CARE AR PUTEA FI SCOPUL SCANDALULUI “Dimitrie Bolintineanu” si anchetei cu “exces de zel” de la Bacalauareat? ATAC PREMEDITAT LA SCOALA, DETURNAREA AGENDEI MEDIA sau… PROVOCARE si INTIMIDARE SOCIALA?

6-07-2013 4 minute Sublinieri

audierea-elevilor-de-la-liceul-dimitrie-bolintineanu-fost-amanata1373029206

Cateva ipoteze importante lansate in cateva emisiuni TV:




 

Fostul premier Victor Ciorbea susține o ipoteză potrivit căreia cineva “foarte de sus” a încercat să ascundă nelegitimitatea lui Traian Băsescu de a mai fi președintele României. 

Victor Ciorbea susține, la Antena 3, că doar cineva foarte de sus ar fi putut să implice Serviciul Român de Informații și alte instituții incluse în acest așa-numit scandal de la Bolintineanu. El a adăugat că acel cineva foarte de sus ar fi putut avea scopul de a ascunde un alt scandal mult mai mare, acela al nelegitimității mandatului lui Traian Băsescu.

El a adăugat cu privire la procedura prin care procurorii au reținut elevii în incinta liceului că “Mandat de aducere pentru martori înante de a fi citați nu există. Unde s-a mai pomenit așa ceva?”.

 

– Valeriu Pricina:

“Nu poti indrepta un abuz cu instrumentele nedreptatii, ale abuzului. Toata actiunea asta are aspect de provocare. Ati vazut ce spunea doamna aceea: ‘Daca se atinge de copilul meu, intru cu masina in ei!’. E normal sa actionezi in asa fel incat sa-i aduci pe oameni [parintii elevilor] in stare sa comita lucruri mai grozave decat cele pe care le urmaresti tu – o spaga, o chestie acolo? Ca daca isi pierde omul cumpatul si intra cu masina in politisti si omoara vreo doi... Nu cumva este si o intentie aicea de a provoca un incident social? Stim foarte bine ca in ultimii ani s-a provocat anume criza dupa criza… Imi dati voie sa ma gandesc ca a fost o criza anume provocata? Cand lucrurile sunt prost facute, sigur ca degenereaza… “

Mircea Diaconu:

“Ce se vede pare o casa de nebuni, cu balbaielile acestea… Ma sperie un lucru. De vreo 3 ani incoace am sentimentul, din ce in ce mai solid, ca se incearca o demonstratie, prin bac-urile dezastruoase, progresive si gandite ca atare… Adaug si show-urile astea, ca e si o doza de show aici. Cineva trebuie sa ne arate pas cu pas cat de tampiti suntem, cat de urati suntem…”

– Adrian Ursu:

“Parerea mea este ca toata aceasta poveste este orchestrata inclusiv cu scopul de a acoperi rezultatele de ieri ale recensamantului. Toata aceasta operatiune a fost bine gandita si planuita. Traian Basescu, la intalnirea cu bloggerii de acum 3 saptamani si jumatate, a vorbit pentru prima data de cand este presedinte, despre CORUPTIA DIN EDUCATIE. Ce sa vezi coincidenta: exact in acea perioada pornea operatiunea de monitorizare – confirmata acum de SRI si Parchet – asupra profesorilor de la Bolintineanu. Operatiunea era pregatita si stiuta. Coincidenta temporala este foarte interesanta: fix in mijlocul acestei povesti apare rezultatul recensamantului, care confirma ca referendumul de demitere de anul trecut a fost, de fapt, valid, ceea ce a provocat o stare de furie pentru presedinte. Toata operatiunea aceasta, chiar daca are niste resorturi reale, a fost pusa tocmai pentru a acoperi si amplificata pentru a da deoparte orice discutie despre ilegitimitatea lui Traian Basescu”.

– Marius Pieleanu:

“Zilele astea e un atac foarte clar asupra Scolii si, colateral, asupra Bisericii [fiind implicat un profesor de religie]. Tot discursul public este centrat pe ideea ca exista o coruptie uriasa in scoala…

– Ioan Mircea Pascu:

“Bacalaureatul a mers bine si era nevoie de un scandal, de ceva care sa [compromita] tot … Cel mai mult s-a bucurat Dl. Funeriu, care vrea sa arate ca nimic nu e bine din ce face actualul minister si ca numai el a facut bine”.

– Simion Hancescu:

Acum 3 saptamani si ceva, dl. Traian Basescu a atacat corpul profesoral din Romania [pe data de 7 iunie, la intalnirea cu bloggerii: “invatatamantul este ineficient si corupt, format din dascali foarte slab pregatiti”]. Aflam acum ca SRI, gasind un teren fertil cu acea directoare, a inceput sa intercepteze.Inclin sa cred ca lucrurile se stiau, au fost pregatite. Iar tinta nu este a lovi intr-un grup restrans, ci este de a pune o pata si o eticheta asupra intregului corp profesoral din Romania“.

Iulia Flavia Miron, presedintele Consiliului National al Elevilor-structura reprezentativa a elevilor din Romania-, si-a aratat mahnirea fata de situatia creata la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, catalogand-o ca fiind “un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti”. Miron a adaugat ca la fel de vehement critica si orice incercare de fraudare a examenului de Bacalaureat.

Imaginea sistemului educational romanesc a fost grav afectata de aceasta situatie regretabila

“Este firesc ca persoanele care vor fi dovedite vinovate pentru fraudarea examenului de Bacalaureat sa suporte rigorile legii, insa situatia de la Liceul “Dimitrie Bolitineanu” din Bucuresti reprezinta un abuz, un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti. Este inadmisibil ca intr-o tara democratica, organele legii sa audieze si sa perchezitioneze o persoana, fara a prezenta un act care sa fundamenteze acest mod de actiune. In cazul de fata, a fost vorba de 100 de persoane carora le-au fost incalcate drepturile.”, a declarat liderul elevilor din Romania pentru cristeaalin.wordpress.com .

Iulia Miron a mai mentionat ca, din nefericire, situatia de la “Bolintineanu” lasa o urma adanca pe trupul vulnerabil al educatiei: “Imaginea sistemului educational romanesc a fost grav afectata de aceasta situatie regretabila. Insa asta nu ne opreste pe noi elevii, dar si pe parintii si profesorii nostri sa facem tot ce ne sta in putinta sa aparam scoala romaneasca si valorile ei”.

“Este tulburator sa vezi reactiile tinerilor care au fost supusi unor astfel de abuzuri, dupa iesirea din sala de examen, precum si presiunea creata in jurul acestora”, a incheiat presedintele CNE.

Iulia Miron, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca si presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Cluj, a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului National al Elevilor la data de 8 februarie 2013, in cadrul Adunarii Generale a CNE desfasurate la Galati.

***

Iata si un inceput de confirmare a uneia dintre ipoteze, din partea unei voci (care, aparent, suna strident de fanatica si de apropiata ideologic de linia antinationala SIE-DNA), si anume, ca se doreste, de fapt, construirea unei justificari pentru a dinamita decisiv scoala “traditionala”, sub pretextul unei “reforme” radicale care sa loveasca puternic in cadrele didactice si care sa ne “modernizeze” inclusiv pana la psoibila privatizare mascata a sistemului si la adoptarea unui curriculum axat pe corectitudinea politica:

  • Marian Stas/ Adevarul: Sindromul „Bolintineanu”, începutul sfârşitului: „The Tipping Point”

În conştiinţa publică, vara 2013 va marca începutul necesarei despărţiri de sechelele comunistoide ale şcolii ca sistem în România. După oglinda necruţătoare a rezultatelor ultimilor trei ani de bacalaureat, care au dovedit în fapt falimentul public al stării curente din fibra profundă a învăţământului preuniversitar, testul roşu de turnesol a fost pecetluit, fără putinţă de tăgadă, într-un liceu de cartier din sectorul “care este”. Prin implicarea consistentă a jurnaliştilor (felicitări, Sorina Matei [alta zeloasa activista băsista renumita, n.n.], pentru excepţionala prestaţie profesională de ieri!), dar şi beneficiind de contribuţia instituţiilor cu atribuţii în informaţii şi anticorupţie – demers perfect justificat, în opinia mea, dată fiind gravitatea excepţională a sindromului, ca ameninţare directă la siguranţa naţională (absolvenţi inepţi ai şcolii de azi, posibili conducători inepţi ai României de mâine;…[…]

Viesparul de impostură şi incompetenţă clădit pe interese, inclusiv politice, care nu au cea mai vagă tangenţă cu educaţia a fost expus brusc în lumina crudă a reflectoarelor publice. Printr-un necesar contrast de transformare a unei probleme endemice în oportunitate strategică, Bac-ul 2013 a probat fără putinţă de tăgadă necesitatea istorică a închiderii definitive a acestui capitol al învăţământului preuniversitar şi a schimbării paradigmei educaţiei în România, făcând loc larg unui sistem educaţional pentru secolul XXI, clădit pe valorile veacului în care am păşit deja de paisperezece ani buni, dar şi pe tot ce a însemnat valoros în istorie şcoala românească adevărată, cea de care nu ne e ruşine ca naţie, care ne face mândri de ţara în care trăim şi prin care, ca popor, ne-am ridicat fruntea din ţărână spre lumină.

Sunt 50 de ani de duplicitate comunistă şi încă 23 de ani de ape tulburi în societate şi în educaţie, adunaţi otrăvitor şi fără noimă în această clipă fatidică “Bolintineanu”, în care ineptocraţia şi-a etalat agresiv toată splendoarea sa letală. Răul este adânc, sistemic – poate mai profund decât ni-l putem imagina. Iar vindecarea – îndelungă, dureroasă, dar perfect posibilă.

Acum e începutul sfârşitului unei lumi încremenite într-un proiect educaţional care şi-a împlinit de mult menirea şi are a merge, urgent, în adâncul istoriei. Şi tot acum e începutul ieşirii noastre din negare: România secolului XXI are nevoie de şcoala secolului XXI. România pe bune începe cu Şcoala pe bune.

scandal-la-bolintineanu.politia-trimis-autocare-sa-duca-elevii-la-audieri-parintii-s-au-opus1373020977


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Inscenari, facaturi, Justitie, Mircea Diaconu, Scoala romaneasca, Servicii secrete, Stat politienesc, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “CARE AR PUTEA FI SCOPUL SCANDALULUI “Dimitrie Bolintineanu” si anchetei cu “exces de zel” de la Bacalauareat? ATAC PREMEDITAT LA SCOALA, DETURNAREA AGENDEI MEDIA sau… PROVOCARE si INTIMIDARE SOCIALA?

  1. Citeam mai devreme despre un antropolog britanic – John D.Unwin – care ar fi facut un studiu aprofundat asupra a optzeci de civilizatii care aveau sa apara si sa dispara in decursul a patru mii de ani.

    Fiecare civilizatie avea initial un set de valori morale si punea la baza familia. In momentul in care familia a avut de suferit, in momentul in care valorile la care se raportau membrii acelei societati au devenit din convervatoare, cum erau initial, tot mai permisive, mai liberale – acea societate incepea sa se autodistruga.

    In marea majoritate a cazurilor studiate, civilizatia avea sa dispara dupa trecerea unei singure generatii de la disparitia familiei!

    Iar acum se sapa de zor la insasi identitatea popoarelor, la temelia fiintei lor nationale: scoala, Biserica, familia, valori morale, spirituale, simboluri.

    Se netezeste drumul catre un alt tip de societate in care vechile credinte nu-si mai afla rostul, ele fiind insa vinovate de starea actuala a omenirii.

    Acolo unde bisericile nu sunt vandalizate si demolate, din lisa de fonduri fie se vor inchide (Saint Serge), fie vor fi abandonate.

    Poate spune cineva cu mana pe inima ca e vorba de rea intentie? Criza, bat-o vina!

  2. Ceva atat de absurd si de disproportionat ca desfasurare de forte fata de gravitatea infractiunii nu poate sa nu aiba un motiv ascuns, iar motivele prezentate par plauzibile. Cel mai plauzibil mi se pare acela al distragerii atentiei de la scandalul prezidential: faptul ca referendumul de anul trecut a avut, de fapt, cvorum.

    In ce priveste reforma invatamantului, de 23 de ani se tot reformeaza din rau in mai rau. Absolventii ajung la facultate cu carente grave de gandire logica, de vocabular, de gramatica limbii romane. Nu ma grabesc sa dau vina pe profesori, pentru ca din cate am mai auzit si eu, cei care incearca sa-si faca treaba nu sunt lasati, mai ales cand e vorba sa responsabilizeze elevii prin evaluarea corecta (sa pice cine merita sa pice, sa treaca numai cine merita sa treaca, sa ia nota mare numai cine merita sa ia nota mare).

    @ Carmen

    Foarte buna observatia. Nu stiam ca a facut cineva un asemenea studiu, dar e indeobste cunoscut (intre cei pe care ii intereseaza subiectul, nu intre cei care, nevrand sa cunoasca istoria, sunt condamnati sa o repete) ca civilizatiile care s-au complacut in destrabalare s-au autodistrus. Deci si aceasta a noastra (care nu e de fapt a noastra, dar care ne afecteaza si pe noi prin globalizare) se indreapta spre autodistrugere.

  3. Mai in gluma, mai in serios, vorba lui Vanghelie ramane: „E inadmisibil ca nişte cetăţeni ai României să nu aibă acces la studiile superioare doar din cauză că nu ştiu să scrie sau să citească”.

    „Vrem învăţământ şi manuale universitare într-o limbă pe care şi analfabeţii să o poată înţelege. Nu e vina lor că sunt analfabeţi, aşa s-au născut, nu au ales să fie în felul acesta”.

    Se referea insa la posibilitatea utilizarii limbajului mimico-gestual in universitati.

  4. @ carmen:

    Banuim ca respectivele vorbe ale lui Vanghelie sunt totusi inventate in scop pamfletar (pe stilul siteului Times New Roman), oricat ar fi de faimos personajul pentru perlele sale. Nu vrem sa intram in capcana propagandei organelor de represiune (zise de “justitie”) basiste si antinationale care se folosesc de PRETEXTUL luptei cu coruptia din scoala, pentru a legitima normalizarea abuzului si a ne obisnui cu toate cele ale statului politienesc, inclusiv cu dihonia si delatiunea in societate.

  5. Posibil. Din cate mi-aduc aminte, le-am auzit intr-o emisiune la Antena 3, in contextul in care se facea o paralela cu sectiile de limba maghiara din universitati.

  6. Pingback: “NORMALIZAREA” ABUZULUI ca modus operandi in “statul procurorilor” sau TERORIZAREA CETATENILOR SIMPLI, “IN FORMA CONTINUATA”, in numele mincinos al “luptei impotriva coruptiei” - Recomandari
  7. Pingback: Ce rost a avut tot show-ul de la Bolintineanu si cum ne raportam noi? | N-am cuvinte...
  8. Pingback: CUTREMURATOR: Unii procurori români de azi, cu nimic diferiti de anchetatorii-tortionari comunisti – CUM POATE FI DISTRUS PE VIATA UN OM NEVINOVAT SI FAMILIA SA DE UN “OM AL LEGII” - Recomandari
  9. Pingback: “Justitia” romaneasca “reformata” – sub teroarea procurorilor si a microfoanelor. CUM AU AJUNS JUDECATORII ANEXELE SANTAJATE ALE PROCURATURII. “INTERCEPTARILE – sport national”. Cum sunt ascultati românii a
  10. Pingback: USL a votat (inca din vara) pentru EXTINDEREA STATULUI POLITIENESC. Serviciile pot intra prin efractie, intercepta si filma inclusiv in SPATIUL INTIM - Recomandari
  11. Pingback: Cazul asasinarii disidentului GHEORGHE URSU: Continuitatea nemuritoare a securismului, inainte si dupa 1989. CRIMINALII LIBERI, JUSTITIA COMPLICE - Recomandari
  12. Pingback: NOUA JUSTITIE PENTRU NOUA LUME, noii STAPANI AI TARII si “consolidarea” noului SISTEM AL FRICII. De la “statul de drept” catre “statul (in pozitie) de drepti” trecand prin EXEMPLARITATEA DOSARULUI TRANSFERURILOR - Recom
  13. Pingback: Tot mai “pe fata”: CINE CONDUCE, DE FAPT, ROMANIA SI NE “ALEGE” GUVERNATORII COMPRADORES? Sefa DNA – premiata de Ambasada SUA, iar emisarul american NULAND dezvaluie motivul real al “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” &#
  14. Pingback: CRIMINALIZAREA SARACIEI: “Vom vedea curând câteva milioane de săraci în cătuşe”. Cazurile pensionarilor care s-au SINUCIS din cauza ANCHETELOR DNA [video] - Recomandari
  15. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI: CONDAMNAT LA 8 ANI DE INCHISOARE in procesul ICA – Dan Voiculescu. “Victima colaterala” in razboiul altora. ULTIMUL SAU CUVANT [video]/ Emil Hurezeanu despre INTERVENTIILE IN JUSTITIE si climatul de tensiune sociala [
  16. Pingback: PUSCARIA SALVEAZA ROMANIA? Cazul Voiculescu – semnificatie, implicatii - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare