Romanii au RATA CEA MAI SCAZUTA de VACCINARE a copiilor din Europa (VIDEO). Raspunsul autoritatilor: INTEGRAREA VACCINULUI ANTI-HPV IN SCHEMA DE IMUNIZARE!

22-04-2013 3 minute Sublinieri

Avem cea mai scazuta rata de vaccinare a copiilor din Europa si cel mai propice teren ca boli eradicate, ca poliomielita, sa reapara. Jumatate dintre parinti spun ca isi iau informatiile de pe bloguri si forumuri, si nu din surse certificate. Asa s-a ajuns ca un sfert dintre copii sa nu aiba la zi schema obligatorie de imunizare. Pediatrii spun ca multi nu stiu ca exista boli care pot fi prevenite prin vaccinare. Si ca toxicitatea inocularii sau pericolul sa te imbolnavesti mai rau tin de mistificare si zvon.

In viata reala nu poti apasa “stop”. Experimentul a aratat ca mai putin de jumatate dintre parintii romani stiu ca exista vaccin pentru unele boli ale copilariei, obisnuiti fiind sa creada ca “e bine” sa le faci pe toate. Preventia e insa cea mai contestata parte din medicina. De cativa ani, in tara noastra creste treptat numarul celor care nu vor sa inoculeze copiilor vaccinurile asa-zis obligatorii. Parintii refuza, semnand o cerere pe propria raspundere. Mai mult, se vorbeste de marea afacere a industriei farmaeutice, care a livrat vaccinuri suplimentare costisitoare.

In ultimul an, Romania a primit inca doua pozitii nedorite in statisticile medicale. Suntem pe primul loc in Europa ca incidenta a rubeolei, de 27 de ori mai ridicata fata de media Uniunii Europene. Si pe locul al doilea la frecventa pojarului, diagnosticat de 7 ori mai des, fata de rata medie europeana. Si rubeola, si pojarul pot fi mortale, cand apar complicatii. 500 de copii mor, in fiecare an, si totul pleaca de la un banal pojar.

Studiul Societatii Romane de Pediatrie arata ca prima sursa de informatie sunt forumurile. Asa poti afla ca vaccinurile din primul an de viata pot aduce copilului doze toxice de metale grele. Vaccinurile pot provoca autism – este inca un mit care a scazut acoperirea imunizarii la 70%.

Este cea mai mare eroare medicala, urmare a unei cercetari stiintifice false. Probabil ca nu exista un adevar absolut privind eficienta si siguranta vaccinurilor. Insa parintii trebuie sa isi ia informatii exclusiv din surse oficiale. Alegerile, indiferent care ar fi acelea, trebuie asumate.

Nota noastra:

Au mai existat astfel de reactii din partea mass-mediei mainstream si a unor factori de decizie atunci cand s-au confruntat cu o alegere rationala din partea parintilor de a decide cu privire la vaccinarea copiilor lor.

Ca si aici, se cere explicit de la opinia publica informarea doar din “sursele oficiale“. Adica… de la producatorii de vaccinuri si de la autoritati, cei direct interesati sa vanda produsele si sa faca profit prin umflarea schemei de imunizare. Asa cum spuneam si altadata, nimeni nu-si pune problema conflictelor de interese, nimeni nu-si pune problema riscurilor noilor vaccinuri, noilor substante folosite in fabricarea lor, si nimeni, din mainstream, nu accepta cercetarile care arata “partea intunecata” a acestor campanii.

Corect ar trebui spus din “surse verificate, stiintifice”. Nu surse “oficiale”, caci oficialul nu e o garantie in sine! Iar daca oamenii se informeaza de pe internet, o fac tocmai pentru ca stiu ca “oficialul” este lipsit de onestitate in aceasta privinta, si mai stiu ca exista cercetari serioase, cum ar fi, de pilda, cea a dr. Christa Todea Gross, unde gasesc tot ce au nevoie pentru a-si fundamenta o “decizie asumata”…

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Adrian Pană a anunţat luni, într-o conferinţă prilejuită de Săptămâna Internaţională a Vaccinării, că au fost introduse în Programul naţional de imunizare vaccinul pneumococic conjugat şi vaccinul HPV la cerere.

Secretarul de stat a mai precizat că vaccinul hexavalent, care se face împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi antipoliomielitei, care se administrează la două, patru, şase luni şi la un an, este în stoc la Unifarm şi va fi distribuit medicilor de familie.

Pană a evidenţiat importanţa vaccinării şi a necesităţii colaborării instituţionale pentru conştientizarea importanţei vaccinării. El a arătat că în ultimii ani acoperirea vaccinală a scăzut, fiind mai mulţi factori care au contribuit la acest lucru. Dr. Adrian Pană a enumerat informaţiile obţinute din diferite medii, mesaje mixte transmise populaţiei, la care aceasta a avut acces fără să aibă însă o informaţie ştiinţifică, adăugând că şi finanţarea redusă a programului de imunizări a dus la scăderea acceptabilităţii populaţiei pentru vaccinare. Trebuie reconstruită o viziune a ceea ce înseamnă vaccinarea, a opinat secretarul de stat. El a menţionat că spera ca la rectificarea bugetară să obţină mai mulţi bani pentru programul de imunizări.

Dr. Victor Olsavszky, reprezentantul OMS pentru România, a adus în discuţie un studiu efectuat la Cluj referitor la refuzul masiv în cazul vaccinării HPV.Medicul a punctat câteva dintre concluziile studiului, care arătau că cei mai mulţi respondenţi nu au acceptat vaccinarea din cauza riscurilor, pe care au spus că nu şi le asumă. În opinia dr. Victor Olsavszky, este necesară o strategie de comunicare pentru a mări încrederea populaţiei în vaccinare şi pentru a conştientiza că vaccinurile sunt scuturi de apărare. Săptămâna Internaţională a Vaccinării este marcată în fiecare an în ultima săptămână a lunii aprilie iar Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) se alătură pentru prima dată în acest an evenimentului. Mesajul transmis în campania organizată de SNMF este: “Vaccinarea salvează vieţi”. “Vaccinurile protejează oamenii de orice vârstă, de la copii la vârstnici, împotriva unor boli care le ameninţă vieţile, crescând speranţa de viaţă mai mult decât orice altă intervenţie. Mesajul medicilor de familie către pacienţii lor este foarte important, recomandând cu fermitate vaccinarea”, a subliniat dr. Sandra Alexiu, secretar al SNMF.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Romanii au RATA CEA MAI SCAZUTA de VACCINARE a copiilor din Europa (VIDEO). Raspunsul autoritatilor: INTEGRAREA VACCINULUI ANTI-HPV IN SCHEMA DE IMUNIZARE!

  1. Mda, au prezentat numai opinia unui medic pediatru care este pro-vaccinare. Un post de stiri trebuie sa informeze iar asta inseamna sa prezinte opinii pro dar si contra. Altfel ceea ce fac ei se numeste simplu: MANIPULARE.

    Bravo un sfert dintre parinti probabil sunt deja oameni decisi si sa aiba copii si cel mai probabil se informeaza din surse corecte.

  2. Multa bataie de cap am avut cu doctorita de familie la care suntem inscrisi cand am inceput sa expun problema vaccinarilor – Initial a incercat sa manipuleze si sa scape de intrebari – minciuna cu vaccinarea obligatorie si cateva gogosi , apoi a devenit irascibila si deranjata , in final a recunoscut ca eu si cu sotia putem hotari cu acea declaratie sa nu facem vaccinarile la nou nascut – Cel putin cand am plecat din cabinet doamna doctor se tinea cu mainile de cap – vom cauta pe altcineva

  3. Nu am priceput de ce se repeta de 3 sau 4 ori seriile de vacinuri din primul an de nastere – Parca la 2-4-6 -12 luni se repetau de cateva ori vaccinurile – Asa o fi procedura “corecta” sau e vorba doar de achizitii cu bani de la buget?

  4. De ce va mai mirati?Cinstitul si dreptul Bill Gates s-a oferit sa ne rareasca….cica suntem prea multi din punctul lui de vedere.
    Credeati ca nu se tine de promisiune?
    Sunt chiar fericita ca tot mai multi parinti renunta vaccinarea,insamna ca suntem pe drumul cel bun.
    Campania pro vaccinuri este la fel de agresiva ca si aceea pro citostatice.
    Sunt medici care nu-si vaccineaza copiii,sunt medici care nu folosesc cotostaticele in cazuri personale.Am citit marturia unui medic oncolog care spunea ca in cazul in care un membru al familiei s-ar imbolnavii de cancer,nu l-ar supune niciodata sedintelor de chimioterapie,ar cauta tratamente naturiste pentru vindecare.
    In concluzie,parintii trebuie sa ramana pe pozitii,cu cat mai multi,cu atat mai bine.

  5. Oncologii nu fac tratamentele recomandete bolnavilor de cancer
    scarface la data de Mar Sept 20, 2011 11:15 am

    Putini oameni stiu ca majoritatea oncologilor evita citostaticele si radioterapia pe care le fac cu sarguinta la pacientii bolnavi de cancer. Acest lucru se poate vedea clar din marturia unui medic oncolog gasita pe un forum care a avut si el parte de cancer. Dupa ce s-a imbolnavit acest medic doar s-a operat, dupa aceea cautand tratamente alternative si evitand ceea ce el a facut decenii intregi la pacienti. Trebuie mentionat ca tumorile de pancreas tratate cu citostatice au o rata de supravietuire de 0% dupa un studiu facut pe 200.000 de pacienti de cancer in USA si Australia. Probabil dupa atata experienta medicul stia ce-l asteapta facand citostatice.

    http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=120&id_cat=29&id_prod=1272&anc=266572

    “Ma numesc Pirvulescu Ioan.
    Am 73 de ani si sunt medic specialist oncolog.

    Asa cum se intampla in viata, cateodata, nesansa a facut sa fiu grav afectat tocmai de boala pe ai carei pacienti m-am invrednicit sa-i tratez o viata intreaga fara nicio speranta.

    Am fost operat de o tumora de pancreas cu metastaze hepatice, in 2002, de Prof. Univ. Dr. Eugen Tarcoveanu – Clinica I Chirurgie Spitalul Universitar “Sf. Spiridon” Iasi, care nu a mai putut face decat sa confirme si sa-mi inchida abdomenul.

    Disperat am cautat alternative, printre care si un autovaccin la Institutul Cantacuzino – filiala Iasi, unde in prezenta Dr. Virginia Oita, l-am cunoscut pe Dr. Mihai V. Botez, care mi-a reinviat speranta, cand a spus ca are la dispozitie o descoperire in domeniul medicinei de sorginte naturista ce inmagazineaza tehnologie laser de ultima ora (HILT – high laser technologies incorporated).

    Am acceptat imediat chiar daca marca INTERFITRON nici nu era inregistrata (reteta magistrala). Oricum nu as fi gasit altceva decat, eventual, intelegerea si compasiunea unui preot. (la citostatice si radioterapie nici macar nu s-a gandit acest medic!)

    Zis si facut!…

    Dupa aproximativ 30 de zile starea sanatatii mele s-a ameliorat semnificativ, de unde pana atunci tumora crescuse in dimensiuni si starea mea generala se agravase; la controlul facut prin bunavointa Dr. Felicia Crumpei, medic primar imagist in cadrul Spitalului Universitar “Sf. Spiridon” Iasi, care ma urmarea de 2-3 luni, am putut sa aflu ca tumora de care sufeream, ecografic nu numai ca s-a micsorat in dimensiuni, dar s-a si incapsulat, ceea ce inseamna, in limbaj oncologic, ca s-a transformat din maligna in benigna.

  6. Sunt putini medici convinsi de adevarul eficientei vaccinurilor, sunt mai multi cei care se orienteaza dupa castiguri. Nu duce lipsa tara de cozi de topor…

  7. @sale y pepe

    “Şi zicea către ei: Secerişul este mult, dar lucrătorii sunt puţini; rugaţi deci pe Domnul secerişului, ca să scoată lucrători la secerişul Său.”

    🙂

  8. Pingback: JAPONIA OPRESTE CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-HPV. De ce se oculteaza in Romania GRAVELE EFECTE NEGATIVE ale vaccinului Gardasil/Cervarix (inclusiv DECESUL si SECHELE IREVERSIBILE)? - Război întru Cuvânt
  9. cred cu tarie ca stiinta medicala a ajuns la un nivel ridicat si ar fi bine sa beneficiem de aceste avantaje. imunizarea este o metoda de aparare a organismului prim “manipularea” pozitiva a agentilor patogeni(ce cauzeaza boala). hai sa o luam de la elementar: organismele vii, de la bacterie la cel mai mare mamifer… sunt intr-o continua evolutie, ceea ce inseamna adaptare la factorii de mediu. de ce fac asta ? ca sa supravietuiasca la nivel de individ si de specie . deci lupta e crunta! …iar in natura nimeni nu spune pardon si ma scuzati , e pe viata si pe moarte, fara sentimente, se cheama supravietuire. poate parea cam dur dar asta e realitatea.acuma noi suntem si ne consideram fiinte superioare ,pe buna dreptate , pentru ca am reusit sa manipulam factorii de mediu in favoarea noastra. uneori mai gresim , punem mana excesiv pe unele resurse , dar totusi avem “unelte” care ne lasa sa fim castigatori in fata altor specii. aici este vorba si despre imunizare , ceea ce inseamna ca omul a reusit sa isi imbunatateasca capacitatea de aparare fata de fiinte rudimentare ca structura , care stiu sa se perpetueze simplu, utilizand resursele unei gazde(organismul uman), dar de cele mai multe ori povoaca si leziuni….ceea ce in totalitatea simptomelor se numeste generic boala. de-a lungul evolutiei organismul uman a reusit sa se adapteze si sa se apere la aceste infectii bacteriene sau virale cauzatoare de boli, reactia este mai complexa , printre acestea se numara actiunea imunoglobulinelor, febra, inflamatia etc. sunt arme de aparare dobandite in timp , dar vorbind despre imunizare…organismul uman invata sa se apere prim preluare de imunoglobuline de la mama, prim trecerea prim boala si prin vaccinare . vaccinarea este o metoda artificiala de creare a capacitatii de aparare , o arma noua , nu este creata de natura ci de noi oamenii prin inteligenta. ce insemana : este preluarea unei bacterii sau unui virus ce produce boli grave …si nu numai si prelucrarea acestora in conditii de laborator . prelucrarea este astfel incat sa se obtina o forma a acestora ce sa nu produca boala dar, foarte important , sa fie recunoscuta structura agentului patogen si sa se declanseze mecanismele de aparare in organismul nostru (anticorpii). deci organismul uman invata sa lupte cu “boala” iar in momentul cand uterior va lua un contact real cu bacteria sau virusul ” adevarat” se va apara eficient si nu va lasa sa se produca boala . de aceea recomand vaccinarea , este o metoda inteligenta de a da un avantaj in viata copilului tau. efectele adverse , posibil sa existe , nu cred ca vaccinurile sunt mai mult nocive decat folositoare. luati in considerare ca cercetarea este continua si vaccinurile evolueza in timp, vaccinul de acum 10 ani nu mai este acelasi cu cel de azi , chiar daca il cheama la fel.un medic bun va sti sa recomande un vaccin de calitate si sa il aplice in conditii potrivite a. i. sa minimizeze riscul reactiilor adverse. riscul exista … nu stiu la care vrei sa te expui , spre exemplu eu in coplilarie am facut o meningita virala, am avut 2 saptamani cu fotofobie (nu poti deschide ochii la lumina), perfuzii si stare continua de somnolenta.a fost cat pe ce… am ramas cu leziune la sistemul nervos , din fericire minore si insesizabile , dar eu stiu ca le am si sunt iremediabile. puteam sa sar peste daca eram imunizat …si ce stres pentru familie a fost. ca si concluzie va spun ca ecuatia este simpla dar nu evidenta. poti sa iti lasi copilul sa lupte cu ce ii ofera natura sau poti sa il ajuti inarmandul cu unelte de lupta pentru supravietuire in conditii de viata de calitate. orice ai alege …tine cont ca tu il influentezi in viata, va lupta alaturi de alti indivizi pentru o viata buna , iar specia va supravietui prin indivizii ce duc generatiile mai departe. PS: consultati specialistii medicali pentru a lua o decizie corecta privind vaccinarea

  10. @Daniel:

    Asta daca pornim de la premisa ca productia de vaccinuri este animata exclusiv de scopuri umanitare. Insa nu este cazul, e o imensa afacere, si atunci in vaccinuri sunt adaugati tot felul de adjuvanti, sau sunt produse fara o testare suficienta, ceea ce le transforma in produse precare sau, in unele cazuri, periculoase de-a dreptul.

  11. Cred ca vaccinurile nu trebuiesc respinse in bloc. Orice vaccinare implica riscuri si orice lipsa de vaccinare implica riscuri. De aceea cred ca este absolut necesar ca sa existe un cadru legal care sa defineasca hiper-precis competentele autoritatilor sanitare (ministerul sanatatii) in elaborarea planurilor de vaccinare a populatiei si mai ales ce organism este abilitat sa controleze acele autoritati sanitare. Daca aceasta decizie este lasata la latitudinea medicilor cred ca pot aparea abuzuri mari sau daca este lasata in totalitate la latitudinea parintilor pot aparea erori enorme de discernamant.

    Pe de alta parte, slava Domnului, nu sunt epidemii care sa ameninte puternic, caci daca ar fi atunci balanta riscurilor s-ar inversa si multi ar alerga la vaccinuri cu viteza luminii. De aceea este important ca acest aspect sa fie controlat foarte bine la nivel central.

  12. Pingback: Cercetatorul principal al vaccinurilor ANTI-HPV “rupe tacerea”: GARDASIL SI CERVARIX NU FUNCTIONEAZA, SUNT PERICULOASE SI NU AU FOST TESTATE/ “Descoperitorul” bolii ADHD marturiseste: ADHD ESTE O BOALA FICTIVA - Recomandari
  13. pt ca vaccinurile nu sunt eficiente si nici suficiente. Dupa vaccinare faceti-va test de anticorpi (de fapt merita de facut si inainte,e mai ieftin sa testez anticorpii si apoi sa il cumpar).
    Pt ca cei internati cu TBC in Romania au 2-3 vaccinuri.
    Pt ca vaccinul hep B se face la noi nascuti, chiar daca boala se ia prin sex sau droguri injectabile ( nu fac bebelusii din astea).
    Pt ca o rujeola/rubeola activeaza anticorpi pe viata dar un vaccin nu.
    Pt ca in viata reala nimeni nu vine in contact cu doza de mercur, aluminiu, si 6 virusi morti/atenuati in acelasi timp.
    Pt ca transportul si pastrarea vaccinurilor e atat de delicata si sunt instabile. Da, un vaccin produs in Romania (la cantacuzino) era mai de calitate decat cel de import.
    Pentru ca am avut virusul HPV si a trecut de la sine, cu tratament: sport, somn, limonada. Costa mai putin decat 150 euro x 3 , cat ma costa schema de imunizare. Pentru ca alte tari deja au sectii si spitale ce contracareaza efectele secundare (Danemarca).
    Pt ca tocmai au aparut 2 cazuri de poliomielita derivate fix din vaccin: http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/
    Si nu in ultimul timp, pt ca nu am primit mai intai prospectul sa citesc si analizez, si apoi sa decid: sa il platesc sau nu; mi s-a pus in fata sa vaccinez de frica si nu argumente rationale. Industria farmaceutica a devenit rapace si intunecara de castig, e suficient sa vedem cata frica si publicitate au in media (nu, in occident nu e asa).

  14. Pingback: “FETELE VACCINATE” – documentar danez despre EFECTELE NOCIVE ale VACCINULUI HPV. Medicii s-au alaturat ingrijorarilor exprimate de familii. “Profitul nu trebuie sa primeze in fata sanatatii!” | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: In atentia (i)responsabililor din Ministerul Sanatatii. Colegiul American de Pediatrie: NOI TEMERI CU PRIVIRE LA VACCINUL HPV, CARE AR PUTEA DUCE LA MENOPAUZA PREMATURA. Pediatrii americani critica LIPSA EVALUARILOR PE TERMEN LUNG in cazul VACCINURILOR GA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare