O biserica a asa-zisei Patriarhii de la Kiev – atacata in CRIMEEA/ Patriarhul Kirill acuza GRECO-CATOLICII ucraineni de RUSOFOBIE/ Lavrov respinge acuzatiile de IMPERIALISM RELIGIOS

2-06-2014 2 minute Sublinieri

img_9457

Persoane înarmate au atacat duminică o biserică ucraineană din satul Perevalnoe, în Crimeea, agresând un preot şi mai mulţi enoriaşi, a anunţat Patriarhia ortodoxă de la Kiev.

Mai mulţi enoriaşi ai bisericii din Perevalnoe, inclusiv o femeie însărcinată, au fost agresaţi de “un grup de persoane înarmate de apartenenţă criminală, purtând uniforme de cazaci”, a declarat Patriarhatul într-un comunicat.

Poliţiştii, care au intervenit abia după trei ore de la atac, “au afirmat că incidentul a avut loc din cauza că Patrarhia de la Kiev se implică în activităţi antiruse în Crimeea”, potrivit sursei citate.

Patriarhia denunţă “o acţiune planificată“, subliniind că protopopul Ivan Katkalo a fost ameninţat în ajun de un reprezentant al Patriarhiei de la Moscova, care i-a cerut să “părăsească biserica în mod voluntar”.

  • theorthodoxchurch.info:

Patriarch Kirill and Metropolitan Hilarion accuses Ukrainian Greek-Catholics of Russophobia

Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii a criticat aspru Biserica Greco-Catolica Ucraineana acuzand-o ca se implica direct in activitati politice si utilizeaza in cadrul comunicatelor sale publice sloganuri rusofobe dure si evidente impotriva Bisericii Ortodoxe Ruse.

Din cauza acestui lucru, Patriarhul Kirill a declarat ca asupra relatiilor dintre Biserica Rusa si Vatican a fost aruncata “o umbra foarte trista”.

Greco-catolicii (Uniatii) au mai fost criticati anterior si de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe, care a declarat ca Arhiepiscopul Svyatoslav Sevciuc care este Seful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene si fostul Arhiepiscop Lyubomir Guzar au adoptat pozitii clare de la inceput in acest conflict civil care, din pacate a degenerat intr-un conflict militar.

Mitropolitul Ilarion i-a acuzat pe Uniati ca nu s-au multumit cu cerintele de integrare europeana ci au mers mai departe si au cerut statelor occidentale sa se implice mai activ in situatia din Ucraina. In acest sens Arhiepiscopul Svyatoslav Sevciuc si Patriarhul fals Filaret au mers in Statele Unite si au cerut Departamentului de Stat American sa intervina in afacerile din Ucraina.

Arhiepiscopul Svyatoslav Shevchuk a facut recent declaratii publice foarte taioase la adresa Rusiei.

HIS HOLINESS PATRIARCH KIRILL OF MOSCOW AND ALL RUSSIA SENDS A MESSAGE TO PYOTR POROSHENKO, PRESIDENT ELECT OF UKRAINE

Preafericitul Kirill, Patriarhul Rusiei a adresat o scrisoare publica catre noul presedinte ales al Ucrainei, Petru Poroshenko.

In aceasta scrisoare, Patriarhul Kirill il felicita pe Poroshenko pentru victoria obtinuta in urma alegerilor organizate pe 25 mai si spune ca oamenii din Ucraina trec prin momente grele, sunt multi care sufera si multi care mor. Tara a ajuns intr-un abis de discordie si de razboi.

Patriarhul Kirill spune ca se roaga mereu pentru binele ortodocsilor din Ucraina si spera ca dorintele poporului ucrainean sa se indeplineasca. Speranta sa este ca noul presedinte al Ucrainei sa serveasca binelui, sa aiba grija de toti cetatenii tarii, sa nu mai existe varsare de sange si sa nu mai fie nimeni oprimat si umilit, sa nu existe interventii guvernamentale si politice in alegerile culturale si de viata ale oamenilor.

Patriarhul subliniaza ca sarcina noului Presedinte este una foarte dificila si foarte importanta. Provocarea cea mai mare este de a gasi mijloacele potrivite pentru a reconcilia partile implicate si de a face tot ce este posibil pentru a restaura pacea civila. Ierarhul ii sugereaza lui Petru Poroshenko sa mentina un dialog deschis cu oamenii si cu sefii miscarilor, sa asculte opinia tuturor locuitorilor tarii.

Preafericitul a mai spus ca: “Azi Ucraina are cel mai mult nevoie de pace si stabilitate, de adevar si dreptate”.

El a incheiat mesajul dorindu-i noului Presedinte ajutor din partea Domnului si a binecuvantat poporul ucrainean de care se simte foarte atasat.

Russian Foreign Minister rejects accusations of imperial ambitions of the Russian Church

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov respinge acuzatiile legate de imperialismul Bisericii Ruse si subliniaza ca ideea “lumii ruse” nu are nicio legatura cu schemele imperiale. El a declarat ca Biserica Ortodoxa Rusa are in vedere pastrarea legaturilor spirituale si culturale intre oameni.

Lavrov a mai spus ca “Incercarile de a eroda principiile care constituie fundamentul, in profunzime, al vietii, negarea legilor morale si inlocuirea lor cu societatea ultraliberala permisiva, imping spre autodistrugere.”


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Ilarion, Patriarhul Kirill, Rusia, Traduceri, Ucraina, Uncategorized

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare