14 MILIOANE DE COPII afectati de conflictele din Siria si Irak/ CONGRESUL SUA, PASIV IN FATA ATROCITATILOR ANTICRESTINE DIN ORIENTUL APROPIAT/ Crestinilor din Marea Britanie le este teama sa-si dezvaluie identitatea religioasa

13-03-2015 2 minute Sublinieri
Foto: Foreign Policy

Foto: Foreign Policy

Aproximativ 14 milioane de copii suferă din cauza conflictelor care devastează Siria și o parte a Irakului, se arată într-un comunicat al UNICEF, care deplânge faptul că aceste violențe și suferințe le vor afecta viitorul, relatează AFP.

Odată cu intrarea conflictului din Siria în cel de-al cincilea an, situația a peste 5,6 milioane de copii din această țară rămâne disperată’, se arată într-un comunicat difuzat de UNICEF cu ocazia marcării a patru ani de război în Siria, conform Agepres.

Potrivit UNICEF, până la două la două milioane de copii sirieni trăiesc în sectoare în care ajutorul umanitar nu poate ajunge și aproximativ 2,6 milioane de copii nu mai sunt școlarizați.

Aproximativ două milioane de copii sirieni au devenit refugiați în Liban, Turcia, Iordania și în alte țări,adăugându-se altor 3,6 milioane de copii din comunități vulnerabile’ în aceste țări-gazdă, mai precizează UNICEF.

Pentru cei mai mici dintre copii, criza din Siria este tot ce au cunoscut. Pentru adolescenții care intră în anii de formare, violența și suferințele nu numai că le-au compromis trecutul, dar le vor afecta viitorul’, a indicat șeful UNICEF, Anthony Lake.

UNICEF indică faptul că, în Irak, conflictul a determinat refugierea a 2,8 milioane de copii.

Criza din Siria a început la 15 martie 2011 prin manifestații pașnice care au fost reprimate sângeros, declanșând un război civil soldat cu peste 210.000 de morți, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Conform Foreign Policy, Congresul SUA asista pasiv la asaltarea crestinilor de catre Statul Islamic. In august 2014, presedintele Obama a semnat o lege prin care se crea un convoi special pentru ajutorarea comunitatilor de crestini din Irak si a altor minoritati religioase luate in vizor de Statul Islamic. Sapte luni mai tarziu, Congresul nu a miscat nimic in acest sens. Bethany Allen-Ebrahimian si Yochi Dreazen au descris “un exemplu concret al pasivitatii Washingontului in fata atrocitatilor tot mai ample duse impotriva comunitatilor crestine din Irak si Siria”. 

C.Or.

În special la serviciu, creștinilor le este teamă să-și dezvăluie apartenența religioasă, de teamă că ar putea fi ridiculizați și ironizați de către colegi, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către Comisia pentru Drepturile Omului și Egalitate din Marea Britanie.

”Cei mai mulți dintre angajați au reclamat presiunea pe care o resimt la locul de muncă, fapt care i-a determinat să nu-și dezvăluie orientarea religioasă, și teama că ar putea fi discriminați dacă poartă simblouri religioase la vedere. Aceste lucruri ai fost reclamate în special de către creștini. (…) Oamenii s-au plans mai ales de atitudinea batjocoritoare a colegilor care îi etichetează drept biserioși”, scrie în raportul comisiei mai sus menționate.

Peste 2500 de persoane au fost chestionate pe tema credinței la locul de muncă, școală etc. Și nu doar adulții suferă sau sunt luați peste picior din cauza religiei. Copiii, la rândul lor, se plâng că sunt etichetați drept habotnici de către colegi dacă se declară creștini.

*

*


Categorii

Corectitudine politica/ Marxism cultural, Irak, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Siria, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “14 MILIOANE DE COPII afectati de conflictele din Siria si Irak/ CONGRESUL SUA, PASIV IN FATA ATROCITATILOR ANTICRESTINE DIN ORIENTUL APROPIAT/ Crestinilor din Marea Britanie le este teama sa-si dezvaluie identitatea religioasa

  1. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
  2. Pingback: RAPORT PRIVIND INCALCAREA LIBERTATILOR ORTODOCSILOR DIN EUROPA. Despre violentele anti-ortodoxe din Ucraina si campaniile de defaimare duse impotriva BISERICILOR ORTODOXE/ Cel mai violent an anti-crestin din istoria moderna | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare