Istoricul francez JEAN SEVILLA despre TERORISMUL INTELECTUAL, NEGAREA IDENTITATII CRESTINE A EUROPEI si impunerea CASATORIILOR HOMOSEXUALE (interviu pentru Luca Niculescu la Digi 24 – VIDEO)

13-05-2014 2 minute Sublinieri


JEAN SEVILLA la Digi 24, interviu despre… de medialert

...”au fost acuzati de nazism oameni si curente de idei care nu aveau nimic de-a face cu Hitler si nazismul.”

…”exista in continuare (in Vest) o indulgenta fata de crimele comunismului. In fiecare an apar cate 50 de carti despre crimele nazismului, pe cand lucrarile despre crimele din Europa comunista sunt inca rare.”

…”corectitudinea politica inseamna, de fapt, sa analizezi trecutul cu criteriile prezentului. De fapt, istoria trebuie citita in modul in care o intelegeau oamenii care au trait-o.  Nu poti intelege o epoca, daca nu ai viziunea asupra lumii pe care o aveau oamenii acelei perioade; sa le intelegi mentalitatea, geografia, sistemul de referinte.”  

…” nu trebuie sa minti cand faci istorie, nu se obtin rezultate substantiale astfel” (referindu-se la manualele de istorie despre “reconcilierea” franco-germana). 

…”se incearca delegitimarea istoriei Bisericii pentru a vorbi de rau Biserica in prezent, din cauza discursului sau despre morala si sexualitate care se opune tendintelor din societatea actuala. Discreditarea Bisericii este un mod de a o reducere la tacere si e ceea ce am numit “terorism intelectual”.”

Duminică, la emisiunea Imparțial, Luca Niculescu vă propune o discuție cu un istoric care nu merge pe drumurile bătătorite. Este incorect politic, spun criticii și câteodată își asumă această incorectitudine. Are opinii interesante și originale asupra unor subiecte dintre cele mai sensibile cum ar fi comunismul, nazismul, primul război mondial sau raportul dintre religie și biserică. jean sevillia 3Mai multe cărți i-au fost traduse în română la editura Humanitas. Este vorba despre Jean Sévillia, un binecunoscut jurnalist şi scriitor francez, invitatul lui Luca Niculescu, astăzi de la ora 20.10.

Luca Niculescu: De ce deseori în titlurile cărților dumneavoastră găsim cuvinte precum „corect”, „incorect”, chiar și „terorism intelectual”?

Jean Sévillia: Astăzi există o tendința dominantă, o expresie care vine din Statele Unite ale Americii, cea a corectitudinii politice. Principiul ei este că unele poziții sunt legitime, iar altele sunt mai puțin legitime. Prin cărțile mele încerc să restabilesc echilibrul între aceste două poziții. Stânga ar fi legitimată ca reprezentant al Binelui, iar dreapta ar trebui să se scuze tot timpul pentru că este de dreapta. Eu refuz acest dezechilibru.

Luca Niculescu: Vorbiți aici despre dezbaterea din Franța, pentru că în România dezbaterile sunt puțin diferite.

Jean Sévillia: S-a spus că nu le poate fi contestat homosexualilor dreptul de a se căsători. Eu cred că poate fi contestat acest drept. Asta nu înseamnă că îi disprețuiești pe homosexuali sau că le vrei răul. Eu nu cred că un copil crescut de doi bărbați sau de două femei beneficiază de aceleași lucruri ca un copil crescut de un bărbat și o femeie.

Luca Niculescu: Pe de altă parte există, însă, din ce în ce mai mulți copii crescuți de mame singure sau chiar de tați singuri…

Jean Sévillia: Jean-Paul Sartre, filozoful nostru național, a spus că ‘un anticomunist este un câine’. Anticomuniștii erau acuzați practic de fascism. În anii ’60, la liceu, ni se spunea că URSS-ul avea să depășească SUA pe plan economic. Era un sistem de minciuni incredibil.

jean-sevillia-terrorisme-intellectuel-l-1

Legaturi:


Categorii

Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Istoricul francez JEAN SEVILLA despre TERORISMUL INTELECTUAL, NEGAREA IDENTITATII CRESTINE A EUROPEI si impunerea CASATORIILOR HOMOSEXUALE (interviu pentru Luca Niculescu la Digi 24 – VIDEO)

  1. “In fiecare an apar cate 50 de carti despre crimele nazismului, pe cand lucrarile despre crimele din Europa comunista sunt inca rare.”

    Explicatia este simpla: Comunismul este copilul provenit din casatoria revolutiei franceze cu scoala filozofica germana. Comunismul este insasi esenta intelectuala si politica a Europei.

  2. 14/15 Mai 1948: CEA MAI MARE ARESTARE

    Intr-o singura noapte au fost arestaţi 3229 legionari, socotiţi cei mai activi, depistaţi şi trecuţi pe tabele din 1945, de când N. Pătrăşcu-Vica Negulescu şi Nistor Chioreanu făcuseră pactul de înţelegere cu Teohari Georgescu. Subliniem ca trădarea a fost făcută de Coman Vasile, fost comisar ajutor la Luduş, în timpul mişcării legionare, care după rebe­liune fugise în Germania şi făcuse parte din echipa de mâna forte a lui N. Patrascu-Nistor Chioreanu.

    Venit după 1945, rămăsese ataşat secretarului general dar devenise şi informatorul siguranţei, transmiţând totul, din sursa cea mai competenta. Nicolschi, socotind ca a sosit timpul să rupă pactul cu legionarii, s-a folosit de informa­ţia data de Coman Vasile, că vine curierul Dragoş Hoinic cu instruc­ţiuni din Germania. Nicolschi a trimis oameni care l-au arestat pe acesta la Budapesta şi l-au adus în ţară fără să se afle. Astfel, acţiunea din 14/15 Mai i-a luat prin surprindere.

    Cei ce au reuşit să scape au luat calea muntelui îngroşând rândul partizanilor. Cei arestaţi au trecut prin chinuri îngrozitoare la toate siguranţele din ţară, mulţi fiind omorâţi în anchetă (Buliman Ctin la Suceava, Crişan Ion la Cluj, Gâtă Ecaterina-Susana la Bucureşti) şi aruncaţi pe fereastră la Ministerul de Interne.)

    Arestările au devenit permanente, zi şi noapte, an de an……şi s-au extins la toate categoriile de români ce nu erau de acord cu abuzurile ce se săvârşeau. De exemplu, BOTEZATU, Constantin, impiegat, com. Rusavăţ, a fost omorât în anchetă de şeful securităţii Buzău, Sârbu Ion, şi aruncat pe fereastră. Pe 30 Dec. 1948 a fost împuşcat Ion Constantinescu, pe vârful muntelui Măgeşu, deasupra comunei Lopătari, trădat de pădurar.

    http://www.voceapoporului.org/ginta/dezvaluiri/2-istorie-necenzurata-dezvaluiri/17-cicerone-ionitoiu-rechizitoriu-marea-inscenare-arestarile-din-1415-mai-1948-procesul-comunismului–cap-v-.html

    In noaptea de 14/15 mai 1948 au avut loc masive arestări ale unor membri aparţinând Mişcării Legionare ori Frăţiilor de Cruce. Această acţiune de amploare s-a desfăşurat pe tot cu­prinsul ţării. Ea s-a derulat concomitent în marile oraşe, la ora stabilită. Factorul surpriză a făcut ca mulţi legionari să nu se poată ascunde la rude sau prieteni. Martor al drama­ticelor evenimente, fostul deţinut politic Traian Popescu susţine, după aproape şase decenii, într-o discuţie cu Gabriel Stănescu, că numeroasele arestări s-au făcut potrivit unui plan dinainte stabilit, conform Ordinului nr. 5 al lui Teohari Georgescu din 13 mai 1948. Organele de ordine şi Siguranţa au întocmit din vreme tabele nominale cu persoanele care trebuiau să fie reţinute în acea nouă „noapte comunistă a Sfântului Bartolomeu”. Potrivit aceluiaşi, „s-au alcătuit echipe speciale formate din trei persoane. Şeful echipei era de regulă agent al Siguranţei Statului, organism încă în func­ţiune. El a primit un plic închis conţinând adresele celor care urmau să fie arestaţi, dar nu avea voie să-l deschidă înainte de plecare”.

    http://www.fericiticeiprigoniti.net/istoria-prigoanei/771-prigoana-impotriva-tinerilor-legionari

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Israel – 14 mai 1948 ziua proclamarii statului…

    Parintele Justin Parvu vorbeste despre 10 000 arestari in noaptea de 14 – 15 mai 1948…

    http://www.youtube.com/watch?v=FhnUR8MZOKg

    http://www.youtube.com/watch?v=ZYhqt6wK88Y

    “Prin august-septembrie au venit şi procesele. Şi era acelaşi tribunal, erau aceiaşi judecători care au dat condamnări şi pe vremea lui Antonescu în 1940. Credeau că aşa se pot reabilita în faţa comuniştilor. Când au început condamnările, curgeau anii: 15, 20, 25, ici colo un cinci, şapte ani. Veneau caralii printre noi şi întrebau: „Ce condamnare ai?” „Şapte ani”. „A, trăieşte şi cocoşul şapte ani cu boabe de la vecinul”.
    Aşa că s-au terminat procesele şi a urmat repartiţia pe la puşcării. După ce au evacuat puşcăria, i-au arestat şi pe domnii care ne-au condamnat şi au mers cu noi până la Ploieşti unde i-au despărţit de noi. Iată cum merge lumea asta în nebunia ei că nu mai ştii în ce să crezi şi cum să crezi! De aceea, creştinul adevărat care are o convingere despre viaţa lui, care trăieşte frumos în Dumnezeu, în frica de Dumnezeu, are respect şi faţă de aproapele.”

    http://atitudini.com/2014/05/14-mai-ziua-cinstirii-martirilor-romani-din-temnitele-comuniste-parintele-justin-parvu-despre-14-mai-1948-ziua-neagra-a-arestarilor/

    simpla coincidenta…

  3. Foarte bune observatiile acestui scriitor francez. La noi nu sunt aratate aceste tendinte decat aici pe site, dar ar trebui ca de aici sa ajunga si la nivelul mass mediei. Tare am fost indreptati spre o directie gresita vorbind doar despre teme banale dar nu si despre ceea ce ne face rau si ne ataca.

  4. Pingback: Marturia unui profesor la Princeton: ZILELE CRESTINISMULUI CONFORTABIL AU TRECUT. Elitele culturale nu mai tolereaza CRESTINISMUL [video] - Recomandari
  5. Pingback: TOLERANTA – NOUA REEDUCARE | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: CORECTITUDINEA POLITICA si GLOBALIZAREA TOTALITARA a “noii ordini” care distruge familia, traditiile, elitele si ierarhiile consacrate: “Cum patrunde corectitudinea politică? Nu doar prin mass-media, ci prin PROMULGAREA DE LEGI” (
  7. Pingback: PSIHIATRUL GALINA RADULEANU despre PROPAGANDA ANORMALITATII, dependentele devastatoare ale tinerilor de azi si ofensiva nimicitoare a “minunatei lumi noi”: “ASA CUM PE VREMEA COMUNISMULUI TI SE PUNEA PECETEA DE DUSMAN AL POPORULUI, ACUM
  8. Pingback: ASA INCEPE ULTIMA TEROARE TOTALITARA? Proiect de lege halucinant, UNIC IN UE (!) privind “DEFAIMAREA SOCIALA” si “promovarea tolerantei”, care ar crea o PSIHOZA A TERORII CORECTITUDINII POLITICE, facand, practic, IMPOSIBILA LIBERTA
  9. Pingback: Proiect de lege halucinant, UNIC IN UE (!) privind “DEFAIMAREA SOCIALA” si “promovarea tolerantei”, care ar crea o PSIHOZA A TERORII CORECTITUDINII POLITICE, facand, practic, IMPOSIBILA LIBERTATEA DE EXPRIMARE! Scoala – OBLIG
  10. Pingback: In unele tari musulmane, CRACIUNUL este INTERZIS. In cele ”civilizate”, este SUPRIMAT corect politic si inlocuit cu ”Placerile ierniiȚ… | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: Tot mai aproape de cosmarul totalitar “profetit” de Orwell: “CIZMA” CARE ZDROBESTE FARA MILA CAPETELE INCOMODE sau “MINISTERUL ADEVARULUI”/ Angela Merkel ii cere fondatorului Facebook sa ia MASURI IMPOTRIVA CELOR CARE E
  12. Pingback: NOII BOLSEVICI SUNT PRINTRE NOI! Deputatul Daniel Gheorghe denunta OFENSIVA MARXISMULUI CULTURAL in România, anti-national si anti-crestin, prin noile trupe de ocupatie ideologica, “maestrii hipsterizarii societatii românesti” | Cuvântul Or
  13. Pingback: ANA BLANDIANA – discurs fulminant la Cluj despre SINUCIDEREA EUROPEI PRIN DISTRUGEREA RADACINILOR SALE CRESTINE: “Satanizarea noțiunii de NAŢIUNE de către internaționalismul proletar sau de către POLITICAL CORRECTNESS, se manifestă cu ac
  14. Pingback: CORECTITUDINEA POLITICA – NOUA RELIGIE PENTRU CONSTRUIREA TOTALITARA A “OMULUI NOU” prin aplicarea programului “REVOLUTIEI CULTURALE” pana la ultimele consecinte. Fundamentele marxist-freudiene si evolutiile noii ordini ideol
  15. Pingback: ANA BLANDIANA avertizeaza din nou cu privire la RAUL CORECTITUDINII POLITICE si al GLOBALIZARII. “Puterea e din ce în ce mai puțin transparentă. Nu știm cine a hotărât acum mondializarea” | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: Un critic al MARXISMULUI deghizat in CORECTITUDINE POLITICA. Jordan Peterson, profesor la Universitatea din Toronto, despre psihologia RANCHIUNII la activistii progresisti si LEGILE PERICULOASE care obliga la folosirea pronumelor TRANSGENDER
  17. Pingback: IDEOLOGIA DE GEN, IMPUSA CU FORTA IN ROMÂNIA? In timp ce in BULGARIA Conventia de la Istanbul, care normativizeaza ideologiile de gen, a fost respinsa inclusiv de opozitia BISERICII, la noi a fost ratificata INTEGRAL/ Liceeni adusi pe liste (?) la filmul
  18. Pingback: PS IGNATIE TRIF despre TOTALITARISMUL IDEOLOGIILOR “PROGRESISTE” ANTICREȘTINE. John Coffey: “Mitul secular al progresului tinde să creeze o eshatologie triumfalistă şi INTOLERANTĂ. În tradiţia iluminismului radical, dispreţul fa
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare