LEGEA VACCINARILOR FORTATE VA FI INAINTATA IN PARLAMENT. Prevederile sale – impuse netransparent de “SPECIALISTI”/ Manipulari si alarmisme pentru justificarea COERCITIEI VACCINISTE

27-10-2015 5 minute Sublinieri

hpv-vaccine-exposed1

  • Agerpres:

Streinu-Cercel: Toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ‘Prof. Dr. Matei Balș’, Adrian Streinu-Cercel, a evidențiat luni beneficiile vaccinării și a precizat că toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați.

“Toți cei care sunt acum împotriva vaccinării au fost vaccinați. Și ca atare bag de seamă că nu li s-a întâmplat nimic sau poate li s-a întâmplat și nu știm”, a afirmat Streinu-Cercel la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie — pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD la Senat.

El a subliniat că vaccinurile de pe piață sunt sigure, că reacțiile postvaccinare sunt minimale, iar dacă apar reacții severe, extrem de rare, “sunt asumate de autoritatea de sănătate publică”.

“Aceste vaccinuri se adresează bolilor severe cu potențial letal și care sunt prevenibile prin vaccinare. A nu vaccina și lăsa copiii să se îmbolnăvească de boli cu potențial letal este o greșeală majoră din partea societății. Amintesc aici ce s-a întâmplat în anii ’50 cu poliomielita și faptul că în momentul de față nu mai vedem persoane care să fie cu dizabilități motorii majore se datorează unei campanii de vaccinare susținute. E păcat ca România să piardă acest beneficiu al vaccinării”, a adăugat Streinu-Cercel.

Realizarea unui ghid al vaccinării, prevăzută de o rezoluție semnată de ministrul Bănicioiu

Elaborarea unui ghid al vaccinării, care să fie distribuit tuturor viitoarelor mame, dar și prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și susținerea activității Institutului Cantacuzino sunt prevăzute într-o rezoluție semnată, luni, de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD.

Rezoluția a fost semnată și de către ceilalți participanți la dezbatere: președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, șeful Departamentului Politici și Strategii din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, Anca Crupariu, directorul adjunct UNICEF, Eduard Petrescu, șeful biroului OMS pentru România, Victor Olsavszky, secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educației, precum și de senatorii social-democrați Ecaterina Andronescu, Florian Popa și Florian Bodog.

Documentul prevede că informarea și educarea părinților în ceea ce privește modul de acțiune și efectele vaccinurilor sunt obligații ale Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate județene, medicilor și specialiștilor.

Se solicită Ministerului Sănătății să editeze un manual/ghid al vaccinării, materialul fiind distribuit medicilor de familie care vor fi obligați să îl înmâneze viitoarelor mame.

De asemenea, rezoluția prevede elaborarea unui raport anual al vaccinării, cuprinzând informațiile relevante referitoare la situația în domeniu în România și la nivel mondial, dar și realizarea de campanii anuale naționale de informare în legătură cu vaccinarea, consecințele și efectele acesteia, derulate în maternități și spitale de copii.

Totodată, se solicită Ministerului Sănătății prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și stabilirea unui plan exhaustiv de dezbatere publică. Se dorește de asemenea susținerea și dezvoltarea activității Institutului Cantacuzino, instituție de importanță strategică națională.

Bănicioiu: Proiectul Legii vaccinării, înaintat Parlamentului peste o săptămână sau două

Proiectul de lege privind vaccinarea va fi înaintat Parlamentului înt-o săptămână sau două, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD.

“Într-o perioadă foarte scurtă de timp, adică săptămâna viitoare sau cealaltă, vom înainta legea către Parlament”, a spus ministrul la finalul dezbaterii.

În ce privește menținerea în proiectul de lege a prevederii conform căreia copiii nevaccinați nu vor fi primiți în colectivitate, ministrul a precizat că acest aspect este supus deocamdată dezbaterii specialiștilor.

“Este încă un lucru pe care îl discutăm, este unul dintre punctele pe care le discutăm, dar și în procedura parlamentară oamenii trebuie să știe că până la adoptarea de către Camera decizională — care va fi în acest caz Camera Deputaților — se pot aduce amendamente și completări. (…) Eu susțin în primul rând informarea și posibilitatea părintelui de a alege, însă vreau să vă spun că, indiferent de părerea mea personală, sunt foarte atent la ceea ce propun specialiștii. Eu am doar un singur vot în Camera Deputaților. (…) Nu amprenta părerii mele s-a impus aici, ci părerea specialiștilor. Deci, nu părerea mea va conta atât de mult pe cât v-ați imagina dvs, ci doar ce spun cei din grupul de lucru de la minister”, a mai precizat Bănicioiu.

El a atras atenția asupra faptului că proiectul de lege va prevede și un calendar multianual foarte serios legat de aprovizionarea cu stocuri de vaccin, astfel încât Ministerul Sănătății va putea fi tras la răspundere în cazul în care vor exista probleme în acest domeniu.

“Va fi stabilit un necesar foarte serios. Probleme de stocuri sunt la nivel european, sunt foarte puțini producători care asigură estul Europei și de aceea cred că o astfel de lege va ușura și din acest punct de vedere lucrurile”, a menționat el.

Ministrul a adăugat că întâlnirea de la grupul PSD se înscrie într-un calendar de dezbateri publice asupra proiectului legii vaccinării și că vor fi acceptate dezabateri și cu alte grupuri parlamentare, dar și cu ONG-uri “care au o părere pertinentă, fie pro, fie contra”.

Dr. Adriana Pistol: România riscă să se confrunte cu o nouă epidemie de rujeolă

În România ar putea debuta o epidemie de rujeolă, județul Arad confruntându-se cu cel mai mare risc din acest punct de vedere, a declarat, luni, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, prezentă la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD.

“Pentru că am avut oportunitatea, pe datele pe care le avem, să facem niște prognoze, pot să vă informez — și puteți vedea pe harta de risc — că ne aflăm din nou în fața unui risc major al unei alte epidemii de rujeolă, începând în mod deosebit din zona de vest a țării, în județul Arad, unde e riscul cel mai mare”, a precizat ea.

Adriana Pistol a menționat că în perioada 2011-2012 peste o mie de persoane din România au fost afectate de rujeolă, iar 13 copii și-au pierdut viața.

Costurile de spitalizare generate de cele mai recente epidemii de rujeolă și rubeolă au fost de peste 13 milioane de dolari. Adriana Pistol a adăugat că rubeola este mult mai ușoară din punct de vedere clinic decât rujeola, dar ultima epidemie s-a soldat cu peste 50 de sindroame rubeolice congenitale, determinând malformații cardiace și auditive grave în cazul unor copii.

“Dacă ne gândim la pojar, simplul pojar, despre care multă lume spune: ‘Păi și ce? Un pojar… faci câteva bubițe, faci de două ori febră, și ce dacă?’, fără să luăm în calcul encefalită, pneumonie și toate celelalte complicații pe care pojarul le poate da. Am avut evoluții semnificativ mai scăzute după introducerea vaccinării, iar la pojar vaccinarea trebuie să se petreacă într-un procent de peste 95%, dat fiind că vorbim despre o boală de o mare-mare contagiozitate. Ea se transmite foarte ușor, ca fulgerul. Cu toate acestea, pe fondul scăderii acoperirii vaccinale, observați deja niște vârfuri pe care am început să le avem”, a completat ea.

Adriana Pistol a declarat că au început să apară tot mai multe cazuri de tuse convulsivă la copiii nevaccinați din România, uneori cu forme severe de îmbolnăvire.

Proiectul de lege privind vaccinarea va fi înaintat Parlamentului într-o săptămână sau două, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la dezbaterea cu tema “Vaccinarea obligatorie — pro sau contra”.

Nota noastra:

Se pare ca la aceasta dezbatere au existat doar opinii pro, de vreme ce nu au fost redate opinii contra. Ei, asa da dezbatere! Democratica si onesta, asa cum sta bine unora care vor sa impuna vaccinul cu carcera.

In plus, cel putin conform acestor stiri, s-a vorbit despre orice, numai despre temeinicia OBLIGATIVITATII vaccinarilor nu. Streinu Cercel evoca vaccinarile practicate acum 30-40 de ani pentru a se referi la situatia din prezent – adica o interventie cu zero relevanta pentru tema. Nici practica vaccinarilor, nici calitatea produselor farmaceutice nu este identica cu ce se facea acum cateva decenii. Nici schemele de imunitare nu sunt identice. Insa nu asta era de dezbatut, ci care e noima vaccinurilor OBLIGATORII prin lege, adica impuse prin COERCITIE dura, prin inchisoare si decadere din drepturi. In mod identic, evocarea pericolului presupus al rujeolei are aceeasi relevanta. Nu asta era de discutat, ci gravitatea pedepselor si legitimitatea lor…

*


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “LEGEA VACCINARILOR FORTATE VA FI INAINTATA IN PARLAMENT. Prevederile sale – impuse netransparent de “SPECIALISTI”/ Manipulari si alarmisme pentru justificarea COERCITIEI VACCINISTE

  1. Pingback: Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE” | Cuvânt
  2. Cum n am patit nimic, noi care am fost vaccinati pe vremea cand eram mici iar parintii nostri n aveau de unde sa se informeze in privinta vaccinurilor si doar duceau copiii la vaccinat fara sa puna intrebari ca asa era sistemul? Vremurile s au schimbat, oamenii s au schimbat, doar mentalitatea unora care se afla la putere si care ne considera in continuare niste vite sau oi proaste vrea sa ramana aceeasi.

  3. Pingback: ARGUMENTE RATIONALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR: “A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator
  4. Pingback: Profitand de un FOCAR DE RUJEOLA printre copiii unor ROMI NOMAZI, autoritatile reiau SPERIETOAREA MEDIATICA a crizei “acoperirii vaccinale” si relanseaza PROIECTUL VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: VACCINARE SAU TOTALITARISM? România – un experiment social si in aceasta privinta? | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: ROBERT DE NIRO denunta TOTALITARISMUL VACCINISTILOR: “Oamenii sa vada VAXXED si sa decida ei insisi” (Video)/ FRANTA DISCUTA EXTINDEREA VACCINARILOR OBLIGATORII. O dezbatere reala, chiar daca intre surzi, fata de MONOLOGUL PROPAGANDISTIC si AG
  7. Pingback: Lansarea unei carti-eveniment si a campaniei împotriva vaccinării obligatorii: VACCINURILE SI AUTOIMUNITATEA – un semnal de alarma asupra reactiilor ADVERSE si chiar FATALE ale VACCINURILOR. Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu (APC România): “VA
  8. Pingback: LEGEA VACCINARII – PROMOVATA IN ACEASTA LUNA? România, data ca exemplu negativ pentru scaderea RATEI VACCINARII/ Dezbatere pro si contra vaccinare (Video). INTERESANT: OFICIALI DIN SISTEMUL SANITAR CARE RECUNOSC CA NU ISI VACCINEAZA COPIII, DAR CAR
  9. Pingback: LEGEA VACCINĂRII OLIGATORII - aviz pozitiv la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților. Relatări contradictorii în presă: refuzul vaccinării s-ar sancționa doar în lipsa informării sau se poate doar cu adeverință medicală?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare