”Ajuta Romania”: reportaj TVR despre PARINTELE TANASE de la Valea Screzii (VIDEO)

28-11-2013 1 minut Sublinieri

Putem să ajutăm fără să cerem nimic în schimb? Putem fi generoşi cu munca şi, mai ales, cu timpul nostru? Echipa Ştirilor TVR crede că da! Şi vă aduce dovada, într-o nouă serie de reportaje – campania „Ajută România!”. O campanie cu şi despre voluntari. În fiecare zi, de luni până vineri, la Telejurnalul de la ora 20.00.

Pe Valea Screzii şi în Valea Plopului, de mai bine de 20 de ani, trăieşte o altă Românie. Părintele Tănase are grijă de sute de suflete cărora le-a dat o şansa la viaţă. Creşte în aşezământul din Valea Plopului copii abandonaţi, orfani şi tineri alungaţi din centrele instituţionalizate.

Totul a început înainte de revoluţie, când preotul Tănase a pus bazele unui refugiu pentru cei în nevoie. Părintele le este copiilor şi mamă, şi tată.

Le ştie numele la peste 300, dar ştie cum să-i îndrume pe toţi.

Este unul dintre cele mai impresionante exemple de voluntariat. Părintele speră că va mai găsi şi alţi voluntari care să-l ajute să termine de ridicat un dispensar şi o şcoală.

Cei care vor sa doneze diverse sume de bani pentru copiii de la Valea Plopului o pot face în conturile de mai jos, prin transfer bancar sau prin depunerea de numerar la orice agenţie BCR sau prin mandat poştal, de la orice oficiu poştal din ţară.

Centrul Social „Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” al Parohiei Valea Plopului

Parohia Valea Plopului, Prahova, cod fiscal 7250 870

Cod IBAN LEI: RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001

Cod IBAN EURO: RO40 RNCB 0211 0118 4771 0003

Cod IBAN USD: RO67 RNCB 0211 0118 4771 0002

Codul băncii 53940

Codul Swift RNCBROBU

Numele băncii BCR Sucursala Vălenii de Munte

Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

Se va face menţiunea: suma este destinată Centrului Social „Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi”

Contact: Preot Nicolae Tănase – Parohia Valea Plopului, Com. Posesti, Jud. Prahova, cod postal: 107440. Tel: 00 40 746 014 605.

Dacă aţi participat la o acţiune de voluntariat sau ştiţi o poveste care v-a impresionat, vă invităm să ne scrieţi. Intraţi pe pagina noastră de Facebook şi în secţiunea unde veţi găsi toate reportajele campaniei „Ajută România”.


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Tanase (Valea Plopului), Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “”Ajuta Romania”: reportaj TVR despre PARINTELE TANASE de la Valea Screzii (VIDEO)

  1. Pingback: O VIATA DE COPIL E MAI PUTIN DECAT O GURA DE CANAL? Non-stirea virala despre “recordul incredibil” al satului cu 28 biserici, dar fara canalizare si apa… - Recomandari
  2. Pingback: Reportaj “Gandul” in satul cu “29 BISERICI SI FARA CANALIZARE”. La parintele Nicolae Tanase acasa sau o LECTIE DE JURNALISM - Recomandari
  3. Pingback: E NEVOIE DE DONATIA FIECARUIA pentru realizarea filmului documentar "SCRUM" (regizor Andrei Negoiţă Zagorodnâi) IN SPRIJINUL ASEZAMINTELOR DE LA VALEA SCREZII SI VALEA PLOPULUI - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare