ULTIMA SANSA PENTRU ROSIA MONTANA: a fost inclusa pe lista monumentelor europene aflate in pericol! (VIDEO)/ VICTOR PONTA – perfecta schizofrenie politica in act sau crasa bataie de joc?

14-06-2013 2 minute Sublinieri

Roşia Montana se numără printre primele 7 monumente şi situri din Europa aflate în pericol. Un juriu internaţional a luat această decizie, într-un program european al organizaţiei pentru patrimoniu Europa Nostra şi al Băncii Europene de Investiţii. Principala ameninţare pentru peisajul minier de la Roşia Montana este uriaşa exploatare în cariera deschisă, care se pregăteşte în zonă.

Peisajul minier istoric de la Roşia Montană a fost ales dintr-o listă de 40 de propuneri, alaturi de alte obiective din Albania, Cipru, Franţa, Italia, Portugalia şi Turcia.

Juriul internaţional a considerat că acestea sunt în pericol fie din cauza lipsei banilor, fie din cauza strategiilor inadecvate de protejare, a neglijenţei, a dezastrelor naturale şi chiar a conflictelor politice. La Roşia Montana s-a ţinut cont de valoarea patrimoniului, starea actuală a acestuia, dar şi de barierele care împiedică protejarea lui.

Reprezentanţii Companiei Roşia Montana Gold Corporation spun însă că proiectul lor creează deja locuri de muncă prin restaurarea patrimoniului.

20 de case au fost deja refăcute, susţin reprezentanţii companiei, astfel încât localitatea atrage deja turişti. Investiţiile făcute până acum şi cele viitoare se inspiră din exemplele unor localităţi miniere, care au devenit adevărate atracţii turistice, mai spune Adrian Gligor, vicepreşedintele pentru patrimoniu al companiei.

Deocamdată, ministrul Mediului nu a putut preciza dacă includerea sitului de la Roşia Montana între cele 7 monumente europene aflate în pericol va schimba sau nu viziunea asupra proiectului minier.

Cele 7 monumente vor fi evaluate la sfârşitul verii, iar experţii europeni vor propune soluţii de restaurare şi conservare a acestora, precum şi sursele de finanţare necesare.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că dorește să facă un proiect de lege cu privire la exploatarea Roșia Montană și să-l prezinte Parlamentului pentru a fi dezbătut și votat. Ponta a recunoscut că va vota “împotrivă” atunci când va trebui să facă acest lucru.

Premierul a explicat că proiectul exploatării de la Roșia Montană se va face în mai mulți pași. În primul rând, se așteaptă finalizarea studiilor de mediu și se stabilește necesitatea investițiilor de acolo. “Pasul doi este finalizarea negocierilor cu investitorul, pentru că erau niște condiții inacceptabile pe care noi le-am modificat și așteptăm să vedem dacă și ei le vor accepta“, a spus Ponta la B1 TV.

Al treilea pas va fi realizarea de către Guvern a unui proiect de lege care va fi prezentat Parlamentului spre dezbatere. “Dacă îl aprobă bine, dacă îl respinge, la fel de bine. Eu, ca deputat, voi vota împotrivă, dar ca prim-ministru, trebuie să deschid România pentru investiții din toată lumea“, a spus premierul.

Nota noastra: Ati mai pomenit vreodata asa ceva?! Oamenii acestia sunt chiar atat de bolnavi sau nu mai au nici macar un gram de rusine pentru a se abtine de la a-si bate joc in fata de propriul popor?

ponta-anunta-ca-va-cere-direct-companiei-investitoare-sa-desecretizeze-contractul-la-rosia-montana_1_size9

Legaturi:

***

***


Categorii

1. DIVERSE, ROSIA MONTANA, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “ULTIMA SANSA PENTRU ROSIA MONTANA: a fost inclusa pe lista monumentelor europene aflate in pericol! (VIDEO)/ VICTOR PONTA – perfecta schizofrenie politica in act sau crasa bataie de joc?

  1. Trezeste-i Doamne! Asta-i gandire schizoida! Le-a intrat duplicitatea in sange si vorbesc in dodii.

  2. Adica primul-ministru este si deputat, in acelasi timp? Macar de forma sa avem separatia puterilor in stat. Nu mai comentez afirmatia citata. Daca domnia sa crede ca asta ii e datoria de prim-ministru, “sa deschid[a] Romania pentru investitii din toata lumea”, indiferent de principiile etice incalcate, atunci poate aspira la modelul chinezesc, in care chiar cetatenii tarii, si anume chiar aceia incomozi pentru puterea politica, sunt valorificati sub forma de organe pentru transplanturi si de exponate in balciuri macabre promovate ca expozitii educativ-stiintifice.

  3. @ Ana ELisabeta:

    Da, orice ministru are dreptul sa ramana si senator sau deputat, nu aceasta ar fi problema, ci cum ca va realiza probabil o premiera mondiala: sa propuna o lege ca premier, pe care o va respinge ca parlamentar! Asa ceva…

  4. @ Admin

    Din cate intelesesem eu, puterile din stat (in cazul acesta cea legislativa si executiva) ar trebui sa fie separate, inclusiv in acest fel, adica o persoana sa nu faca parte in acelasi timp din amandoua. Daca un membru al parlamentului e ales intr-un guvern, ar trebui sa se retraga din parlament macar temporar, pe durata activitatii in acel guvern.

    Dar poate ca si d-l Ponta a vrut sa realizeze separatia puterilor in stat si, fiind in acelasi timp prim-ministru si parlamentar, s-a gandit sa realizeze aceasta separatie in propria sa minte. In orice caz, asa suna, adica patologic. Sau poate ca d-lui Ponta a inceput sa-i placa sa dea declaratii care mai de care, unele mai hatre, altele mai socante, ca sa-l filmeze jurnalistii si sa-l dea seara la televizor.

  5. tradatori de neam si de tara acesti Ponta, basescu, Boc, Udrea, Isarescu, Iliescu, Constantinescu, Stolojan,,,si lista e prea mare ca sa incapa aci,

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare