RAZBOIUL CU BISERICA AL SCLAVILOR FERICITI. Tinerii revolutionari cu voie de la “sistem” vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII B.O.R. Plus o fabula “horror”: MARELE PACALITOR si GALUSTILE/ Marturisirea actritei Manuela Harabor

4-11-2015 13 minute Sublinieri

afis

Victor Ponta a demisionat. Demisiile anunţate în ultimele ore, cea a premierului Victor Ponta şi cea a primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, se pare că nu sunt de ajuns pentru români, astfel că aceştia au anunţat că nu vor încheia protestele, aşa că ies şi în această seară în stradă.

adevarul.ro transmite LIVE TEXT de la manifestarea la care şi-au anunţat prezenţa pe Facebook peste 10.000 de persoane care vor cere şi schimbarea conducerii Biserii Ortodoxe Române  

UPDATE 18.35 Peste o mie de persoane s-au strâns şi în Timişoara cu mesajele „Noi murim. Voi sunteţi OK?” sau „Noi la datorie, voi la puşcărie!”   În semn de solidaritate cu manifestările din Bucureşti, peste 500 de persoane s-au strâns şi la Cluj.

UPDATE 18.30 Aproximativ 1.000 de persoane sunt deja în Piaţa Universităţii. Deocamdată circulaţia nu este afectată. Atmosfera este calmă, oamenii vorbesc între ei: „Trebuie şi azi să ne strângem măcar 10.000. Intenţionez să stau până târziu“, vorbeau doi manifestanţi.

În jur de 200 de persoane au venit şi în faţa clubului Colectiv pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului de vineri seară,

UPDATE 18.15 Aproximativ 500 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii. Iniţiatorii manifestaţiei au anunţat că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

De asemenea, tinerii spun că îşi doresc un stat responsabil, care să îşi facă bine şi corect treaba şi o clasă politică dispusă să lucreze pentru cetăţeni, nu pentru propriile interese.

Oamenii au venit pregătiţi cu mesaje scrise pe bannere, manifestarea fiind una antisistem: „Iohannis, atenţie, ai o singură şansă: fără securişti, fără mafioţi. Ori scoţi România din sărăcie şi corupţie alături de noi, ori ajungi la gunoiul istoriei alături de Ponta, Băsescu, Oprea, Iliescu“, este unul dintre mesaje. […]

Demisiile lui Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone sunt doar două dintre cererile de pe lista celor 32.000 de români care au manifestat marți seară în centrul Bucureștiului în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv și pentru eliminarea corupției din clasa politică. Prin urmare, oamenii vor ieși din nou în stradă, astăzi, pentru ca restul cerințelor de pe listă să fie bifate. Rămâneți pe Realitatea.net pentru a afla în timp real ultimele informații despre deomnstrația care are loc în această seară în Piața Universității.

Românii se mobilizează și astăzi pe Facebook și anunță că vor ieși din nou în stradă, așa cum s-a întâmplat marți seară, pentru a cere ca viitorul Guvern să nu fie condus de politicieni precum de până acum.

Ieri seară, după puțin timp de la începerea protestului, pe pagina de Facebook “Demisia Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzători”, acolo unde a fost organizată demonstrația, peste 8.000 de oameni și-au anunțat participarea. Cu toate acestea, pe străzile Capitalei au mărșăluit și scandat peste 30.000 de români.

Astăzi, se anunță peste 10.000 de participanți, însă există șanse mari ca numărul acestora să crească considerabil, așa cum s-a întâmplat marți seară.

Cei care au lansat pagina de Facebook i-au schimbat astăzi numele în “Schimbare și dreptate” și scriu că la protestul din această seară “RĂMÂNEM CU TOȚII LA UNIVERSITATE și cerem să votăm și/sau să ne exprimăm părerea!”.

În această seară, românii au realizat o nouă listă de cerințe numită “Începutul”:

“1. Vrem scăderea numărului de deputați și senatori din Parlamentul României;

2. Vrem deblocarea tuturor anchetelor care îi vizează pe parlamentari, confiscarea averilor și simplificarea procedurii de ridicare a imunității acestora pentru a permite anchetarea lor;

3. Vrem majorarea bugetului pentru sănătate și majorarea salariilor medicilor și cadrelor medicale;

4. Vrem majorarea bugetului pentru educație și majorarea salariilor profesorilo;

  5. Vrem stoparea finanțării Bisericii Ortodoxe Române (BOR) și impozitarea veniturilor BOR;

6. Vrem revizuirea și scăderea birocrației și simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea societăților comerciale.

#ÎmpreunăSalvămRomânia”.

  • Smart FM: Ce vrea societatea? Demisia Patriarhului, impozitarea veniturilor BOR și interzicerea fumatului în localuri!

    De multe ori un site de petiții, precum petitionline.com, de exemplu, poate fi reprezentativ pentru pulsul societății. Care sunt cererile zilei? Care sunt dorințele care fac agenda? Iată care au fost cele mai populare petiții în ultimele 24 de ore.

    1. „Spune da impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe” este cea mai accesată petiție în ultimele 24 de ore. Peste 7.500 de persoane au semnat pentru ea.
    2. Semnează petiția Demisia Patriarhului Daniel!”, este a doua în ordinea preferințelor, cu peste 5.600 de semnături.
    3.Interzicerea fumatului în localuri” este pe al treilea loc – 4.000 de semnături în ultimele 24 de ore.

    Ce-i mai frământă pe români. Unele cerințe pot fi considerate ușor „romantice” sau bizare. Se mai cere transformarea Catedralei în spital sau se propune ca Raed Arafat să preia ministerul Sănătății.

  • Realitatea.net:

Recent, a fost lansat o petiţie online prin care se cere transformarea Catedralei Mântuirii Neamului în spital.

“Dorim să transformăm această catedrală (nefolositoare) în cel mai mare spital din România. De mici am fost învăţaţi în şcoli, la ora de religie, să ne ajutăm aproapele şi să îl iubim. De ce să stăm şi să ne uităm? De ce să nu acţionam? Hai! Poporu-le, ridică-te! Nu cer război, nu vreau moarte, vreau dreptate”, explică iniţiatorul anonim al petiţiei.”Sunt sigur că şi voi vreţi asta! Îmi tremură mâinile când scriu şi simt cum sângele românesc îmi hrăneşte dorinţa de dreptate. Cum să construiască o asemenea catedrală, când copiii mor de foame şi de frig pe străzi, când mamele plâng că nu au adăposturi, când bătrânii cerşesc? (…) Românilor, fraţilor, să luptăm pentru noi, pentru viitorul nostru, să aducem un omagiu străbunilor noştri. (…) Cum au putut ei să îl dărâme pe Ceauşescu, aşa putem şi noi să îi dărâmăm pe ei! Să semnăm petiţia, să ieşim în faţa los, în stradă, şi să le cerem dreptate. Noi îi conducem pe ei, nu ei pe noi”, mai scrie autorul.

STRADA nu se mulțumește doar cu demisiile lui Ponta, Oprea și Piedone. În această seară, începând cu ora 20.00, este anunțat un nou protest unde se va cere și demisia Patriarhului Daniel. Revolta la adresa Preafericitului s-a accentuat în ultimele zile și a fost generată de faptul că acesta nu a catadicsit să vină la locul tragediei din Colectiv, așa cum a făcut, de exemplu, Arhiepiscopul romano-catalogic, Ioan Robu. Surse din interiorul bisericii ortodoxe ne-au explicat de ce o eventuală demitere a Patriarhului este un proces extrem de complicat și aproape imposibil.

Aproximativ 30 de mii de oameni au ieșit marți seară în stradă și le-au cerut lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone să plătească cu funcția pentru moartea celor 32 de tineri din Clubul Colectiv. Miercuri dimineață, spre surprinderea tuturor, premierul Victor Ponta a anunțat că demisionează împreună cu cabinetul său. Iar la scurt timp a sosit și demisia lui Cristian Popescu Piedone. Tardiv, dar binevenite!

Ce-i drept, la protestul de marți seară s-a strigat și „Jos Patriarhul“, ba, mai mult, cei circa 30 de mii de protestatari au făcut o scurtă oprire și la Patriarhie în marșul către Primăria Sectorului 4.

De unde vine valul de ură față de Daniel

Preafericitul nu doar că nu a catadicsit să-și facă simțită prezența la Clubul Colectiv pentru a se ruga pentru cele 32 de suflete care au pierit acolo, dar Patriarhia a dat și un comunicat nepotrivit în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a explicat de ce Patriarhul Daniel nu a fost prezent acolo, aşa cum îşi doreau românii. ”În primul rând acuzaţiile vin din partea unor persoane care au rupt legătură cu Biserica. În astfel de situaţii, când semeni de-ai noştri pleacă la Domnul, slujbele se fac la biserica, în timpul Sfintei Liturghii. S-au şi făcut rugăciuni specifice. Apoi se fac la casele celor în necaz şi la troiţele celor decedaţi. Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau puteau să meargă la biserica şi să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ţine o mică slujbă. Preoţi au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos şi de situaţie emoţionantă. Nu putem sfinţi ceva ce nu există. Nu se face slujba într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserica la Sfânta Liturghie”, a susţinut Stoica.

Declarația a produs un val de revoltă și mai mare în rândul opiniei publice și, implicit, vocile care îi cereau demisia Patriarhului s-au înmulțit.

La două zile după tragedia din Clubul Colectiv, pe fondul unei revolte publice accentuate, Patriarhul Daniel a făcut o mișcare prin care spera să-și mai spele din imaginea șifonată. Luni, 2 noiembrie, Preafericitul a oficiat slujba de înmormântare a femeii  de serviciu care și-a pierdut viața în Colectiv și a dat și o sumă de bani celor cinci copii.

La ieșirea din biserică în care a oficiat slujba, jurnaliștii au revenit cu întrebările privind Clubul Colectiv, care l-au iritat peste măsură: „Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”, le-a spus patriarhul ziariștilor.

Petiție online pentru demisia Patriarhului

Românii și-au exprimat dezaprobarea față de Preafericit și într-o petiție online, intitulată „Demisia Patriarhului Daniel“, care a strâns peste 5.000 de semnături.

„Nu l-am văzut pe patriarhul Daniel venind fără escortă, poliţie şi girofar cum are obiceiul, venind să-l vadă cei ce cred în ce reprezintă el acum,ce reprezinta???? Opulenta???

Zice ca il slujeste  pe Dumnezeu si indrazneste sa faca acei tineri care au murit nevinovati satanisti! Sunt numiti satanisti pentru ca ascultau muzica Rock??? In plus spui ca nu,noi, invatam sau avem dreptul sa spunem ce trebuie sa faca biserica…. Sigur ca nu,tu demonstrezi prin fapte ce „trebuie” sa faca biserica si subordonatii tai…. Sa se imbrace in aur,sa conduca masini de lux si sa ia banii Mariei ptr o slujba de orice natura,iar daca omul n-are bani,nu are parte de pomenire sau de slujire! RUSINE

„Haideţi să nu mai judecăm pe nimeni, numai să ne rugăm! Mesajul a fost în predică”, a spus Patriarhul Daniel, care a invocat şi o atitudine „ostilă” faţă de Biserică“, se arată în petiție. Textul integral al petiției poate fi citit aici.

„Nimeni nu se poate atinge de Preafericit“

O sursă din interiorul bisericii ortodoxe a declara, pentru Jurnaliștii.ro, că, în ciuda valului de ură la adresa Patriarhului, nu există nicio șansa ca acesta să fie urnit de la cârma Bisericii Ortodoxe Române. De ce? Ei bine faptele care i s-ar putea imputa Patriarhului și care ar determina o reuniune a sinodului ar trebui să fie deosebit de grave. Și faptul că Preafericitul nu și-a făcut simțită prezența la locul tragediei de la Colectiv nu este ceva grav, în ciuda faptului că a adus un prejudiciu de imagine BOR, potrivit sursei citate.

„Cei care visează că Patriarhul va fi demis sunt naivi. Nici un Patriarh nu a fost demis până acum pentru simplu fapt că sunt necesare capete de acuzare extrem de grave. Sinodul nu se întâlnește pentru că Patriarhul nu s-a dus la locul unei nenorociri. Și chiar dacă apare o faptă foarte gravă, Sinodul se reunește de urgență în ședință secretă, unde are loc o mai întâi o dezbatere și abia după aceea se supune la vot, fiind necesare două treimi dintre voturi pentru demitere. Nu o să se întâmple niciodată. Nimeni nu îndrăznește să se ridice împotriva Patriarhului. Să fim serioși! Și chiar dacă se ducea la Colectiv era ceva doar de imagine, pentru că slujbele se țin la biserică“, ne-a declarat sursa din interiorul BOR.

Nota noastra:

Ramai stupefiat cand vezi cat de usor sunt de manipulat “tinerii frumosi si liberi”, categoria asta sociala care umple, cel mult, un stadion mediu, dar cu care serviciile si sistemul de propaganda isi face treburile atat de eficient… Cuvintele sunt neputincioase fata de magnitudinea prostiei, a pretentiozitatii gaunoase, a fariseismului orb, a credulitatii, dar si a cantitatii de frustrare, resentiment si ura ce zace in acest nou colectiv nascut din maruntaiele focului de vineri noaptea. Te si intrebi: daca sunt atat de frumosi, de liberi, cu joburi atat de respectabile, de unde atatea frustrari, maica? De unde atata nevoie de defulare, de circ, de sange?

Acesti neobonjuristi cred ca fac revolutie si cred ca participa la schimbare. Dar…

1. Revolutie cu voie de la patron, multinationala si servicii 

Tinerii frumosi si liberi au o zgarda pe care o iubesc: jobul la corporatie. Astfel, toate mitingurile au avut loc, regulamentar, dupa programul de la serviciu. Bun, revolutie, revolutie, dar multinationala si patronul nu trebuie sa piarda vreun sfant. Asa ca, mergi la birou, bea cafeluta, baga in calculator cuminte si defuleaza-te cat vrei diseara. Sa nu indraznesti insa sa te trezesti cand vrei a doua zi, sa te duci cand vrei in Piata, ca sa urli ce vrei, si sa te plimbi cat vrei pe strazi, este o libertate pe care acesti sclavi fericiti nici macar nu o pot visa. I-au pierdut demult gustul, daca au avut-o vreodata. Gustul revolutiei pana la capat, daca tot e asa. Revolutionarul corporatist iese cand trebuie, striga ce trebuie, dupa care fuguta la program. Astfel, viata lui va merge inainte: va munci la o treaba a carei finalitate, dincolo de ecranul laptopului, nu o pune la indoiala, se va trezi la aceeasi ora, pentru a face acelasi lucru, pe aceiasi bani, cu aceleasi rezultate. Aici, el nu vrea sa faca o revolutie. 

Nu e vorba doar de faptul rizibil al unei astfel de revolutii conduse de corporatisti, ci si de PUTEREA REALA, care, in Romania, nu e concentrata in politic si in institutiile sociale, ci in capital si securitate (servicii si procurori). Care si-au construit, intre timp, si acest caine de paza si dresor eficient pe care l-am numit sistem de propaganda.

Corporatistul, atat de laudat activist al “revolutiei” de acum, este doar un sclav fericit al acestui complex securistico-financiaro-mediatic. Prin urmare…

2. Printre obiectivele sale sunt, logic (?!): demisia Patriarhului si taierea finantarii BOR!

Normal ca, dupa un incendiu in cadrul unui CLUB din centrul Bucurestiului, exact… Patriarhul Daniel trebuie sa-si dea demisia. Ca doar BOR face parte, nu-i asa?, din “sistem“, asa cum ne “informau” aseara astfel de “caini de paza” vigilenti de la unul din canalele elitiste ale Puterii. Noi, naivii, ne inchipuiam ca niste patroni tinerei de 28 de ani nu la Patriarh trebuie sa aiba pile, ci pe la niscai oameni din servicii, din structuri, astfel incat sa isi poata permite sa exploateze o locatie atat de profitabila si in conditii atat de precare. Noi, astia mai prosti, credeam ca sistemul care deranjeaza si care exploateaza femei de serviciu si studenti cu plata la negru, care are o adevarata infrastructura de trafic de constiinte, trupuri, droguri reale sau metaforice, sistemul ala format din oameni din structuri, mafii subterane, dar bine protejate, sistemul ala realmente underground, care se afla, adica, sub politic, sub mediatic, ala ar fi o problema. Dar, ti-ai gasit! Sistemul e altul, cica, e Patriarhul, e Parlamentul, e coruptia, e birocratia. Adica, niste tinte facile (politicienii), o institutie care are un singur pacat: ca exista (BOR), si niste obiective abstracte care inseamna totul, deci nimic (coruptia, birocratia).

Sclavii fericiti sunt fericiti ca, in schimb, Romania se afla pe maini bune: are niste frumuseti de Legi Big Brother care abia asteapta sa intre in vigoare. Despre acestea nu au nimic de zis. Ei sunt porniti, insa, pe cauze civice, nobile: BOR trebuie distrusa. De ce?

3. Pentru ca puterea reala trebuie consolidata.

Repetam, caci se pare ca e nevoie: puterea reala, in Romania, NU este detinuta de politicieni. Cu atat mai putin de BOR! Puterea reala este detinuta de serviciile secrete si de capitalul strain. Aceasta putere vrea sa-si consolideze dominatia completa asupra Romaniei. In acest scop, si-a stabilit, pe agenda, distrugerea B.O.R., aceasta institutie sociala care are, inca, prea mare influenta. 

Zicea Sinodul, cumva, ceva, despre aparatori ai ortodoxiei de pe timpul comunismului

4. Rezultatele schimbarii “revolutionare”:

Imigrantii o sa aiba aceeasi viata grea in Occident.

Copiii lor o sa sinucida in continuare.

Pensionarii vor fi la fel de dispretuiti si saraci.

Taranii la fel de precarizati.

Medicii, profesorii, la fel de prost platiti si de hartuiti – inclusiv de “organele” puterii reale. 

Spitalele se vor inchide in urma acelorasi cereri de la FMI. Apropo: un spital cap-coada, construit la cheie, cu personal, sa zicem ca ar fi undeva in jur de 10 milioane euro. Cultele, toate cultele, primesc 50 milioane euro anual. Cinci spitale. Asta inseamna 5 spitale. Sau… CINCI SPITALE! FMI a cerut inchiderea a 200 spitale. DOUA SUTE. Cu toata dragostea”, dar sclavii fericiti sunt fericiti de la prea multa prostie.

Romania, toata, va ramane in aceeazi pozitie periferica a UE si a lumii capitaliste. Cu aceleasi probleme sociale.

Dar, cu servicii atotputernice, care vor conduce prin intermediul unei societati civile manufacturate prin sistemul de propaganda. 

PS: ceva semnat de Paul Cernat (Facebook)

Ce am inteles dupa ultimele evenimente e ce stiam deja. Interbelicul Geo Bogza a spus-o elocvent intr-un text al lui, din care idealistii, daca ar deveni brusc realisti, ar avea ceva de invatat:

“Daca as fi un director de circ, as imagina un numar de clovni, ca lumea sa rada cel putzin. As aduce in arena o caldare cu cateva zeci de galusti de catran. Si as anunta: Onorat public, vor veni acum doi fraieri pe care Marele Pacalitor o sa-i faca sa inghita toate aceste galusti. (...)

Marele Pacalitor le-ar oferi la inceput (…) o galusca foarte mica. Fraierii ar inghiti-o. Pe urma, ar inghiti cate una mai mare. Dar la o a treia, si mai mare, ar incepe sa se codeasca.

– Hai, ca e ultima, le-ar spune Marele Pacalitor.

– Ultima? ar intreba ei cu o duioasa naivitate.

– Ultima! i-ar asigura Marele Pacalitor.

Si cei doi ar inghiti-o. De aici incolo lucrurile ar merge automat”.

Cat despre concluziile mele dupa toata povestea asta horror, mai bine nu le spun. E periculos. Si inutil. Dar asa s-a facut si asa se (va) face Istoria. Un sfat modest: invatati sa contextualizati.

DSC_1504-648x430

UPDATE:

  • ActiveNews:

Cristian Dogaru: Sclavii fericiți și-au luat supradoza de new-media. Bonjour Călin Georgescu, hello musiu Croitoru

[Gand la gand, fara sa fim vorbiti sau sa ne inspiram unii de la altii, in acelasi timp, am folosit aceleasi formule in titlu- n.n.]

[…] Dupa o demonstratie-surpriza aparuta din neantul bine organizat al Facebook-ului retelele de socializare au mai repurtat o victorie ampla: dupa rasturnarea favoritului sondajelor pentru Cotroceni, daramarea Guvernului corupt. Ma rog, se incerca de ceva vreme-cu plagiatul, cu DNA-ul  dar s-a reusit pana la urma cu o tragedie naturala. Sper, pentru binele nostru, ca e totusi un eveniment prompt speculat, asa cum imi place sa cred acelasi lucru si despre 11 septembrie. 

Facebook-ul s-a mobilizat deci, organele de propaganda progresista din media au oferit suportul logistic, si iata ca Guvernul Ponta e deja amintire. Ieri, focalizarea contestatarilor n-a fost nici pe departe Ponta, eventual doar marginal, tintele erau, in ordine, Piedone,  Oprea si Patriarhul (spre deosebire de acesta, secretarul general Nato a binevoit sa-si depuna omagiile in fata clubului Colectiv, dupa cum ne informa marti Hotnews). Asta nu a impiedicat Adevarul si Hotnews sa titreze mare astazi ca Ponta era in capul listei cu demisii. Dar cum cei doi titani uneperisti n-au binevoit sa demisioneze iar interesul national nu li s-a mai parut clar in chestiunea de fata, a demisionat Ponta ajutat de sfaturile prietenesti venite dinspre Dragnea (posesorul unei sentinte de condamnare in prima instanta, deci usor manevrabil) si Zgonea (unul dintre artizanii inscaunarii lui MRU la SIE, atunci cand a pus umarul la cvorum). Previzibil, cu Oprea si Piedone in scaune presiunile strazii feisbuciste ar fi continuat, s-ar fi amplificat, am fi avut poate pozitii ale ambasadelor si NATO care sa sugereze ca instabilitatea nu face bine sau face bine doar Rusiei si ca poporul din strada trebuie respectat. Asa ca bye-bye Ponta.

Poporul manat bine cu retele de socializare (e nevoie de ceva noduri de retea pentru a genera curente de opinie pe Facebook, efectul de contagiune fiind apoi asigurat) a iesit in strada si avem, iata, o Piata a Universitatii victorioasa, prefatata de prezenta lui Marian Munteanu la Realitatea TV aseara. Ce urmeaza? Probabil un Guvern PSD-UNPR cu tehnocrat in fata ca sa nu se mai spuna ca tot clasa politica veche e la butoane (poate incercam iar pe cineva din BNR-domnu Croitoru (FOTO dreapta) ati conspectat bine cursurile de filosofie ale maestrului Patapievici?) sau poate chiar o persoana aparent anti-sistem dar bine pregatita de sistem pentru astfel de situatii (Calin Georgescu? FOTO stânga).

Una peste alta, o zi trista. Ziua in care s-a mai demonstrat inca o data ce usor putem fi manipulati, cine sta in spatele deciziilor si cat mai conteaza poporul daca n-are internet si cont pe Facebook ca domnul presedinte Iohannis. Care sugera de altfel subtil marti seara ca asteapta decizii majore de la clasa politica. Pana la urma, nici ultimele modificari fiscale pro-corporatiste nu i-au ajutat lui Mickey Mouse, sa ne pregatim de  chestii geopolitice serioase in periaoda urmatoare, ca la ce bun altfel atata deranj?

PS: Poporul feisbucist a iesit in numar mare ieri dar nimeni n-a vazut picior de manifestant virtual cand am aflat ca Apa Nova mituia consililerii locali pentru a trece majorari nesimtite de tarife. Civism fara voie de la prefectura nu se poate. 

Manuela Hărăbor: Avem nevoie de Biserică și de preoți în zilele pe care le trăim

S-au făcut slujbe încontinuu pentru decedați, pentru răniți, pentru familii și pentru salvatori. Biserica se roagă pentru orice creștin ortodox botezat, indiferent ce spune și ce face. Chiar și pentru acei creștini care acum aruncă cu pietre.Trebuie să vă mai spun încă o dată. S-au făcut slujbe încontinuu pentru decedați, pentru răniți, pentru familii și pentru salvatori, spune Manuela Hărăbor.

Ieri, la Catredrala Patriarhiei, s-a săvârșit Parastasul pentru cei mutați la Domnul în cumplitul incendiu.

 
“Vă spun asta pentru că prea mult s-a aruncat cu pietre în Biserică Ortodoxă, cum că a fost ordin de la Patriarh ca nimeni să nu se roage pe motiv că tinerii ar fi fost sataniști! O prostie! Biserica se roagă pentru orice creștin ortodox botezat, indiferent ce spune și ce face. Chiar și pentru acei creștini care acum aruncă cu pietre”, afirmă actriţa […].

“Trebuie să vă mai spun încă o dată. S-au făcut slujbe încontinuu pentru decedați, pentru răniți, pentru familii și pentru salvatori. În mănăstiri, acolo unde Sfântă Liturghie se săvârșește în fiecare zi, s-au pomenit și sâmbătă, nu doar duminică, și s-au pomenit și azi. Celor care spun că preoții nu au pus o mână pe umărul celor aflați în suferința, le spun că toți preoții care au parohii în spitale au fost alături de răniți și de familiile acestora, au săvârșit slujbă Sf. Maslu și au ridicat rugăciuni pentru toți spre tămăduire, au făcut parastase pentru cei ce care nu mai sunt.”

Faptele de milostenie au fost nenumărate:

“Știți de ce spitalele au tot spus că nu se confruntă cu lipsă de sânge? Pentru că a avut loc o campanie organizată de Patriarhie pentru donare de sânge cu mult timp înainte de această tragedie. Au strâns 7000 de litri de sânge pe care l-au dus la spitale. Mai știți că cei cinci copii orfani ai bietei femei de serviciu, care a murit, au fost luați în îngrijire de parohul Bisericii Delea Veche, în a cărui parohie locuiau, încă de sâmbătă dimineață, tot la îndemnul Patriarhului? Și asta înainte de teledonul organizat de Antenă 3 prin care acești bieți copii au primit o casă de la Primărie, în Militari. Acum se vorbește cu parohia din apropiere pentru a veghea asupra lor și pentru a avea grijă de ei atunci când ajutorul de 4000 de lei lunar, din partea Fundației Mereu aproape, nu va mai fi. Știți și de ajutorul de 60.000 de euro oferit familiilor greu încercate, tot din partea Patriarhiei?

Nu mergi să trâmbițezi faptele bune pe care le faci, e împotriva învățăturii date de Mântuitorul Hristos. Aceste lucruri apar doar în presa și televiziunea bisericii, doar pentru informarea credincioșilor, nu sunt știri preluate de televiziuni, pentru că nu se dorește. E păcat de Dumnezeu să judecăm atât de aspru biserică și pe slujitorii ei, mai ales acum în momente atât de tragice, când orice rugăciune trebuie să fie făcută împreună și din tot sufletul. Biserica înseamnă credincioși și cler deopotrivă, suntem datori să ne rugăm unii pentru alții, mai ales pentru aceia care cad în păcat (și aici vorbesc și de unii, și de alții). Nu mai puneți etichete pe o breaslă întreagă din cauza unor exemple nefericite. Orice pădure are uscături. Indiferent dacă și cât au greșit unii slujitori ai bisericii, Dumnezeu nu și-a luat harul de pe Biserica Ortodoxă Română. Sfintele Taine încă se săvârșesc în interiorul ei. Nu pedepsește Dumnezeu o mare de credincioși pentru că nu știu care preot e cum e.

De asta avem nevoie de Biserică și de preoți în zilele pe care le trăim. Avem nevoie să ne botezam copiii, să ne cununăm, să ne îngropăm morții, avem nevoie de Taina Spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii, care nu pot exista fără preoți, care închină rugăciuni în față Sfântului Altar. Nu preoții, păcătoși și ei ca oricare dintre noi, săvârșesc toate acestea. Sfântul Duh lucrează prin ei, prin harul dat de Dumnezeu la hirotonire, o altă mare Taină. Haideți să fim împreună în aceste momente de durere maximă și să nu ne mai dezbinăm între noi. Puterea rugăciunii colective, făcută deopotrivă de credincioși și clerici, face minuni. Cu noi înșine, în primul rând. Dacă nu ne plac cei care ne păstoresc, să ne rugăm pentru ei, ca bunul Dumnezeu să-i aducă pe calea cea bună și să-i lumineze pentru a le fi de folos semenilor lor. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și să ne lumineze! Doamne ajută!”

slogan antibiserica protest

Vedeti si:


Categorii

Clubul Colectiv, Corporatism, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

169 Commentarii la “RAZBOIUL CU BISERICA AL SCLAVILOR FERICITI. Tinerii revolutionari cu voie de la “sistem” vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII B.O.R. Plus o fabula “horror”: MARELE PACALITOR si GALUSTILE/ Marturisirea actritei Manuela Harabor

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 5 / 5 >>

  1. Pingback: PARINTELE NICHIFOR HORIA pentru “Familia ortodoxa” despre interpretarea si infruntarea duhovniceasca a incercarilor Bisericii dupa momentul “#Colectiv”: “SUNT VREMURI VICLENE. Dureros este ca nu suntem uniti, dar si usurinta
  2. Pingback: EMBLEMATIC: Ce s-a ales din CURAJUL “FORTEI REFORMATOARE” A “TINERILOR FRUMOSI” din generatia Facebook care au participat la “REVOLUTIA #COLECTIV”, scosi in STRADA ca sa ne aduca plocon “guvernul tehnocrat”
  3. Pingback: Selectii de PASTORALE la NASTEREA DOMNULUI (2015) ale ierarhilor români, din care RAZBATE DUH DE INGRIJORARE si se transmit cu gravitate AVERTISMENTE DUHOVNICESTI FATA DE INCERCARILE CARE SE PREGATESC BISERICII SI ROMÂNIEI: “Mărturisirea păcatel
  4. Pingback: PARINTELE CIPRIAN, duhovnicul de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si SALVAREA CONTINUA DE VIETI PRIN DONAREA DE SANGE. Urmand pildei lui Hristos si in cele omenesti, BISERICA ISI DA SANGELE SAU INCLUSIV CELOR CARE O HULESC SI O BATJOCORESC. Mai
  5. Pingback: Cuvantul puternic de la Nicula al Preasfintitului Ignatie Muresanul despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI
  6. Pingback: Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Muresanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJ
  7. Pingback: Omilii video si tropar la PRAZNICUL SFINTILOR ARHANGHELI. Parintele Dumitru Cobzaru (Cluj) – raspuns duhovnicesc la provocarile zilei: “CINE SE LEAPADA DE BISERICA SI DE SLUJITORII EI SE LEAPADA DE DUMNEZEU!” | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: MOLOHUL SI JERTFELE UMANE DE LA COLECTIV. “A lovit diavolul cu copita in România si acum isi aduna slugile”/ PREOTII SI TINERII sau… Cu durere si cu dragoste despre LIBERTATE, MANIPULARE, PACATE, ROCKERI, CLUBURI, SPITALE si BISERICI |
  9. Pingback: Sa nu ne amagim: valul de furie oarba va afecta si BISERICA. Se poate spune adio si referendumului pentru familie | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare