“SINISTRA” LUME A LUI 2015 – decriptarea simbolurilor rau-prevestitoare din desenul-agenda de pe COPERTA REVISTEI THE ECONOMIST

12-01-2015 4 minute Sublinieri

economist_magazine_jan2015

Revista The Economist a publicat un numar intitulat “Lumea in 2015”. Pe coperta gasim niste imagini ciudate: un nor nuclear, Federal Reserve, un joc numit “Panica” si multe altele.

De obicei nu dedic un intreg articol analizarii copertei unei publicatii, insa aceasta nu este orice revista. Este The Economist si este direct asociata elitei mondiale. Este detinuta in parte de familia bancara Rothschild, iar redactorul sau sef, John Micklethwait, a participat de mai multe ori la conferinta Bilderberg – secretoasa intalnire unde cei mai puternici oameni din lumea politicii, finantelor si media discuta politicile globale. Rezultatul acestor intruniri este in totalitate secret. Este deci sigur sa spun ca oamenii de la The Economist stiu lucruri pe care majoritatea nu le cunosc. Din acest motiv, coperta ei cu “predictiile pe 2015” este destul de enigmatica.

Coperta sinistra si mohorata contine figuri politice, personaje fictionale si idoli ai culturii pop care vor face cu siguranta parte din titlurile stirilor anul acesta. Totusi, cel mai important, contine si cateva desene extrem de simbolice si face aluzie la elemente importante din agenda elitei. (Puteti vedea o varianta marita aici).

La prima vedere, putem observa figure politice ca Obama si Putin, referinte la cupa de rugby si la noul film Spider-Man. Insa o privire mai atenta ne descopera o abundenta de elemente deranjante. Acestea sunt unele dintre ele.

world

Globul cu doua fete

O parte a Globului priveste cu stoinicie spre Occident, in timp ce cealalta pare iritata. Reprezinta oare aceasta o confruntare intre Est si Vest? Coperta mai contine o serie de simboluri referitoare la “ridicarea Orientului”. Ce este si mai nelinistitor este ca, imediat sub Globul suparat, putem vedea norul unei ciuperci atomice (cel care apare in urma exploziei unei bombe nucleare) si lansarea in spatiu a unui satelit spion.

mushroom

Supraveghere high tech si razboi nuclear. The Economist nu este prea optimist.

Culorile fetelor

Uitati-va mai atent la culoarea fetelor personalitatilor de pe coperta. Unele sunt colorate, altele alb-negru. De ce?

faces

Printre cei alb-negru ii putem vedea pe Putin, Merkel, Obama, Hilary Clinton si David Cameron. Printre cei colorati ii regasim pe David Blaine, un tanar ce tine un drapel pe care scrie “Singapore” (Singapore este gazda jocurilor SEA in 2015) si un anonim ce poarta echipament de realitate virtuala. O compilare rapida a acestor informatii ne descopera ca cei alb-negru par a fi parte a elitei (inclusiv membrul ISIS ce lucreaza probabil pentru ei), iar cei color sunt “din afara”. Asa percepe elita lumea?

Flautistul Pestrit

Prezenta Flautistului Pestrit pe aceasta coperta este de-a dreptul tulburatoare. Flautistul Pestrit din Hamelin este o legenda germana despre un barbat care isi folosea flautul magic pentru a ademeni copiii orasului Hamelin, nemaifiind vazuti apoi vreodata.

piper2

Flautistul Pestrit ii conduce pe copii afara din Hamelin. Ilustratie din “Flautistul Pestrit din Hamelin” de Robert Browning.

Acest personaj folcloric din epoca medieval se spune ca reprezinta fie moarte masiva prin boala sau catastrofa, fie o miscare de imigratie masiva. Mai reprezinta totodata perfect si “ademenirea” si amagirea tineretului din ziua de azi de catre “muzica” din mass-media. In mod convenabil, putem vedea un baietel chiar sub flautul Flautistului.

boy

Baiatul nestiutor

Chiar sub Flautistul Pestrit se observa un baietel cu o privire nauca. Priveste un joc intitulat “Panica.” In partea de sus apar cuvintele “Federal Reserve” si “Chi” (probabil “China”), iar in partea de jos putem citi “Lumina verde!” (n.tr. aprobare, accept) si “sis!” (care poate fi “ISIS!” sau “Crisis!” [n.tr. criza]). Baietelul se uita la desfasurarea evenimentelor acestui joc bolnav la fel cum masele nestiutoare privesc fara putere la diversele evenimente din mass-media. Dupa cum sugereaza si numele jocului, scopul final este acela de a cauza panica in intreaga lume pe masura ce crizele sunt aproape aleatoriu generate de catre cei care controleaza jocul. Si toate acestea pe coperta unei reviste detinute de familia Rothschild.

Untitled-1

Crop-O-Dust

In fata lui Putin se gaseste un elicopter de mici dimensiuni pe care scrie ”Crop-O-Dust”. Acesta face referire la conceptul de crop dusting (n.tr. stropirea culturilor), adica “procesul de stropire a culturilor cu insecticide sau fungicide sub forma de praf dintr-un avion”. Chiar sub elicopter putem vedea un copil… care mananca ceva. Nelinistitor.

Sezand chiar sub crop-o-dust, copilul mananca o cutie de taitei puternic procesati. Ingereaza el otrava raspandita de elicopter?

china-e1420664430567

China

Un urs panda care poarta chiloti cu drapelul Chinei in timp ce isi incordeaza muschii reprezinta un mod destul de limpede de a infatisa cresterea in putere a Chinei. Alaturi de el se regaseste un luptator sumo ce tine o baterie cu polaritatile clar indicate. Fac ei oare referire la o inversare a polaritatii puterii mondiale de la Est la Vest?

ghost

Fantoma

Iesind din spatele piciorului lui Obama este o fantoma care citeste o revista intitulata “Vacanta”. De ce planuieste o fantoma o vacanta? Reprezinta oare faptul ca masele vor fi atat de impovarate incat singurul moment in care se vor afla in vacanta va fi dupa ce vor muri? Se refera la nenumaratii oameni care au murit in timpul calatoriei in ultimele luni? Infiorator.

turtle

Testoasa

Stand in fata tuturor, privind in insesi sufletele noastre, este o testoasa cu linii de accent in jurul carapacei. Ce reprezinta? Vor avea testoasele o revenire masiva in 2015? Putin probabil.

O testoasa nervoasa este simbolul Societatii Fabian, o organizatie extrem de puternica ce lucreaza de mai bine de un secol pentru formarea unui guvern unic global.

Motto-ul Societatii Fabian este Cand lovesc, lovesc tare”.

Filozofia din spatele socialismului Fabian reprezinta practic schita a ceea ce numim astazi Noua Ordine Mondiala.

Societatea Fabian este o grupare foarte veche cu origini in Anglia anului 1884, al carei scop este formarea unui stat socialist unic, global. Isi iau denumirea de la generalul roman Fabius, care folosea strategii planuite cu grija pentru a-si obosi treptat inamicii pe perioade lungi de timp in vederea obtinerii victoriei. “Socialismul Fabian” foloseste schimbarile incrementale pe perioade lungi de timp pentru a transforma treptat un stat, in defavoarea revolutiilor violente. Il putem numi socialism prin hotie. Emblema lor originala era un scut cu un lup in blana de oaie ce tinea un steag cu literele F.S. Astazi simbolul international al societatii Fabian este o testoasa, cu motto-ul: “Cand lovesc, lovesc tare” – The Fabian Society, The Weather Eye

Societatea Fabian obisnuia sa sustina in mod deschis o societate planificata stiintific si sprijinea eugenia prin sterilizare. Emblema originala arata un lup in blana de oaie… Dar se pare ca nu era cea mai buna metoda de a ascunde lupul de masele de oameni.

Emblema originala a Societatii Fabian.

Aducerea la lumina a unui sistem global prin mici schimbari incrementale este exact ce fac elitele la ora actuala. Din acest motiv gasim probabil testoasa suparata pe coperta unei publicatii cu legaturi Bilderberg – stand in fata haosului din spatele ei.

dirt

11.3 si 11.5

Partea din dreapta jos a copertei cuprinde niste simboluri mai criptice. Gasim un morman de pamant si doua sageti infipte pe care este inscriptionat 11.5 si 11.3. Sunt oare acestea date pe care sa le tinem minte? Daca luam aceste numere drept coordonate, ele arata catre un punct din Nigeria. De ce se gasesc acestea langa un morman de pamant? Afisarea numerelor care pot fi cu adevarat intelese doar de catre “cunoscatori” este unul dintre hobby-urile favorite ale elitelor.

In picioare in fata mormanului este Alice in Tara Minunilor, privind in sus catre motanul Cheshire.

cat

Acest motan iconic este cunoscut pentru faptul ca poate disparea in intregime, lasandu-si vizibil doar ranjetul straniu. Vedem astfel o alta aluzie la o lume a fanteziei, iluziei si inselarii precum cea perceputa de Alice – o reprezentanta a maselor. Impreuna cu includerea oarecum inutila a lui David Blaine – un magician –, coperta amesteca evenimente reale cu iluzii.

Alte simboluri notabile pe coperta includ o pusculita ce zboara din buzunarele lui David Cameron; un manechin ce poarta o creatie Alexander McQueen (designerul favorit al elitelor, care a murit in circumstante dubioase) si un ofiter asiatic ce poarta o masca pentru a-l proteja de o boala mortala.

2015 suna grozav, nu-i asa?

In concluzie

The Economist nu este un ziar oarecare care publica predictii ciudate pentru a vinde cateva copii in plus. Este direct conectat la cei ce modeleaza politicile globale si care se asigura ca acestea sunt si aplicate. Publicatia este detinuta in parte de familia bancara Rothschild si redactorul sau sef participa in mod regulat la intalnirile Bilderberg. Cu alte cuvinte, The Economist este conectat la cei care au mijloacele si puterea de a face “predictiile” o realitate.

Coperta cu tema “2015” reflecta in principiu agenda elitelor si este intesata de simboluri criptice ce par a fi incluse pentru “cunoscatori”. Iar masele, asa cum Alice priveste cum dispare motanul Cheshire, se vor concentra pe iluzii in timp ce lupul in blana de oaie va lovi… si va lovi puternic.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de B.D.


Categorii

China, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

70 Commentarii la ““SINISTRA” LUME A LUI 2015 – decriptarea simbolurilor rau-prevestitoare din desenul-agenda de pe COPERTA REVISTEI THE ECONOMIST

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @Carmen:

    David Blaine??? 8|

  2. Ce stiu si ce cred imi spune ca:
    – nimic din ce se prezinta in aceste anuale condensate simbolistic nu e benign. Este tumoare si este maligna.
    – Admin a punctat foarte potrivit in alta discutie similara cu link-ul postat mai sus ca: “Un scop perfid al acestor scurgeri poate fi si cel de natura psihologica, iar aici este capcana in care foarte multi dintre noi putem cadea, chiar fiind manati de cele mai bune intentii. Se contureaza –si ne referim aici la zona de critica si opozitie fata de “sistemul” globalizant- un anumit tip de climat psiho-social in care oamenii sunt formati, practic, in asa fel incat sa fie tinuti intr-un continuu suspans, intr-o stare de tensiune si agitatie, cu adrenalina ridicata, pentru ca si aceasta dispozitie este una DE ASTEPTARE, dar nu este asteptarea cea vie si sanatoasa, eshatologica, a lui Hristos, ci ajunge sa fie o tanjire, o complacere sau o adictie morbida in toata regula dupa “evenimente apocaliptice”.”
    Si restul notei. Absolut de acord. Cum discutam deunazi cu un frate: nu e nevoie si nici sanatos ca fiecare ortodox sa se apuce sa cerceteze adancurile realitatilor acestora in amanunt, dar cativa trebuie; si ierarhii Bisericii si unii duhovnici ar fi bine sa fie in cunostinta de cauza. “Nici abuzul, nici refuzul”. Ignoranta vatama, obsesia vatama.
    – trecand peste ratacirea autorului, inerenta celor care nu au cunoscut ortodoxia, articolul acesta (si altele) aduna niste idei valide relativ la coperta in discutie; si nu numai.

    http://redefininggod.com/2014/09/mainstream-globalist-propaganda-reveals-eastwest-conflict-is-a-farce/

    – mai cred ca:
    – acel tablou de sinteza este incomplet daca-l privim ca fiind plat; devine complet daca i se adauga tridimensionalitate; exista un personaj (individual sau de masa) care este salutat si intampinat de acest comitet de primire, un comitet al reprezentatilor puterilor de pe scena vizibila a lumii.
    – acest lucru trebuie bine corelat cu foarte bunul exemplu oferit de enkidu, al jocului Illuminati (card game, in realitate mai vechi decat anul 1995). Urmeaza sa scriu candva un capitol aparte despre el in “Jocurile iadului”. In acest joc este o carte numita “Unmasked”. Aceeasi cheie necesara pentru intelegere lipseste chiar si celor mai priceputi, atat in cazul acestui poster al amagirii, cat si in acel “joc de carti”. Pe cartea respectiva, considerata de cei ce au cercetat problema cheia ultima si esentiala, scrie: “There is a secret of our cabal that even you of the Twelfth Circle have not known… until now…” Cine ziceti voi ca este cel ce lumineaza cu raze din spatele unei masti care are aparenta umanitatii celei mai inofensive? Si pe cine credeti ca primeste acest grup cu mare bucurie? Vedeti mimica, gestica personajelor? Cheia, raspunsul este acelasi.
    – cat despre obsesia-fascinatie pomenita mai sus si care e la fel de periculoasa ca si ignoranta, sa vedem o alta carte din acest “joc”, numita “Conspiracy Theorists”, reprezentand o multime considerata fara putere dar greu de eliminat, despre care se spune: “This powerless and much-mocked group is prized by the Illuminati, because their wild ravings often contain useful ideas!”
    – acum, ei stiu si aplica niste practici inspirate direct de vrajmasul si care sunt vechi de cand lumea. In fapt, in vremea mea de ratacire am invatat despre ele in multe locuri, inclusiv din “Arta razboiului” scrisa de Sun Tsu acum multa, multa vreme. Acolo se spune clar, ca una dintre metodele foarte eficiente si necesare in razboi pentru anihilarea totala a unui opozant este a-l face sa creada mereu ca mai are scapare, ca mai are o iesire; pentru ca asa nu va lupta niciodata cu toata puterea sa si anihilarea lui va fi totala. Toata aceasta discretizare, deconspirare si dezvaluire, grupuri de luptatori impotriva societatilor secrete, etc. – toate sunt implementarea acestei metode reci ca gheata si ras-incercate in sangeroasa istorie a lumii. Admin consider ca avea dreptate cand o compara cu urmarirea prazii de catre o pisica. Pentru ei asta e realitatea, iar pentru noi realitatea e ca scaparea noastra e verticala, catre Domnul, ca marturisitorii si mucenicii din comunism si de oricand.
    Si ca o nota pentru alte discutii: in acea “Arta a razboiului”, o carte mica si trecuta adesea cu vederea, se gasesc foarte multe din principiile dupa care actioneaza aceste grupuri care slujesc intunericului. Nu este nici un paradox: sunt jocurile iadului, metodele demonice.
    – nu se putea ca reprezentanti ai Rusiei sa nu participe la acel mars. Acel mars este un instrument in “magnum opusul” ocult, care duce inca un pas lumea spre pragul ultim al abisului in lume. In imagine, toti cei care sunt cenusii, cenusii ca betonul pe care autorii compilatiei au ales motivat sa-i aseze – fac parte din clica ce executa, lucreaza “opusul”. Cenusiu inseamna fara caldura, fara viata sufletului; si o inrudire atat prin filiatie cat si prin anormalitatea constiintei. Pentru asta se pot consulta sa zic, cartea lui Fritz Springmeier “Bloodlines of the Illuminati” si ritualul “Cremation of care” (poate fi usor gasita in filmarea (ne-)clandestina a lui Alex Jones: “Dark secrets: Inside Bohemian Grove” si intre ritualurile satanice si masonice din ordinul “Nobles of the Mystic Shrine”, cum e “The Ceremony of the Stifling Air”; sau in practicile vrajitoresti ca “Defense against the Divine: Nine Methods for Avoiding Assimilation”, etc.). Toate acestea au ca scop reprimarea cat mai desavarsita cu dinadinsul a constiintei firesti, a glasului lui Dumnezeu din om. Asta e ce-i deosebeste pe cei gri (de culoarea iadului, revin la urmatorul punct), de cei in culori.
    – costin zicea mai sus ca este lucrare oculta aceasta reprezentare simbolistica – si avea dreptate. Nimic din felul in care a fost alcatuit acest mozaic simbolistic nu e intamplator. Nu am cum sa stiu toate semnificatiile lui, dar pe unele le recunosc destul de usor din vremea cand cercetam aceste lucruri cu dinadinsul si nu eram in Biserica lui Hristos. Din pacate… In imagine adunarea sta pe o suprafata gri, anosta ce simuleaza cimentul rece, dar mai este si reflectanta. Un amanunt usor de trecut cu vederea. In ocultism, in hermeneutica, reprezentarea aceasta inseamna (printre altele si) oglindirea lumii de dedesupt si cea de pe pamant una in alta, contopirea lor. O pervertire hulitoare a Rugaciunii Imparatesti, care spune “precum in Cer asa si pe pamant”. Iar pervertirea, o reproduc in engleza pentru sesizarea corecta a jocului de cuvinte demonic: “as above, so below”. De aceea suprafata e reflectanta si unii sunt cenusii.
    – acesti oameni nefericiti si nenorociti stiu cum sa croiasca noua ordine seculara mondiala, pentru ca au indrumari de la puterile intunericului.
    – din cauza finei aluzii care ii este asociata tabloului, cred ca in imaginea asta are legatura cu daramarea monarhiei – marea lipsa de prezenta din peisaj.
    – enkidu cred ca zice bine, imaginea e impartita pe segmente; dar, ca orice opera oculta, orice element si aspect are dubla semnificatie: una aparenta si una ascunsa. Cele enumerate sunt cele evidente – si au acelasi rost ca pretextul ‘petrol din orient’ sau ‘terorism’ pentru care au invadat americanii acolo, ca pretextul ‘bani’ pentru care corporatiile controleaza lumea, etc. – dar acestea toate desi sunt motive reale la o prima observare a aparentei, ele sunt abia pretexte in raport cu semnificatiile ascunse.
    – flautistul cred ca sugereaza cum spune doroteea pozitia perfecta pentru manipulare; dar vedeti, Flautistul e real in prezenta si actiunea lui, desi nu e din aceeasi lume ca si oamenii. E real si Hillary Clinton priveste la el si se bucura pentru succesul lui. Flautistul-amagitor mai are acelasi rol pentru pestii-clovn pe care il are Obama pentru stafie si pisica cu ranjet ciudat, din povestea…oculta. Mai precis, personajul din fata este acoperire-protectie pentru cel ce se iveste din spatele lui.
    – deci, Flautistul pentru pestii-clovn – care reprezinta falsii crestini. Cine este patronul si amagitorul falsilor crestini (care nici nu sunt reprezentati ca…oameni)?
    – Obama este cel de sub protectia caruia spiritele primesc frau liber sa vina in vacanta pe pamant si amagitorii sa amageasca, lasand in urma lor doar un ranjet…ciudat.
    – Obama mai este si pionul central al acestui act din sceneta. Cea mai folositoare papusa si liderul de imagine al comitetului de primire. Cravata rosie, ca si cea a lui Putin sugereaza falsitatea stridenta a aparentei lor si arata ca au acelasi rol, pe scena lumii, dar roluri usor diferite in comitetul de primire.
    – Churchill, Hiroshima, Napoleon – sunt elemente din trecut cu puternic impact in acest act al scenetei. Vom vedea care.
    – Napoleon a fost un om cu constiinta (stiti ce a afirmat despre Mantuitorul), dar… “mana lui dreapta” (obisnuit ascunsa) a fost din clica slujitorilor iadului. – Churchill a afirmat:

    http://israelect.com/reference/WillieMartin/ACoupleofQuotes%20%5BA%5D.htm

    – bomba atomica poate avea oricare dintr-un numar de semnificatii. Toate dezastruoase.
    – reprezentarea globului are ambele sensuri de asemenea: cel exoteric, prezentat de enkidu ca opozitie, o bipolaritate conflictuala intre est si vest; si cel ezoteric, prezentat de minodora ca semn al anti-hristului, simbolistica propagata prin timp de la cele mai vechi proto-panteoane pagane pana azi. De exemplu, C.G.Jung in tratatul sau neo-gnostic il numeste “Abraxas a god higher than the Christian God and devil that combines all opposites into one being.”
    – Spiderman 3D este noua iluzie cu acelasi efect, dar mai puternic ca si pisica pentru personajul ratacit din poveste.
    – Prima linie de pioni sunt puterile cele mai importante din cadru: Flautistul din alta lume, cele cinci puteri mondiale si monarhia…daramata.
    – cum zicea doroteea cele ce sunt la picioarele personajelor principale sunt “jucariile” lor.
    – si cum zicea enkidu broasca si masina sunt o antiteza, intre viteza si lentoare, dar si intre tehnologie si natura, intre masinarie si fiinta vie.
    – Japonia se numara printre jucariile marilor puteri.
    – Merkel prezinta “ochiul” Illuminati.
    – liderul (cu ochelari) “terorist” este din clica.
    – pesticide, mancare sintetizata, etc.

    Ma opresc ca ma doare capul.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Shriners

    https://books.google.ro/books?id=eKiJBAAAQBAJ&pg=PT31&lpg=PT31&dq=mystics+of+the+noble+shrine+stifling+air&source=bl&ots=aOiq1KofaO&sig=ItKzEcfuw6_TbFNsejQX83jaOWM&hl=en&sa=X&ei=RxO4VLiOG8SAU_ybg7AD&ved=0CDMQ6AEwAw#v=onepage&q=mystics%20of%20the%20noble%20shrine%20stifling%20air&f=false

    http://www.sacred-magick.com/pdf/Files/zoo/The%20Satanic%20Rituals%20by%20Anton%20LaVey.pdf

    http://www.austinchronicle.com/arts/2011-05-13/as-above-so-below-the-art-of-the-secret-society/

    Domnul sa ne pazeasca, sa nu ne lase si sa ne izbaveasca!

  3. @doroteea:

    All in the mind

    One of the wonderful things about the art of magic is that it doesn’t really matter where the trap door is. This is not the secret. The secret is that magicians influence what you think by using your own preconceived ideas of the world around you to amaze you. We realise that you will think your own experience while watching magic is unique to you, but we know that, in general, everyone thinks in more or less the same way. Even as it gets harder to have a technological edge, applying this psychological edge offers us nearly limitless possibilities.

    Much of the secret innovation behind magic will not appear on YouTube. It comes from endless hours of trial and error in an effort to understand our audience.

    Details will change and methods will improve, but we know that the card tricks that would have amazed Leonardo da Vinci will still amaze you. In this respect the art of magic may carry a wider lesson for our technology-obsessed age. As in many professions in 2015 and beyond, it is the primitive skill of understanding people, perceptions and relationships that will increasingly matter.
    http://www.theworldin.com/editors-picks/171-the-future-of-magic

    Perceptia asupra realitatii este, intr-adevar, o problema. Nu pot spune actuala, pentru ca scrierile patristice ne pot ajuta sa deosebim realitatea de iluzie, si asta nu de ieri sau azi, ci dintotdeauna. o alta lume pe care cei ce contesta Biserica nu o pot intelege si nicicum accepta.

  4. De pilda, articolul acesta. Daca stau si citesc explicatiile (sumare) ale editorilor, nimic nu ma poate scoate din rutina vietii mele zilnice. Este realitatea unei lumi pe care o cunoastem cu totii, cu bune si cu rele. Daca citesc articolul de mai sus, aflu de existenta unei alte realitati total sau aproape total necunoscuta mie, plina de simboluri si sensuri ascunse.

    Trebuie sa recunosc ca articolul m-a intrigat deoarece fiecarei imagini este asociat un cu totul alt sens, plin de intelesuri ascunse pe care nu le stiam pana acum decat partial. Sau poate, le stiam din diverse alte lecturi dar nu le-am considerat interesante. Faptul ca se transmit din ce in ce mai multe mesaje in spatiul public actual, este o alta realitate cu care incepem sa ne obisnuim.

    Dupa ce am citit mai multe comentarii si astfel de interpretari, fiecare in cheie proprie, am aflat ca la mare pret la ora actuala este o carte scrisa de catre un rabin, pe nume Jonathan Cahn, supranumit profetul Americii, carte intitulata Taina Shemitah.

    De aceea, inclin sa cred ca aceasta coperta mult discutata este influentata in primul rand de acest mister shemitah si de simbolurile mistice ebraice care le insoteste.

    Shemitah este un calendar vechi ebraic care presupune impartirea timpului in perioade de cate sapte ani, plecand de la faptul ca Dumnezeu a creat lumea in sapte zile. Fiecare al saptea an este denumit an shemitah si

  5. Shemitah este un calendar vechi ebraic care presupune impartirea timpului in perioade de cate sapte ani, plecand de la faptul ca Dumnezeu a creat lumea in sapte zile. Fiecare al saptea an este denumit an shemitah si inseamna o perioada de pauza in toate activitatile, inclusiv agricultura. Sabatul. Odihna inchinata Domnului. Pamantul si toate lucrurile apartin lui Dumnezeu, nu omul este stapanul, ci Domnul.

    Caracteristic acestui an sabatic este sofarul, un fel de flaut in mistica ebraica, prin care omul inchina lui Dumnezeu cantari, se odihneste, savureaza minunile lumii si recunoaste astfel ca El este maestrul.

    (De aici probabil si prezenta acelui flautist si a fantomei – simbolul Americii – aflata in vacanta.)

    Cartea lui JC pleaca de la aceasta traditie si demonstreaza cititorului ca exista o stransa legatura intre anii shemitah si evenimentele din 1930, 2001 sau 2008, impreuna cu prezenta celor patru eclipse totale de luna ce coincid cu sarbatorile evreilor.

    Concret, perioadele de cate sapte ani sunt cumulate in perioade de cate sapte cicluri, sfarsitul unui astfel de ciclu fiind denumit jubileu.
    Anul 2015-2016 (incepe si se termina in septembrie) este un astfel de an, al saptelea an dintr-un ciclu de cate sapte ani fiecare, supranumit si anul trambitelor, adica al trezirii constiintelor, al chemarii omului catre Dumnezeu. Iar perioada imediat urmatoare este privita profetic drept inceputul unor serii de evenimente neplacute ce ar putea culmina sapte ani mai tarziu.

  6. “Pur si simplu” Hristos a spus ca numai Tatal stie cand va fi sfarsitul acestei lumi. Ca doar nu le-o fi spus El in mod “explicit” magnatilor, ca sa ne “anunte” si ei pe noi… 🙁 subscriu

  7. (Cat de potrivit este cuvantul IPS Selejan – avem de-a face cu o agresiune culturala externa! Cate calendare, atatea capete si idei, atatea temeri de cate un sfarsit iminent al lumii. Oare imi este mie de folos sa stiu cand se va sfarsi lumea aceasta, daca eu voi da socoteala de talantii incredintati mie, noaptea viitoare?)

  8. @Carmen:

    Carmen, ca ei se folosesc de magie, kabbala si mai stiu eu ce tehnici dubioase de manipulare colectiva si de modificare fortata, agresiva, a destinelor oamenilor, lucrurile astea deja, din fericire, au devenit notorii.

    Totusi prezenta unui magician pe lista de colaboratori ai unei publicatii ca The Economist…nu stiu… e o bizarerie. Ori ne este insultata inteligenta, ori acesti oameni au ei insisi niste probleme. Cred ca ambele sunt valabile.

    Nu cred ca merita sa ne batem capetele cu dezlegarea unor astfel de sarade, pe bune… Intram in joc, si nu cred ca e cazul. Dumnezeu este Adevarul si ne-a promis ca tot ce este ascuns va fi dat la iveala. Iar pe omul care sta lipit de Dumnezeu, Dumnezeu nu-l lasa.

  9. @doroteea: corect.

  10. Fratilor, dragilor, iertati-ma daca gresesc. Sunt doar un pacatos cu mintea proasta, un nimeni si un nimic in toata aceasta mare si trecatoare lume.

    Ceva nu-mi da pace, ceva din interiorul meu imi spune ca trebuie sa spun si altora despre acest lucru care mi s-a intamplat si care se numeste vis.

    Ca om prost, rau, spurcat si cel mai pacatos dintre oameni, visele mele nu pot fi decat de la diavol.
    Dar totusi, de data aceasta, asa am eu tendinta sa cred, ca a fost altceva.

    In ultimii ani, mi s-a intamplat sa visez foarte rar. Rar de tot. Ma refer la orice fel de vise, asa cum oricare dintre noi viseaza.

    Si cu toate ca am visat extraordinar de rar, aproape toate visele au fost de la diavol. De ce spun ca a fost de la diavol? Pentru ca de fiecare data, in vis, spune-am: “Doamne Iisuse Hristoase ce este aceasta?”. Si de fiecare data disparea visul. Nu se mai intampla nimic si imi continuam somnul. Deci, cum pomeneam numele Dumnezeului nostru fugea orice nalucire a mintii mele.

    Dar de aceasta data, a fost altfel. Acest vis l-am avut in noaptea dinspre 16 spre 17 ianuarie 2015.

    Aseara, citind ca de obicei pe aici, m-am intors la acest articol si am revazut pentru o clipa poza copertii.

    M-am gandit ca nu are rost sa incerc si eu sa “decriptez” ceea ce reprezinta, pentru ca poate insemna orice.

    Am stins calculatorul si m-am culcat. Pana sa adorm, ma tot gandeam la ce o sa se mai intample in lumea asta mare, ce o sa se intample cu noi toti!
    Ma gandeam si la aceasta coperta, ma gandeam si la spurcaciunea care este peste tot in jurul nostru, mai ales la copii si la tineret, si ma rugam la Dumnezeu sa aibe mila de noi toti, dar ma rugam mai tare pentru cei care se lasa manipulati, involuntar, pentru ca si eu am fost la fel.

    Nu au cum sa desluseasca adevarul. Este imposibil. Omul, fara ajutorul lui Dumnezeu este total neputiincios, total manipulabil in toate privintele, dar nu total nevinovat. Si ma rugam in gand sa ne miluiasca Dumnezeu pe toti, caci multi nu pot realiza care este Adevarul

    Si am adormit.

    Deodata, in vis, ma trezesc ca in fata unui tablou, dar nu tablou, ci era ceva viu, ceva care se intampla ca o realitate. O realitate din care faceam si eu parte, dar cu toate ca faceam parte din ea, mi se infatisa in fata ochilor ca si cum as fi privit-o de undeva din exteriorul ei.

    Iertati-ma dragilor, caci ceea ce spun poate parea o aiureala, dar nu exista cuvinte prin care sa poti exprima astfel de stari.

    Era in aceasta imagine, ca un fel de tinut intins, cu pamant arid, fara iarba si copaci, dar in care se veadeau si niste dealuri. Cred ca semana cu o zona din tinuturile arabe.
    La pamant era culcat un crestin, barbat alb si dezbracat. Dar nu era o imagine “sexi” a goliciunii acestui barbat, ci exprima mai degraba o stare de neaparare, de curatenie, de impacare … Exprima ceva total opus unei imagini deoachiate. Sper din tot sufletul ca intelegeti ce vreau sa spun.

    M-a impresionat foarte tare albul pielii lui. Barbatul era pozitionat cu fata in jos, incat nu-i puteam vedea decat crestetul capului, ceafa, umerii, fundul si picioarele. Dar albul pielii lui mi-a ramas in minte. Exprima ceva curat.

    La scurt timp apare langa el un musulman jihadist, dar a carui fata avea trasaturi de chinez. Era un pic mai negricios, imbracat in straie arabesti, dar fata era ca a unui chinez. Chiar m-am intrebat in mintea mea, ce-o mai fi si asta; un musulman cu fata de chinez! sau o fi un chinez musulman!

    Acesta avea o sabie mare in mana, ca un fel de iatagan si l-a apucat pe barbatul alb de glezna si a inceput sa-l loveasca cu acel iatagan, incercand sa-i taie piciorul chiar de sub fund.

    In momentul ala m-am cutremurat si incercam in acelasi moment sa si fug undeva departe, dar sa ma duc si spre ei si sa-l scap pe acel om. Dar nu puteam. Eram tintuit locului si priveam la aceasta scena.
    A inceput sa curga mult sange, iar omul acela alb si-a intors fata catre cel cu iataganul si ii spunea sa nu mai dea, ca il doare.
    Dar musulmanul cu fata de chinez dadea si mai tare, caci se taiase doar o parte din picior, curgea mult sange, dar oricat de tare dadea, nu reusea sa-i separe piciorul de trup.
    Eu nu mai puteam de mila acelui om si tot strigam la cel cu sabia sa-l lase in pace, sa nu mai dea ca il doare, ca si el este om, cum de nu are mila …

    Vroiam sa ma duc sa-l ajut si nu puteam sa ma misc din loc. La un moment dat, strigand cat de tare puteam la cel cu sabia si incepusem sa plang de mila celui alb.

    Atunci, vazand ca sunt total neputincios, cu lacrimi in ochi am inceput sa strig: “Dumnezeule mare fa ceva. Nu lasa sa chinuie pe acel om. Ajuta-l Dumnezeule mare. Doamne Dumnezeule ce se intampla cu oamenii? Nu are mila de celalalt om ca il doare?”

    In acest moment, acest vis nu a mai disparut, ca alte vise, ci a continuat. Iar eu eram paralizat si de frica fata de aceasta nebunie a oamenilor si de mila fata de cel taiat dar nu puteam sa ma duc in nici-o directie. Ceva ma tintuia in acel loc.

    Dupa ce am strigat la Dumnezeu, acel musulman-chinez cu sabia s-a oprit si s-a uitat la mine. Pana in acest moment se comportase ca si cand nu as fi existat acolo. De abia acum ma vazuse. S-a uitat la mine si statea in cumpana gandindu-se daca sa-l lase pe cel de jos deocamdata si sa vina sa ma taie si pe mine.

    Am strigat iar la Dumnezeu si deodata s-a schimbat un pic imaginea. In cadru a aparut un pic de verdeata, in departare erau niste constructii europene, care semanau la interior cu niste case sau birouri de burghezi, iar cumva in vis, nu stiu cum si de unde, dar se facea ca aceste constructii erau undeva in Italia, sau burghezii erau italieni sau ceva de genul acesta. Cumva, nu stiu exact sa va spun, avea legatura cu Italia.
    Vedeam toata aceasta imagine cu relieful asemanator tinuturilor arabe, musulmano-chinezul cu iataganul, crestinul alb cu piciorul atarnand doar intr-o bucata de carne, mult sange, verdeata, constructii europene, iar in interiorul acestor birouri erau niste oameni cu burta, bogati, plini de ei si care pareau ca ii dadeau ordine celui cu sabia. Intr-un fel, erau seful lui.

    M-am cutremurat tare si am inceput sa ma rog iar la Dumnezeu. In momentul in care am inceput sa ma rog iar, nu stiu cum, dar privirea mi s-a indreptat spre interiorul acestor constructii, unde erau acesti oameni cu burti, bogati si care aratau ca niste burghezi din trecut. Ei rasfoiau niste harti, discutau intre ei si puneau ceva la cale.
    In acest moment, cand mi s-a indreptat privirea spre ei, de undeva de deasupra lor sau din spatele lor, nu stiu exact sa va spun de unde, s-a auzit o voce puternica si care striga tare, cu ura, un stigat infiorator, aproape animalic: “taiati-i, taiati-i pe toti. Taiati-le picioarele ca sa nu fuga niciunul. Nimeni sa nu scape. Taiati-i pe toti”.

    Si cand s-a auzit strigatul acesta, au inceput si acei “burghezi” sa tipe, iar din biroul lor, au inceput sa iasa hoarde intregi de musulmani cu sabii si care alergau catre “scena” cu musulmano-chinezu si omul cel alb.

    Atunci am strigat iar “Dumnezeule mare miluieste-ne”, moment in care nu am mai fost tintuit locului. M-am intors cu spatele la toata aceasta imagine cu gandul de a fugi sa ma ascund undeva. Asa s-a terminat visul.

    Iertati-ma dragi frati daca nu am putut relata mai bine de atat dar, cel putin mie, imi este imposibil sa gasesc cuvinte prin care sa exprim exact ceea ce am auzit, am vazut si am trait in acest vis.

    Nu stiu ce inseamna, dar senzatia din vis era ca se apropie ceva rau.

  11. @s.n.:

    Nu pretind ca ma pricep la talmaciri, dar daca e sa tinem cont de ce stim, visul pare mai degraba semi-realist. O ispita mica acolo nu-i insa exclus sa se fi strecurat 🙂 Ma refer la ispita deznadejdii.

    Cauta in cartea asta la pag. 106-107:
    http://www.predania.ro/pdf/parinti-duhovnicesti-cum-iti-sant-gandurile.pdf

    Cu Dumnezeu nu te afli niciodata intr-un circuit existential fatidic, inexorabil.

    ‘Indrazniti, Eu am biruit lumea!’

  12. Iertati-ma pentru indrazneala.
    Dar pentru “Sluga netrebnica”, tot ca sluga netrebnica a lui Hristos ce sunt… Am pus un link la alta discutie care te poate interesa. Este ultimul de la comentariul meu. Urmareste-l pana la sfarsit si o sa vezi ca e in concordanta cu visul tau. E adevarat ca nu trebuie sa credem viselor, decat…cand trebuie.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/01/15/povestea-merge-mai-departe-schimburi-de-focuri-cu-teroristi-la-bruxelles-video-hackerii-dau-o-mana-de-ajutor-propagandei-pro-big-brother-siteul-ziarullumina-ro-spart-de-jihadisti-franta-se-pr/

    Planul a fost facut pentru fiecare conflict cu mult timp inainte. Iar Domnul ingaduie sa vina ce se coace in intuneric dupa cum sunt vietile noastre si dupa cate drepturi dam vrajmasului astfel… Din pacate…

    Doamne, ajuta-ne!

  13. @ Lucian-Octavian Anghel

    Da, exact asa am inteles si eu din acest vis. Ca toate aceste planuri, chiar daca nu punctual, ci doar in linii mari, generale, au fost facute de foarte mult timp.

    Inainte de finalul visului, de partea in care am vazut “burghezii” facand planuri, strigam la Dumnezeu sa aiba mila de noi, toti oamenii, ca nu suntem chiar asa de rai, ca mai mult din nestiinta si din slabiciune.
    Si atunci mi s-a intors privirea in acea directie unde a aparut ultima imagine. Iar cand am spus ca “au inceput sa iasa hoarde intregi de musulmani cu sabii”, a fost putin mai mult de atat.

    Erau ca un suvoi, foarte multi oameni, care aratau ca o armata regulata si care veneau exact ca un fluviu. Multi, foarte multi, o armata mare. Un “fluviu” care avea izvorul in camera unde faceau “burghezii” planurile, si se latea pe masura ce se apropia de Europa, unde eram noi.

    Si atunci, privind aceasta imagine, ma intrebam in mintea mea: “Doamne, dar astia aveau o armata gata pregatita pentru asta. Unde au tinut si au pregatit o armata asa de mare. Si uite Doamne cat de multi oameni care vor sa omoare alti oameni. Cum este posibil sa existe in lumea asta asa multi oameni care sa omoare fara mila alti oameni”.

    Si atunci am simtit ca este vorba de un razboi mare, o prigoana foarte mare si aveam o senzatie de vinovatie colectiva a noastra, a tuturor.
    Am simtit, asa cum ai spus si tu, ca toate acestea le va ingadui Dumnezeu din cauza lepadarii noastre si din cauza rautatii noastre.

    Este foarte greu sa redai in cuvinte tot ceea ce vezi, auzi si simti intr-un asemenea vis.

    Eu nu cred in vise si am citit multe invataturi ortodoxe despre naluciri si vise, dar acesta a fost ceva special pentru mine si de aceea am indraznit sa-l redau aici.

    Acum, Dumnezeu cu mila, caci numai El stie ce o fi!

    Dar “armata” gata pregatita cred ca deja exista intr-o forma pe care o vedem dar nu putem intelege ceea ce vedem:

    “Pana aici le place de Hristos dar, uite, treaba asta nu le mai place. Acestia sunt oameni care, pe dinafara par cumsecade dar, cand incep a vorbi asa, trebuie sa va dati seama ca sunt oameni capabili de cele mai strasnice lucruri de pe pamant. Cand se rastoarna roata istoriei, si ajungem sa fim prigoniti, torturati, taiati, dati la caini sau aruncati in foc, oameni de acestia, <>, care se ridica cu mintea deasupra lui Dumnezeu, ei sunt primii care pun mana pe cutit si o fac ca si cum asa trebuie, ca doctorii lucreaza cu trupurile bietilor crestini.“
    […]
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/01/14/parintele-savatie-la-sophia-despre-sindromul-cesafac-videotranscriere-noi-trebuie-sa-mergem-impotriva-acestui-curent-de-dezorientare-a-omului/

  14. ‘Erau ca un suvoi, foarte multi oameni, care aratau ca o armata regulata si care veneau exact ca un fluviu. Multi, foarte multi, o armata mare. Un “fluviu” care avea izvorul in camera unde faceau “burghezii” planurile, si se latea pe masura ce se apropia de Europa, unde eram noi.’

    ‘Si atunci, privind aceasta imagine, ma intrebam in mintea mea: “Doamne, dar astia aveau o armata gata pregatita pentru asta. Unde au tinut si au pregatit o armata asa de mare. ‘

    Si sa mai zica cineva ca ‘Stapanul Inelelor’ nu are legatura cu Apocalipsa si ca JTT nu a inteles inca de pe atunci despre ce e vorba… 🙂

  15. Da, asa cred si eu… Din ce stiu si ce cred, marturisesc ca visul tau este exact cum s-au petrecut, cum se petrec si cum se vor petrece lucrurile…
    Armatele exista, de ambele parti, pregatite deja de intuneric. Si nici una dintre acestea nu este a lui Hristos, Domnul nostru.

    “Si atunci am simtit ca este vorba de un razboi mare, o prigoana foarte mare si aveam o senzatie de vinovatie colectiva a noastra, a tuturor.”

    DOMNUL NOSTRU! Oare cati oameni mai intelegem, mai simtim, mai traim in vietile noastre ca avem un Stapan, un Domn, ca avem pe Dumnezeu ca Dumnezeu al nostru? Ce mai inseamna pentru noi ca avem Dumnezeu? Ce mai inseamna pentru noi ca avem Domn? Ce mai inseamna pentru noi ca avem Stapan?
    Il refuzam aproape in totalitate azi, noi oamenii, pe Hristos ca Stapan, Domn si Dumnezeu. Si prin asta ne pecetluim ziua de maine.
    Vine celalalt, vrajmasul si vicleanul… ca dumnezeu, ca domn si ca stapan.

    Domnul si Dumnezeul nostru, Stapanul nostru iubitor si mult-milostiv sa nu ne lase!

    Frate, roaga-te si pentru mine, mult-pacatosul! Sa ne rugam unii pentru altii…

  16. “Si sa mai zica cineva ca ‘Stapanul Inelelor’ nu are legatura cu Apocalipsa si ca JTT nu a inteles inca de pe atunci despre ce e vorba…” – sper ca glumesti.

    Marturisirea se face ori de cate ori e nevoie: ce a scris Tolkien si ecranizarile corespunzatoare chiar au legatura cu Apocalipsa. Dar este parte din ograda de amagiri anti-hristice. Este din categoria larga si amagitoare a proorocilor mincinosi ai vremurilor de pe urma. Asta e legatura, si e cat se poate de reala. Deci ai zis corect, in sensul asta.

    Stia de pe atunci despre ce e vorba, tot in sensul asta. Ca era in clica celor care stiu cu timp inainte, pentru ca sunt planurile lor – proorocii intunericului.

    Asemenea, aceeasi metoda, dar nu la fel de romantizata si camuflata ca a lui Tolkien se gaseste in: George Orwell – 1984, Aldous Huxley – Brave New World, Ayn Rand – Atlas Shrugged, Alice A. Bailey – The Externalisation of the Hierarchy, “Protocoalele inteleptilor Sionului”, etc. Sunt nenumarate.

    Cat de greu este sa-si dea omul seama ca ambele tabere ale acestui razboi sunt facatura satanei? Credeti ca sunt lucruri usuratice si de gluma?

    Iarta-ne, Doamne, iarta-ne!

  17. Lucian Octavian Anghel:

    Ia-o mai usor, frate. Esti pe o cale gresita.

    Citeste mai mult despre ispitele de dreapta. Or fi ele ‘de dreapta’ dar tot acolo duc.

    Mai multa modestie, mai putin spirit profetic, mai multa iubire.

  18. @ doroteea

    Asa e… Multumesc.
    Domnul sa ne ierte si sa ne miluiasca.

  19. @Lucian-Octavian Anghel:

    Amin, frate! Sper din tot sufletul asa sa se intample, o spun cu toata dragostea si sinceritatea!

    Timpul e scurt, raul creste, si numai iubirea si spiritul de jertfa pt aproape ne pot salva. Cred sincer ca discutiile astea, indiferent de partea cui ar fi dreptatea, sunt de un folos moderat. Dar ca nevoia de a ne mari inimile si a exersa zi de zi blandetea, nejudecata si sporirea in fapte este IMPERIOASA, ARDE. Nu cred deloc ca viziunea limpede ne va salva, ci capacitatea de a face bine si a aduce bucurie, liniste si speranta in inimile celor din jur prin insasi prezenta noastra, dincolo de predici, dincolo de demonstratii, dincolo de cuvinte. Asta este ceea ce cred si eu una cu asta ma lupt…cu secatuirea si impietrirea inimii mele. Da frate, fie ca Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne dea timp intru mantuire!!

  20. Ca o scurta remarca: exista musulmani cu chip de chinez, sunt cei din Malaysia si din Indonezia!

  21. Acum, cand ne aflam la jumatatea anului, ce puteti afirma ca s-ar potrivi din coperta revistei cu cele sase luni scurse?!
    Unii s-au grabit sa dea date gen 11 martie/1 Mai dar eu nu stiu sa se fi intamplat ceva semnificativ.
    Este adevarat ca voi, adminii, nu v-ati exprimat nicio opinie lagata de aceasta interpretare tradusa din limba engleza dar eu cred ca este hazardata si simpla preluare a unor astfel de traduceri.
    Sincer, eu cred ca elitele cu astfel de ”coperti/desene simbolistice” nu fac decat sa-si bata joc de noi, profanii!. Eu nu cred ca lasa semne nici pentru initiati, nici pentru profani ci doar ”fac misto” de naivii care pun botul la interpretari sugerate subtil tot de ei, chiar celor, care, sincer sau nu, sunt opozantii lor fatisi!
    PS. Eu duc lupta grea cu cei care cred ca totul in lumea asta este hotarat/programat de cineva ,mai mult sau mai putin ocult. Printre cei cu care duc aceasta lupta se numara chiar tatal meu!.
    Chiar daca sunt constient ca ocultistii au planuri pe care incearca sa si le impuna, eu consider ca sunt absolut neputinciosi si ca intotdeauna poate apare ceva care le dea planurile peste cap. Nu e cazul sa pomenesc de cate ori ocultistii au dorit sa refaca tempul din Ierusalim….
    Daca ei au puterea deplina sa impuna/planifice orice, ce-i impiedica sa construiasca tempul acum in 2015, sa ne cipuiasca si sa-l inscauneze pe antihrist!?

  22. @costin

    ‘Unii s-au grabit sa dea date gen 11 martie/1 Mai dar eu nu stiu sa se fi intamplat ceva semnificativ.’

    Mai citeste stirile.

    Iar eu, din contra, realizez ca am subestimat viteza cu care merg lucrurile….

  23. Si cam care ar fi ratiunea de a comenta asa ceva?! Adica la ce ne-ar folosi? Chiar si strict informational.

    Eu cel putin am ajuns la o suprasaturatie psihologica apropo de Apocalipsa si planurile de c…t ale astora care sint denumiti total inadecvat elita.

    Cred ca si daca as sti exact cu date si nume ce au pus astia la cale …la ce mi-ar folosi, in ACEST stadiu?!

    Iar ca sa mai si visezi chestii……geostrategico-jihadiste……. 🙂 🙂 🙂

  24. DE fapt ca unii viseaza asa ceva…sigur, e o chestie :).
    Dar ca mai sint si altii care le citesc (eu de exemplu) eu o chestie si mai mare 🙂 🙂
    Si ca mai sint si altii care le comenteaza serios chestia e inca si mai mare 🙂 : ) : )

  25. 2015 arata ca un circ vesel fata de previziunea pentru anul 2019!
    Orchestra de pe Titanic a cantat pana cand a intrat apa in sala, cand s-a oprit muzica si s-a stins lumina!

    The World in 2019 https://ukshop.economist.com/products/the-world-in-2019

    NEW Economist COVER Mystery! The END of the Financial WORLD?!
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=z8aD3z5KhmQ

  26. Revista The Economist’s – “Lumea în 2019”
    Aceasta este descrierea postată de Economistul pe site-ul său oficial:
    “Lumea din 2019 se va baza pe trei decenii de succese editoriale: aceasta va fi cea de-a 33-a ediție. Aceasta va privi în perspectivă planurile administrației Trump cu un nou Congres, realitatea Brexit-ului, alegerile din India, Indonezia, Nigeria și din Europa, întreruperi tehnologice din partea IA (inteligenței artificiale) și a Chinei (2019 ar putea marca ”punctul culminat al Sillicon Valley”?)”
    Rețineți că descrierea subliniază faptul că ”aceasta va fi a 33-a ediție”. De ce să subliniem acest fapt aleatoriu numerologic? Tocmai pentru că 33 este cel mai important număr în francmasonerie?
    Capul lui Trump pe conturul unui steag american cu susul în jos?
    Cei 4 cavaleri ai apocalipsei asezati sub “Conductele lui Putin”?
    https://ortodoxinfo.ro/2018/12/22/coperta-revistei-the-economist-the-world-in-2019-o-analiza-vigilant-citizen/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare