Se rupe armistitiul in Ucraina? CONSILIER AL LUI PUTIN: RUSIA AR TREBUI SA BOMBARDEZE UCRAINA/ Viktor Orban: singurul putinist din UE/ Newsweek: TURCIA COOPEREAZA CU STATUL ISLAMIC IMPOTRIVA KURZILOR/ Catalonia: REFERENDUM ILEGAL PENTRU INDEPENDENTA

10-11-2014 5 minute Sublinieri

UKRAINE-CRISIS

foto: reuters|yahoo.com

UPDATE

Rezultatele parțiale centralizate după votul consulativ de duminică organizat pe tema independenței Catalaniei arată că 80,7% dintre cei aproape 2 milioane de catalani care au votat sunt pentru independență. […]

*

Tiruri de artilerie aveau loc duminică dimineaţa la Doneţk, unde confruntări intense de artilerie au izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce în fieful separatiştilor proruşi din estul Ucrainei au sosit întăriri importante, potrivit OSCE.

Confruntările de duminică erau mai puţin intense decât cele din timpul nopţii, potrivit unui jurnalist AFP. Tiruri foarte aproape de centrul localităţii au început să se intensifice către ora locală 2.00 (1.00, ora României) şi continuau cu aceeaşi forţă şi regularitate două ore mai târziu, potrivit unor jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului, citaţi de Mediafax.

Şapte tunuri de asalt au fost văzute îndreptându-se duminică dimineaţa atât către zona aeroportului, unul dintre principalele puncte fierbinţi, pe care armata ucraineană şi separatiştii şi-l dispută de mai multe luni, cât şi către Iasînovata, un nod feroviar şi oraş vecin cu Doneţk, a declarat pentru AFP un locuitor care a văzut coloana trecând către ora locală 9.00 (8.00, ora României).

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) s-a declarat sâmbătă seara “foarte îngrijorată” din cauza prezenţei unor convoaie militare şi tancuri în estul Ucrainei, în zone aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

“Peste 40 de tancuri şi camioane” au fost văzute circulând pe un drum de la periferia Makiivka, au declarat observatori OSCE prezenţi în Ucraina pentru a supraveghea aplicarea armistiţiului semnat la 5 septembrie între Kiev şi separatişti.

Au fost văzute şi 19 camioane militare marca rusească Kamaz, fără numere de înmatriculare, care transportau tunuri de calibrul 122 milimetri şi personal în uniforme verzi fără însemne militare. Convoiul era însoţit de şase camioane cisternă.

Observatori OSCE au văzut, de asemenea, un convoi de nouă tancuri – patru T-72 şi cinci T-64 – care se deplasau la sud-vest de Doneţk.

Consilier al lui Putin: Până la sfârșit de an Ucraina va îndrepta împotriva Rusiei peste 500 mii de militari înarmaţi

Serghei Glaziev, consilier al preşedintelui rus, Vladimir Putin, este de părere că Rusia trebuie să distrugă prin bombardament aerian toată tehnica blindată şi artileria ucraineană, anunţă deschide.md.

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Moscova, Glaziev a declarat că:“Rusia este în drept să oprească acţiunile de genocid îndreptate asupra populaţiei din estul Ucrainei”. El a propus ca Rusia să distrugă tehnica blindată şi artileria ucraineană, utilizând acelaşi mecanism pe care l-a aplicat armata americană în Libia.

Rusia încă mai are o asemenea posibilitate, dar “peste o jumătate de an această şansă va fi ratată”, a spus Glaziev.

Reprezentantul Kremlinului afirmă că autoritățile ucrainene au demarat militarizarea și mobilizarea populației împotriva Rusiei.

  • Hotnews: 

Viktor Orban, inca un puseu nationalist: UE risca sa devina un experiment utopic esuat

In fata Uniunii Europene se pune intrebarea daca ea va intra in numarul de utopii esuate ale istoriei lumii, considera primul ministru ungar Viktor Orban, care a scris pe site-ul sau un articol dedicat noii carti a fostului cancelar german Helmut Kohl, transmite Agerpres.

“Daca nu suntem atenti, UE ar putea deveni un nou exemplu al unui experiment utopic esuat”, a scris Orban. Iar “responsabilitatea noastra este de a preveni”, adauga el.

Astfel, Orban atrage atentia ca “sinuciderea” pentru Europa este renuntarea la radacinile nationale si cheama la o implicare mai activa a fiecarei tari in activitatea UE. Ungaria, noteaza Orban, nu ar dori ca Europa sa fie condusa de o “institutie centralizata birocratica uriasa”.

“Realitatea in Europa o reprezinta popoarele, iar Statele Unite ale Europei – o utopie”, a subliniat primul ministru ungar.

Fost ministru german de Externe, despre Viktor Orban: Este singurul Putinist care guverneaza intr-o tara din Uniunea Europeana

In urma cu 25 de ani, in timp ce Ungaria contribuia la aprinderea evenimentelor care au dus la colapsul Uniunii Sovietice si caderea comunismului, pe scena politica de la Budapesta aparea o noua stea, Viktor Orban. Acum, premierul ungar directioneaza tara catre Rusia lui Vladimir Putin fiind, dupa cum il descrie fostul ministru de Externe german Joschka Fischer, “singurul Putinist care guverneaza in Uniunea Europeana”, scrie New York Times.

In 1989, Vicktor Orban era un tanar absolvent de drept, cu par lung, in varsta de 26 de ani. In iunie ’89, cu cinci luni inainte de caderea Zidului Berlinului, tanarul Orban organiza o comemorare a revoltei esuate impotriva Moscovei din 1965, cerand alegeri libere  si ca cele 80.000 de militari sovietici din Ungaria sa paraseasca tara.

Acum, cand Europa comemoreaza 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, Ungaria este membru NATO si membru UE, iar Victor Orban se afla la cel de al treilea mandat in fruntea Guvernului.

Insa ceea ce a fost candva o calatorie care ar fi putut sa fie simbolul triumfului capitalismului si democratiei a evoluat intr-o poveste mai complexa a unei tari si a unui lider care, in mai multe randuri, au pus sub semnul intrebarii valorile occidentale, au incurajat nationalismul si au inceput sa vada in rusia un model.

Dupa ce si-a condus partidul de dreapta asigurandu-i o serie de victorii in alegeri locale si nationale, Orban a inceput sa centralizeze rapid puterea, sa puna in pozitii de decizie oligarhi apropiati, sa anihileze opozitia si sa extinda legaturile cu Moscova, atragandu-si din partea liderilor occidentali si a opozantilor interni comparatii incomode cu presedintele rus Vladimir Putin.

“Este singurul Putinist care guverneaza in Uniunea Europeana”, a afirmat despre Viktor Orban fostul ministrul de Externe german Joschka Fischer.

Alte tari est-europene, in special Polonia, si-au pastrat orientare occidentala si continua sa fie suspicioase fata de Rusia, la mult timp dupa ce Razboiul Rece s-a incheiat.

Insa Ungaria este una dintre tarile fostei sfere sovietice care acum este impartita intre valorile Occidentale, care au parut sa ia avant imediat dupa caderea comunismului, si influenta persistenta a Rusie. Banii, cultura si resursele energetice continua sa lege majoritatea tarilor din regiune de Rusia, o legatura ce o egaleaza in putere pe cea cu UE.

Nationalismul combativ al lui Vladimir Putin este mai popular aici decat ceea ce multi percep drept scleroza democratica occidentala.

In numarul din 7 nov. 2014, Newsweek publica marturia unui jihadist afiliat Statului Islamic despre intelegerea care permite luptatorilor SI sa treaca granita [dintre Siria si Turcia]. Marturia dezvaluie faptul ca sefii Statului Islamic vorbesc turceste si comunica permanent, prin radio, cu autoritatile Turciei. In fine, subliniaza faptul ca armata turca ajuta Statul Islamic sa lupte impotriva kurzilor. In acelasi articol, un oficial afirma ca sprijinul Turciei pentru SI nu se opreste aici; este vorba despre aprovizionarea Statului Islamic cu arme. 

Reteaua Voltaire a aratat ca:

- (1) din ianuarie pana in mai, Franta si turcia au luptat impotriva Statului Islamic
-(2) incepand cu luna iunie, aceste doua state au sprijinit Statul Islamic, alaturi de SUA si Arabia Saudita. Armele folosite de SI pentru a intra in Irak au fost furnizate de Arabia Saudita si transportate cu un tren special al MIT (Serviciul Secret Turc)
- (3) din septembrie, Turcia ajuta Statul Islamic sa elimine Kurzii din Siria 

trad. C.Or.

O lovitura aeriana l-ar fi ranit pe seful Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, conform unor surse care citeaza oficiali irakieni. Nu se stie insa cat de grave sunt ranile lui al-Baghdadi. Pentagonul nu are informatii despre acest lucru. 

Conform Sky News, loviturie aeriene ale SUA au tintit liderii gruparii jihadiste in timp e acestia se aflau intr-o intalnire intr-o casa in al-Qaim, aflata la granita dintre Siria si Irak. Loviturile aeriene au zdrobit, de asemenea, si un convoi de 10 camioane. 

Catalanii au început să voteze duminică cu privire la independenţa regiunii lor, o consultare simbolică fără valoare legală dar foarte aşteptată, organizată în pofida faptului că a fost interzisă la solicitarea autorităţilor de la Madrid, transmite BBC.

Secţiile de votare au fost deschise la ora locală 9.00 (10.00, ora României), aşa cum era prevăzut, au constatat jurnalişti AFP.

Unele secţii au fost deschise în aplauzele votanţilor, care urmează să răspundă la două întrebări, şi anume “Vreţi Catalonia să fie stat?”, iar dacă da, “Vreţi să fie independent?”.

Tribunalul Constituţional, sesizat de către Guvernul Spaniei, a anunţat anterior suspendarea scrutinului simbolic, destinat să înlocuiască un referendum interzis deja de către justiţia spaniolă.

Madridul crede că este vorba despre un referendum fără denumire, un tip de consultare care poate fi organizată doar de către statul spaniol şi a subliniat că doar împreună spaniolii se pot pronunţa cu privire la viitorul ţării.

Nimeni nu va distruge unitatea Spaniei atât timp eu voi fi premier, a declarat sâmbătă şeful guvernului conservator spaniol Mariano Rajoy, cu o zi înainte de votul simbolic privind independenţa Cataloniei, informează AFP.

‘Ceea ce se va întâmpla mâine poate fi numit oricum, numai nu referendum, nici consultare, nici altceva care să-i semene, şi eu nici măcar nu îl voi califica (evenimentul). Sigur este că el nu va avea niciun efect’, a spus Rajoy în faţa militanţilor partidului său, reuniţi la Caceres (vest).

Mariano Rajoy a ţinut să asigure că, atât timp cât el va fi şef al guvernului, ‘Constituţia şi suveranitatea vor fi respectate şi nimeni nu va distruge unitatea Spaniei’.

La câteva săptămâni după votul negativ exprimat la referendumul pentru independenţa Scoţiei, Catalonia (nord-estul Spaniei) organizează duminică o consultare simbolică pe marginea independenţei sale. La îndemnul guvernului catalan al lui Artur Mas, cei 4,5 milioane de rezidenţi cu vârste peste 16 ani sunt invitaţi să răspundă la două întrebări: ”Doriţi ca regiunea Catalonia să devină stat? În caz afirmativ, credeţi că acest stat trebuie să fie independent?”

Spre deosebire de guvernul britanic, care a autorizat referendumul din Scoţia din 18 septembrie, Madridul s-a opus prin toate mijloacele unei consultări populare în Catalonia, una dintre regiunile cele mai bogate ale Spaniei.

Catalonia a sfidat deschis marţi guvernul central de la Madrid anunţând că menţine consultarea populară privind independenţa sa, consultare prevăzută pentru 9 noiembrie, după o interdicţie decisă de Tribunalul constituţional de la Madrid, în urma unei sesizări depuse de guvernul spaniol.

Tribunalul Constituţional al Spaniei, sesizat de către guvernul central, anunţase suspendarea acestui vot simbolic privind independenţa Cataloniei ce are drept scop să înlocuiască un referendum interzis deja de către justiţie.

Catalonia are o populaţie de 7,5 milioane locuitori şi produce o cincime din PIB-ul Spaniei. Birourile organizate pentru votul simbolic de duminică vor fi instalate în şcoli şi alte clădiri publice în 942 din cele 947 municipalităţi catalane. Circa 41.000 de voluntari vor fi mobilizaţi pentru organizarea votului, iar cele 6.695 de birouri de vot vor fi deschise între orele locale 09:00 (08:00 GMT) şi 20:00 (19:00 GMT).


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Rusia, Siria, Turcia, Ucraina, Ungaria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Se rupe armistitiul in Ucraina? CONSILIER AL LUI PUTIN: RUSIA AR TREBUI SA BOMBARDEZE UCRAINA/ Viktor Orban: singurul putinist din UE/ Newsweek: TURCIA COOPEREAZA CU STATUL ISLAMIC IMPOTRIVA KURZILOR/ Catalonia: REFERENDUM ILEGAL PENTRU INDEPENDENTA

  1. Place sau nu,Orban are dreptate, pentru Europa renuntarea la radacinile nationale si crestine este sinucidere sigura.Europa nu seamana deloc cu America si nici nu trebuie sa doreasca sa semene !

  2. Ungurii au stiut,in toata istoria lor,ce vor.Probabil ca gena lor de luptatori i-a facut sa dainue in istorie,desi sunt un popor mic,raportat la”altii”,care n-au stiut niciodata cu cine sa” voteze”.DOAMNE AJUTA!

  3. CEL MAI IMPORTANT COMUNICAT ADRESAT COMUNITATII MONDIALE adresat de liderul superputerii nucleare RUSIA ( VLADIMIR PUTIN ), dupa 1989, IGNORAT de mass-media golobalista:

    http://www.cotidianul.ro/decalogul-lui-putin-timpul-jocului-s-a-sfarsit-250844/

    Ignorarea voită, de către mass-media la nivel global, a evenimentelor importante, când acestea sunt dezvăluite cunoştinţei publice, capătă semnificaţii mult mai adânci şi mai grave decât intenţiile cu care au fost ascunse. Un astfel de eveniment s-a consumat în 24 octombrie, la Soci, în cadrul „Clubului de la Valdai”, unde reprezentanţi ai elitelor occidentale s-au întrunit să audieze un discurs al preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin.

    Deşi se apreciază că acesta este, probabil, cel mai important discurs politic de la lăsarea “Cortinei de Fier” – discursul lui Churchill din 5 martie 1946 -, mass-media internaţională a instituit blocada informaţională, astfel că puţină lume a aflat ce mesaj a transmis Putin elitelor occidentale. Ceea ce nu poate să însemne decât existenţa unui motiv serios, pentru ca discursul preşedintelui rus să nu trezească în conştiinţa opiniei publice internaţionale sentimente de contestare a politicilor oficiale.

    În mentalul occidental este înrădăcinată credinţa că “Rusia sau Alianţa Estică doreşte război şi distrugere”. De ce ar dori Rusia sau Alianţa Estică război şi distrugere?! De ce mass-media internaţională a făcut ca discursul lui Putin să fie ignorat, ori perceput cu sensurile răstălmăcite?

    Fiindcă, spun analiştii politicii mondiale, în acest discurs, Vladimir Putin “a schimbat brusc regulile jocului”. Jocul politicii internaţionale a fost interpretat, până acum, după scenariul: politicienii făceau declaraţii publice, de dragul de a menţine o ficţiune plăcută a suveranităţii naţionale, dar declaraţiile erau strict pentru spectacol şi nu aveau nimic de-a face cu substanţa politicii internaţionale. Între timp, se angajau în negocieri secrete, ascunse opiniei publice, “în care cele mai bune oferte reale erau făcute cu ciocanul afară şi cu pumnul pe masă”.

    Putin a acceptat şi el acest joc, aşteptând ca Rusia să fie tratată de la egal la egal. Dar această aşteptare a fost spulberată. În replică, preşedintele rus a declarat că timpul jocului s-a terminat şi, încălcând în mod explicit tabuul Occidentului, s-a adresat direct oamenilor, nu fără a lua în calcul blocada informaţională occidentală.

    Să încercăm a desluşi care au fost ideile directoare ale discursului din „Clubul de la Valdai”:

    1. Rusia nu va mai practica diplomaţia secretă şi nu se mai angajează în negocieri în ,,camera din spate”, pentru fleacuri. Dar Rusia este pregătită pentru discuţii şi acorduri cruciale, dacă acestea conduc la securitate colectivă, sunt bazate pe corectitudine şi ţin seama de interesele fiecărei părţi.

    2. Toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial sunt distruse. Nu mai există nici o garanţie internaţională de securitate, pentru nimeni. Şi entitatea care le-a distrus are un nume: “Statele Unite ale Americii”.

    3. Arhitecţii Noii Ordini Mondiale au eşuat, după ce au construit un castel de nisip. Indiferent dacă va fi sau nu construită o nouă ordine mondială, de orice fel, nu este doar decizia Rusiei, dar este o decizie care nu se poate împlini fără Rusia.

    4. Rusia favorizează o abordare conservatoare pentru introducerea inovaţiilor în ordinea socială, dar nu se opune investigării şi discutării acestor inovaţii, pentru a vedea dacă introducerea oricăror dintre ele ar putea fi justificată.

    5. Rusia nu are intenţia de a merge la pescuit în apele tulburi create de expansiunea “imperiului de haos” al Americii şi nu are nici un interes în construirea unui nou imperiu de către ea (acest lucru nu este necesar; provocările Rusiei se afla în curs de dezvoltare în teritoriul său deja vast). Rusia nu este dispusă să acţioneze ca un salvator al lumii, aşa cum ea a fost în trecut.

    6. Rusia nu va încerca să reformeze lumea prin propria ei imagine, dar nici nu va permite nimănui să o reformeze prin imaginea lui. Rusia nu se va închide de lume, dar oricine încearcă să o izoleze, să fie sigur că va culege o tornadă.

    7. Rusia nu doreşte ca haosul să se răspândească, nu vrea război şi nu are intenţia de a începe unul. Cu toate acestea, azi Rusia vede izbucnirea războiului global ca aproape inevitabilă, este pregătită pentru el şi continuă să se pregătească pentru el. Rusia nu vrea război, dar nici nu se teme de el.

    8. Rusia nu intenţionează să aibă un rol activ în contracararea celor care încă încearcă să construiască Noua lor Ordine Mondială. Cu o condiţie, până la eforturile lor de a începe să afecteze interesele cheie ale Rusiei. Rusia ar prefera să stea şi să privească la ei (…). Dar cei care încearcă să tragă Rusia în acest proces, prin nerespectarea intereselor sale, vor fi puşi în faţa adevăratului sens al durerii.

    9. În exterior şi, cu atât mai mult, în politica internă, puterea Rusiei nu se bazează pe elite, care-şi ocupă camera lor din spate, ci pe voinţa poporului.

    10. Există, încă, o şansă de a construi o nouă ordine mondială, care va evita un război mondial. Această nouă ordine mondială trebuie în mod necesar să includă Statele Unite ale Americii, dar poate face acest lucru numai în aceleaşi condiţii ca oricine altcineva: sub incidenţa dreptului internaţional şi a acordurilor internaţionale; abţinerea de la orice acţiune unilaterală; cu respectarea deplină a suveranităţii altor naţiuni.

    “Războiul Rece nu s-a terminat cu semnarea unui tratat de pace clar şi transparent. Noi reguli sau un joc fără reguli”

    “Cred că această situaţie – a subliniat Putin – descrie cu exactitate punctul de cotitură istorică unde am ajuns astăzi şi alegerea cu care ne confruntăm cu toţii. Nu este nimic nou, desigur, în ideea că lumea se schimbă foarte rapid. Dar, când analizăm lumea de azi, să nu uităm lecţiile istoriei.

    Războiul Rece s-a încheiat, dar el nu s-a terminat cu semnarea unui tratat de pace clar şi transparent, cu acorduri privind respectarea normelor existente sau crearea de noi norme şi standarde. Acest lucru a creat impresia că aşa-numitul «învingător» din Războiul Rece a decis să exercite presiune pentru a remodela lumea în funcţie de propriile nevoi şi interese.”

    “(… ) Poate că nu avem motive reale de îngrijorare, susţin şi pun întrebări incomode? Poate poziţia excepţională a Statelor Unite şi modul în care acestea îşi desfăşoară conducerea lor sunt într-adevăr o binecuvântare pentru noi toţi, şi imixtiunea lor în evenimentele din întreaga lume este să aducă pace, prosperitate, progres, creştere economică şi democraţie, iar noi ar trebui, poate, doar să ne relaxăm şi să ne bucurăm? Permiteţi-mi să spun că nu este cazul, absolut nu este cazul.”

    “(…) A dicta unilateral şi a institui cuiva modele proprii produce rezultatul opus. În loc de soluţionare a conflictelor, aceasta conduce la escaladarea lor, în loc de state suverane şi stabile, vedem răspândirea tot mai mare de haos, şi în loc de democraţie există suport pentru un public foarte dubios, de la neofascişti deschişi la radicali islamici. De ce se sprijină astfel de oameni?”

    “(…) Ei au sponsorizat odată mişcările extremiste islamice pentru a lupta cu Uniunea Sovietică. Aceste grupuri au primit experienţa lor de luptă în Afganistan şi mai târziu au dat naştere la talibani şi Al-Qaeda. Occidentul, dacă nu i-a sprijinit, cel puţin a închis ochii, şi, aş spune, a dat informaţii, sprijin politic şi financiar pentru invazia teroriştilor internaţionali în Rusia (nu am uitat acest lucru) şi ţările din regiunea Asia Centrală (…)”

    “(…)Numai prin înţelepciune actuala conducere egipteană a salvat această ţară arabă cheie de la haos. În Siria, ca şi în trecut, Statele Unite şi aliaţii săi au început finanţarea directă şi înarmarea rebelilor, permiţându-le să umple rândurile lor cu mercenari din diferite ţări. Permiteţi-mi să întreb de unde aceşti rebeli primesc banii pentru arme şi specialişti militari? Cum a reuşit ISIL să devină astfel un grup puternic, în esenţă, o forţă armată adevărată?”

    “(…) Suntem conştienţi de faptul că lumea a intrat într-o eră de schimbări şi transformări la nivel mondial, când cu toţii avem nevoie de un anumit grad de precauţie, de capacitatea de a evita măsuri necugetate. În anii de după Războiul Rece, participanţii la politica la nivel mondial au pierdut din aceste calităţi. Acum avem nevoie mai mult ca oricând de asemenea calităţi. În caz contrar, speranţele pentru o dezvoltare paşnică, stabilă vor fi o iluzie periculoasă, în timp ce tulburările de astăzi vor servi pur şi simplu ca un preludiu la prăbuşirea ordinii mondiale.

    Am fost capabili să elaborăm norme de interacţiune după al Doilea Război Mondial şi am reuşit să ajungem la un acord la Helsinki în anii ’70. Datoria noastră comună este de a rezolva această provocare fundamentală în această nouă etapă de dezvoltare.”

    N.N. Adevărul nu are legătură cu simpatiile ori antipatiile fata de Putin şi regimul pe care l-a instituit la Moscova. Un regim contestat, prin raportare la standardele democraţiei occidentale. Dar Rusia, prin imensitatea întinderii sale planetare, aparţine a două lumi esenţial diferite. Cea orientală, strâns legată de reconfigurarea centrelor de putere din Regiunea Pacificului, niciodată complet înţeleasă şi acceptată în cheia Occidentului, şi cealaltă lume, în care perseverează a se face înţeleasă, începând din epoca Ţarului Petru cel Mare. Acestea sunt daturile istoriei. Cine şi cum le poate shimba?

  4. @GHEORGHE

    In istoria lor ungurii nu au fost crestini ci eretici (catolici, calvini-reormati etc); institutional incepand cu Stefan cel “sfant”.

    Desi au avut contact cu ortodoxia – in mare parte de la romanii din Transilvania – si chiar unii regi ai lor au stiut ce inseamna ortodoxia, AU APOSTAZIAT IN MASA datorita ERETICULUI “STEFAN cel sfant”.

    Exista cativa sfinti maghiari inainte de Stefan cel Sfant. Exista mi se pare si un calugar – Moise ungurul care a trait la Solovet si unde s-a mantuit.

    Au instituit o imparatie de 1000 de ani de silnicii crime si faradelegi; singurul idol urmarit promovat: ‘hungarismul’.

    In sec al XX lea au fost aliati cand cu austro-uncarii, cand cu bolsevicii lui Lenin, cand cu nazistii lui Hitler, cand cu masonii din UE, cand cu ‘democratii’ lui Putin.

    Au exista indiscutabil succese partiale; dar ele se datoreaza mai mult pacatelor noastre…

    PS: Exista o carte ‘ortodoxa’ de o ipocrizie fariseica cum rar s-a intalnit:
    Imrenyi, Tibor, pr – Mostenirea ortodoxa a Ungariei aparuta cu binecuvantarea unui ierarh roman.

    http://www.librariasophia.ro/carti-Mostenirea-ortodoxa-a-Ungariei-Imrenyi-Tibor-pr-so-10353.html

    Printre multe date istorice ce par corecte, exista si ‘ungarisme’ STRIGATOARE LA CER, de ex, de vina pentru ca maghiarii nu sunt ortodocsi, sunt … romanii din Ungaria; acestia i-ar fi deznationalizat pe etnicii maghiari care ar fi trecut la ortodoxie. In general, de vina pt ca nmu exista practic ortodoxie in Ungaria sunt minoritatile ortodoxe de alta etnie care … i-au deznationalizat pe maghiarii ortodocsi, si nu le-au permis sa-si pastreze limba in cult.

    In Ungaria din cate vag imi amintesc, nu exista manastire ortodoxa cu etnici, maghiari cu slujbe tinute in maghiara, dar exista un … muzeu cu despre istoricul manastirilor ortodoxe maghiare…

  5. Independenta Cataloniei a fost “prezisa” acum 2 ani de ziarul Haaretz!

    Oct. 4, 2012
    Catalan leader predicts independence in about two years, and close friendship with Israel
    http://www.haaretz.com/news/world/catalan-leader-predicts-independence-in-about-two-years-and-close-friendship-with-israel-1.468285

    June 19, 2012
    The Catalan-Israeli Connection
    Recently, Alon Bar, Israel’s ambassador to Spain and Andorra, was interviewed by Nació Digital. Here is an excerpt of the interview.
    Q. 300,000 Israelis visit Barcelona each year—compared to 40,000 who visit Madrid. Is there a special relationship between Catalonia and Israel?

    A. There is a special friendship, and some degree of admiration, for instance, in the comparable linguistic revival efforts by Hebrew and Catalan speakers. Also, let’s not forget our meetings with Jordi Pujol right before the establishment of diplomatic relations between Spain and Israel. There is a special relationship which has only grown stronger over the years.

    Q. Do you know that some people call Catalans Jews?

    A. Yes, yes, I know. A few days ago, I was attending a Catalan-Israeli cultural event at Sabadell, when someone mentioned it to me. It should be taken as a compliment. I know that when people in Spain talk about Jews, they don’t necessarily do it in a positive way. It is true, there are certain Catalan national characteristics which correspond to Israeli ones. Thanks to your efforts you will come out of this crisis.

    Q. Mr. Ambassador, here in Catalonia there’s lots of people, even political analysts, who present Israel as an example to follow in our struggle for self-government. What do you think about this, considering that even our government is bracing itself for an imminent confrontation with Spain?

    A. I think it’s great that Israel can be an inspiration to Catalonia. However, it is up to Catalonia and Spain to decide the manner in which to resolve the demands for independence or for increased self-government.
    http://www.helpcatalonia.cat/2012/06/catalan-israeli-connection.html

  6. >Se rupe armistitiul in Ucraina?

    Obiectul oficial asumat este Novirossiam care inseamna aproape jumatate din Ucraina, inclusiv Transnistria.

    Din anumite surse de pe internet, atacul final se va da in primavara lui 2015, cand vor participa si trupe Transnistrene. Pana atunci doar mici hartuieli.

    Oricum in discursul din 24 febr 2014 Putin a avertizat ca in “chestiuni minore” nu va mai negocia nomic cu SUA. Prin urmare Putin isi va alege momenmtul cel mai favorabil.

    Pe de alta parte, SUA au sugerat prin Basescu, ca ar fi cazul sa-si asume o “cota mai mare din propria aparare”.

    PS: In anii 70 si 80, a existat o strategie NATO+SUA, prin care in cazul unui atac sovietic surepriza, o parte din teritorul RFG ar fi fost lasat deliberat sa fie ocupat de trupele Tratatului de la Varsovia. Abia in fazele urmatoare s-ar fi dus o lupta de eliberare.

    Guvernul RFG a protesta vehement (ceea ce nu e cazul guvernului Romaniei azi); in final au aparul rachetele de croaziera cu raza medie de actiune (nedetectabile cu radare) si “bomba cu neutroni”…

    Mesajul SUA transmis de Basescu pare sa spuna: nu vom declansa un conflict mondial pt a apara Romania – deci nici Polonia+tarile Baltice.

  7. @MirceaB,
    deacord intru totul.Pe mine ma ecsaspereaza altceva.Lipsa de vointa,moleseala si asteptarea perei malaete ce caracterizeaza poporul nostru.Si asta o datoram, oare, genei de import fanariote?de care n-am scapat,ca de un cancer,timp de 3 secole?.Dintrun popor harnic,luptator si la locul lui am ajuns,din 1711 de cand am fost invadati de acest cancer,de rasul tarilor occidentale(popor neguvernabil).Oare asa sa fie?.Se spune ca in tot raul e si-un bine.Care o fi?.Iata peschesul(mita) a dominat intreaga parte a istoriei pomenite,pana astazi,si in mod deosebit ASTAZI.Ii aduna(aresteaza) acum,de la guvernanti la”pesti”,si peste noapte apar ca cipercile.Sa nu fie.DOAMNE AJUTA!.

  8. @admin

    se zice ca rusii au nevoie de aprox 10 ani sa-si reorienteze politica (prea dependenta de UE, de resurse si oligarhi)
    http://www.globalresearch.ca/russias-vulnerability-to-eu-us-sanctions-and-military-encroachments/5412884

    ani care nu cred ca li(ni) se vor da…

  9. Pingback: RUSIA VA DESEMNA EXPLICIT SUA SI NATO DREPT ADVERSARI IN NOUA DOCTRINA MILITARA?/ Ambasadorul Ucrainei la ONU: RUSIA PREGATESTE O INVAZIE IN ESTUL TARII/ Gagauzia: o noua TRANSNISTRIE SEPARATISTA instrumentata de Moscova impotriva MOLDOVEI? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare