CUM A DEVENIT SUA NOUA URSS

24-09-2013 7 minute Sublinieri

Orwell-Obama (1)

***

Aflăm că America spionează pe toată lumea, la fel cum făcea URSS pe vremuri. Am văzut că au început războaie în lumea islamică, fără să existe niciun fel de strategie a momentului post-conflict. Aşa cum a făcut şi URSS când a intrat, acum peste trei decenii, în Afganistan.

Aflăm că la Sankt Petersburg, la summit-ul G20 al celor mai mari economii ale lumii – reprezentând peste 80% din PIB-ul mondial – America a avut ca aliat doar Franţa, în timp ce Rusia s-a aflat în grupul celor 18 ce se împotriveau intervenţiei în Siria, propusă de preşedintele Obama. Nici măcar Franţa nu ar fi fost de partea Americii – de altfel, în Marea Adunare Naţională intervenţia în Siria nu a fost încă aprobată – dacă la Paris nu s-ar afla ca preşedinte cea mai slabă personalitate politică de la Revoluţia Franceză încoace – mediocrul Francois Hollande.

Ce s-a întâmplat oare cu America după 11 septembrie 2001, încât lucrurile s-au modificat atât de mult? Ce se întâmplă acum, în plină criză economică, izbucnită tot în America, în septembrie 2007, încât credibilitatea pe plan extern să scadă atât de mult?

Cum a fost posibil ca alegerea liberă şi corectă a poporului român în 29 iulie 2012 să fie tratată de-a dreptul cu ostilitate la Washington? Când, în Europa, s-a ajuns în situaţia în care Rusia lui Putin să devină mai frecventabilă decât America?

Începând din Elveţia şi Marea Britanie, unde miliardarii americani au fost înlocuiţi cu cei ruşi, şi până la relaţiile economice preferenţiale cu Germania, totul pare să sufere schimbări majore. Şi totuşi, cum este posibil? America, aşa cum este, paranoică de-a dreptul cu lupta anti-teroristă, este totuşi o democraţie avansată, care îşi găseşte, chiar dacă cu întârziere, anticorpi împotriva derapajelor democratice.

Şeful IRS – fiscul American – care i-a hăituit, precum Sorin Blejnar în România, pe opozanţii republicani ai preşedintelui Obama, a fost obligat să demisioneze. Procurorul general american a cerut scuze public, fiindcă au fost ascultate telefoanele jurnaliştilor de la Associated Press. Şi sunt doar câteva exemple.

În Rusia, unde Vladimir Putin tocmai a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace, jurnaliştii incomozi au fost lichidaţi fizic. Alternanţa la putere este o poveste, rocadele Putin-Medvedev fiind arhicunoscute. În niciun caz, democraţia din Rusia nu se poate compara nici măcar cu democraţiile tinere din Europa de Est. Este adevărat, însă, că există o creştere economică importantă, că îşi arată roadele sistemul capitalist, că Rusia a depăşit Marea Britanie la PIB şi că, în general, teritoriul enorm dintre Europa şi China este, prin forţa lucrurilor, un motor de dezvoltare în sine.

Până în 1990, Statele Unite reprezentau, în mod clar, etalonul mondial de democraţie, libertate, respectarea drepturilor omului şi prosperitate.

În ultimii ani, noi, cei care am avut şansa sau neşansa să trăim suficient în ambele sisteme, constatăm că America a ocupat spaţiul liber lăsat de fosta URSS, însă i-a împrumutat şi din obiceiuri. Cu multă aroganţă şi suficienţă. Pentru politicienii români, lucrurile sunt simple: Înalta Poartă nu mai este la Moscova, ci la Washington, KGB-ul a fost înlocuit cu CIA, Sovrom-ul cu Bechtel-ul. Judecând pragmatic, în lumea de astăzi o ţară ca România nu poate fi decât într-o alianţă. Faptul că avem un alt stăpân poate fi o necesitate obiectivă. Poate, totuşi, ne-am fi dorit să fie America de până în 1990…

Scandalul deconspirării programelelor Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA de monitorizare, interceptare şi stocare a comunicaţiilor, dar şi a oricăror alte semnale radio, video, radiaţii ş.a., aduce în lumină, pe zi ce trece, noi faţete şi dimensiuni ale ameninţărilor spionajului global.

Astfel, potrivit Agence France Presse (AFP), directorul general al Yahoo!, Marissa Mayer, şi-a mărturisit temerea că ar putea fi condamnată pentru înaltă trădare dacă refuză să se conformeze cerinţelor formulate de serviciile americane de spionaj privind informaţii despre utilizatorii reţelei.

Marissa Meyer a făcut această declaraţie la forumul “Tech Crunch Disrupt“ despre noile tehnologii, care a avut loc la San Francisco. Fiind întrebată“(…) ce măsuri intenţionează să pună în aplicare pentru a-i proteja pe utilizatorii Yahoo” împotriva «Guvernului tiranic» de la Washington”, ea a răspuns că ”Yahoo! examinează situaţia şi încearcă sa reziste la cererile de informaţii venite din partea Guvernului american, însă în cazul în care corporaţia pierde aceste bătălii, va trebui să dea curs solicitărilor sau să rişte să fie considerată un trădător”.

Cererile de informaţii autorizate de justiţie sunt impuse corporaţiei cu interdicţia pentru cel care le primeşte de a vorbi despre ele sau a dezvălui existenţa lor. “Dacă nu cooperezi, este trădare”, a declarat Marissa Meyer, subliniind că nu poate să ofere mai multe detalii privind solicitările agenţiilor de contraspionaj referitoare la utilizatorii Yahoo!. “Nu putem vorbi despre ele, pentru că sunt informaţii clasificate. Să dezvălui acest tip de informaţii ţine de trădare şi eşti închis(…)”, a subliniat cea în cauză.

„În ce priveşte protecţia utilizatorilor noştri, este mai mult logic «să lucrezi în interiorul sistemului…», a mai menţionat preşedintele-CEO al Yahoo! (…)”.

Este util de reamintit ca libertatea şi inviolabilitatea comunicaţiilor de orice fel fac parte din drepturile şi libertăţile fundamentale, stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi în toate pactele, convenţiile şi actele internaţionale în materie, fiind ferm garantate de constituţiile statelor, chiar şi ale celor care nu au o bună reputaţie în ceea ce priveşte respectul demnităţii şi libertăţii umane.

Administraţia Obama a anulat, în 2011, restricţiile impuse NSA

Potrivit declaraţiilor unor oficiali guvernamentali americani şi unor documente declasificate recent, în 2011, Administraţia preşedintelui Barack Obama a obţinut în secret permisiunea Tribunalului pentru Supravegherea Informaţiilor Externe (FISC) de a anula restricţiile impuse Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) în ceea ce priveşte interceptarea convorbirilor telefonice şi a e-mailurilor. Astfel, NSA a primit permisiunea de a căuta comunicaţiile cetăţenilor americani în voluminoasele sale baze de date.

De asemenea, FISC a prelungit durata stocării comunicaţiilor interceptate de către NSA de la 5 la 6 ani şi chiar mai mult în cazuri speciale, se precizează în documentele care includ şi o declaraţie din 2011, recent declasificată, a fostului judecător al FISC, John D. Bates. (…)

Bates susţine că, prin decizia FISC, i se permite NSA să efectueze căutări, fără mandat, în propria bază de date ce include e-mailuri şi convorbiri telefonice, folosind adresele de e-mail şi numerele de telefon ale cetăţenilor americani şi rezidenţilor legali.

NSA, sub tirul criticilor Congresului SUA

Din astfel de raţiuni juridice ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale, Agenţia Naţională de Securitateeste vehement criticată pentru programele sale de supraveghere a comunicaţiilor telefonice, menţionează”International Herald Tribune” .

În această săptămână, Administraţia SUA a făcut publice documente secrete care indică faptul că judecătorul Reggie B. Walton a criticat Agenţia Naţională de Securitate (NSA) în 2009 pentru încălcarea propriilor proceduri şi pentru inducerea în eroare a Tribunalului pentru supravegherea informaţiilor externe (FISC). (…)

Noile dezvăluiri au vizat programul NSA, care a atras cele mai dure critici din partea membrilor Congresului şi organizaţiilor pentru respectarea drepturilor civile: colectarea şi stocarea timp de 5 ani a datelor tuturor apelurilor telefonice efectuate în SUA.

Agenţia foloseşte mandate acordate de FISC pentru a constrânge companiile de telecomunicaţii să ofere date privind numărul apelat sau durata fiecărui apel – “metadate” telefonice -, şi nu conţinutul conversaţiilor telefonice. După dezvăluirile făcute de fostul angajat CIA Edward Snowden, NSA a susţinut că, în timp ce au fost culese date privind miliarde de apeluri telefonice, a făcut doar câteva sute de căutări anual în baza de date atunci când existau “suspiciuni întemeiate” potrivit cărora numărul de telefon are legătură cu terorismul. Însă noile documente indică faptul că Agenţia compară apelurile telefonice zilnice cu “o listă de alertă” ce conţine mii de numere de telefon din SUA sau din afara ţării, identificate că ar avea posibile legături cu acte teroriste.

Interceptarea preşedintelui Braziliei – un caz de spionaj economic strategic

În cazul Braziliei, însă, unde au fost interceptate comunicaţiile preşedintelui federaţiei statelor braziliene, Dilma Rouseff, şi ale Companiei Petrobras, nu a fost vorba despre “posibile acte teroriste”, ci despre interese economice strategice, ceea ce a dus la întrebări legitime şi acuzaţii de spionaj, formulate de ministrul brazilian de Externe, Luiz Alberto Figueiredo, care s-a întâlnit, pentru explicaţii, la Washington cu consilierul de securitate naţională al preşedintelui Barack Obama, Susan Rice.

Aceasta i-a răspuns ministrului brazilian că “Statele Unite înţeleg că ‘recentele dezvăluiri din presă, dintre care unele ne-au perturbat operaţiunile, precum şi altele pun întrebări legitime din partea prietenilor şi aliaţilor noştri în legătură cu aceste practici, care au creat tensiuni’ (…)”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, Caitlin Hayden, concluzionând că “Statele Unite sunt hotărâte să lucreze cu Brazilia pentru a rezolva aceste probleme”.

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a declarat (09.09.2013) că presupusul caz de spionaj de către serviciile secrete americane vizând uriaşa companie petrolieră braziliană “Petrobras” ar putea răspunde unor interese “economice şi strategice”, potrivit AFP.

“Dacă faptele se confirmă, va deveni evident că spionarea grupului nu este o problemă de securitate sau de luptă împotriva terorismului, ci răspunde unor interese economice şi strategice”, a afirmat preşedinta într-un comunicat. “Aceste tentative de violare şi spionare a datelor şi informaţiilor sunt incompatibile cu coabitarea democrată între ţări prietene”, a subliniat ea. “Luăm toate măsurile pentru a proteja ţara, Guvernul şi întreprinderile”, a adăugat şefa statului. (…) Brazilia aşteaptă explicaţii din partea preşedintelui american, Barack Obama (…)

Israelul, beneficiar “la vrac” al interceptărilor NSA

O altă faţetă a dezvăluirilor scandaloase (n.n. toate scurgerile de informaţii despre operaţiunile în curs ale serviciilor de spionaj devin afaceri de scandaluri internaţionale dificil de gestionat) priveşte faptul că Agenţia Naţională de Securitate din SUA transmite Israelului în mod curent informaţii neprelucrate fără a elimina datele referitoare la cetăţenii americani (potrivit unui document strict secret furnizat cotidianului “The Guardian” de către Edward Snowden). Detaliile acordului privind transferul de informaţii, la care s-a ajuns, în principiu, în martie 2009, sunt prevăzute într-un memorandum de înţelegere încheiat între NSA şi instituţia omoloagă israeliană, Unitatea Naţională pentru Interceptarea Comunicaţiilor Electronice (Israeli Sigint National Unit – ISNU).

Din memorandum reiese că Guvernul american a predat comunicaţii interceptate care includeau convorbiri telefonice sau email-uri ale cetăţenilor americani. Acordul nu prevede limite cu privire la utilizarea acestor date de către israelieni.

În cadrul unei declaraţii pentru “The Guardian”, un purtător de cuvânt al NSA nu a respins informaţia potrivit căreia date personale ale americanilor erau incluse în materialele transmise israelienilor. Însă a insistat asupra faptului că acestea erau în conformitate cu reglementările privind dreptul la intimitate.

Germania nu mai doreşte baze de date comune ale serviciilor

Urmare a acestei situaţii, dar şi în contextul particular al cooperării serviciilor secrete germane cu cele ale SUA, ministrul federal german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, a cerut efectuarea unei reforme fundamentale în arhitectura de securitate, vizându-se şi interzicerea bazelor de date comune.

Controlul asupra serviciilor germane de informaţii trebuie modificat radical, a declarat ministrul Schnarrenberger, care a cerut elaborarea unei legi care să împiedice colaborarea ilegală la nivel de instituţii între Serviciul Federal de Informaţii (BND) şi serviciile secrete străine. În acest sens sunt vizate, spre exemplu, şi băncile comune de date.

Prin propunerile sale de reformă, ministrul Justiţiei urmăreşte, în special, interzicerea de operaţiuni precum “Projekt 6”, care s-a desfăşurat în perioada 2005-2010, fiind vorba despre o cooperare între Oficiul pentru Apărarea Constituţiei (BfV), Serviciul Federal de Informaţii (BND) şi CIA.

*


Categorii

America, Articolele saptamanii, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Panopticon, Stat politienesc, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “CUM A DEVENIT SUA NOUA URSS

  1. Trebuia sa ne asteptam la asta.
    Si ce face Romania de fapt datorita acestor conducatori?
    A fugit din bratele unor fosti comunisti in bratele unor neocomunisti

    Asa afacere nici ca s-a mai pomenit. E o vorba din popor care spune ca “înţeleptul învaţă din greşelile altora, însă prostul nici dintr-ale sale.”

    Acum socotiti si voi noi cam unde ne incadram !!!

  2. Acestea nu sunt ,,scandaluri” si nici ,,dezvaluiri” caci adeptii ,,teoriei conspiratiei” stiu demult toate acestea. Intrebarea ar fi aceeea de ce acum se fac aceste ,,dezvaluiri” si spectacole de contraziceri si scandaluri.

  3. Unul din aspectele sinistre ale politicii interne americane il reprezinta numarul mare de operatiuni diversioniste (false flag) ,puse in aplicare de agentii guvernamentale speciale si CIA care au ca principal scop schimbarea legislatiei in privinta armamentului detinut de populatie si interzicerea totala – Ultima ar fi atentatul din baza navala din Washington – Atacatorii sunt in majoritatea cazurilor subiectii unor programe de control mental prin metode chimice si electronice ELF stalking.
    Inca un aspect sinitru ar fi existenta pe intreg teritoriul Americii a aprox. 800 de lagare de concentrare (FEMA camps) construite asiduu in ultimii ani – nu e clar cu ce scop… – In multe din aceste lagare sunt sectoare imense pline cu sute de mii de sicrie de plastic…

  4. http://thecommonsenseshow.com/2013/06/29/why-does-the-government-need-guillotines/

    Pe cateva site-uri aparusera acum cateva luni informatii despre achzitionarea a aprox 30.000 GHILOTINE ( design medieval) – Kabbala satanista le pregateste amerlocilor executii in masa-

    HB 1274 – Death penalty; guillotine provisions

    SECTION 1.

    1- 8 The General Assembly finds that while prisoners condemned to
    1- 9 death may wish to donate one or more of their organs for
    1-10 transplant, any such desire is thwarted by the fact that
    1-11 electrocution makes all such organs unsuitable for
    1-12 transplant. The intent of the General Assembly in enacting
    1-13 this legislation is to provide for a method of execution
    1-14 which is compatible with the donation of organs by a
    1-15 condemned prisoner.

    SECTION 2.

    1-16 Article 2 of Chapter 10 of Title 17 of the Official Code of
    1-17 Georgia Annotated, relating to the death penalty generally,
    1-18 is amended by striking in its entirety Code Section
    1-19 17-10-38, relating to death sentences generally, and
    1-20 inserting in lieu thereof the following:

    1-21 “17-10-38. (Index)

    1-22 (a) All persons who have been convicted of a capital
    1-23 offense and have had imposed upon them a sentence of death
    1-24 shall, at the election of the condemned, suffer such
    1-25 punishment either by electrocution or by guillotine. If
    1-26 the condemned fails to make an election by the thirtieth
    1-27 day preceding the date scheduled for execution, punishment
    1-28 shall be by electrocution.

    1-29 (b) In all cases in which the defendant is sentenced to be
    1-30 electrocuted executed, it shall be the duty of the trial
    1-31 judge in passing sentence to direct that the defendant be
    -1- (Index)

    LC 21 3643

    2- 1 delivered to the Department of Corrections for
    2- 2 electrocution execution at a state correctional
    2- 3 institution designated by the department.”

    SECTION 3.

    2- 4 Said article is further amended by striking in its entirety
    2- 5 Code Section 17-10-44, relating to death chamber apparatus
    2- 6 and related matters, and inserting in lieu thereof the
    2- 7 following:

    2- 8 “17-10-44. (Index)

    2- 9 The Department of Corrections shall provide a death
    2-10 chamber and all necessary apparatus, machinery, and
    2-11 appliances for inflicting the penalty of death by
    2-12 electrocution or by guillotine.”

  5. Lawrence Wilkerson,fostul sef al echipei de consilieri ai lui Colin Powell ( secretar de stat ,general si sef al armatei SUA… ) http://en.wikipedia.org/wiki/Colin_Powell a spus ca masacrarea ( gazarea ) oamenilor din Damasc a fost facuta de israelieni.
    Dr.Kevin Barret,intr-un interviu acordat Vocei Rusiei,spune ca a ramas inmarmurit cind a aflat ca printul Bandar al Arabiei Saudite s-a dus la Putin si l-a amenintat ca va bombarda si genera acte teroriste la Jocurile Olimpice din Soci,si ca are in aceasta intregul sprijin al guvernului SUA.

    In opinia lui Barret,amenintarea guvernului SUA de a bombarda jocurile olimpice prin intermediul gruparii teroriste Al Qaeda si Arabiei Saudite, schimba intelesurile Razboiului impotriva terorii,arata de fapt cine sint teroristii sau sponsorii lor.

    Continuarea mai jos:

    Read more: http://voiceofrussia.com/2013_09_24/US-Al-Qaeda-threatened-Olympics-through-Saudi-proxy-Dr-Kevin-Barret-9573/

  6. Virtual identity suicide: 11 milioane de user-i si-au sters conturile Facebook: 9mil in US si 2mil in UK

    http://www.theglobeandmail.com/technology/beware-of-data-spying-former-nsa-official-warns-canadians/article14430225/

  7. 1. „Părintele Serafim avea mereu în vedere prorocia Stareţului Ignatie de Harbin (Manciuria), un părinte văzător cu duhul, care încă din anii `30 spunea: „Ceea ce a început în Rusia se va încheia în America”.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/07/05/cuviosul-serafim-rose-astazi-in-rusia-maine-in-america/

    2. Siteul descopera.ro – versiune online Discovery, promoveaza ASUR (o noua forma de ateim stiintific):
    http://www.descopera.ro/dnews/11320348-p-asur-si-parentime-va-invita-la-primul-festival-al-stiintelor-din-romania

  8. Pingback: Ce face NSA cu METADATELE colectate prin FILAJUL DIGITAL: diagrame ale RETELELOR SOCIALE, PROFILURI COMPORTAMENTALE, LOCALIZARE - Recomandari
  9. Pingback: Cum devin orasele SUA centre de SUPRAVEGHERE TOTALITARA sub pretextul combaterii infractionalitatii. “BIG DATA” colectate prin mii de camere video, senzori, scanere, baze de date… - Recomandari
  10. Pingback: Noi dezvaluiri in scandalul SPIONAJULUI NSA. “Este mai grav decat va puteti inchipui”/ “CINE ASEAZA SECURITATEA DEASUPRA LIBERTATII NU O MERITA NICI PE UNA NICI PE CEALALTA” - Recomandari
  11. Pingback: “Prefer sa fiu victima unui terorist decat sa traiesc sub continua observatie”. CUM A AJUNS UN SCRIITOR SUSPECT DE TERORISM PENTRU FBI DIN CAUZA SCRIERILOR SALE “ANTI-PROGRES” SI “ANTI-DEZVOLTARE” - Recomandari
  12. Pingback: OBAMA – MESIA STATULUI POLITIENESC. Cosmetizarea operatiunilor NSA si pregatirea pentru REGIMUL TOTALITAR/ Legalizarea unui abuz: divulgare DOSARULUI MEDICAL catre serviciile secrete/ Cine e INAMICUL PUBLIC NR. 1 pentru SERVICII? - Recomandari
  13. Pingback: SUA – STAT POLITIENESC. Michelle Obama indeamna copiii sa-si MONITORIZEZE FAMILIILE pentru GANDURILE INCORECTE POLITIC - Recomandari
  14. Pingback: Studiu despre prăbușirea TURNURILOR GEMENE: nu INCENDIUL ar fi provocat colapsul clădirilor, ci PRĂBUȘIRI SIMULTANE ale coloanelor de susținere/ 9/11 - evenimentul care a stat la baza impunerii noii SUPRAVEGHERI ORWELLIENE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare