REGULAMENT SCOLAR ABERANT. Totala subminare a autoritatii profesorale (VIDEO)

20-01-2015 2 minute Sublinieri

Noul regulament şcolar abia intrat în vigoare nemulţumeşte teribil profesorii şi directorii de şcoli. Dascălii nu au voie nici să ridice tonul la elevi şi spun că se simt fără apărare în faţa adolescenţilor violenţi. Singurii încântaţi sunt elevii, mai ales pentru că acum au dreptul să conteste notele de la lucrările de control. Tot ei pot aduce însă părinţilor amenzi de o mie de lei, dacă au absenţe nemotivate.

Constantin Huica, profesor, lider de sindicat: Undeva spunea că pentru distrugeri, pentru comportare necuviincioasă a elevilor, aceştia vor fi sancţionaţi conform articolului 143, or articolul 143 prevede drepturile şi recompensele elevilor şi nu sancţiunile pentru elevi.

Astfel de prevederi, care se regăsesc în noul regulament preuniversitar, i-au nemulţumit pe profesori. Dascălii se plâng că documentul stabileşte multe drepturi pentru elevi şi neglijează cadrele didactice.

Constantin Huica, profesor, lider de sindicat: Câteva sancțiuni mai aspre pentru elevi ca să nu le dea libertatea de a ataca un profesor, atât verbal cât și fizic, ar fi trebuit luate.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei: Pot să înţeleg faptul că există o teamă a blocării procesului didactic şi de evaluare la nivelul profesorilor.

Nici directorii de şcoli nu sunt încântaţi de noile reguli.

Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Național Spiru Haret: Eu cred că regulamentul respectiv suferă de ceea ce juriștii numesc un exces de reglementare. Sunt o grămadă de comisii care trebuie construite, iar directorii trebuie să fie un fel de Mafalda ca să știe chestiuni juridice, economice, financiare, incendii.

Potrivit noului regulament preuniversitar, elevii au şi posibilitatea de a contesta notele primite la lucrările de control şi chiar să ceară recorectarea extemporalului.

Elev: Mi se pare foarte bună această idee, deoarece câteodată elevii nu au timp să se pregătească foarte bine pentru o anumită materie din cauza programului foarte încărcat.

Regulamentul prevede şi sancţiuni – de la 100 la 1.000 de lei – în cazul absenţelor, dar nu pentru elevi, ci pentru părinţi.

Părinte: Noi, părinții, ne facem datoria să-i trimitem la școală, dar nu știm dacă ajung.

Liderii de sindicat din Educaţie au anunţat că vor trimite Ministerului propuneri pentru modificarea regulamentului preuniversitar, pentru ca acesta să cuprindă drepturi şi pentru profesori.

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “REGULAMENT SCOLAR ABERANT. Totala subminare a autoritatii profesorale (VIDEO)

  1. Vom ajunge mintenaș ca în Danemarca, unde profesorii nu le mai zic nimic elevilor dpdv educativ. Îi lasă pur și simplu de capul lor. Dacă le-ar zice ceva când calcă pe bec, atunci cu siguranță s-ar putea lua o măsură punitivă împotriva profesorilor. Așa că merg și ei pe principiul minimei rezistențe; dar ferească Dumnezeu, ce oameni ies din elevii lăsați de capul lor!!!

  2. A Robot Which Children Can Teach to Write: https://www.youtube.com/watch?v=6vpgpqja4bY

    Asemenea si altor multe meserii, odata cu digitalizarea si cu evolutia inteligentei artificiale, nu stiu ce va mai ramane din acest sistem de invatamant. Nu vreau sa par fatalist, dar ma gandesc ca din momentul in care robotii au deja capacitatea sa invete, sa gandeasca si sa decida de unii singuri, cred ca peste cateva decenii majoritatea dintre noi vom fi scosi pe tusa sau probabil vom presta doar munca necalificata si foarte prost platita.

    Daca aveti timp, va recomand sa urmariti si acest clip: https://www.youtube.com/watch?v=AplG6KnOr2Q

  3. Inca un pas spre distrugerea invatamantului romanesc… Din ce in ce mai putin pare ca avem de-a face cu actiunile unor nedumeriti care nu stiu ce fac si din ce in ce mai mult pare ca avem de-a face cu o actiune programatica si sistematica.

  4. Pingback: ANTICORUPTIE SAU REEDUCARE? Sau, mai degraba, moartea clinică a scolii românesti… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare