TURCIA ACUZATA DE PACTIZARE CU STATUL ISLAMIC (video). Alerta NATO din cauza ACTIVITATII AERIENE intense a BOMBARDIERELOR RUSESTI deasupra Marii Negre

30-10-2014 3 minute Sublinieri

  • Digi24:

Turcia, acuzată că pactizează cu Statul Islamic. Soldaţii Ankarei au fost filmaţi discutând cu teroriştii

Acuzaţii grave la adresa armatei turce, venite din partea presei kurde din această ţară. Astfel, unii soldaţi s-ar înțelege cu teroriștii din Statul Islamic. Presa kurdă din Turcia prezintă și o serie de imagini în care e surprinsă o discuţie aparent amicală între militari turci şi doi terorişti. Imaginile au apărut chiar în ziua în care teroriştii au mai înregistrat o victorie. Ei au reuşit să pună stăpânire pe o exploatare petrolieră din apropierea oraşului sirian Homs.

În imagini apar mai mulţi soldaţi turci şi doi terorişti ai grupării Stat Islamic care discută lângă un punct de control situat între Siria şi Turcia. Jihadiştii fac cu mâna spre militarii Ankarei şi apoi se apropie de gardul de sârmă ghimpată care desparte cele două ţări. După ce vorbesc câteva minute, soldaţii turci le fac semn militanţilor islamişti să plece.

Imaginile dau apă la moară presei prokurde din Turcia, care acuză Ankara că nu se implică pentru a-i ajuta pe kurzii din localităţile siriene asediate de gruparea Statul Islamic.

Între timp, în Siria, continuă în forţă ofensiva jihadiştilor. Ei au preluat controlul asupra unui câmp petrolier situat în apropierea oraşului Homs. În timpul atacului, zeci de gardieni au fost executaţi de terorişti.

Lupte grele se dau în continuare şi la Kobani. În sprijinul localinicilor sunt aşteptaţi şi zeci de combatanți din forțele Peshmerga, veniţi din nordul Irakului. Ei au ajuns în Turcia şi se îndeaptă spre Kobani, după ce parlamentul regiunii autonome kurde a autorizat trimiterea a 150 de combatanți.

Tot în lupta împotriva jihadiştilor este antrenat şi un batalion de femei kurde.

„O parte importantă a acestei ideologii kurde se bazează pe egalitatea în drepturi. Asta înseamnă că femei soldat luptă şi îţi riscă viaţa în prima linie a frontului”, trasnmite Ivan Watson, reporter CNN. Ele sunt considerate un adversar de temut de către militanţii Stat Islamic, nu atât din cauza pregătirii militare, ci pentru că jihadiști cred că, dacă vor fi ucişi în lupte de o femeie, vor ajunge în iad.

NATO e în alertă din cauza unei activități intense a aviației ruse în spațiul european, inclusiv în Marea Neagră

NATO a anunțat miercuri că a avut mai multe intervenții aeriene în ultimele doupă zile, după ce a depistat o intensă activitate a aviației ruse în spațiul aerian european, inclusiv deasupra Mării Neagre. Nu mai puțin de 20 de avioane militare ruse au survolat spațiul aerian european în numai două zile.

Avioane ale unor țări NATO au decolat din patru locuri diferite pentru a efectua misiuni de interceptare împotriva a patru formații de avioane militare ruse care efectuau „manevre militare semnificative” în spațiile aeriene ale Mării Baltice, Mării Nordului și Mării Negre, a anunțat NATO într-un comunicat.

Manevrele rusești au avut loc marți, 28 octombrie, și miercuri, 29 octombrie.

Aceste intense activități ruse constituie un nivel neobișnuit de activitate aeriană în spațiul european, precizează NATO.

MAREA NEAGRĂ. Avioanele ruse au zburat deasupra Mării Negre chiar în după-amiaza zilei de miercuri. Radarele NATO au detectat și au urmărit patru aeronave care zburau în spațiul internațional de deasupra Mării Negre. Este vorba despre două bombardiere strategice Tu-95 și două avioane de vânătoare de tip Su-27.

Cele patru avioane rusești au fost interceptate de aviația turcă, iar NATO a continuat să le urmărească în spațiul internațional. În jurul orei 16:00 (17:00 ora României), avioanele erau încă în aer, precizează NATO.

MAREA NORDULUI/OCEANUL ATLANTIC. În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 4.00, ora României, radarele NATO au detectat şi au urmărit opt avioane ruse care zburau în formație deasupra Mării Nordului. Este vorba despre patru bombardiere strategice de tip Tu-95 și patru avioane de alimentare Il-78. Formația de opt avioane a decolat din Rusia, a trecut peste Marea Norvegiei până în spațiul internațional.

Șase dintre avioanele ruse au făcut cale întoarsă către nord-est, spre Rusia, în timp ce două dintre bombardierele strategice și-au continuat drumul spre sud-vest, zburând paralel cu țărmul Norvegiei. Au ajuns apoi în Marea Nordului, moment în care au intervenit avioane britanice de tip Typhoon.

În momentul în care cele două avioane au ajuns deasupra Oceanului Atlantic, la vest de Portugalia, ele au fost interceptate și identificate de aeronave F-16 ale forțelor aeriene portugheze. Avioanele ruse s-au întors, îndreptându-se către nord-est și zburând apoi la vest de Regatul Unit. Aeronave NATO din Marea Britanie și Norvegia au fost puse în așteptare, iar echipamentele NATO de la sol și din aer au urmărit aparatele rusești. În prezent, cele două bombardiere par să se îndrepte către Rusia, dar la ora 16:00 (17:00, ora României) erau încă în aer, precizează NATO.

Bombardierul și avionul-cisternă nu au prezentat planurile de zbor și nici nu au menținut legătura radio cu autoritățile civile ale traficului aerian, iar echipamentele de identificare de la bord nu au fost pornite. Acest fapt constituie un potențial risc la adresa aviației civile, întrucât autoritățile civile de control al traficului nu pot detecta aceste aeronave și nu se pot asigura că nu există o interferență cu traficul aerian civil, precizează NATO.

MAREA BALTICĂ. În după-amiaza zilei de 29 octombrie, radarele NATO au detectat și urmărit mai mult avioane ruse care au zburat deasuopra Mării Baltice, în spațiul aerian internațional. Este vorba de două aparate de tip MiG-31, două Su-34, un Su-27 și două Su-24. Avioane portugheze F-16 care asigură misiunea de patrulare a Mării Baltice s-au ridicat de la sol, iar avioanele ruse s-au întors în spațiul aerian rusesc.

Șapte avioane de vânătoare ruse au fost interceptate marți

În după-amiaza zilei de 28 octombrie, radarele NATO au depistat și urmărit șapte avioane de luptă ruse care zburau în spațiul aerian internațional deasupra Mării Baltice. Au fost depistate la ora 14:30 (15:30, ora României). E vorba de două MiG-31, două Su-34, un Su-27 și două Su-24.

Avioanele zburau deasupra Golfului Finlandei și au fost interceptate de avioane germane Typhoon ale misiunii de patrulare din Baltica, pentru a fi identificate și pentru a proteja spațiul aerian aliat.

Ulterior, avioanele rusești, care au continuat să zboare deasupra Mării Baltice, au fost interceptate de avioane daneze, finlandeze și suedeze, chiar dacă Finlanda și Suedia nu sunt membre NATO. Aparatele ruse și-au continuat ruta către Kaliningrad. Avioanele anunțaseră planul de zbor autorităților de trafic aerian, foloseau aparatură de identificare, dar nu au menținut contactul radio cu autoritățile civile de control al traficului aerian, menționează NATO.

NATO spune că anul acesta a întreprins peste 100 de zboruri rusești, ceea ce reprezintă de trei ori mai mult decât în 2013.

Procedura ridicării avioanelor de la sol și a interceptării este una standard în momentul în care aeronave care nu se identifică se apropie de spațiul aerian al NATO, a precizat Alianța.  


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Siria, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “TURCIA ACUZATA DE PACTIZARE CU STATUL ISLAMIC (video). Alerta NATO din cauza ACTIVITATII AERIENE intense a BOMBARDIERELOR RUSESTI deasupra Marii Negre

  1. @NATO e în alertă din cauza unei activități intense a aviației ruse în spațiul european, inclusiv în Marea Neagră

    @Nu mai puțin de 20 de avioane militare ruse au survolat spațiul aerian european în numai două zile.

    @Aceste intense activități ruse constituie un nivel neobișnuit de activitate aeriană în spațiul european, precizează NATO.

    După tonul titlurilor ai crede că ruşii au violat “spaţiul aerian european”.
    Dar dacă te uiţi în text se vorbeşte mereu de “spaţiul aerian internaţional”. O încercare evidentă de a aţîţa spiritele contra “agresiunii ruseşti”. Se pregăteşte oare o nouă ofensivă contra Doneţkului?

  2. Inalta Poarta si-a construit un nou palat.

    Turkey’s new Presidential Palace, located on the outskirts of capital Ankara, was unveiled on Wednesday, coming on the back of warnings over the environmental cost of the $350 million construction.
    http://www.middleeasteye.net/news/new-presidential-palace-opens-turkey-214292499

    Inalta Poarta sfideaza SUA refuzandu-i accesul la bazele sale pentru a ataca Statul Islamic in Siria.

    For Turkey and U.S., at odds over Syria, a 60-year alliance shows signs of crumbling
    http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/for-turkey-and-us-at-odds-over-syria-a-60-year-alliance-shows-signs-of-crumbling/2014/10/29/9fa07c49-0546-4afd-b6ad-cf6fa70e7fe4_story.html

    Care NATO?

  3. Peshmerga a intrat in Kobane:
    http://www.presstv.ir/detail/2014/10/30/384169/first-peshmerga-fighters-enter-kobani/
    O miscare, cel putin ciudata, facuta de catre ISIS, chiar cand kurzii au intrat in Kobane; semn de bunavointa? ar putea fi interpretat drept frica, desi ma indoiesc:
    http://www.hurriyetdailynews.com/isil-frees-remaining-kurdish-child-hostages-in-syria-monitor.aspx?pageID=238&nID=73648&NewsCatID=352
    Reactia Siriei fata de Turcia in privinta acceptari tranzitului teritoriului turc de catre Peshmerga si FSA, numindu-o “o flagranta incalcare a suveranitatii”:
    http://www.dailysabah.com/mideast/2014/10/30/syria-condemns-turkey-for-letting-peshmerga-cross
    Bonificatia acordata Turciei de catre SUA pentru ca a permis tranzitul kurzilor irakieni spre Kobane..e pentru prima oara de la inceperea campaniei ISIS cand SUA declara ca Assad va trebui sa plece:
    http://www.aa.com.tr/en/headline/412411–us-solution-in-syria-requires-assads-departure
    Si ceva se pregateste in Israel:
    http://www.agerpres.ro/externe/2014/10/30/suedia-recunoaste-statul-palestina-si-spera-ca-aceasta-decizie-va-ajuta-la-reluarea-procesului-de-pace-15-09-06
    http://www.mediafax.ro/externe/noi-tensiuni-la-ierusalim-abbas-decizia-israelului-de-a-inchide-esplanada-moscheilor-reprezinta-o-declaratie-de-razboi-un-lider-ultranationalist-evreu-a-fost-impuscat-13479790

  4. Democratii lui Obama recupereaza in optiunile alegatorilor, desi, poate un mic “avant” nu le-ar strica, din punctul lor de vedere. Probabil o victorie tactica in Kobane.

    “That may be a sign that some men wanted to see aggressive action taken against ISIS and are rewarding the President’s party — or simply that the President’s actions have convinced men that they don’t need to send more Republicans to Washington in order to get action that they are looking for,” Holland said.
    [..]
    Those numbers reveal a different mindset than in the lead up to the Iraq War<, when 49% said in September 2002 the possibility of war with Iraq was a more important factor than the economy.

    That may be because most Americans, 59%, don't consider the conflict with ISIS to be a war, according to a CNN/ORC poll released Monday.

    http://edition.cnn.com/2014/09/30/politics/congress-isis-poll-9-30/

  5. S-o fi intrebat cineva cum de Iranul a incetat sa mai fie inamicul public al SUA si Israel si dintr-o data nu se mai aude nimic de sanctiuni si amenintari ca “toate optiunile sunt pe masa”? Ba mai mult, Obama a avertizat Israelul sa nu atace Iranul!

    Intre timp a fost schimbat presedintele Iranului, iar noul presedinte face jocul SUA mimand ca nu ar avea nici o legatura.

    Iran Proposes an Axis Against Islamic State to Iraq As an Alternative to the U.S. Coalition
    Iranian President Hassan Rouhani has proposed to visiting Iraqi Prime Minister Haydar al-Abadi an anti-ISIL axis including Syria, Lebanon, and Iraq that would be led by Iran, as an alternative to the US-led coalition proposed by President Barack Obama.
    http://www.truthdig.com/report/item/iran_proposes_axis_islamic_state_iraq_alternative_us_coalition_20141022

    Adica Iranul spune SUA: nu va deranjati, va facem noi treaba!

  6. @Eu:
    Iranul este un posibil inlocuitor al Rusiei ca furnizor de gaze naturale in Europa. Ce s-o fi gandit administratia de la Washington? Oare sa joace ca sa-i invrajbeasca? De ce sa se bata SUA cu amandoi; nu mai bine ii punem sa se bata intre ei?

  7. @ adriana:

    Bine ai revenit! Te asteptam inapoi si pe paginile duhovnicesti 🙂

  8. Multumesc admin!Am fost si sunt alaturi de voi,suntem doar in acelasi duh.Numai ca am ceva probleme cu sanatatea si imi este greu sa ma exprim.Am preferat sa ma rog mai mult,prioritate fiind cei de mai sus.Il rog pe Dumnezeu sa trimita darurile Sfantului Duh pe pamant si sa ne iubim toti ca fratii.

  9. Acum o ora:
    Fatah calls for ‘day of rage’ on Friday in Jerusalem

    http://www.timesofisrael.com/fatah-calls-for-day-of-rage-in-jerusalem/

    Unii vorbesc de inceputul celei de-a treia Intifade:
    http://time.com/3536772/jerusalem-west-bank-israeli-palestinian-attacks/
    A doua Intifada a inceput tot din pricina unei interdictii asupra Domului Stancii sau moscheea Al-Aqsa:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Intifada_Al-Aqsa

    Maine e ziua de rugaciune a musulmanilor, si de obicei, dupa rugaciunea publica de vineri, ziua sfanta a Islamului, incep revoltele in lumea musulmana. Dar poate raman doar cu aruncatul pietrelor si hai acasa.

  10. Israel:
    http://www.nytimes.com/2014/10/31/world/middleeast/israel-palestinians-jerusalem-temple-mount-al-aksa.html?ref=todayspaper&_r=0
    http://www.presstv.ir/detail/2014/10/31/384276/israeli-forces-clash-with-palestinians/

    Dupa declaratia SUA, de acum cateva zile, in care se spunea ca Assad trebuie sa plece, vine urmatoarea propunere facuta de un oficial ONU:
    “UN proposes ‘freeze zones’ to halt fighting in Syria” – o alta denumire pentru zone-tampon (una din conditiile cerute de turci; alta conditie ar fi zonele de excludere aeriana):
    http://www.aa.com.tr/en/headline/413015–un-proposes-freeze-zones-to-halt-fighting-in-syria
    Tot mai multe avioane:
    The declaration in Norway follows last week’s decision by the majority of the Danish parliament to send up to 140 troops and seven F16 fighter jets to Iraq.”
    http://www.aa.com.tr/en/headline/413201–norway-follows-denmark-in-sending-troops-to-iraq

    De ce ezita Obama cand e vorba de instituirea de zone de excluderea aeriana:

    Implementing such zones in Syria would create a direct confrontation with one of the Middle East’s most formidable air defenses, a system bolstered in recent years by top-of-the-line Russian hardware. The Syrians possess multiple surface-to-air missiles providing overlapping coverage and thousands of anti-aircraft guns capable of engaging attacking aircraft at lower levels. Moscow infuriated Washington last year when it confirmed that it would sell to Syria its S-300 anti-aircraft missiles, considered to be the cutting edge in aircraft interception technology.

    For the Obama administration, the political challenges of a no-fly zone may be even greater.

    Given the threat to U.S. pilots, the military would need rescue personnel stationed nearby, perhaps in Turkey or Iraq. If a U.S. flier were shot down, a rescue team would have to put boots on the ground in Syria, which Obama has repeatedly ruled out.

    Engaging in direct military action against Assad’s government also would severely stretch the United States’ already tenuous claims that its intervention in Syria is legal under U.S. and international law. Many members of Congress are challenging the administration’s justification for war on the basis of the Bush administration’s 2001 authorization to fight al-Qaida. The Islamic State group grew out of the al-Qaida movement, but the two are now enemies. The U.S. has no U.N. mandate to wage war in Syria, against rebels or the government.

    Ar fi nevoie de un mandat ONU, cooperarea cu Assad fiind exclusa, desi cele doua tari nu sunt, oficial, in razboi. Un “freeze zone” pentru inceput.
    Cu ce s-ar confrunta aviatia americana in Siria:

    http://www.ausairpower.net/APA-Syria-SAM-Deployment.html

  11. Extinderea NATO si Imperiul Atlantic.

    The Atlantic Alliance’s[NATO] ultimate aim is to fix and fasten the American Empire. NATO has clearly played an important role in complementing the US strategy for dominating Eurasia. This includes the encirclement of Russia, China, Iran, and their allies with a military ring subservient to Washington. The global missile shield project, the militarization of Japan, the insurgencies in Libya and Syria, the threats against Iran, and the formation of a NATO-like military alliance in the Asia-Pacific region are components of this colossal geopolitical project. NATO’s globalization

    http://www.globalresearch.ca/the-globalization-of-nato-2/5307198
    “Hub for a global network of security” – ambitiile globale ale NATO enuntate in discursul lui Rasmunsen:

    NATO aims to become the hub of a global network of security partners, by offering enhanced political consultations, as well as greater practical cooperation. Special focus will be given to cooperation against emerging security challenges, such as cyber defense and the protection of our vital energy infrastructures, but also issues like maritime security and counter-terrorism.

    http://www.german-times.com/index.php?option=com_content&task=view&id=38428&Itemid=191
    Parteneriatele, un mijloc pentru NATO de a ajunge punctul nodal al retelei globale de securitate:

    Ambassador Lute has described NATO partnerships as a “two-way street,” in which partners give NATO the diversity the Alliance needs while enhancing operations, adding critical capabilities, and promoting stabilizing reform. Partners also benefit, receiving access to, as Ambassador Lute has said, “world-class training, exercises and education.” DCB has the potential to enhance regional stability by strengthening partners’ ability to defend against external threats while building credible, transparent, effective internal national security systems. Leaders and Ministers at the Wales Summit will discuss opportunities to strengthen and enhance this engagement with Partners. By investing in its Partners’ capabilities, NATO will continue to grow to become, as Ambassador Lute calls it, “the hub of a global security network.”

    http://usnato.tumblr.com/post/95282548660/defense-capacity-building-strengthening-nato

    O posibila agenda NATO pentru viitor, scepticismul Angelei Merkel, precum si rolul foarte important al dezvoltarii si upgradarii parteneriatelor cu NATO (parteneriatul pentru pace, dialogul mediteraneean, initiativa pentru cooperare istambul, etc.) :

    To remain historically relevant, NATO cannot — as some have urged — simply expand itself into a global alliance or transform itself into a global alliance of democracies. German Chancellor Angela Merkel expressed the right sentiment when she noted in March 2009, “I don’t see a global NATO. . . . It can provide security outside its area, but that doesn’t mean members across the globe are possible.” A global NATO would dilute the centrality of the U.S.-European connection, and none of the rising powers would be likely to accept membership in a globally expanded NATO. Furthermore, an ideologically defined global alliance of democracies would face serious difficulties in determining whom to include and whom to exclude and in striking a reasonable balance between its doctrinal and strategic purposes. The effort to promote such an alliance could also undermine NATO’s special transatlantic identity.
    NATO, however, has the experience, the institutions, and the means to eventually become the hub of a globe-spanning web of various regional cooperative-security undertakings among states with the growing power to act. The resulting security web would fill a need that the United Nations by itself cannot meet but from which the UN system would actually benefit. In pursuing that strategic mission, NATO would not only be preserving transatlantic political unity; it would also be responding to the twenty-first century’s novel and increasingly urgent security agenda.

    http://www.foreignaffairs.com/articles/65240/zbigniew-brzezinski/an-agenda-for-nato
    NATO (citeste SUA), intre timp, a purtat deja trei razboaie; primul in Europa in 1999 (Serbia), al doilea in Asia in 2001 (Afganistan), iar cel de-al treilea, in Africa, in 2011 (Libia) setand, astfel, un viitor model interventionist in politica internationala.
    Daca nu se va inventa, intre timp, o forma alternativa de energie , atat de facila, ieftina si accesibila pe scara larga, incat sa trimita economia dependenta de hidrocarburi pe urmele revolutiei industriale a aburului din sec XIX, ma gandesc ca devine destul de clar, incet incet, cam ce forma suprastatala actuala va lua Imperiul Mondial:
    O convergenta de aliante regionale spre viitorul punct nodal al securitatii globale, NATO, centrul panzei de paianjen.

  12. Reteaua de aliante, parteneriate si politici de tip colonial a NATO, precum si anvergura la scara terestra a acestui paienjenis de acorduri militare si politice avand ca punct nodal de convergenta NATO:

    NATO has also become an instrument of neo-colonialism. Under its umbrella or the European Union, NATO established quasi-colonial governments in Bosnia-Herzegovina, Kosovo, Afghanistan, Iraq, Somalia, South Sudan, and Libya, as well as a Syrian government-in-exile in Turkey. Political advisers from NATO nations have acted as virtual viceroys, exercising veto authority over the governments installed with Western military might.
    [..]
    NATO is no longer a European or North Atlantic entity. However, its supporters prefer to retain the bogus acronym in order to mask NATO’s actual intentions of global military domination and occupation.

    http://www.strategic-culture.org/news/2014/10/30/9-11-was-nato-license-expand-globally.html

    Un recurs la istorie, cu destule similitudini in ziua de azi :
    “Liga de la Delos reprezintă o inovație majoră în practica alianțelor militare – symmachiilor, ale lumii antice, în măsura în care reprezintă o organizare militară și politică permanentă, și nu o simplă juxtapunere conjucturală de forțe militare, cum erau alianțele bilaterale sau multiple anterioare. Liga are un consiliu, sunedrion, convocat anual la Delos, din care fac parte reprezentanții fiecărei cetăți membre, fiecare având – inclusiv Atena – câte un vot.
    Principalul obiectiv este constituirea unei flote permanente, gata oricând să intervină în favoarea oricăreia dintre cetățile aliate; în acest scop, fiecare cetate trebuie să participe cu câte un contingent de corăbii, cu echipajele mobilizate permanent, adică cel puțin 8 luni din an, pe cheltuială proprie, sau, dacă nu poate, plătește o contribuție anuală, phoros, la tezaurul comun, păstrat în sanctuarul de la Delos.”
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Liga_de_la_Delos

  13. @enkidu:

    Interesante materiale.

  14. Ma bucur, admin. Si multam pentru platforma publica. Si pentru timpul acordat.

  15. @enkidu:

    Pai, cam pentru asta exista sectiunea de comentarii. Multumim si noi…

  16. Dupa mine, un lucru e clar si voi continua sa-l repet pana cand voi fi convins ca fiecare persoana care intra la sectiunea Comentarii il va fi citind, si anume:
    Daca vreun cititor si-a setat un orizont de asteptare pentru venirea imparatiei lui antihrist de pana la 50 de ani, atunci sa fie convins ca forma sub care va aparea aceasta va fi o entitate organizationala care va avea in centru NATO (SUA). Momentan, si chiar pentru urmatoarele decade, NATO e singura structura suprastatala viabila sub care SUA isi poate disimula si urmari aspiratiile la un unic Imperiu Global si cu sanse foarte mari de reusita.

    Altfel spus:
    Convergenta institutionalizata de aliante regionale spre punctul nodal al securitatii globale NATO = imparatia lui Antihrist.

  17. @enkidu

    entitatea politica ce-l va propulsa si legitima pe antihrist nu va fi una de esenta geopolitica si militarista, ci una ideologic/religioasa…nato ar putea fi una din organizatiile post-criza care va adera si va sustine traiectul propus de mesianismul iudaic…sa nu uitam ca adeziunea va fi una personala si nu prin intermediul unor entitati statale sau supra-statale…

  18. Nu stiu ce entitate politico-religioasa (am incercat sa-mi imaginez una) il va promova pe Antihrist si cum (desi daca ma uit la tv si hollywood..cam am un indiciu), dar stiu ca Antihrist va trebui sa conduca intr-un fel lumea intreaga. Si pentru a o conduce are nevoie de un instrument, de o entitate supra-statala..un imperiu . Si singura caracatita geopolitica pe care o vad capabila la momentul actual sa faca acest lucru e SUA prin NATO, NATO care e un instrument politic eficient al politicii externe a Americii.
    Si cum se poate folosi SUA de NATO in politica externa? Capatand monopolul coercitiei prin integrari si upgradari succesive, iar modalitati de integrare intre UE si NATO la niveluri esentiale cu pastrarea unei aparente de autonomie sunt din ce in ce mai multe. De exemplu, acordul Berlin Plus care da dreptul UE de a folosi TOATE capabilitatile militare ale NATO in orice operatiune va considera necesar si viceversa:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Plus_agreement
    Aceste principii au devenit operationale prin adoptarea pachetului „Berlin Plus” din 2003 care a stabilit cadrul de cooperare între cele două organizaţii în probleme de managementul crizelor: în situaţia în care NATO decide să nu se implice într-o anumită operaţiune, Uniunea Europeană poate face acest lucru în condiţiile în care NATO îi pune la dispoziţie propriile resurse şi capabilităţi şi o susţine prin aranjamente privind comanda şi acordarea de asistenţă în planificarea operaţională.
    Noul Concept Strategic, adoptat la summit-ul de la Lisabona (2010), a recunoscut UE ca partnerul esențial al NATO pentru asigurarea securității euro-atlantice.
    http://nato.mae.ro/node/282
    Alta forma de integrare e TTIP, asa numitul NATO economic.
    NATO nu e mort, NATO se transforma..ca sa-l parafrazez pe Margineanu:

    “Pentru cei care au văzut concluziile summit-ului, concluzia nu poate fi decât: După Chicago, avem un altfel de NATO care îşi asumă responsabilităţi nu numai militare, ci şi politice şi tendinţa acestei organizaţii este să devină una globală, o organizaţie extrem de influentă. Este un summit care contureză profilul politic al alianţei.”

    http://www.realitatea.net/basescu-dupa-summit-ul-de-la-chicago-avem-un-altfel-de-nato_944729.html
    Si cine stie de cate astfel de summituri de remodelare, gen Chicago, Tara Galilor, nu vom avea parte?
    <blockquoteSummit-urile NATO de la Praga (2002), Istanbul (2004), Riga (2006), Bucureşti (2008), Strasbourg / Kehl (2009) şi Lisabona (2010) reprezintă momente cheie pentru transformarea şi adaptarea Parteneriatului Euro-Atlantic la noile provocări şi ameninţări la adresa securităţii statelor aliate şi a celor partenere.
    http://nato.mae.ro/node/279

    De ce tot insist pe NATO?. Deoarece serveste ca instrument excelent de disimulare a politicii SUA. Actiunile NATO nu vor fi percepute ca fiind ale Americii ci ale intregului Occident, actiuni ale unei unanimitati democratice (si ce poate fi rau in democratie?..era ironica intrebarea), desi finantatorul (SUA) decide de fapt. Iar perceptia publica asupra acestui aspect va conta enorm. Inselarea.
    Legat de exprimarea adeziunii personale.
    A votat cineva dintre noi sa intre in NATO? Nu. Unde a fost adeziunea mea?
    Unde a fost optiunea mea exprimata prin vot la summitul din Chicago, Lisabona, Walles? Consider ca ,odata intrati in angrenajul tratatelor internationale, nu prea mai contam ca indivizi (ar trebui referendumuri peste referendumuri pentru modificari) si conform Constitutiei, avem deja un purtator al adeziunilor noastre: Presedintele, ales prin vot direct:
    ” Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.”
    http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=6

  19. Sau mai simplu spus, as face o analogie intre integrarea in structurile euro-atlantice (NATO) si ecumenism. Integrarile de genul acesta, euro-atlantice, sunt pentru mine, un fel ecumenism geopolitic. Acel oikumene, lumea locuita adusa sub aceeasi umbrela a securitatii.
    Procesului integrarii in NATO a Europei si SUA i-as gasi corespundentul in mecanismul ecumenismului crestin, iar convergentei aliantelor regionale de pe tot globul la punctul nodal de securitate care ar fi NATO, as echivala-o cu unirea tuturor religiilor (crestine, iudaice, musulmane, etc.) intr-una singura (cu accentul pus pe Papa, punctul nodal al noii religii).

  20. Din cate vad , nu sunt nici primul nici ultimul care face echivalari de acest gen:

    “Ecumenismul, un alt nume dat globalizării

    Termenul de ecumenism este un echivalent al celui de globalizare; din punct de vedere etimologic, el provine din grecescul oikumene, care înseamnă „întregul pământ locuit”. În plan spiritual, ecumenismul este echivalentul globalizării din plan politic şi economic. Ceea ce înseamnă globalizarea pentru geopolitică, însemnă ecumenismul pentru diferitele religii şi culte religioase. Globalizarea urmăreşte dispariţia naţiunilor, unificarea tuturor naţiunilor într-un unic stat, astfel încât popoarele să nu mai aibă niciun fel de putere şi să poată fi controlată întreaga planetă cu multă uşurinţă de către un unic guvern mondial. Ecumenismul urmăreşte unificarea aberantă a diferitelor religii într-un amestec eterogen. Această unificare presupune o serie de compromisuri care vor duce la compromiterea şi devierea religiilor. „Iluminaţii” vor submina astfel căutările şi reperele spirituale ale oamenilor de pe întreg pământul şi vor substitui false valori, valorilor spirituale tradiţionale.”

    http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=5075&lang=RO

  21. M-as mai intoarce putin in trecut, si anume la inceputurile Imperiului Roman:

    Perioada războaielor civile se încheiase în sfârșit. De atunci înainte, nu mai rămase nimeni în Republica romană care putea și ar fi vrut să i se împotrivească lui Octavian, cum fiul adoptiv al lui Cezar a preluat controlul absolut. A desemnat guvernatori loiali lui în jumătate dintre provinciile „de frontieră“, unde era situată majoritatea legiunilor, asigurându-se astfel că nici un guvernator nu ar putea să încerce detronarea sa. De asemenea, a reorganizat Senatul, înlăturând membrii periculoși și de neîncredere și extinzându-l prin aducerea suporterilor săi din provinciile și din afara aristocrației romane, oameni de la care se aștepta urmarea ordinelor sale. Din păcate, a lăsat majoritatea instituțiilor republicane aparent intacte, slabe ca organizare. Consulii au continuat să fie aleși, tribunii plebeilor au continuat să ofere legislație și dezbaterile încă răsunau prin Curia romană. Din păcate, Octavian influența totul și avea ultimul cuvânt de spus, dispunând de legiunile sale oricând, dacă era necesar.

    Senatul roman și cetățenii romani, obosiți de războaiele civile care parcă nu se terminau niciodată și neliniștiți, erau dispuși să arunce incompetența și instabilitatea conducere a Senatului și a adunărilor populare în schimbul voinței de fier a unui singur om care ar fi putut aduce Roma înapoi la normal. Până în 27 î.Hr. tranziția, deși subtilă și ascunsă, a fost completă; în acel an Octavian a oferit înapoi Senatului toate puterile sale extraordinare, și într-o manieră premeditată, Senatul a refuzat și l-a votat pe Octavian August sau „cel venerat“. Întotdeauna se ferea grijuliu de titlul de rex (rege) și, în schimb, a luat titlurile de princeps (primul cetățean) și imperator, un titlu acordat de către trupele romane comandanților săi victorioși. Aceste titluri, alături de numele de „Cezar“, au fost folosite de către toți Împărații romani și încă au supraviețuit, cu mici modificări, până la această dată. Prinț a derivat din „Princeps“, iar Impărat din „Imperator“, Cezar a devenit „Kaiser“ (Germania) și „Țar“ (Rusia). Imperiul roman se născuse.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Roman%C4%83#Cauzele_colapsului

    După ce Gaius Octavius, nepotul lui Iulius Cezar, și-a consolidat poziția prin înfrângerea rivalului său la putere, Marc Antoniu, în bătălia de la Actium din anul 31 î.Hr., acesta a declanșat un amplu proces de restructurare a tuturor instituțiilor statului, fiind conștient că anii de război civil au lăsat Roma într-o stare de anarhie și că societatea romană nu era încă pregătită să accepte controlul total al unui despot. Bun tactician, Octavius (sau Octavianus) a știut să câștige simpatia tuturor. Mai întâi a desființat armatele sale și a organizat alegeri, în urma cărora a fost ales în funcția de consul. În 27 î.Hr. a returnat, în mod oficial, puterea Senatului Romei, și s-a oferit să renunțe și la supremația militară peste Egipt. Dar Senatul Roman nu numai că l-a refuzat, dar i-a dat chiar controlul asupra Spaniei, Galiei și Siriei. Puțin mai târziu, Senatul i-a dat și titlul de Augustus (tradus „cel venerat”). Această dată, 27 î.Hr., este considerată în mod convențional drept începutul Imperiului Roman, deși numele de “Republica Romana” a fost folosit mai departe, în mod oficial, timp de câteva secole.

    Desi, de facto, Roma era un imperiu, concentrand in persoana lui Octavian toate parghiile unei autocratii, denumirea de Republica Romana a ramas in uz, iar Octavian a fost numit toata viata lui “princeps”, primul dintre cetateni, fiind totusi considerat de istorici, pe drept cuvant, primul imparat roman. Toti cetatenii romani au considerat ca sunt cetateni ai Republicii Romane, cu toate ca erau supusi ai Imperiului Roman.
    De ce am adus aminte de Imperiul Roman? Pentru aceeasi situatie se va repeta acum.

    Nu e necesar sa vedem ca Imperiu Global, un țarat, un despotat sau alta forma de autocratie expirata, condusa cu maini de fier de o singura persoana, pentru a putea arata cu usurinta in persoana respectiva, Antihristul.
    Aceeasi disimulare a instalarii Imperiului Global, sub aparenta proceselor democratice se va repeta si acum. Si privind ce organizatie incepe sa incorporeze toate atributele unei autocratii incipiente, sub aparenta mecanismelor democratice, nu pot decat sa indic o singura institutie, in viitorul apropiat, care intruneste toate indiciile unui posibil candidat: NATO.

  22. Pingback: Rebelii sirieni inarmati de SUA au defectat sau au fost capturati de ORGANIZATII AFILIATE AL QAEDA, iar STATUL ISLAMIC a mai pus mana pe un ZACAMANT DE GAZE - Recomandari
  23. Pingback: Se rupe armistitiul in Ucraina? CONSILIER AL LUI PUTIN: RUSIA AR TREBUI SA BOMBARDEZE UCRAINA/ Viktor Orban: singurul putinist din UE/ Newsweek: TURCIA COOPEREAZA CU STATUL ISLAMIC IMPOTRIVA KURZILOR/ Catalonia: REFERENDUM ILEGAL PENTRU INDEPENDENTA - Rec
  24. Pingback: STATUL ISLAMIC isi are originile intr-o INCHISOARE AMERICANA din IRAK. “Inchisoarea a fost o fabrica ce ne-a produs pe noi si ideologia noastra” - Recomandari
  25. Pingback: Fapte si istorii care contrazic MITOLOGIA terorismului islamist ca manifestare a unui RAZBOI AL CIVILIZATIILOR. Legatura dintre COLONIALISM, SCLAVIE si rapirile in masa practicate de BOKO HARAM in Nigeria/ O relatie speciala: SUA FACE ECHIPA CU AL QAEDA,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare