PREMIERUL PONTA FACE PLANURI DE STRAMUTARE PENTRU LOCUITORII DIN IZVOARELE/ Primarul Oprescu se pregateste de un mare dezastru in Bucuresti sapand puţuri in scolile care vor servi drept tabere de sinistrati

17-10-2013 3 minute Sublinieri

casa_crapata_galati_63171400

Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentantilor ministerelor de Interne si Administratie sa ii convinga sa se mute pe locuitorii ale caror case din judetul Galati se afla in zona afectata de fenomene seismice cu grad ridicat, precizand ca relocarea va fi decisa doar dupa un dialog cu acestia, potrivit Mediafax.

El a precizat ca in dialog va fi abordata si problema repararii caselor avariate de aceste seisme.

“Rog si Ministerul de Interne, si Ministerul Administratiei, sa fiti pregatiti in continuare daca putem si avem cum sa-i ajutam pe oamenii de acolo, inclusiv sa vedem daca-i convingem, daca vor sa-i relocam, insa asta se poate face doar in dialog cu oamenii respectivi, sau repararea caselor. Vreau sa-mi faceti clar o propunere pentru urmatoarea sedinta de guvern”, le-a cerut Ponta reprezentantilor celor doua ministere.

Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din Galati au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade si s-a produs in 29 septembrie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a adus aminte estimările catastrofale emise prin 2010, cum că la un cutremur de peste 7 grade în Bucureşti ar fi aproximativ 500.000 de morţi. Ori s-a speriat de declaraţiile făcute de Gheorghe Mărmureanu pentru PUTEREA, cum că în România s-ar putea produce oricând un cutremur de 9,5 grade. Astfel, edilul a hotărât să pregătească Bucureştiul pentru calamităţi. Drept dovadă stă proiectul aprobat ieri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), prin care municipalitatea alocă bani pentru construirea unor tabere de sinistraţi cu puţuri de mare adâncime în incinta unor şcoli din Capitală.

Potrivit proiectului aprobat în CGMB, pe raza Capitalei vor fi forate „12 puţuri de apă potabilă de mare adâncime (n.r., minim 170 de metri) ca parte integrantă a taberelor de sinistraţi” ce vor fi create în incinta a 12 şcoli, câte două în fiecare sector. Fondurile, estimate la aproximativ 511.000 de euro TVA inclusă, vor fi suportate de la bugetul local. Primarul Sorin Oprescu a susţinut că aceste puţuri sunt necesare pentru că trebuie să ai sursă independentă de apă care merge cu generator şi cu pompă. Edilul a făcut şi planul în caz de calamitate: trebuie spitale de campanie, care se montează în trei sferturi de oră, spitale mobile, paturi de campanie, pături şi truse de supravieţuire în adăposturi.

„După socotelile noastre, în aceste centre vor putea fi adăpostiţi 8.000-10.000 de oameni. Băieţii de la ISU lucrează în acest moment pentru a avea un sistem de informare a populaţei, fără curent electric, prin unde radio, care emit către ecrane speciale în oraş, aşezate pe sectoare, şi la periferie, pentru a-i îndrepta pe sinistraţi spre aceste adăposturi”, a declarat Oprescu la şedinţa de Consiliu.

[…] Durata de execuţie a lucrărilor a fost estimată la aproximativ 3 luni.

[…]

 

Primăria Municipiului Bucureşti va cheltui în jur de 1,8 milioane de lei ca să asigure bucureştenilor apă potabilă, în caz de dezastru. Vor săpa puţuri de mare adâncime în 12 şcoli.

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat o invitaţie de participare la o licitaţie pentru efectuarea unor  lucrări de forare şi amenajare puţuri apă de mare adâncime pentru situaţii de urgenţă. Puţurile vor deservi 12 şcoli din capitală care, în caz de situaţii de urgenţă, se vor transforma în tabere de sinistraţi, conform unui protocol încheiat încă din 2010 între Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

“În baza protocolului, în caz de situaţii de urgenţă, sălile de sport din cadrul celor 12 şcoli vor fi transformate în „adăposturi pentru sinistraţi”. “Puţurile de mare adâncime au drept scop asigurarea unei surse independente de apă potabilă, cât şi pentru cea de incendiu, în perioada de producere a calamităţilor naturale”, se arată în caietul de sarcini.

Valoarea contractului de achiziţii publice este estimată la peste 1,8 milioane de lei.

Unde vor fi amplasate puţurile:

Cele 12 puţuri de mare adâncime vor fi amplasate în următoarele şcoli

– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII, nr.40, str.Peris nr.27, sector 2, Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII nr.117, str.Fabricii nr.22, sector 6 Bucureşti,
– un puţ în incinta Colegiului National ’’Iulia Hasdeu’’, Bd.Ferdinand nr.91, sector 2 Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII nr.80, Calea Dudesti nr.191, sector 3 Bucureşti
– un puţ în incinta Colegiului Tehnic Anghel Saligny, Bd.Nicolae Grigorescu nr.12, sector 3
Bucureşt
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII nr.96, str.Rezonantei nr.2, sector 4 Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII nr.103 , str.Vigoniei nr.3-5, sector 5 Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII nr.165, Aleea Slatioara nr.8, sector 4 Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII, nr.143, str.Banu Maracine nr.16, sector 5 Bucureşti
– un puţ în incinta şcolii cu cl. I-VIII, nr.45 ’’Titu Maiorescu’’, str.Calea Dorobanţilor nr.163,
sector 1 Bucureşti
– un puţ în incinta Liceului Teoretic ’’Eugen Lovinescu’’, str.Valea lui Mihai nr.6, sector 6
Bucureşti
– un puţ în incinta Colegiului Tehnic de material rulant pentru transporturi feroviare, Calea Giuleşti nr.10, sector 1 Bucureşti

77675_1

Legaturi:

***


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, IZVOARELE, Galati

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PREMIERUL PONTA FACE PLANURI DE STRAMUTARE PENTRU LOCUITORII DIN IZVOARELE/ Primarul Oprescu se pregateste de un mare dezastru in Bucuresti sapand puţuri in scolile care vor servi drept tabere de sinistrati

  1. oare stiu ei ceva ce noi nu stim?

  2. Sigur, dar și noi știm ceva ce ei nu știu. Oricum, îmi place expresia cu ”relocarea”, parcă n-ar fi destine de oameni ci tractoare. Poate le face și lor Domnul o relocare.

  3. Ponta si cu restul calailor si-au aprins valiza – Se aduna prea multe abuzuri – Sa nu uitam deloc balbaielile penibile si minciunile birocratilor in legatura cu cauza cutremurelor de la Galati
    Simulacrul putere – opozitie, extrem de necesar structurilor securistice, nu va mai functiona

  4. Referitor la ce scria intr-un articol mai sus “la un cutremur de peste 7 grade în Bucureşti ar fi aproximativ 500.000 de morţi”

    Am citit intr-o carte cu marturii despre parintele Arsenie Boca dar am vazut aceeasi marturie si pe acest site, anume :

    “Inainte de revolutia din 1989 Parintele ne-a spus ca miroase a praf de pusca si asa a fost. Ne-a mai spus ca o sa ne pasca un mare cutremur si blocurile din Bucuresti vor ajunge ca si cutiile de chibrituri.”

    Motivul parintelui a fost ca “acolo (in Bucuresti) forfotesc toate pacatele (lumii)” <- acest citat nu l-am redat cu exactitate (nu l-am gasit aici pe site), dar idea cred ca ramane valabila.

    Articolul de pe acest site se numea : "PROFETIILE PARINTELUI ARSENIE BOCA DESPRE ROMANIA: “Romania va fi inconjurata de flacari… Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne”"

  5. Am auzit ca ar mai fi o profetie cum ca acest mare cutremur ar fi motivul pentru care Romania nu va mai intra in razboi. Stie cineva cine a profetit acestea?

  6. @ Sanziana:

    Nu stim.

  7. @bogdan
    da, ei stiu ceva ce noi nu stim: cum sa profite de orice ocazie ca sa justifice de ochii lumii cheltuielile publice date cu dedicatie. Daca maine va fi un mare incendiu prin Bucuresti, primarele va vorbi despre investitiile necesare in hidranti de strada, care, dupa cum se vede, nu sunt. Aici la noi nimic nu este niciodata, totul trebuie facut mereu de la inceput.

  8. Pingback: Reportaj Hotnews din Izvoarele (Galati). SUNT CUTREMURELE PROVOCATE DE EXPLORARI DUPA GAZELE DE SIST? “Nu s-a forat ce foreaza ei acum. Inainte scoteau lent, mergea ca lumea. Acum vor sa ia tot” - Recomandari
  9. Pingback: Avertismentul lui Marmureanu: URMEAZA UN CUTREMUR FOARTE ADANC. Oprescu continua pregatirile pentru “evenimente nefericite” - Recomandari
  10. Pingback: SIMULARE OFICIALA: ESTIMAREA EFECTELOR UNUI CUTREMUR DE 8 GRADE IN BUCURESTI. Zeci de mii de victime, blocaj, panica, posibile tensiuni sociale si violente - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare