Reputat psihiatru american in Wall Street Journal: TRANSSEXUALISMUL ESTE “TULBURARE MENTALA”. TRATAMENTELE HORMONALE ADMINISTRATE COPIIILOR – UN ABUZ ASUPRA MINORILOR, OPERATIA DE SCHIMBARE DE SEX – INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI

26-08-2014 2 minute Sublinieri

McHughPaul

Doctorul Paul R. McHugh, fost psihiatru-sef al Spitalului Johns Hopkins, in prezent profesor onorific de Psihiatrie a declarat ca transsexualismul este o “tulburare mentala” care necesita tratament, ca schimbarea de sex este “imposibila din punct de vedere biologic” si ca persoanele care promoveaza interventiile chirurgicale de schimbare de sex sustin si promoveaza o tulburare mentala.

Doctorul McHugh, autorul a sase carti si a peste 125 de articole medicale de expertiza, a facut aceste comentarii intr-un articol pentru publicatia Wall Street Journal, unde a explicat ca operatiile de schimbare de sex nu sunt o solutie pentru cei are sufera o “tulburare de “asumare””  [“disorder of ‘assumption’”]- notiune care defineste faptul ca masculinitatea sau feminitatea lor este diferita fata de ceea ce le-a alocat natura din punct de vedere biologic.

De asemenea, el a vorbit despre rezultatele unui studiu recent care arata ca rata sinuciderilor in randul persoanelor transsexuale care au suferit o operatie de schimbare de sex este de 20 de ori mai mare decat rata de suicid in randul persoanelor non-transsexuale. Mai departe, Doctorul McHugh a adus in discutie studiile efectuate la Universitatea Vanderbilt si la Clinica de Copii Portman din Londra unde copiii si-au exprimat sentimente legate de schimbarea de sex dar, in timp, in proportie de 70-80% din ei “au pierdut aceste sentimente in mod spontan”.

Doctorul McHugh spune ca in timp ce administratia Obama, Hollywood-ul si majoritatea canalelor mass-media cum ar fi revista Time au Time-Magazine-Transgender-Tipping-Point-Laverne-Coxpromovat transsexualismul ca fiind ceva firesc

“acesti factori de decizie politica si mass-media nu aduc nici un beneficiu publicului sau persoanelor transsexuale prin tratarea confuziilor acestora ca fiind un drept de aparat, mai degraba decat o tulburare mentala care necesita constientizare, tratament si prevenire.”

“Acest sentiment intens de schimbare de sex constituie o tulburare mentala din doua puncte de vedere. In primul rand ideea de nealiniere din punct de vedere sexual este pur si simplu gresita – nu corespunde realitatii fizice. In al doilea rand, sentimentul acesta il poate duce pe individ la rezultate psihologice sumbre.”

Doctorul McHugh spune ca tulburarile de schimbare de sex ale unei persoane pleaca de la supozitia individului ca el este diferit de realitatea fizica a corpului sau, de masculinitatea sau feminitatea lui pe care a primit-o de la natura. McHugh afirma ca transsexualismul este o tulburare similara cu anorexia – o persoana “extrem de slaba” care sufera de anorexie se uita in oglinda si vede ca este mult prea grasa.

Doctorul McHugh spune ca aceasta supozitie potrivit careia genul unui individ este doar in mintea sa indiferent de realitatea anatomica, i-a determinat pe unii transsexuali sa faca presiuni de acceptare sociala si de afirmare a propriului lor “adevar personal” subiectiv. Ca urmare, a subliniat doctorul McHugh, unele state – California, New Jersey si Massachusetts – au adoptat legi prin care li se interzice psihiatrilor “chiar daca au permisiunea parintilor, sa se lupte pentru restabilirea sentimentele de gen naturale pentru un minor transsexual.”

Sustinatorii pro-transsexualitate nu vor sa recunoasca faptul ca studiile arata ca intre 70% si 80% dintre copiii care isi manifesta sentimentele de schimbare de sex “isi pierd spontan aceste sentimente” in timp. De asemenea, majoritatea celor care au suferit interventii chirurgicale de schimbare de sex, desi au declarat ca sunt “multumiti” de operatie “trairile lor psiho-sociale nu s-au imbunatatit comparativ cu cele ale indivizilor care nu au facut operatia de schimbare de sex.”

Doctorul McHugh concluzioneaza:

“Prin urmare, la Spitalul Hopkins am oprit interventiile chirurgicale de schimbare de sex – deoarece in urma operatiei pacientul era “satisfacut”, dar prezenta, in realitate, aceleasi tulburari, motiv pentru care nu se justifica amputarea chirurgicala a organelor normale”.

Fostul sef al sectiunii de psihiatrie de la spitalul John Hopkins a avertizat, de asemenea, asupra sustinerii sau incurajarii anumitor subgrupuri de transsexuali, cum ar fi tinerii “receptivi la sugestiile venite din partea “educatiei sexuale” conform careia “totul este normal“, si “consilierii pro-diversitate” din scoli care, asemenea “liderilor de cult” [asemenea unor guru] pot sa-i incurajeze pe acesti tineri sa se departeze de familiile lor si sa-i consilieze pentru a trans2respinge argumentele aduse impotriva interventiilor chirurgicale de schimbare de sex.”

Doctorul McHugh a atras atentia ca exista o serie de “medici au o viziune gresita”, care lucreaza cu copii foarte mici ce par sa imite sexul opus si le administreaza

“hormoni de intarziere a pubertatii pentru a face interventii chirurgicale ulterioare de schimbare de sex mai putin costisitoare – chiar daca aceste medicamente impiedica dezvoltarea copiilor si favorizeaza riscul aparitiei sterilitatii.”

In conditiile in care aproape 80% din acesti copii isi vor “abandona confuziile si vor creste natural in viata de adult daca nu sunt operati si tratati” doctorul McHugh considera ca aceste actiuni sunt aproape similare cu “abuzurile asupra copiiilor”.

“Schimbarea de sex este imposibila din punct de vedere biologic” a spus McHugh.

“Indivizii care au trecut printr-o asemenea operatie nu se schimba din barbati in femei si invers. Mai degraba, ei devin barbati feminizati sau femei masculinizate. Atragem atentia ca acest lucru are legatura cu drepturilor omului iar incurajarea interventiilor chirurgicale este de fapt o sustinere si o promovare a unei tulburari mentale.”

traducere de L.F. pentru Cuvantul Ortodox


Categorii

Homosexualitate, Ideologia genului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Reputat psihiatru american in Wall Street Journal: TRANSSEXUALISMUL ESTE “TULBURARE MENTALA”. TRATAMENTELE HORMONALE ADMINISTRATE COPIIILOR – UN ABUZ ASUPRA MINORILOR, OPERATIA DE SCHIMBARE DE SEX – INCALCARE A DREPTURILOR OMULUI

  1. O doamnă psiholog-psihoterapeut, ucenică din tinerețe a Părintelui Adrian Făgețeanu, îmi mărturisea că a avut la cabinet mai mulți bărbați care-și schimbaseră sexul prin operație și injectare de hormoni feminini, dar erau tulburați noaptea de visele erotice în care ei erau tot bărbați. Deci în adâncul ființei, ei nu s-au schimbat deloc, ci doar la nivelul unei manifestări superficiale.

    Are dreptate perfectă Sfântul Maxim Mărturisitorul când afirmă că nimeni nu-și poate schimba rațiunea existenței sale stabilite de Dumnezeu din veci, ci doar poate deturna prin păcate mișcarea naturală a ființei spre forme mutilate de viață.

  2. @ Sorin (nepublicat):

    Exista niste reguli ale aprobarii ale comentariilor pe aceasta pagina, si de nenumarate ori le-ai incalcat. Daca nu iti convine autoritatea noastra de moderatori, nu esti obligat absolut deloc sa incerci sa mai scrii aici, fiindca este un spatiu administrat privat, care are propriile reguli, si ele nu sunt deloc nerezonabile. Si ori de cate ori ai scris lucruri normale/rezonabile, ai primit aprobare. Cand insa smintesti, nu e cazul. Si nu va fi, oricate santaje “duhovnicesti” ai incerca. Nu ne impresioneaza, dimpotriva. Nu incerca sa echivalezi regulile de bun-simt ale unei case” cu sistemele totalitare, fiindca aberatia ar risca sa intre in domeniul de studiu al domnului citat aici. Asa cum nu e deloc in regula sa ajungi sa te crezi un fel de dumnezeu sau sa vorbesti in numele Sau, in loc sa-ti iei seama si sa te intrebi daca nu cumva nu parintele Mihail sau un specialist, ci propria persoana are o problema… si contrazice prosteste pe toata lumea. Daca ai anumite vise ciudate, vorbeste cu duhovnicul tau, spovedeste-te si… nu le spune totusi public si inca in felul asta in care sugerezi lucruri necuvenite.

  3. Pingback: DEMITIZAREA UNEI “GAY-HATE CRIME” CARE A SCHIMBAT LEGEA IN AMERICA. Adevarul crud despre o crima si falsificarea realitatii de MITOLOGIA GRUPARILOR HOMOSEXUALE - Recomandari
  4. Stiu ca este un site ortodox, si nu vreau sa jignesc pe nimeni. Dar sper sa fie publicat comentariu, deoarece in primul rand inaitne de a fi crestini, musulmani, everei, atei, etc suntem OAMENI, Ca si oameni avem drepturi cu toti, cea ce inseamna ca ar trebui sa ma exprim. Daca nu se intampla aici, libera exprimare merge in ameble parti, si datorita oamenilor destepti internetul poate sa se exprima mai profund si agresiv.

    In fine acest subiect, pe care mi-am facut studiul este foarte controversat. Da biserica are un cuvant de spus, legat de cine sunt oameni. Dar asta nu se aplica la un individ/individa. Ortodoxia este o cultura, dar parte din cultura noastra fac si oameni care sunt LGBTIQ. Acesti oameni, sunt diversi ca toti dintre noi, iar daca Dumnezeu ne spune sa ne iubim aproapele, de ce sa le facem viata mai grea. Daca Isus in sine a stat cu toti oameni, si i-a ajutat, de ce sa nu ii ajutam si noi.

    Ca om al stiintei, nu voi intra in dezbaterea religioasa, dar voi insira faptul ca creierul nu este total descoperit. Psihiatrii trebuie sa ajute un om sa se simta bine in pielea lor. Iar daca nu le dam ajutorul oamenilor trans, atunci nu voi primi acest ajutor, si rata de sinucidere e mult mai mare la oameni din cauza abuzurilor societati.

    Etic vorbind, nu conteaza cea ce credem noi, ca suntem deacord sau nu cu acest lucru, dar obiectiv, toti oameni au dreptul la existenta, daca eu le i au acest drept atunci Dumnezeu ma va pedepsi, fiindca spune sa nu omori.

    Si ultimul punct, ca cineva care are un rol academic. Studiile spun nu inseamna prea mult, referintele sunt subiective si foarte conservatoare, deci ajungem la politica aici.

  5. @intelectual:

    Daca a proteja copiii de operatii care ii pot mutila pe toata viata se cheama politica, atunci…

    A nu fi de acord cu un stil de viata sau cu o practica sexuala nu inseamna a face cuiva viata grea, inseamna sa ai un anume standard si prototip normativ al tipului uman in genere. Cred ca sunteti de acord ca acest lucru e absolut legitim, de vreme ce societatea nu poate functiona in lipsa unor astfel de standarde. Cel mult se poate spune ca e o problema in momentul in care intervine coercitia. Biserica, insa, propunand modelul sau uman, nu a folosit si nu foloseste, prin insasi practica sa canonica, instrumentul fortei si al coercitiei, ci pe cel al liberei alegeri a omului care vrea ”sa se intoarca si sa fie viu”.

    Abia cand impui sau obligi, prin forta, renuntarea la propria viziune asupra omului, sub pretextul lezarii altor grupuri de oameni, se cheama ca facem grea sau chiar imposibila viata altora.

  6. Biserica arata calea spre mantuire. Fiecare e liber sau nu sa isi urmeze propria vointa. Asa cum doctorul iti spune cum sa procedezi, sa te eliberezi de stres, sa faci miscare, si ce sa mananci ca sa te pastrezi sanatos, asa si Biserica invata. Doctorul, prin sfaturile lui, nu iti face viata grea, pt. ca nu iti impune ce sa faci, nici nu interzice dreptul la existenta a celor care au o alimentatie bogata in grasimi, care fumeaza sau beau mult alcool, ei sunt liberi sa faca orice exces, dar doctorul le spune ca nu e bine ceea ce fac. Daca doctorul ar ascunde aceste lucruri, aceste sfaturi pentru sanatate, ar face bine sau ar face rau? A lua drept normalitate excesele unora este complet incorect si induce in eroare pe ceilalti, este firesc sa existe niste norme. Asa si Biserica, care este doctorul sufletelor, ne invata ce e bine si ce nu e bine sa facem pentru a ne putea mantui, pentru sanatatea (si salvarea) sufleteasca, conform poruncilor dumnezeiesti. Aceasta este calea sfintilor. Biserica nu face viata grea, nici nu interzice dreptul la existenta a celor care se complac in patimi (patimile sunt boli sufletesti), prin mustrarea celor condusi de aceste patimi, ci le arata calea spre mantuire. A ascunde acestea, si a hrani patimile unora, inseamna a te face partas la nenorocirea lor.

  7. […]”Acum mai este tot datoria noastră a cunoaşte care sunt acele rele care aduc osândă veşnică, ca să învăţăm pe oameni a se feri de dânsele. Ele sunt multe şi de multe feluri, însă noi ne mărginim la una în care de va cădea omul toate celelalte rele le va urma fără mustrare de conştiinţă.
    Toată hula împotriva persoanei Fiului Omului se va ierta, numai hula împotriva Duhului Sfânt nu se va ierta în veci, a zis Însuşi Mântuitorul Hristos. Aşadar, cel mai mare păcat este defăimarea învăţăturilor cuprinse în Testamentul Vechi şi Nou, care ne învaţă cunoştinţa de Dumnezeu şi virtutea, căci insuflate de Duhul Sfânt sunt. Defăimarea învăţăturilor Domnului nostru Iisus Hristos scrise de cei patru evanghelişti.”
    […]

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/10/sfantul-ierarh-calinic-de-la-cernica/

  8. […]
    “Gândindu-mă la asta, mi-am amintit de o perioadă din viaţa mea în care mă simţeam foarte ofensat de prietenii şi familia mea. Îmi părăsisem soţia pentru a-mi construi o viaţă definită de atracţia mea faţă de acelaşi sex. Voiam ca prietenii şi familia să accepte ce fac, să mă încurajeze şi să nu pună la îndoială comportamentele mele. M-am simţit incomodat de creştinismul lor şi, pentru o vreme, m-am îndepărtat de cei ce mă iubeau şi de Biserică.

    Astăzi însă, după 13 ani, aş vrea să le mulţumesc din inimă soţiei mele, părinţilor şi familiei, precum şi prietenilor cărora le-a păsat de mine suficient de mult ca să mă ofenseze. Mă cutremur când mă gândesc la implicaţiile din viaţa mea dacă cei din jurul meu ar fi acceptat minciuna că a iubi pe cineva înseamnă a-l încuraja în păcatele lui. Atunci când mi-am părăsit soţia, ea mi-a spus direct că ştie că Dumnezeu mă poate scăpa din căderea aceea şi că nu va intenta divorţ. Şi-a apărat interesele dar în acelaşi timp a continuat să mă iubească şi să mă ajute să-mi revin.

    Părinţii mei (şi alţi membri ai familiei) mi-au spus că ce fac eu e greşit. Au cumpărat cărţi şi alte materiale şi au încercat să mă convingă să merg la un psiholog. De asemenea, mă sunau frecvent ca să vadă ce fac, îmi trimiteau bani când aveam nevoie, veneau la ziua mea de naştere şi îmi plăteau avionul ca să vin acasă de sărbători. Veneau cu avionul în oraşul meu şi mă invitau la cină ca să poată sta de vorbă cu mine şi să mă convingă să abandonez drumul pe care apucasem. De asemenea, îmi trimiteau cărţi poştale şi scrisori de dragoste şi confirmare a prieteniei noastre.

    M-am simţit incomodat de fiecare dintre ei. Fiecare m-a enervat. Erau pentru mine nişte bigoţi, încuiaţi, ignoranţi şi plini de ură. Dacă chiar m-ar fi iubit, le-am spus eu, ar fi trebuit să mă accepte şi să mă susţină în stilul de viaţă pe care mi-l alesesem. Le-am ignorat telefoanele şi i-am privit cu scepticism. Am făcut tot ce am putut ca să rup legăturile cu cei ce mă ofensau. Ei însă nu au renunţat. Nu mi-au cântat în strună, dar nici nu au renunţat la mine.

    La un moment dat am luat o carte de la tatăl meu. Nu am vrut-o, o consideram „propagandă extremistă de dreapta” – dar am luat-o ca să-l fac să tacă. Eram decis să trag o linie şi să rup orice legătură cu soţia mea, cu familia şi cu prietenii. Însă Dumnezeu nu dormea. Cartea de la tatăl meu nu mă condamna, dar îmi arăta că iubirea sentimentală şi siropoasă a lui Dumnezeu, pe care mi-o însuşisem eu ca credinţă, era o minciună. Îmi arăta dragostea puternică a unui Mântuitor înviat şi mă invita să răspund acelei iubiri. Oamenii ofensatori din viaţa mea erau acolo, cu dragoste şi răbdare ca întotdeauna, fără a-mi arunca în faţă păcatele mele, ci aşteptând să păşească împreună cu mine pe drumul de eliberare.

    Astăzi căsnicia mea este refăcută şi consolidată. Am trei copii minunaţi şi îmi conduc viaţa după Cuvântul lui Dumnezeu. Relaţiile mele de familie s-au vindecat şi sunt mai apropiat acum de prietenii mei decât am fost vreodată. Atunci când îi ascult pe cei ce se frământă cum să nu îi intimideze pe alţii cu mesajul lor, când îi văd cum îşi schimbă întregul sistem de referinţă al credinţei lor pentru a-i face pe alţii să se simtă bine, când îi văd că îngăduie comportamente greşite doar ca să evite conflicte, mă întreb unde aş fi fost eu astăzi dacă Stephanie ar fi înaintat divorţ aşa cum voiam eu să facă.
    Mă întreb unde aş fi fost acum dacă părinţii şi prietenii mei ar fi fost alături de mine când voiam să divorţez de ea, şi dacă m-ar fi susţinut în noua mea identitate.
    Mă întreb unde aş fi fost dacă creştinii din jurul meu ar fi fost „amabili” cu mine şi m-ar fi bătut aprobator pe umăr. Mă cutremur la gândul acesta. Ştiu că i-ar fi durut cumplit să mă piardă, dar m-au iubit suficient de mult ca să-şi asume acest risc.

    Vă mulţumesc, prieteni, că m-aţi intimidat, indispus şi ofensat.
    Atunci, adevărul pe care mi l-aţi înfăţişat era „o mireasmă a morţii” pentru mine (2 Corinteni 2:15), dar astăzi este „o mireasmă a vieţii spre viaţă”.

    Sursa: http://ortodoxiatinerilor.ro/homosexualitatea/18272-multumesc-ca-m-ati-intimidat-cu-evanghelia

  9. Pingback: MAREA BRITANIE INAUGUREAZA ”NOI DRUMURI” ORWELLIENE. Indoctrinare TRANSGENDER in SCOLILE PUBLICE si instituirea DELICTULUI de ”URA TRANSSEXUALA”. Ne așteaptă la orizont: opresiune, disfuncționalitate socială produsă artificial și pierderea l
  10. Pingback: TRANSSEXUALISMUL APLICAT COPIILOR ESTE ABUZ – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. “IDEOLOGIA GENDER FACE RAU COPIILOR” | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: STOPATI EXPERIMENTELE DE TIP TRANSGENDER PE COPII! "Atrocitatile" de la o clinica "de gen" din Londra care recomanda SCHIMBAREA DE SEX la COPII socheaza Marea Britanie: "Numărul de copii care au fost trimiși la clinica din nordu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare