Jucatorul de tenis sarb NOVAK DJOKOVICI critica PLANURILE SUA de bombardare a Siriei, evocand bombardamentele asupra SERBIEI

2-09-2013 1 minut Sublinieri

novak_1

Novak Djokovic, unul din cei mai buni jucatori de tenis din lume, care a crescut în Belgrad in timp ce NATO desfasura campania de bombardament asupra capitalei Serbiei în 1999, a criticat duminica planurile SUA ce prevad lovituri militare împotriva Siriei.

Jucatorul sârb Djokovic precum si fosta nr.1 Ana Ivanovic fac o rememorarare foarte vie a momentelor in care se adaposteau de atacurile care au fost lansate împotriva statului sârb, condus pe atunci de liderul autoritar Slobodan Milosevic.

Djokovic, in varsta de 26 de ani, a declarat ca orice atac împotriva Siriei ar fi nechibzuit si contra-productiv.

“Sunt total împotriva oricarui fel de arma, a oricarui fel de atac aerian, atac cu rachete etc. Sunt total impotriva a tot ce este distructiv pentru ca am avut aceasta experienta personala, stiu ca nu poate aduce nici un bine pentru nimeni”, a declarat Djokovic.

“Acele momente speciale pe care eu si concetatenii mei si colegii din Serbia le-am traversat reprezinta o perioada de viata pe care nu dorim ca cineva sa o experimenteze. Razboiul este cel mai rau lucru în viata pentru umanitate. Nimeni nu câstiga.”

Djokovic avea doar 12 ani atunci când NATO a dezlantuit furtuna de foc asupra Belgradului, insa talentul sau sportiv i-a permis sa plece, în cele din urma, din Serbia pentru a merge in Germania unde sa se înscrie într-o academie de tenis.

“Acea perioada ne-a facut mai puternici, acele doua luni si jumatate. Ne-am uitat la partea buna a lucrurilor. Eram niste copii. Aveam doar 12 de ani. Ne gandeam, OK, acum nu suntem obligati sa meargem la scoala, ne putem juca mai mult tenis “, marturiseste jucatorul.

“Asa ca am petrecut intreaga zi, practic în fiecare zi timp de doua luni, pe terenurile de tenis in timp ce avioanele zburau deasupra capetelor noastre. Dupa o saptamâna sau doua de bombardamente, am inceput sa ne vedem de vietile noastre.

“Am facut tot ce am putut si ce ne-am dorit. Am lasa viata sa decida pentru noi”.

Numarul unu mondial Djokovic, de sase ori castigator de Grand Slam, a adaugat: “Nu era ceva ce puteam controla. eram practic neajutorati. Din fericire, noi toti am supravietuit, si luam acest tip de experienta si aceasta situatie speciala din trecutul nostru ca o mare lectie de viata.”

Ivanovic, fosta numar 1 la tenis feminin si campioana la Openul Francez, a amintit de multe ori campania de bombardament de 78 de zile, care a fortat-o pe ea si pe prietenii ei sa joace tenis într-o piscina abandonata.

“Piscina era veche, avea scurgeri si incalzirea ei ar fi fost mult prea costisitoare, astfel încât a fost golita, au pus mocheta în interior si au facut doua terenuri de tenis”, a spus ea.

“Era imposibil sa jucam crosscourt. Eram nevoiti sa jucam de-a lungul liniilor”.

În timpul crizei din 1999, zborurile catre si din Belgrad au fost suspendate astfel ca ea si parintii ei trebuiau sa mearga cu autoturismul cate 7 ore pana în Ungaria, pentru a putea zbura catre locurile unde se desfasurau turnee internationale.

***


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Siria, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Jucatorul de tenis sarb NOVAK DJOKOVICI critica PLANURILE SUA de bombardare a Siriei, evocand bombardamentele asupra SERBIEI

  1. Pingback: SIMONA HALEP - SHE'S OUR REAL PRIDE. Semnificatia unei victorii istorice a sportivei, intamplata in aceeasi zi in care in Bucuresti defila PRIDE-ul LGBT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare