PUTIN NU VEDE NIMIC RAU IN PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV SI IN DURITATEA LUI STALIN/ Rusii se tem de un CUTREMUR in Vrancea

6-11-2014 3 minute Sublinieri

hitler stalin

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, crede că Tratatul de neagresiune între Germania nazistă şi URSS, cunoscut ca Pactul Molotov-Ribbentrop, nu a reprezentat o problemă. “Este necesară o cercetare serioasă pentru a se stabili care erau metodele de politică externă în acea perioadă. Uniunea Sovietică a semnat un acord de neagresiune cu Germania. Oamenii spun: «Ah, este ceva rău». Dar ce este rău în faptul că Uniunea Sovietică nu voia să lupte, ce este rău în asta?”, a afirmat Putin, conform publicaţiei The Telegraph, preluat de Mediafax.

Un protocol secret al Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prevedea că Germania nazistă şi URSS erau de acord să împartă Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, România şi Polonia în sfere de influenţă, notează publicaţia britanică. Kremlinul a admis existenţa protocolului secret în anul 1989.

Oamenii continuă polemicile pe tema Pactului Molotov-Ribbentrop şi acuză Uniunea Sovietică de divizarea Poloniei“, a adăugat Putin.

În anul 2009, Vladimir Putin cataloga drept “imoral” Pactul din anul 1939, care, potrivit istoricilor, a avut ca efect începerea celui de-al II-lea Război Mondial, divizarea Poloniei şi anexarea Basarabiei şi nordului Bucovinei de către URSS.

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii în contextul în care Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea la începutul acestui an, iar Moscova este acuzată de susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

URSS nu ar fi câştigat războiul împotriva naziştilor dacă Iosif Stalin „n-ar fi fost aşa dur”, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţia rusă de ştiri TASS. „Este dificil de spus dacă am fi putut câştiga în condiţiile dacă puterea n-ar fi fost atât de dură. Şi, dacă am fi pierdut noi, care ar fi fost consecinţele? Catastrofale!”, a declarat miercuri Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu profesori universitari şi istorici organizată la Muzeul de Istorie din Moscova.

De la căderea URSS, autorităţile ruse au avut o poziţie ambivalentă faţă de Stalin. Oficial, ele îl denunţă pe liderul sovietic pentru teroarea de stat pe care a orchestrat-o din anii ’30 şi până la moartea sa, în 1953. Cu toate acestea, memoria lui Stalin este salutată de numeroşi ruşi şi cetăţeni ai fostelor republici sovietice pentru rolul pe care l-a avut în înfrângerea Germanie naziste, notează AFP.

În 2012, ruşii l-au plasat pe Stalin în fruntea unui sondaj privind cele mai marcante personalităţi ruseşti, deşi regimul condus de acesta va rămâne sinonim în istorie cu gulagul, deportările în masă – tătarii, cecenii, inguşii – şi moartea a milioane de persoane prin executare sau muncă silnică.

Conform rezultatelor unui sondaj din 2014, Vladimir Putin a ieşit pe primul loc atunci când ruşii au fost îndrebaţi dacă vreo persoană publică le este reper de moralitate. Putin a depăşit astfel personalităţi precum scriitorul de Nobel Alexander Soljeniţîn. Mormântul lui Stalin se află lângă zidul Kremlinului, în Piaţa Roşie, un loc emblematic pentru întreaga Rusie.    Vladimir Putin a făcut apel şi la istoricii prezenţi pentru a „scrie istoria Crimeei înainte să o scrie alţii”. „Trebuie scrisă istoria acestei părţi integrante a vieţii noastre culturale, a codului nostru cultural”, a insistat Putin în cadrul aeleiaşi întâlniri cu mediul universitar. Rusia a anexat Peninsula Crimeea în martie, după un referendum marcat de acuzaţii de fraudă şi cu mii de soldaţi şi agenţi ruşi prezenţi pe teritoriul ucrainean ocupat de separatiştii proruşi.

Specialiştii ruşi se tem de un eventual cutremur în zona Vrancea, care şi-ar putea face simţite efectele şi la Moscova. Institutul pentru Fizica Pământului de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei a prevăzut producerea unui cutremur la noi în ţară, care s-ar putea simţi şi la Moscova cu magnitudinea 5 pe scara Richter. 

Previziunea ruşilor vine în condiţiile în care specialiştii români în seismologie estimează că în zona Vrancea nu există pericol pentru producerea unui cutremur major în viitorul apropiat.

Norocul țării noastre, spun seismologii, este că perioada de repetitivitate a seismelor cu efecte grave este mare. În România avem câteva focare: Focșani-Vrancea cu o perioadă de repetitivitate de 30-50 de ani, Făgăras cu o perioadă de repetitivitate de 100 de ani de ani, Banat, Nord-Vestul țării în zona Valea lui Mihai și zona Mangalia – Dobrogea.

Cel mai de temut si mai cunoscut este cel din Vrancea, care este unul de adâncime. Acest focar poate avea direcții preferențiale de propagare. Are posibil trei lobi: unul pe axa spre București, unul pe axa Iași-Chișinău și unul pe axa Galați Constanța-Marea Neagră. 

În ultimii ani, noi nu am avut decât microseisme. Nu se pot extrapola datele obișnuite de la microseisme la macroseisme. În aceste moment, seismologii nu pot spune, dacă un cutremur precum a fost cel din ’77 va avea aceleași efecte ca și atunci.

Motivele sunt tehnice și de cunoaștere, însă oamenii de ştiinţă spun că s-au observat schimbări în zona seismică Vrancea, iar ritmicitatea seismelor s-a modificat.


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Istorie, Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PUTIN NU VEDE NIMIC RAU IN PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV SI IN DURITATEA LUI STALIN/ Rusii se tem de un CUTREMUR in Vrancea

  1. In convorbirile cu par savatie Bastovoi, parintele Selefiil de la man Noul Neamt (transnistria), povesteste ca a intalnit un sfant vazatoru cu duhul in 1953. Acesta i-a spus parintelui ca stalin a murit. Parintele l-a intrebat: de unde stii ? (la radio nu se anuntase) Sfantul i-a raspuns:
    – Am vazut dracii cum ii duceau sufletul la iad…

    Sondajele de opinie mai mult sau mai putin manipulate, arata cat de crestini sunt cei din jurul lui Putin; inclusiv Putin.
    Sondajele insufla ambitii si pregatire mentala rusilor pt razboiul mondial ce se pregateste.

  2. Având în vedere atitudinea lui Putină, cu atât mai mult ar tb ca să intensificăm măsurile de apărare a teritoriului în cazul unei invazii din NE. Militare, organizatorice, de pregătire a terenului, logistice cu depozite ascunse de arme, muniții, echipament, hrană, mijloace radio, etc. N-am auzit așa ceva până acum… poate sunt eu mai surd….

  3. Hopa, iar au inceput morti, raniti si arme+trupe transferate in Ucraina. Si asta cica pe timp de armistitiu. La fel ca la primul armistitiu, se repeta povestea : ‘insurgentii’ isi arata muschii si castiga teritorii, armata Ucrainei se repliaza, le da nana si recastiga teritoriile dupa care rusii (insurgentii) cer armistitiu. Ucraina accepta crezand in minciunile rusesti, timp in care ‘insurgentii’ se refac si Rusia trimite mai mult armament si mai multi ‘insurgenti’ . Apoi armistitiul cade si iar dai si lupta. Cred ca asa o vor tine langa cativa ani de acum inainte. Ma tem ca Ucraina nu va putea fi niciodata o tara independenta.
    Moscova nu si-a luat ghearele nici de pe noi si a avut grija ca dupa asa zisa revolutie sa se asigure ca piesele ei in frunte cu Ilici Iliescu si toata nomenclatura FSN-PSD continua lucrarea de ‘sfintire’ a Romaniei. Pana cand Romania s-a orientat spre occident si nato si gheara Rusiei a fost indepartata ( asa zic ei).
    Acum cica de-aia este Putin suparat pe noi, pentru ca Europa si nato a ajuns pana aproape de ea ( nu ca Rusia pierde sfera de influenta in Romania in favoarea UE si SUA, nu nu, nu asta il intereseaza pe Putin :)) ). Baietii trollingului comic spun ca daca Romania nu ar fi in UE si nato asa incat plapanda si nevinovata Rusie sa nu se mai simta amenintata, n-ar fi fost nici o problema din partea Rusiei, ba chiar am fi fost iubiti de ea :)). Caci ea, Rusia, se bucura sa ne stie crestini ortodocsi, liberi de occident si de oricine, destepti si prosperi, puternici si bogati :)) . Asta doreste Rusia tuturor vecinilor ei, dar ce pacat ca vecinii ei nu vor sa fie liberi.
    Cred ca de fapt daca Romania nu ar fi fost parte a UE si membra nato (cu toate neajunsurile discutabile ) ar fi fost demult calcata de Rusia . Privind dincolo de muschii pe care si-i umfla Putin zicand ca poate ajunge la Bucuresti in 2 ore daca vrea el, totusi ursul pacalit de vulpe ezita sa atinga Romania cu laba. Nu este inca sigur daca il va frige rau . Si atita timp cat nu va fi sigur de implicarea sau neimplicarea nato pentru Romania, va sta la distanta doar maraind. Cred ca doar cand va obtine tacit acordul puterilor europene si asigurarea ca acestea se vor face ca ploua, atunci va ataca. Nu stiu daca trebuie sa multumim Domnului pentru asta, sau nu. Cert este ca trebuie sa-i multumim pentru ca nu suntem in locul Ucrainei si inca este liniste pe la noi.
    Pina una alta, pe mine ma nedumireste uneori atitudinea si pozitia multor comentatori sau administratori de bloguri ortodoxe care oscileaza intr-o confuzie greu de descris . Azi ei spun ca este vai de capul nostru ca membrii ai antihristicelor UE si nato motiv pentru care Rusia ‘ortodoxa’ spumega de furie contra noastra. Adica panica. Pentru ca maine tot aceiasi sa tipe in gura mare ca armata Romaniei este la pamant , acuzand si injurand UE si nato ca nu trimit mai multe intariri in tara noastra , pentru siguranta :)). Adica tot panica.
    Pina la urma eu ma intreb, fundul nostru in care luntre se afla ? Cred ca si occidentul si Rusia vor obosi si se vor scarbi de nehotarirea noastra astfel incat vor renunta la ideea de a ne fi parteneri sau stapani. Ne vor lasa pe mina Republicii Africane Batunga :))

  4. ”În 2012, ruşii l-au plasat pe Stalin în fruntea unui sondaj privind cele mai marcante personalităţi ruseşti, deşi regimul condus de acesta va rămâne sinonim în istorie cu gulagul, deportările în masă – tătarii, cecenii, inguşii – şi moartea a milioane de persoane prin executare sau muncă silnică.”
    Și eu sunt perfect de acord cu asta. Stalin chiar este cea mai marcantă personalitatea rusească din toate timpurile, după cum arată faptele istorice. Desigur, în sens negativ: zeci de milioane de morminte, încă și mai multe drame, lagăre, închisori, un Război Mondial, etc. Poate doar Lenin să-i fi fost pe-aproape. În rest, chiar e cel mai marcant.

    ”Conform rezultatelor unui sondaj din 2014, Vladimir Putin a ieşit pe primul loc atunci când ruşii au fost îndrebaţi dacă vreo persoană publică le este reper de moralitate. Putin a depăşit astfel personalităţi precum scriitorul de Nobel Alexander Soljeniţîn.”
    …. conform rezultatelor unui sondaj nu cumva trucat? nu cumva folosit în scop de imagine politică? Unui sondaj făcut de cine și pe ce criterii? Presa noastră iar ”citează” după ureche pentru a arăta cât de mare și popular este Putin în ochii rușilor.
    Eu nu cred că rușii sunt la modul general nici proști și nici ORBI duhovnicește să-l pună pe Putin ca model moral, și mai ales mai sus decât modele morale probate.

    Textul de mai sus îmi pare mai degrabă a fi o mostră de propagandă rusească preluată nemestecat de Adevărul.ro

  5. rusii si in special putin, nu vad padurea din cauza copacilor!!!in loc sa-ti faci simpatizanti in lumea ortodoxa, tu d-ai cu mucii in fasole,tipic rusesc,imperialist, la ce sa te astepti,nu este de mirare ca nu ai iubim si nu ai vom iubi niciodata.din cauza lor unele popoare au dat-o in erezie si sectarism.cat despre stalin si ribbentrop sau molotov Dumnezeu sa ai judece!!!

  6. Dan
    Si mie imi pare la fel…..sondaj facut de mass media putinista. Cred cu toata taria ca rusii de rand nu sunt nici prosti, nici handicapati. Teribilisti, asa ca si noi, da desigur.
    Declar sincer ca mi-ar fi placut si mie un Vladimir Putin cu adevarat crestin aparator al valorilor ortodoxe si morale. As fi vrut o Rusie renascuta care sa preia fraiele cel putin ale rasaritului, in sensul bun si crestin. Mi-ar fi placut un Putin care chiar sa le fi dat peste nas tarilor occidentale si marilor corporatii occidentale ce au impresia ca pot face ce vor in lumea asta. Din pacate, Putin intradevar le da peste nas dar doar prin declaratii sau lovind in tarile mai mici din jurul Rusiei, pentru a-si arata muschii in fata puterilor occidentale, care sa zicem ca i-au luat oarecum frica lui Putin. Un lucru cel putin tampit. E ca si cand stai impreuna cu cativa frati mai mici fata in fata cu dusmanul tau caruia ii zici : ”ah, ce m-ai enervat nesimtitule (si incepi sa le dai suturi in fund fratilor de linga tine, ca sa vada dusmanul ce periculos esti). De ce nu te duci frate sa-l pocnesti pe dusman in plina figura ? si de aici, se nasc multe intrebari, de ce nu-l pocnesti direct pe el ? intrebari carora in mare parte le stim raspunsurile. Raspunsuri de care suntem dezamagiti si care ne fac sa intelegem cine este brand-ul creat in laboratoare si numit Putin.

  7. Cind poporul roman a ajuns intre tilhari,care l-au dezbracat,ranit,de l-au lasat aproape mort,iar pina si ” preotul si levitul ” coborind pe carare, au trecut pe alaturi…a mai vorbi despre samarinean ca este de alta credinta sau nu crede drept in Dumnezeu,si are atitea bube in cap,mie mi se pare sinucigas dea dreptul.

    PS.In curind SUA/UE vor criminaliza defaimarea homosexualitatii,aceasta implicind intrarea in inchisoare a mai tuturor celor ce scriem aici,in caz de marturisire a adevarului… daca nu cumva unii s-or dezice de Hristos si de viata vesnica( sa nu fie ).Cred ca in curind,populatia Rusiei va incepe sa creasca in mod sporit….desi nu pentru mult timp,nu prea mai este nisip in clepsidra timpului.

  8. @sherlock:

    Care samarinean?

  9. Tupeu rusesc: te duci in casa chinezului si ii imbrobodesti sotia!

    La evenimentul APEC organizat pe 11 noiembrie la Water Cube (stadionul construit in 2008 pentru Jocurile Olimpice de la Beijing) Vladimir Putin a fost asezat langa Peng Liyuan, sotia presedintelui Chinei Xi Jinping. “Un aranjament al locurilor pe care probabil ca Xi Jinping il regreta acum”, scrie Foreign Policy.
    In timp ce atentia lui Jinping era distrasa de discutia cu presedintele SUA Barack Obama, care statea in dreapta sa, “vanatorul de tigri al Rusiei, presedintele-calaret, a actionat”.
    “Dupa un scurt schimb de replici – aproape ca ne-o imaginam pe Peng lansand clisee de genul ‘vai, e cam racoare pe aici’ – Putin a aparut brusc, tinand o haina in ambele maini si asezand-o galant pe umerii Primei Doamne a Chinei.
    http://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/foreign-policy-vladimir-putin-s-a-dat-la-nevasta-presedintelui-chinei-imediat-cenzura-a-explodat-in-china-foto-si-video.html

    Obama si Xi erau alaturi imbracati in haine chinezesti, iar vanatorul de tigri siberieni esa in pardesiu de vanatoare. Vedeti deci ce impostant este in diplomatie in hainele cui te imbraci!

  10. Pingback: O noua mostra de pura propaganda stalinista oferita de Ambasada Rusiei. Basarabia ar fi „ADERAT” la URSS in iunie 1940!
  11. Pingback: 80 de ani de la semnarea PACTULUI „COMUNAZIST” RIBBENTROP - MOLOTOV. Alianta totalitarismelor a distrus România Mare si a accelerat Al Doilea Război Mondial. Un act de AGRESIUNE neasumat nici in zilele noastre de Rusia
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare