s.a.m.d. Inainte oul era ou, pur si simplu, acuma insa trebuie sa vezi daca e de tipul 0,1,2,3,4, adica daca gaina a fost crescuta in aer liber, daca a mancat concentrate, daca poti sa-ti permiti sa cumperi 6 oua sau 9. Pe urma te uiti la rosii daca vin din Spania, daca au vazut pamantul, daca au fost tratate cu pesticide etc. Treci la carne si vezi cata are grasime, din ce fel de animal provine, ce-a mai mancat si el, ca doar e vorba de un lant trofic, si ajungi sa te ocupi intr-atata de cele ale gurii si sa faci tot felul de calcule care te acapareaza. Devi un om cu preocupari consumiste vrand-nevrand. Pe urma, dupa ce ai obosit si vrei sa fugi de toate astea, si sa cumperi produse Bio,daca iti permiti bine-nteles, poti foarte usor sa cazi intr-o alta extrema. Omul pare ca si-a simplificat viata, cu atatea produse la indemana si de-a gata, dar de fapt si-a complicat-o.
@Hrisanti
Sunt mai multe motive pt care aici in RO fermele NU POT vinde direct consumatorilor finali, plecand de la constrangerile legale (reguli de ambalare, etichetare etc) si ajungand la educatia consumatorilor si timpul avut la dispozitie de acestia.
Din ce in ce mai putine fete/femei gatesc sau mai au dorinta sa o faca (cel putin in cercurile in care ma “invart” eu, marea majoritate viseaza la un sot care sa-si gateasca singur sau in orice caz, sa se descurce… singur). Educatia (din familie, mai ales!) este deficitara, parintii nu-si implica copiii in treburile gospodaresti.
Bine pt noi e ca mai putem cumpara de la producatori mici, cunoscuti (nu ferme, despre care nu stim cu ce-si hranesc bietele animale)… Dar nici asta nu prea facem, pt ca e mult mai comod sa iei carnea gata taiata, de cele mai multe ori gata preparata pt gatit, decat sa stai sa tai animalul etc etc… Romanu’ nu prea are timp de asa ceva – cel putin in orasele mai mari – si asta atat din necesitate (unii chiar n-au timp!) sau din relele deprinderi (larg raspandite)…
@C.O.
spuneti: “Deci se va descentra de la o viata spirituala adevarata si se va centra pe cautarea unei hrani sanatoase, pe eliminarea stressului, pe a fi el bine in culcusul lui”
Parerea mea este ca suntem descentrati de la viata in Hristos de mult timp, iar vinovate nu sunt atat de mult aceste emisiuni (totusi nu spun nici ca sunt lipsite de vina), cat lipsa noastra de sinceritate cu noi insine si cu Domnul in primul rand, crezand ca i-am putea fenta vreodata vigilenta sau ca l-am putea mitui, cum ne-am deprins a face in viata de zi cu zi… Si daca constiinta ne-o mai adormim insistand in pacate, pe Domnul nu e cu putinta a-l pacali, in ciuda impresiilor noastre.
Deja suntem “departe” si emisiunile astea “educative” pot cel mult ca in loc sa ne trezeasca la ce avem noi nevoie (“nelinistea cea buna” a Cuv. Paisie – ce concept SF, parca, pt vremurile astea!), ne focalizeaza spre alte lucruri, care nu ne sunt de ajutor decat pentru un timp f scurt si doar aici, in detrimentul Vesniciei, pe care o neglijam din ce in ce mai mult.
E normal sa fim preocupati de sanatate (cu masura), e necesar sa cunosti anumite reguli, ce trebuie sa faci ca sa ti-o pastrezi etc, dar nu poti avea trupul “sanatos” pe-afara si sufletul innegrit de pacate, inauntrul sau – asta nu mai este sanatate, ci boala “curata”!
Ceea ce ar trebui sa ne nelinisteasca pe noi este, de fapt: CE FAC EU (fiecare) pentru sufletul meu, ce pot da EU in schimb pentru sufletul meu? – this is the question. Pentru ca frumusetea (adevarata) chiar porneste din interior.
Explozie demografica? La noi in tara nu cred…. Importam prostia altora: atat mancare, cat si conceptii care ne dezechilibreaza psihologic! Am putea sa ne gospodarim singuri… Ideea este ca cei MULTI vor sa acapareze tot globul pamantesc, astfel incat noi si altii ca noi trebuie sa pierim in cativa ani…
Eu citisem undeva in Pateric, sau la un sfant parinte, nu-mi amintesc acum exact la cine, ca a manca mancare stricata, expirata (ca sa actualizam) din zgarcenie (ca sa nu o arunci) sau din lene ca sa nu faci alta este un pacat…
Nu cred ca este putin important ce mancam, ce dam copiilor sau celor apropiati care ne viziteaza sa manance. Si grija aceasta se poate inscrie in iubirea fata de aproapele. Iar a manca in mod constient alimente periculoase datorita unor ingredienti nocivi poate echivala cu o sinucidere lenta, deci tot pacat.
Sigur ca viata de azi pentru cei mai multi este atat de trepindanta incat nu mai gasesti timpul sau cheful necesar sa faci preparate de casa, mai ales la oras.
Insa cred ca si acest fel de “protest” fata de comportamentul intermediarilor sau industriasilor alimentari , pe termen lung, poate duce la o mai mare atentie a acestora fata de produsele vandute, altfel avand riscul de a falimenta fiindca scade numarul de clienti.
Nicio schimbare nu se obtine peste noapte, si nici nu sunt adepta fatalismului ; “asta e situatia si nu avem ce face”, ci trebuie vointa, perseverenta si unire intre consumatori.
Din pacate in Romania functioneaza mentalitatea conform careia totul est dictat de altii si nu este nimic de facut.
Eu cred ca este, si mult este de facut, doar ca romanii insisi trebuie sa o faca, cu determinare, altfel desigur vor fi “mancati” de rechini…
Daca stam numi sa ne plangem, fara sa actionam in niciun fel, pasnic si crestineste desigur, cred ca tot pacat este…
@ellaina
Problema felului in care sunt alimentate animalele, pasarile, nu este neaparat legata de integrare. Nu stiu ce varsta aveti, dar sa stiti ca in Romania, in timpurile comuniste, animalele din fermele de stat (ca altele nu erau) erau hranite cu faina de oase amestecata si mixata cu animale moarte…Stiu sigur acest lucru de la o persoana care lucra intr-o astfel de “ferma”.
Ma indoiesc ca erau mai putin nocive ca cele de azi…
In timpurile comuniste am putut rezista datorita parintilor si/sau bunicilor de la tara. Un petecut de pamint daca il aveau, il lucrau, mai tineau si citeva pasari, un purcel acolo… Tot in acele timpuri, gospodinele se pregateau serios de iarna, caci de la “Alimentara” nu aveai ce cumpara, in afara de produsele de baza, si acelea rationalizate.
Este revoltator sa tot auzi de “industria alimentara care nu tine pasul cu explozia demografica”. Se arunca enorm! In afara de perioada sarbatorilor cind se inghesuie lumea la rafturi, ramine marfa expirata sau in prag de expirare cu tonele, pentru ca nimeni n-o cumpara. In Franta, hipermarketurile se debaraseaza de produsele ramase (care nu mai corespund nici la gust, nici la aspect)in containere imense unde totul este colectat la gramada si strivit, asa incit sa nu se mai stie ce a fost acolo si sa nu mai poata fi recuperat de muritorii de foame. Doar pe la magazinele mai mici, vinzatorii isi pun pielea la bataie si le permit saracilor sa-si umple o plasa cu ceea ce prin lege ar trebui sa fie distrus. Si nu ma refer aici la mincarea stricata. Desi, nici aceea n-ar mai ajunge sa se strice daca n-ar fi in cantitati… industriale. Cum s-a aratat in repetate rinduri pe acest site, este o spaima indusa, fara fundament. Realitatea este lacomia, domnia burdihanului si la producatori, si la consumatori, printre care ma numar.
Iertati.
http://www.agrointel.ro/3296/ce-solutii-au-gasit-fermierii-francezi-pentru-a-evita-tirania-supermarketurilor/