BASESCU invoca “SISTEMUL MAFIOT” din sistemul sanitar pentru PROTESTELE impotriva “LEGII (ANTI-)SANATATII” si a CARDURILOR/ Presedintele se declara, subit, IMPOTRIVA exploatarii prin CIANURARE de la Rosia Montana

27-04-2014 4 minute Sublinieri

5506543_mediafax_foto_octav_ganea_74411400

Sistemul mafiot din sănătate a stimulat bine Piaţa Universităţii pentru ca Legea Sănătăţii să nu se întâmple, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, menţionând că ce s-a întâmplat la Spitalul de Arşi nu este un caz izolat.

“Ce s-a întâmplat la Spitalul de Arşi nu este un caz izolat. Degeaba ies propagandiştii curăţeniei sectorului să ne spună cât de curat este sectorul şi doar un accident a fost la Spitalul de Arşi. Nu, fondurile de sănătate sunt fraudate în spitale, în mod consecvent, şi aproape generalizat“, a spus Băsescu.

El a menţionat că sistemul mafiot din sănătate a “stimulat” bine Piaţa Universităţii, în ianuarie 2012, împotriva Legii Sănătăţii.

“Cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate, sistemul va fi în continuare fraudat. Am mult respect pentru doctori, dar îi asigur că dacă nu ar fi respins atât de vehement Legea sănătăţii propusă în ianuarie 2012, ar fi încasat cel puţin tot atât cât încasează acum, în condiţiile în care au riscul procurorilor. Nu s-a vrut”, a spus Băsescu.

El a făcut această declaraţie duminică, la o dezbatere pe teme economice organizată la Palatul Stirbey din Buftea de Fundaţia Mişcarea Populară.

După protestele de toamna trecută, preşedintele Traian Băsescu s-a repliat în legătură cu proiectul de la Roşia Montană, anunţând astăzi că susţine în continuare exploatarea, dar „nu cu cianuri”. 

Suporter declarat al exploatării aurului de la Roşia Montană, preşedintele Traian Băsescu susţine că nu mai este adeptul mineritului cu cianuri, invocând drept motiv al repoziţionării sale mitingurile din toamna trecută împotriva contractului cu RMGC.

„Nu vreau să se interpreteze că mai sunt un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană.  Am văzut reacţia populaţiei şi nu sunt unul care să trăiască desprins. Dar mineritul se poate dezvolta ecologic”, a spus Băsescu, la o dezbatere a Fundaţiei „Mişcarea Populară” la care a reluat tema redeschiderii minelor în România, cu argumentul că „nu putem trăi numai din servicii, numai în restaurante sau numai din Turism”.

Varianta sa alternativă ar fi utilizarea metodei brevetate de românul Jack Goldstein a exploatării cu tiosulfat de sodiu. „Avem un la Baia Mare un invenator care are o soluţie cu sodiu, nu ştiu cu ce, o soluţie românească”, a spus Băsescu.

Metoda exploatării cu tiosulfat de sodiu a fost prezentată de Jack Goldstein în octombrie şi Comisiei speciale parlamentare. Într-o şedinţă de aproximativ două ore, Goldstein a încercat să sublinieze multiplele avantaje ale acestei tehnologii, chiar dacă aceasta nu s-a dovedit a fi viabilă la scară industrială.

“Este o tehnologie prietenoasă pentru mediu pentru că reactivul principal pentru solubilizare este tiosulfatul de sodiu, un produs chimic inactiv pentru mediu şi utilizat şi ca îngrăşământ. Din acesta se obţine o suspensie care după o separare prin filtrare, datorită a unui catalizator în această soluţie poate fi supusă unei operaţii de electroliză, alcalină, unică, care permite izolarea unui nămol cu conţinuturi de aur şi argint. Acest nămol, în care se află şi catalizatorul introdus, o sare de cupur, permite extragerea aurului şi argintului şi după o topire, respectiv o îndepărtare prin solubilizare a cuprului”, a explicat inventatorul.

Nota noastra:

Ce surprize mai poate aduce un imbatranit in rele stapanitor?

Oribila “lege a sanatatii”, pritocita la Cotroceni, care mergea atat de departe cu privatizarea sistemului sanitar incat includea si serviciile de urgenta, si care a starnit proteste in TOATA tara, care a fost contestata de numeroase ONG-uri, institute, personalitati, este, acum, aparata de initiatorul si promotorul ei pe baza unei reductii la minciuna si pe baza memoriei scurte a publicului.

Astfel, Basescu se bazeaza pe uitare, pe faptul ca publicul uita usor si repede si nu isi mai aduce aminte contextul in care Legea Sanatatii a cazut (a se vedea detalii mai jos, la trimiteri) si valul social contestatar starnit de planurile respective, reducand intreaga opozitie doar la Piata Universitatii. Apoi, presedintele aplica un stigmat eficient si grosier pe opozitia fata de lege: sistemul mafiot care a alimentat (finantat) protestele, referindu-se la un scandal recent (despre Spitalul de Arsi o opinie alternativa AICI). Si asociaza, cu aceasta ocazie, si cardul de sanatate, carora s-au opus segmente cu totul diferite dpdv social, care n-au avut legatura prea mare cu “Piata Universitatii”.

Pe cealalta tema, dintr-o data, dupa ce ani de zile a depus o propaganda nu doar persistenta, ci inadmisibil de AGRESIVA in favoarea proiectului minier ACTUAL (deci bazat pe cianuri) de la Rosia Montana, Basescu schimba foaia si invoca alte metode de exploatare, alternative. 

Acest lucru arata ca nu-i pasa catusi de putin de opinia publica si ca se bazeaza oricum pe fanatismul celor care-l sustin, iar fanaticii trec cu vederea orice. Pentru orice om cu mintea intreaga, o astfel de schimbare de atitudine e atat socanta, cat si revelatoare. Intr-o lume politica normala nu poate exista asa ceva: anume, sa sustii ani de zile intr-un mod, repetam, AGRESIV si INTIMIDANT, MANIPULATOR, o agenda, iar apoi sa adopti, tam-nesam, argumentele opozitiei. 

Pai asta inseamna ca maine Basescu poate adopta, la fel de bine, argumentele opozitiei fata de Legea Sanatatii, pe care astazi o stigmatizeaza ca fiind “alimentata” de un sistem mafiot. Asta inseamna ca sustinerea inversunata a exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica este ceva total conjunctural, cum a fost cazul cu RMGC, si ca presedintelui nu-i pasa absolut deloc de metoda de exploatare, de fapt, pentru ca nu despre asta e vorba, ci de interesul americanilor si propriul sau interes. De altfel, si in cazul gazelor de sist, Basescu a schimbat propaganda necesitatii asigurarii independentei energetice a Romaniei pe cea a asigurarii independentei Moldovei. Prin urmare, el poate sustine orice, oricand, in functie de agenda “partenerilor strategici”

Remarcasem anterior ca e prea mult Soros bagat in chestiunea RMGC si ca e posibil ca americanii sa o fi lasat mai moale cu exploatarea de aici (fara sa renunte), tocmai pentru a iuti exploatarile gazelor de sist. Aici s-ar putea gasi raspunsul la schimbarea de atitudine a lui Basescu. Pentru ca nu in opinia publica e motivatia schimbarii de atitudine, cu siguranta…

Altfel, atat pe reforma sanatatii, cat si pe exploatarile de resurse, am remarcat, deja, continuitatea formidabila intre puterea controlata total de Basescu si actualul guvern condus de Ponta. Basescu nu are opozitie politica reala aici. El doar arata, inca o data, ce fel de animal politic e si la ce hal de manipulari se preteaza.

LEGATURI:

***


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Sistemul romanesc de sanatate, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “BASESCU invoca “SISTEMUL MAFIOT” din sistemul sanitar pentru PROTESTELE impotriva “LEGII (ANTI-)SANATATII” si a CARDURILOR/ Presedintele se declara, subit, IMPOTRIVA exploatarii prin CIANURARE de la Rosia Montana

  1. Basescu are probabil o echipa de sociologi-consilieri de peste ocean, foarte performanta. Aia ii spun ce sa minta; el este cu circul si obraznicia.

    PS: Pe un post de radio fm, Moise Guran avea si cred ca mai are, de la ora 14.00 o emisiune la care se discuta diverse probl politice de actualitate. Li se cere ascultatorilor parerile si justificarile. Eviident ca datele se prelucraza.

    Majoritea forumurilor ziarelor au acelasi scop.

    In fonctie de parerile opiniei publice, politicienii stiu ce sa minta “credibil”.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare