AGENDA GOOGLE-BILDERBERG. Despre CONSPIRATII si “teoria conspiratiei”

7-06-2013 6 minute Sublinieri

omul_bilderberg

Reuniunea anuală a Grupului Bilderberg va avea loc, în acest an, în perioada 6-9 iunie. Nu în America, așa cum se bănuia inițial, ci în Marea Britanie, în exclusivistul Hotel „The Grove”, din Watford. Ca de fiecare dată înaintea întrunirii celei mai obscure organizații de pe planetă, apar speculații privind identitatea participanților și agenda reuniunii. Se știe că reprezentanții elitei lumii politice și financiare, care susțin o agendă globalistă, vor sta la aceeași masă pentru a dezbate soarta omenirii. Deși întâlnirea are caracter strict confidențial, unii jurnaliști au aflat ce se va tranșa în spatele ușilor închise.

Bilderberg și alte grupuri de nivel înalt, cum sunt așa-numitele conferințe TED (Technology Entertainment Design), pregătesc o fuziune cu Google, pentru a permite acestuia din urmă să controleze tehnocratic tot ce se poate. Dezvăluirea aparține celebrului ziarist american de investigații Alex Jones, pe site-ul său, Infowars.

Orașul Watford se pregătește să-i primească pe membrii Grupului Bilderberg, dar și pe protestatarii care încearcă, an de an, să atragă atenția asupra reuniunilor exclusivistului club. Aproximativ 140 de bancheri, oameni de afaceri, corporatiști, moguli media, politicieni și capete încoronate sunt așteptați, din 6 iunie, la Hotelul „The Grove”. Ziaristul Alex Jones, considerat de unii un teoretician al conspirației, iar de alții, un apărător al Constituției americane, a dezvăluit agenda reuniunii din 2013. Care, dacă se va dovedi reală, ar reprezenta unul dintre cele mai importante momente din cei 59 de ani de existență a „Bilderbergilor”.

Fuziune patronată de Eric Schmidt

Concret, la această întrunire, Bilderberg va fuziona cu Google, sub conducerea președintelui multinaționalei, Eric Schmidt, unul dintre participanții obișnuiți la conferințele exclusivistei organizații. Infowars relatează că, începând cu 2007, conferința anuală „Google Zeitgeist” s-a ținut cu sfințenie numai în Hotelul „Grove”. Iar în 2013, aceasta s-a derulat cu doar câteva zile înainte de întrunirea Grupului Bilderberg, tocmai pentru a stabili ultimele detalii. Jurnalistul american relatează că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu personalul hotelului, poate trage concluzia că Google intenționează să gestioneze politica internațională și mediul tehnologic.

Google și manipularea protestelor de masă

Despre reuniunile Bilderberg, ținute în cel mai mare secret posibil, se spune că decid soarta planetei și fac comploturi la nivel mondial. Infowars susține însă că nici reuniunile Google nu ar fi mai ortodoxe. Mai exact, ar fi vorba de implicarea celor de la Google în manipularea unor proteste ale oamenilor, prin intermediul rețelelor de socializare. Așa s-ar fi întâmplat în cazul revoltelor din Egipt și Tunisia.„Google utlilizează aceste forumuri pentru a influența lumea. Este arhicunoscut că cei care au organizat și condus așa-zisa Primăvară Arabă, începută în Tunisia și Egipt, au fost cei de la Google”, spune Alex Jones. El afirmă că omul care a pus umărul la revoltele din Egipt, sprijinind venirea la putere a Fraților Musulmani, este Wael Ghonim, un angajat important al Google. De asemenea, amintește jurnalistul american, Eric Schmidt, președinte executiv al Google, este unul dintre consilierii lui Barack Obama și un finanțator al campaniei electorale a liderului de la Casa Albă.

Ministerul adevărului și amenințarea unei pandemii

Tot cei de la Infowars au întocmit o listă cu subiectele fierbinți care urmează să fie abordate la întrunirea Bilderberg din 2013:
• Distrugerea instalațiilor nucleare iraniene, în trei ani, prin atacuri aeriene;
Prelungirea conflictului din Siria, prin înarmarea rebelilor care luptă împotriva lui Bashar al-Assad;
• Ameninţarea cu o pandemie globală, cauzată de rezistenţa în creştere la antibiotice;
Un control tot mai mare al statului asupra Internetului;
• Amenințările reprezentate de instabilitatea socială provocată de scăderea nivelului de trai și de sănătatea tot mai precară a oamenilor;
Discuții pe tema unui așa-numit „minister al adevărului” pentru Internet, idee lansată de fostul președinte Bill Clinton, care ar controla tot ce se publică în mediul online.

Luciana Pop

Grupul Bilderberg, considerat de mulţi drept cea mai influentă organizaţie din lume, a decis să se întâlnească începând de joi în Marea Britanie, la un hotel din Watford, în ciuda protestelor britanicilor, scrie Telegraph. Grupul Bilderberg, fondat în 1952 şi numit astfel după hotelul în care a avut loc prima întâlnire, cuprinde lideri politici, oameni de afaceri şi academicieni din întreaga lume, iar la întâlnirile lor, desfăşurate în mare secret, se discută probleme globale.

Grupul Bilderberg, care include în jur de 180 de membri, se reuneşte anual, un an în America şi un an în Europa.

Anul acesta, întâlnirea are loc în Watford, iar pe agendă se numără următoarele teme: creşterea mai rapidă a Europa şi SUA şi crearea mai multor locuri de muncă; naţionalismul şi populismul; politica externă a SUA; provocările Africii; războaiele cibernetice; educaţia online; dezvoltarea Orientului Mijlociu.

Şedinţele grupului Bilderberg vor fi conduse de CEO-ul AXA Group, Henri de Castries, iar printre invitaţi se numără personalităţi ca Josef Ackermann (chairman Destche Bank), Marcus Agius (chairman Barclays), Jose Manuel Barroso (preşedintele Comisiei Europene), Robert Kaplan (analist geopolitic Stratfor), Henry Kissinger (chairman Kissinger Associates), Mario Monti (fost premier italian), George Osborne (ministrul de finanţe britanic), David Petraeus (fost şef al CIA) şi Eric Schmidt (director executiv Google).

Locuitorii din Watford sunt nemulţumiţi că grupul Bilderberg a ales oraşul lor drept loc de întâlnire şi spun că se cheltuie inutil bani din bugetul local. Autorităţile susţin, însă, că banii pentru organizarea întâlnirii grupului Bilderberg provin din donaţii.

Mugur Isărescu s-a întâlnit cu liderul Bilderberg, la Bucureşti

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a întâlnit în 2011, la Bucureşti, cu preşedintele Bilderberg de la acea vreme, Etienne Davignon, în cadrul unei conferinţe cu tema “Uniunea Europeană după criza datoriei suverane“. Acesta a declarat că moneda euro a fost un “experiment reuşit” şi a susţinut că Ucraina şi Turcia trebuie primite cât mai rapid în UE. De asemenea, o altă tema a discuţiei a fost Roşia Montană, însă nu s-au oferit prea multe detalii despre acest aspect al întâlnirii.

Una din metodele infailibile de a te compromite intelectual (si moral) este apelul la “teoria conspiratiei”. Nu este prima oara cand ma preocupa subiectul, insa, recent, luand parte la o dezbatere pe o tema apropiata, alaturi de cateva persoane foarte serioase, am constatat ca fiecare avea destule ezitari in a atinge aceasta problema. Exista, pe buna dreptate, pana la un anumit punct, teama de ridicol. Internetul este astazi intesat de conspiratii aiuritoare, asa ca nu e o treaba foarte usoara sa patrunzi dincolo de verbiajul obositor al conspirationistilor de duzina.

Totusi, explicarea unor evenimente istorice prin fenomenul societatilor secrete si al practicilor oculte nu reprezinta doar privilegiul dezaxatilor, dincolo de justetea teoretica a acestui tip de interpretari, privite din perspectiva unei antropologii crestine. Aceasta idee era, in buna masura, comuna pentru protomoderni. Iata, de pilda, ce spunea Adam Smith despre capitalisti: “people of the same trade seldom meet together, even for merriment and diversion, but the conversation ends in a conspiracy against the public, or in some contrivance to raise prices. It is impossible indeed to prevent such meetings, by any law which either could be executed, or would be consistent with liberty and justice. But though the law cannot hinder people of the same trade from sometimes assembling together, it ought to do nothing to facilitate such assemblies; much less to render them necessary.” Celor care au in minte recentul scandal Libor cuvintele lui Adam Smith le pot parea profetice.

Insa teoria cu pricina poate fi intalnita si la spirite mai putin inclinate spre chestiuni economice, precum Goethe, ori in romane foarte solide. De exemplu, “Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister” este, pe langa povestea tipica de formare a unei personalitati, o metafora foarte explicita despre rolul societatilor secrete in destinul indivizilor.

“Demonii” lui Dostoiesvsky descrie, in primul rand, procesul de rasturnare a unei societati cu susul in jos de catre o mica mana de conspiratori nihilisti.

Rudyar Kipling atinge si el, in cateva povestiri, una dintre ele ecranizata la Holywood, problema organizatiilor oculte, privite dintr-o perspectiva favorabila de aceasta data.

Mai aproape de noi, C.S. Lewis, autor de succes si profesor de literatura medievala si renascentista la Cambridge University, a dedicat mult spatiu, in opera sa, acestui subiect. Romanul clasic il constituie “That Hideous Strenght”, dar o analiza foarte buna a fenomenului conspirativ este pusa in evidenta intr-un eseu intitulat “The Inner Ring”.

Exemplele literare pot continua, insa ceea ce ma intereseaza pe mine in continuare este o scurta bibilografie istorica – stiintifica deci – dedicata fenomenelor revolutionare din secolul XIX, care ar trebui sa evapore orice urma de stanjeneala in privinta acestui subiect.

James Billington, “Fire in the minds of men. Cartea isi propune, si cred ca reuseste, sa demonstreze cum majoritatea miscarilor revolutionare moderne au fost inspirate mai putin de rationalismul iluminist francez, cat de ocultismul provenit pe filiera germana, cu o influenta covarsitoare venita din partea Iluminatilor bavarezi. Billington, profesor la Harvard si Princeton University, marturiseste, in randurile tratatului sau de aproape 700 de pagini, insuficienta cercetarilor realizate din aceasta perspectiva: “the story of secret societies can never be fully reconstructed, but it has been badly neglected – even avoided, one suspects – because the evidence that is available repeatedly leads us into territory equally uncongenial to modern historians in the East and in the West”.

O buna parte din teza lui Billington este sustinuta si Dave Thomson, profesor la Cambridge, in “Europe since Napoleon”, care subliniaza rolul proeminent jucat de societatile secrete, Carbonarii de pilda, in revolutiile primei jumatati a secolului XIX.

Reinhart Koselleck, “Critique and Crisis, Enlightenment and the Pathogenesis of Modern Society”. Koselleck, unul din cei mai mari istorici germani ai secolului trecut, a spart gheata in privinta studiilor de anvergura despre faimoasa conspiratie a lui Adam Wieshaupt. Potrivit lui Koselleck, societatile secrete, si in special Iluminati, au aparut in golul lasat de separarea functiei religioase (morale) de cea politica in statul modern. Aspiratiile ocultisitilor tindeau, in ultima instanta, spre abolirea completa a statului (inteles ca monarhie absoluta) si instaurarea unei utopii egalitariste, desi ordinul ramanea profund ierarhizat.

Anthony Sutton, “America’s Secret Establishment. Sutton, profesor de economie la California State University si cercetator al Hoover Institute, a fost primul care a documentat implicarea puternica a bancilor de pe Wall Street in finantarea atat a nazismului, cat si a comunismului. Nedumerit cu privire la rolul jucat de corporatiile financiare in promovarea totalitarismelor de sec. XX, Sutton ofera un raspuns aproape definitiv in cartea amintita, unde pune in evidenta rolul disproportionat jucat in politica americana de societatea secreta de la Yale, Skull&Bones. Toate aceste cercetari i-au adus lui Sutton o marginalizare previzibila, desi tezele sale nu au fost contestate. Richard Pipes, unul din specialistii reputati in sovietologie, profesor la Harvard, avea sa declare urmatoarele: “In his three-volume detailed account of Soviet Purchases of Western Equipment and Technology … Sutton comes to conclusions that are uncomfortable for many businessmen and economists. For this reason his work tends to be either dismissed out of hand as ‘extreme’ or, more often, simply ignored.”

Nicholas Till, “Mozart and the Enlightment. Cartea lui Till ofera, pe langa interpretari proaspete, dar pline de substanta ale operelor lui Mozart, o istorie intelectuala fascinanta a sec. XVIII, a luptelor de idei din interiorul Imperiului Habsburgic si a contextului cultural, social si politic in care a creat compozitorul jalonat de ideile radicale ale Iluminismului francez si de influenta discreta a Iluminatilor bavarezi.

Murray Rothbard, “Wall Street Banks, and the American Foreign Policy. Rothbard, profesor de economie la University of Nevada, descrie rolul jucat de elitele financiare, in special familia Morgan, in promovarea Primului Razboi Mondial, prin intermediul conexiunilor politice si al controlului exercitat asupra Sistemului Rezervelor Federale. Cartea nu se concentreaza doar asupra umbrelor lasate de J.P. Morgan, si, inevitatbil in scena isi fac aparitia si suspectii de serviciu principali: familia Rockefeller.

Cred ca aceasta lista, fara indoiala, sumara poate oferi un bun inceput pentru cei care vor sa studieze mai aprofundat rolul jucat de diverse conspiratii in evenimente istorice subsantiale. In acelasi timp, ar trebui sa indeparteze orice suspiciune de neseriozitate cu privire la astfel de indeletniciri.


Categorii

1. DIVERSE, Masonerie, Ninel Ganea, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “AGENDA GOOGLE-BILDERBERG. Despre CONSPIRATII si “teoria conspiratiei”

  1. Pingback: Pe fata: CINE FOLOSESTE GMAIL SA NU SE ASTEPTE LA PROTEJAREA INTIMITATII - Recomandari
  2. Pingback: GRUPUL BILDERBERG pune din nou lumea la cale. Printre participanti se regasesc fostul sef al NSA, seful FMI, Kissinger. Agenda discutiilor: Orientul Apropiat, Ucraina si… INTIMITATEA - Recomandari
  3. Pingback: “SINISTRA” LUME A LUI 2015 – decriptarea simbolurilor rau-prevestitoare din desenul-agenda de pe COPERTA REVISTEI THE ECONOMIST - Recomandari
  4. Pingback: UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ Bratara care transforma mâna in touchscreen [VIDEO] | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ BRATARA care transforma mâna in TOUCHSCREEN (video) | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU despre PROGRAMUL DE DISTRUGERE A CREDINȚEI, LIMBII și A VALORILOR NAȚIONALE și tertipul de RIDICULIZARE prin etichetarea de adept al "TEORIEI CONSPIRAȚIEI" (video, text) - Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU despre PROGRAMUL DE DISTRUGERE A CREDINȚEI, LIMBII și A VALORILOR NAȚIONALE și tertipul de RIDICULIZARE prin etichetarea drept adept al "TEORIEI CONSPIRAȚIEI" (video, text) - Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: "ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!" - MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la... adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. "Pentru ca NE-AU GA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare