Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor organizarea unei INTRUNIRI COMUNE ORTODOCSI-CATOLICI, in 2025, pentru sarbatorirea SINODULUI DE LA NICEEA. Bartolomeu a folosit in interviu eretica sintagma “BISERICI SURORI”

2-06-2014 1 minut Sublinieri

bartolomeu-francisc

Intr-un interviu pentru Asia News, Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului dezvaluie urmatorii pasi pentru consolidarea unitatii dintre catolici si orotocsi.

La intoarcerea sa de la Ierusalim, unde s-a intalnit cu Papa Francisc, la Sfantul Mormant, Patriarhul Bartolomeu I a spus ca, impreuna cu Papa Francisc a discutat despre organizarea unei “intruniri care sa aiba loc la Niceea, in anul 2025, in scopul sarbatoririi, impreuna, dupa 17 secole, a primului sinod cu adevarat ecumenic, in care s-a hotarat primul Crez”

In anul 325, in cadrul Sinodului de la Niceea (azi Iznik), considerat primul Sinod cu adevarat ecumenic s-au reunit peste 300 de episcopi din Est si din Vest. Atunci s-a conturat Crezul prin marturisirea ca Iisus “este de o Fiinta cu Tatal” pentru a contracara ideologia ariana.

Bartolomeu I a spus ca “Dialogul pentru unitate intre catolici si ortodocsi va incepe din nou de la Ierusalim – terenul dialogului dintre Dumnezeu si om, locul in care Cuvantul lui Dumnezeu s-a intrupat.Tot aici va avea loc in toamna o reuniune a Comisiei Mixte catolica-ortodoxa care va fi gazduita de Patriarhul grec-ortodox Teofil III. Patriarhul Bartolomeu a subliniat ca “Este un drum lung, pe care noi toti trebuie sa ne angajam fara ipocrizie”.

“Ierusalimul“, a continuat Bartolomeu – “este locul, pamantul dialogului dintre Dumnezeu si om, locul unde Logosul lui Dumnezeu s-a intrupat. Predecesorii nostri, Paul VI si Athenagoras, au ales acest loc pentru a rupe tacerea care a durat secole intre cele doua biserici surori”

“Am mers cu fratele meu Francisc in Tara Sfanta nu cu temerile lui Luca si Cleopa pe drumul catre Emaus, ci inspirati de o speranta vie invata de la Domnul nostru”.


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor organizarea unei INTRUNIRI COMUNE ORTODOCSI-CATOLICI, in 2025, pentru sarbatorirea SINODULUI DE LA NICEEA. Bartolomeu a folosit in interviu eretica sintagma “BISERICI SURORI”

  1. Biserici surori ?. Atunci Patriarhul ecumenic nu mai ştie crezul ortodox. Dacă… şi-l mai aminteşte totuşi, cum rămâne cu ,,…şi întru UNA sobornicească şi apostoleasca biserică” ? Pentru că iată-l declaraând că, ce cea UNA, -sfântă-, până la urmă, nu-i una, -singură pe lume- ci mai o ,,soră” -sau poate mai multe-, care s-a născut din… relații… în afara legii. Patriarhul declară astfel, public, că Hristos Iisus mai are -cel puțin- o mireasă – soră, a celei legiuite. Halal aşa mire… pe care el,(ei) îl reprezintă. Ce să mai zici ? că de crezut…

  2. Nu cred că este ortodox care să se opună primirii catolicilor în biserica cea Una sfântă, dar nu altfel decât prin întoarcerea lor la credința DREPT MĂRITOARE, nu prin târguieli gen… mai lăsăm noi, mai renunță şi ei, -la preț-. Nu poate fi vorba de unire, ci de întoarcere. Dealtfel… aici este vorba de o politică. Ştie oricine că mântuirea este o chestiune personală şi că orice catolic poate trece oricând la ortodoxie. Unirea este doar o politică şi nimic mai mult, însă urmările ei sunt grave. Unirea, fără convertire este formalism desăvârşit cu realizarea unui mixturi -demonice-. Catolicul nu va fi niciodată ortodox prin unire ci doar prim convertire. Acest lucru îl ştie oricine -inclusiv şefii… aceştia-.

  3. De amintit, că şi Patriarhul Teoctist tot de biserici surori vorbea, iar la Balamand a fost prezent Mitropolitul Ardealului, păr Antonie, cu binecuvântarea, de bună seamă, a păr Teoctist.
    Pe Ioan Paul II l-a primit la Bucureşti pt că afacerea o aranjaseră deja onor Constantinescu şi ai lui şi fusese pus în faţa faptului împlinit. Deşi poate putea şi aşa să refuze întâlnirea …

  4. Of, Doamne.. Si tocmai am comemorat caderea Constantinopolului si contextul.

    ‘Dialog’?? Ce dialog? Ne pupam, ne zambim, bem cafele, ne respectam dar… nu avem ce dialoga. Chiar: CE se poate dialoga??

  5. @doroteea,
    acesti 2 stalpi, de lut, ai bisericii(Catolice si Ortodoxe) ar trebui sa se gandeasca,sau mai precis sa se roage la Dunezeu,sa ajunga acei ani,2025;apoi sa-si faca planuri de catolicizare a ortodocsilor,caci asta vor.Dar oare l-au intrebat pe Dumnezeu de planul LUI(VOIA)?.DOAMNE AJUTA!

  6. Fereasca Dumnezeu sa ajungi astfel. Vreme de pocainta vad c-au avut, au prins zile multe.
    Cum or putea sa se mai si bucure ca au ales sa iasa din istoria celor vii?

    Cata rabdare are Dumnezeu.

  7. “La intoarcerea sa de la Ierusalim, unde s-a intalnit cu Papa Francisc, la Sfantul Mormant, Patriarhul Bartolomeu I a spus ca, impreuna cu Papa Francisc a discutat despre organizarea unei “intruniri care sa aiba loc la Niceea, in anul 2025, in scopul sarbatoririi, impreuna, dupa 17 secole, a primului sinod cu adevarat ecumenic, in care s-a hotarat primul Crez” ”

    Ce inseamna “primul sinod cu adevarat ecumenic”? Nu este si al doilea sinod cu adevarat ecumenic? Si celelalte 3, 4, 5, 6, 7, nu sint si ele cu adevarat ecumenice?

    Se va incerca reducerea crezului la forma initiala, niceeana, sa se ajunga la un compromis, ca sa ne apropie de catolici? Fara sa se mai pomeneasca de la Cine purcede Sfintul Duh?

    Mai sint 9 ani pina atunci; intre timp se va incerca al 8-lea sinod (orthodox) in 2016.

    Domnul sa ne inalte inimile spre pastrarea credintei Adevarate Ortodoxe si sa ne ajute sa ne adincim in ea, fara nici un compromis.

  8. @ Emma:

    Nu au fost doar 7 sinoade ecumenice:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/26/ips-serafim-de-pireu-propune-patriarhului-ecumenic-bartolomeu-inscrierea-celui-de-al-optulea-sinod-ecumenic-ca-tema-a-sinodului-panortodox/

    Sinodul al Optulea Ecumenic sau Sinodul “fotian“, in care a fost lepadata erezia Filioque….

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/05/03/hierotheos-vlachos-marele-sinod-panortodox/

    Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că miza nu este să se întrunească pur și simplu Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, ci ca el să rămână în istorie drept un Sinod cu adevărat Mare și Sfânt, care să vină în continuitatea Sinodului VII Ecumenic, a Sinodului din 879-880 (Sinodul VIII Ecumenic, care a recunoscut Sinodul VII Ecumenic) , a Sinodului din 1351 (Sinodul IX Ecumenic)și a Sinodului Panortodox din 1848, la care trebuie să se raporteze, așa cum se întâmplă la asemenea mari sinoade, ca nu cumva să se dovedească în cele din urmă ca rupt de Sinoadele precedente ale Bisericii, ci să vină în continuarea lor. Dacă Sfântul și Marele Sinod nu se raportează la marile Sinoade Ecumenice precedente sau dacă vor fi menționate ca valabile doar primele șapte (7) Sinoade Ecumenice și vor fi omise următoarele, atunci se va crea o problemă teologică și ecleziologică serioasă. Aceasta este provocarea reală, nu doar a istoriei, ci și a sfintei și adevăratei istorii a Bisericii, care este definită de o anumită perspectivă teologică, ecleziologică și canonică.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/02/06/sfantul-fotie-cel-mare-pacea-lui-hristos-in-valtoarea-tulburarilor-bisericesti-si-lumesti/

  9. O scurta informare as vrea sa va fac si eu:
    a murit fratele unui prieten de-al meu si m-a rugat sa merg cu el la Giurgiu,ei fiind de loc de acolo,avand loc de veci la cimitirul catolic.Am ajuns la casa parohiala,unde a discutat cu preotul catolic despre inmormantare si apoi cu groparul.In timpul asta eu studiind incaperea in care ne aflam,dau peste un calendar,de care credeti:catolic-ortodox.Parca m-a lovit ceva in cap.N-am putut sa zic nimic,dar preotul m-a vazut c-am ramas interzis si a zambit.
    A doua treaba:o colega a sotiei mele s-a casatorit si a fost la o parohie de-a noastra,mare si frumoasa,poate prea mare,constructie noua vreau sa zic si ce credeti,nu s-a inteles la bani cu parintele de acolo,zice ca le-a cerut un pret mare sa-i cunune si ce hotarare ziceti ca a luat;a trecut la catolici(am aflat ca i-a parut rau dupa aceea)si s-a cununat la biserica lor.Primul gand dupa ce mi-a povestit sotia a fost sa fac haz de necaz,ca in reclama aia-“Scump domnule,dincolo era mai ieftin”,dar dupa aia m-am intristat,dar de ce m-am intristat?Pentru ca mi-au sunat in cap,instantaneu,cuvintele sfintilor Parinti care au spus ca atunci cand se vor construi biserici noi,majoritatea cu bani de la papistasi sau de la altii,va trebui sa platim “dobanda”,adica tot ce se intampla acum.Ma gandesc ca un nestiutor,ca o biserica mare sau foarte mare se intretine cu foarte multi bani si asa poate se ajunge cateodata la “negocieri”cu enoriasii pentru diferite servicii si mai vedem si oameni scarbiti cateodata.Stiu ca treaba asta nu e generala,sunt numai cazuri izolate.
    Am trait toata copilaria mea si apoi vacantele intr-un sat din Ardeal,unde biserica o vad si acum,mica si smerita,dar grandioasa inauntru.Toate erau asa.
    Si acum,ca o morala:”Nu aveti biserici?Va ajutam noi,luati bani si faceti catedrale,cat mai multe si mai mari daca se poate,ca sunteti ca si fratii nostri.Au stiut atunci viclenii aia,ca totul se va rasfrange pana la noi,aici jos,noi am fost si vom fi tinta lor,adica targetul cum se zice acum.
    Ma intreb in fiecare zi,pe cati dintre noi or sa ne castige pana la urma,stiti dumneavoastra ce zic.
    Tot mai des vad ca se implineste vorba lumii de azi:”poti sa-ti spui parerea ta ca oricum nu tinem cont de ea”,la munca,in politica,chiar si pe acasa cateodata.
    Asa ca noi sa facem ce stim,ca oricum “AGENDA”isi vede de treaba ei.

  10. dan-ioan,
    Din păcate aşa este. Şi asta… din păcate, pentru că păcatul are felurite consecințe. Şi mie mi se pare scumpă cununia -la ortodcşi-, probabil pentru că se oficiază (canonic), o dată în viață,(cu punerea cununii fecioreşti pe cap. Dar câți sunt feciori din cei ce şi-o pun pe cap ?). Apoi ni se pare cu atât mai scumpă,cu cât o…repetăm. Şi înmormântarea e… scupă (dar aceea, măcar n-o mai repetăm, asta e sigur). În capitalism… serviciile sunt scupe şi totuşi… cele mai scumpe ni se par tocmai acestea. Am observat că nu doare nici o cheltuială atât de mult, cât doare asta. Mirii nu se plâng că rochia şi costumul costă… mult, că muzica… camernamanul… localul… etc, sunt scumpe, ci doar serviciu religios. Şi… cu cât parohul este mai… capitalist, cu atât… le are cu manageriatul… cu arhitectura, cu dotările… (şi justificările), şi când te gândeşti că… tainele nu se plătesc…, dar… (DIN PĂCATE),… iată ce rezultă. Şi totuşi până la urmă şi duhovnicia costă. Şi nu puțin. Mireasa se îmbracă în alb (scump pe dinafară), nici costumul mirelui nu poate fi mai prejos dar pe dinălăuntru ??? Fecioria costă… . De fapt este neprețuită. Costă şi învesmântarea pe dinlăuntru (post, spovedanie, abstinență, rugaciune, curăția inimii… şi câte… ). Cine mai dă vre-un ban pe acestea ? Sunt prea scumpe… şi de aceea şi celelate par scumpe.
    Bine ai zis frate. Biserica,(normal), se face proporțional cu credința. Credință mare… credincioşi mulți (şi adânci), biserică… mare. Credință mică şi… formală, biserica… o colibă (că n-are cine o întreține).
    Catolicii au făcut mega-biserici… şi acum le vând, căci, cu cât au mărit bisericile, cu atât sa micşorat credința. Schimbul de experiență, şcolirea (la ei), iacă… ne-a apropiat. Iacă ne unifică.
    O să avem un… ,,părinte”… a toată lumea. Acum avem… doi (că sunt două surori, nu?). Iacă poza sus. Unu-n alb şi altu-n negru.(Asta… pe dinafară).

  11. @ dan-ioan:

    Altii pe aici poate te pot lamuri mai bine. Dar iti spun si eu parerea mea. In legatura cu calendarul, sint si websituri de genul asta, “catolic-ortodox”. Oricine poate face un website si la fel cu calendarele–le poate face oricine, asa ca nu ma surprinde sa se fi facut asa ceva. Au fost si alte calendare facute cu mult mai stranii, asa ca se intimpla tot felul de lucruri care nu au nici o legatura cu Ortodoxia.

    In legatura cu cununia, este destul de incurcat ce au facut prietenii tai. Nu stiu sigur, dar s-ar putea sa nu isi poata boteza copiii ortodocsi daca nu sint cununati intr-o Biserica Ortodoxa.

    Daca nu sint cununati intr-o BO, s-ar putea ca mirele sau mireasa care a fost botezat Ortodox. Impartasania este cel mai mare dar, si este pacat sa nu il pretuim. Mintuitorul si-a dat viata pentru noi si ne-a lasat cel mai de pret dar. Mai bine cautau alta biserica decit sa se fi casatorit la catolici. Romania este plina de BO!

    Ar trebui sa caute un duhovnic bun care practica ortodoxie fara adausuri sau minusuri. Multi mireni nu iau treaba asta in serios, dar cind toate sint facute cu binecuvintarea bisericii, au si binecuvintarea lui Dumnezeu, casa se umple de har, problemele ce intervin in orice casnicie se rezolva cu ingaduinta si dragoste intre soti, si copiii sint crescuti cu ajutorul si binecuvintarea lui Dumnezeu, daca si noi facem ce trebuie si ducem o viata cit de ortodoxa si cit de curata putem dupa stradania si putiinta fiecaruia. Restul completeaza Domnul 🙂

    Roaga-te pentru ei sa ii lumineze Dumnezeu si vorbeste cu cel ce este ortodox. Chestia asta nu este de joaca. Multi se gindesc la Botezuri si la nunti ca prilej de petrecere. In multe cazuri, daca cel ortodox isi tine credinta se boteaza si cel catolic si se trece la ortodocsi. Sint f. multe convertiri de genul asta. Unii preoti ortodocsi nici nu casatoresc cupluri mixte. Altii o fac in cazuri speciale dar decit cu aprobare de la Episcop. Altii ii casatoresc fara intrebari. Deci este destula harababura, depinde de zona. Eu asa as face, le-as spune sa caute un duhovnic bun, care urmeaza canoanele, nu unul care ii da impartasania oricum si ii boteaza copiii oricum. Asta e parerea mea. Este destul de greu sa convingi pe cineva nepracticant, insa roaga-te mult pentru ei si staruieste (fara sa ii pisezi la cap 🙂 si Domnul te va rasplati. Iarta-ma, daca mi-am permis prea mult, dar eu asa as face.

    Rugaciunea de multe ori rezolva chestii ce par de nerezolvat. Nu intotdeauna imediat, poate dupa ani si ani, dar Domnul vrea sa ne mintuiasca pe toti si ne ajuta, numai noi sa facem ce trebuie si sa ne straduim. Doamne ajuta!

  12. @ admin:

    Am citit toate linkurile anul trecut, pe care le aveti pe site despre sinoade, nu cred ca mi-a scapat vreunul 🙂 Iar pe IPS Serafim de Pireu, la fel l-am citit, cu mare dragoste si evlavie.

    Dar tot nu sint clara, pentru ca uneori gasesc articole de vreun sfint parinte care spune ca sinodul al 8-lea va fi tilharesc, sau ca sinodul al 8-lea nu va fi sfint pentru ca primele 7 sint asemenea celor 7 sfinte taine, iar al 8-lea nu-si mai are rostul pentru ca in termeni de dogma, totul a fost deja pus la punct si nu mai este necesar sa se adauge sau sa se scoata ceva.

    Sf. Fotie imi este f. drag, a fost un munte de om si a facut ceva extraordinar. Si sint si eu nedumerita de ce trebuie ca ierarhii sa ii aminteasca Patr. Bartolomeu de sinoadele precedente, desigur ca stie de el, ca pina si eu am aflat, dapai el. Daca al 9-lea a avut loc, inseamna ca le-a recunoscut pe primele 8, iar daca si al 10-lea a avut loc, inseamna ca au fost recunoscute primele 9.

    Nedumerirea mea vine cind citesc ca urmatorul (cel ce se tot incearca si acum s-a hotarit ptr. 2016) va fi sinodul al 8-lea. Si cum sa fie al 8-lea cind al 8-lea a fost deja, cind Sf. Fotie a suferit atit pentru ceea ce s-a intimplat? Si chiar daca al 8-lea a fost, de ce nu a fost recunoscut, cind, avind in vedere circumstantele, a fost cu adevarat sfint. Si daca al 8-lea nu a fost recunoscut, cum a putut fi al 9-lea si al 10-lea? Si atunci cel din 2016 va fi al 11-lea? Dar daca este al 11-lea, de ce zic unii ca va fi la 8-lea?

    Unii parinti spun ca cel de-al 8-lea este unul tilharesc, al 8-lui veac. Desigur acest parinti nu se refera la cel al 8-lea al Sf. Fotie, pentru ca acesti sfinti parinti il iubesc si il recunosc pe Sf. FOtie. Poate considera sinoadele 8, 9, si 10 ca un fel de consilii? Nu stiu. Am intrebat pe cineva care a terminat teologia si a sarit ca arsa cind i-am spus ca sinodul al 8-lea deja a fost. Si i-am provocat tulburare, de nici nu a vrut sa auda de el, asa ca am lasat-o balta, ptr. ca nu vreau sa imi dau dureri de cap proprii si mai ales sa le dau si altora. Asa ca acum sint mai prudenta si ma refer decit la primele 7, pentru ca nici eu nu inteleg prea bine de ce nu au fost recunoscute cele ce au urmat, cu toate ca va promit ca m-am straduit sa inteleg 🙂 si chiar m-a siciit o vreme faptul ca nu am putut sa prind un sens al problemei si al confuziei. M-am resemnat gindindu-ma ca daca este cu adevarat pentru mine sa stiu, Domnul ma va lumina intr-o zi si in privinta asta. Asa ca daca aveti o explicatie, mult m-as bucura sa o aflu 🙂

    Multumesc 🙂

  13. Dupa cate se vede prin presa, intalnirea acesta dintre catolici si ortodocsi, pentru a sarbatori impreuna Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, poate sa capete forma si a unui fel de sinod:
    Francis & Bartholomew want a new Ecumenical Council – A Third Council of Nicea in 2025

  14. Pingback: Patriarhul Bartolomeu recivideaza: REUNIFICAREA BISERICILOR ESTE O DATORIE A TIMPURILOR NOASTRE. Papa Francisc invitat la CONSTANTINOPOL de sarbatoarea Sf. Ap. Andrei - Recomandari
  15. +++ DOAMNE AJUTA…

    Sfintele cuvinte ale Mantuitorului:”In vremea de apoi multi prooroci mincinosi se vor arata si pe multi vor insela.” NU ESTE INCA EVIDENT ca traim deja aceste timpuri de mari inselaciuni ???

    Si vorba adevarata din popor:” e mult pana maine.., dar-mi-te pana in 2025 !!!

    Sa-mi fie cu iertare, dar aici vorbesc doar nesabuinta, mandria, neascultarea si caderile sub orice forma prin care lucreaza “duhul vrajmasului”, nicidecum smerenia, ascultarea si intelepciunea prin care lucreaza Harul Lui DUMNEZEU…

    VAI, VAI, VAI DE EI (!!!) “prooroci mincinosi” si de turma ce-o pastoresc, cat vor (vom) da de seama in Fata Dreptului Judecator!!!…

    Iata “Lupii in piei de oaie” iar noi, mare parte din noi, din pricina atator “motive lumesti decazute si inselatoare” neluand aminte la invataturile de aur, SINGURELE adevarate invataturi ale SFINTEI SCRIPTURI, APOSTOLILOR, SFINTILOR MARTURISITORI si MARILOR DUHOVNICI, suntem pe cale de pierzanie…

    Sfintia sa, Cuviosul Paisie Aghioritul spunea (si nu numai el, desi, sub alte forme…): “stam deja pe un butoi cu pulbere” dar se vede bine ca, nu “avem timp.., suntem prea ocupati cu noi insine..,nu ne intereseaza.., este prea mult pentru noi..,vine impotriva propriilor comoditati.., sa luam aminte si, fiecare, dupa masura lui, sa ia initiativa impotriva tuturor acestor EREZII SI INSELACIUNI ale vrajmasului impotriva Lui Dumnezeu si ale adevaratilor crestini ortodocsi din lumea intreaga, in fapt, “Turma mica a Lui Hristos”.

    TREZITI-VA DIN SOMNUL ADANC ROMANI CRESTINI ORTODOCSI,e timpul sa ne alaturam celorlalte popoare adevarate ortodoxe (un exemplu minunat ni-l ofera GRECIA!), si haideti sa ne ridicam cu barbatie si neanfricare si sa strigam cu TOTII INTR-UN GLAS: NUUU ECUMENISMULUI, NUUU UNIRII si RELIGIEI UNIVERSALE DE-A STANGA -NEW AGE-, NUUU PASTORILOR CAZUTI SI MINCINOSI DE TOT FELUL DIN ROMANIA SI DE PRETUTINDENI, NUUU MASONERIEI, NUUU VRAJMASILOR CU TRUP SI FAR’ DE TRUP a-I Lui HRISTOS SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT INTRU’ TREIME si a noastra a tuturora !!!

    “Deci, tot cela ce Ma va marturisi pre Mine inaintea oamenilor, si Eu il voi marturisi pre el inaintea Tatălui Meu, Carele este in ceruri. Iar cela ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu de dansul inaintea Tatalui Meu, Carele este in ceruri (Mt. 10, 32-33).

    La masura mea marunta, iata, am incercat si eu sa marturisesc…poate, o voce destul de subtire, dar, cu bucurie si nadejde o alatur tuturor celorlalte voci care razbat cu putere si hotarare din jurul meu…

    Si nu uitati…, “DAI VOINTA, IEI PUTERE !”

    SLAVA TIE DUMNEZEULE, SLAVA TIE!AMIN!

    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU! -o crestina ortodoxa pana la moarte +++

  16. +++ SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

    Asa frumos graieste DOMNUL SLAVEI…

    “Nu te teme turma mica pentru-ca Tatal a binevoit sa va dea voua Imparatia”

    “Iata, v-am dat voua putere sa calcati peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasului si nimic nu va va vatama”(Luca 10,19)

    Asadar…

    “Voi mergeti astazi la razboi asupra vrajmasilor vostri; sa nu slabeasca inima voastra, nu va temeti, nu va speriati, si nici sa nu va abateti de la fata lor, ca Domnul Dumnezeul vostru merge inaintea voastra cu voi, ca impreuna cu voi sa bata pe vrajmasii vostri si sa va mantuiasca pe voi” -Deuteronomul 20, 3-4

    Nimic mai relevant decat acest indemn sfant in lupta adevaratilor ortodocsi pentru Dulcele si Blandul nostru Pastor, MANTUITORUL IISUS HRISTOS…

    ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

    Crestin-ortodoxa pana la moarte +++

  17. Pingback: “Moment istoric” de gravitate antihristica: PAPA FRANCISC si Patriarhul Bartolomeu pledeaza, la Fanar, pentru UNIREA BISERICII ORTODOXE CU CATOLICII - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare