ATENTAT LA AEROPORTUL DIN ISTANBUL. Vreo legatura cu RELUAREA IGNORATA A RELATIILOR dintre RUSIA si TURCIA?

29-06-2016 4 minute Sublinieri

  • Digi24:

Filmul atacului terorist de la Istanbul 

Presa internațională a refăcut, cu ajutorul informațiilor venite de la autoritățile turce și de la martorii oculari, filmul atacului terorist care a vizat, marți seară, Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul.

Cei trei atacatori au ajuns la aeroport cu puțin timp înainte de ora locală 22.00 și, după ce s-au dat jos dintr-un taxi, au intrat în sala de așteptare a terminalului sosiri internaționale, înarmați și purtând veste cu explozibil.

Cel puțin unul dintre ei a deschis focul înainte să se apropie de zona în care se făceau primele verificări de securitate.

„Trăgea în oricine îi apărea în cale. Era îmbrăcat în negru. Nu avea mască pe față. Mă aflam la 50 de metri distanță de el. Ne-am ascuns după o tejghea, dar m-am ridicat și mă uitam în continuare la el. Apoi s-au auzit două explozii una după altă și el a îmcetat să mai tragă”, le-a povestit jurnaliștilor de la Reuters un turist sud-african, Paul Roos, în vârstă de 77 de ani.

„S-a întors și a început să se apropie de noi. Își ținea arma ascunsă în haină. A privit temător în jur să vadă dacă încearcă cineva să îl oprească și a cobobât pe scările rulante”, a adăugat acesta.

Potrivit New York Times, bărbatul a fost ulterior împușcat în parcarea aeroportului, dar a reușit, totuși, să detoneze vesta cu explozibil.

Când Paul Roos a auzit exploziile, ceilalți doi atacatori se aruncaseră și ei în aer, după un schimb de focuri cu polițiștii care asigurau securitatea pe Aeroportului Internaţional Ataturk. Primii se apropiaseră de zona în care se aflau primii polițiști și aceștia au încercat să îi oprească.

36 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului și alte 147 au fost rănite.

[…]/ integral pe digi24.ro

Convorbire telefonică Putin-Erdogan, după șapte luni de la doborârea unui avion rusesc de către aviația turcă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a telefonat miercuri omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, după șapte luni de tensiuni provocate în relațiile dintre cele două țări de doborârea unui avion militar rus Su-24 de către aviația turcă la frontiera cu Siria, relatează Agerpres.

Această discuție telefonică intervine la nici 24 de ore de la triplul atentat sângeros pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu 36 de morți și circa 150 de răniți.

Kremlinul va anunța rezultatele acestei convorbiri ceva mai târziu, a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Săptămâna aceasta, Recep Tayyp Erdogan a prezentat scuze pentru doborârea unui avion rus, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Într-o scrisoare adresată lui Vladimir Putin, preşedintele Turciei şi-a exprimat „simpatia şi a transmis condoleanţe” familiei pilotului ucis în noiembrie anul trecut, atunci când un avion de vânătoare Su-24 care participa la operaţiunile ruseşti din Siria a fost doborât de avioanele F-16 ale armatei turce.

Vladimir Putin spune că va ridica sancțiunile impuse sectorului turistic din Turcia

Președintele rus Vladimir Putin a spus că va cere Executivului să demareze negocierile pentru reluarea relațiilor comerciale între Rusia și Turcia și că va elimina sancţiunile impuse sectorului turistic din Turcia, potrivit News.ro, care citează Reuters. Declarația liderului de la Kremlin vine la scurt timp după ce a discutat la telefon cu președintele turc Recep Erdogan.

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat, miercuri, la telefon pentru prima dată după șapte luni. Cei doi lideri au decis să își depăşească neînţelegerile şi să reia relaţiile bilaterale speciale dintre cele două state pentru a lupta împotriva terorismului, după ce aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul a fost lovit de un atentat soldat cu 41 de morţi, conform News.ro, care citează Reuters și BBC.

De asemenea, preşedintele rus a folosit ocazia pentru a-şi exprima condoleanţele pentru atentatul terorist de la aeroportul Ataturk.

Cei doi lideri de stat au decis chiar să se întâlnească faţă în faţă în viitorul apropiat.

Conversaţia telefonică a fost descrisă ca fiind una „foarte productivă” şi reprezintă un pas important în detensionarea relaţiilor bilaterale ruso-turce şi ridicarea sancţiunilor economice impuse de Moscova la mai bine de şapte luni după doborârea unui avion de vânătoare rus Suhoi-24 de către militarii turci.

 

[…]/ integral pe digi24.ro

Preşedintele Erdoğan nu-şi mai încape în piele de bucurie, privind cum premierul Cameron distruge Regatul.

Nu va uita curând că, în mai, filfizonul politic din Downing Street 10 declarase dispreţuitor că Turcia are şanse să intre în Uniunea Europeană cam prin anul 3000.

Faptul că Marea Britanie zgâlţâie Europa din temelii, şubrezindu-se în primul rând pe sine, Sultanul îl ia ca pe o oportunitate care nu trebuie ratată.

E atât de exaltat de degringolada din Occident, atât de încrezător în sine, încât – pentru ţelurile sale măreţe de jucător global – amănuntul că se umileşte înaintea Ţarului, cerându-i iertare pentru doborârea avionului în noiembrie anul trecut, nu i se pare un preţ prea mare.

Să nu ne îmbujorăm de emoţie: fierbinţile iertăciuni ale lui Erdoğan ascund un rece calcul geostrategic.

Nu l-a sunat pe Putin, ci i-a scris apăsat.  “Restaurarea relaţiilor tradiţionale prieteneşti între Turcia şi Rusia” la care Erdoğan se referă în epistolă, înseamnă întoarcerea la status quo ante, la ceea ce construiseră împreună, turcii şi ruşii, până la doborârea avionului. Erdoğan se întoarce la dansul său geopolitic – mai mult cu Moscova decât cu NATO. E conştient că va rămâne la putere câtă vreme va reuşi să asigure creşterea economică şi, pe cale de consecinţă, prosperitatea cetăţenilor săi (ca “bunii autocraţi” care au ridicat ţările Asiei de Sud-Est), iar pentru asta depinde de gazul rusesc, aproape la fel de mult ca Germania.

Noul premier, Binali Yıldırım (Fulgerul), s-a şi grăbit să anunţe public că Guvernul va împărtăşi lumii curând progresele care s-au înregistrat în procesul apropierii de Rusia.

Ne-au ajuns blestemele chinezilor: trăim vremuri interesante.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “ATENTAT LA AEROPORTUL DIN ISTANBUL. Vreo legatura cu RELUAREA IGNORATA A RELATIILOR dintre RUSIA si TURCIA?

  1. Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland:
    “Suntem foarte surprinși de un astfel de comportament al președintelui turc Recep Erdogan. Noi vedem scuzele nepotrivite și am dori să auzim poziția lui Erdogan personal. Ca partener al NATO, Erdogan ne dezamăgește. Sperăm că scuzele Turciei privind avionul rusesc doborât vor fi anulate. În caz contrar, SUA va fi forțata să schimbe relațiile cu Turcia”,
    “Statele Unite îndeamnă Turcia să rămână fidela principiilor democratice pentru care se luptă în Siria. Poziția diferită a partenerului nostru în NATO o considerăm inacceptabila “, a spus Nuland.

    http://cenznet.com/2016/06/28/%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D1%81%D1%88%D0%B0-%D1%81%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%8E%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%8D%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD/

    Astazi, ziar turcesc dailysabah vorbește despre restabilirea relațiilor Turciei cu Israelul și Rusia, în primul rând din motive economice. Toate acestea , fără a ne îndepărta în nici un caz în atenția Washington, care este acum în confruntare directă cu Moscova.

    http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%83.html

  2. @carmen:

    Sunt reale declaratiile alea? Pot fi confirmate din alte surse? Ca prea sunt de tot…

  3. @ admin: pentapostagma este sursa; acum sa incerc o verificare iin engleza.

  4. @ admin: la prima cautare in engleza, nu pare sa se confirme. Incerc in rusa. O sa postez un comment celor de la pentapostagma. Se poate insa sa fie si false, am verificat inainte doar articolele autorului, majoritatea politice.

  5. Se intampla un anume lucru la varianta in rusa: desi info apare pe foarte multe site-uri, nu apare si sursa, ceea ce nu pare in regula. Cred ca am dezinformat.

  6. Miscarile Turciei le-as pune in alt context – cel al negocierilor intre Turcia si UE, si cred ca normalizarea relatiilor dintre Ankara si cei mai importanti vecini ai ei, Israel si Rusia, e oarecum conditionata de Bruxelles. Avand in vedere ca viitoarea miscare a binomului NATO -UE e pacificarea zonei MENA ( Middle East and North Africa – Orientul Mijlociu si Nordul Africii), si ca urmare a negocierilor,Turcia va deveni granita a UE, e firesc ca Bruxelles sa asigure zona.
    Recent, Israelului i s-a acordat un statut special la NATO:
    http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/18/israelul-a-acceptat-invitatia-nato-de-a-deschide-un-birou-permanent-la-sediul-din-bruxelles-al-aliantei-15-40-16
    si se vorbeste ca NATO va trimite trupe in Irak, problema care e probabil sa fie ridicata la next summit Varsovia.

    Acum doua zile, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al SUA a refuzat sa comenteze declaratiile ruso-turce:

    QUESTION: Yeah. You just commented on the rapprochement between Israel and Turkey, but what about the letter Turkish president has sent to – president of Turkey – of Russia, Putin, it has been reported widely, the – in which he apologized for the downing of the Russian jet. As a NATO member, I want to know whether the Turks had consulted with you prior to sending that letter. And also, what’s your comment about the apology?

    MS TRUDEAU: Okay. I’ll tell you all I’ve seen are the Kremlin spokesperson’s comments, so I’m not in a position really to say either way. I’d refer you to the governments of Turkey and Russia to speak to it. Okay?

    QUESTION: So did the Turks in any way, at any capacity, consulted the United States?

    MS TRUDEAU: I could not speak to that. As I said, the first I’ve seen was actually out of the Kremlin on this. So if we have more, I’ll certainly come back to you, but I have nothing more to add.

    QUESTION: Can I – it does seem a bit unusual that you’re willing to comment on the Israel-Turkey rapprochement but you’re not willing to comment on the Turkey-Russia rapprochement.

    MS TRUDEAU: Well, it’s a question that – I’ve only seen the comments from the spokesperson, whereas on both sides people have publicly stated that’s —

    QUESTION: Well, yeah, okay, but, I mean, the Turkish side has spoken and the letter is out for —

    MS TRUDEAU: Oh, okay. Actually, I didn’t know that, so, thanks.

    http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2016/06/259108.htm#TURKEY
    Ma indoiesc sincer ca Nuland ar fi declarat asa ceva, Carmen.

  7. Stiti, granita sudica a Europei nu e Mediterana…e Sahara. Cartagina, Roma, Bizantul, Turcia, Franta, Anglia, Italia..toti au avut ceva de revendicat acolo.

  8. “Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat marți ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în favoarea căreia britanicii au votat săptămâna trecută, ar putea să nu aibă loc niciodată, adăugând că Londra nu se grăbește să plece, transmite AFP
    Întrebat în legătură cu eventualitatea ca decizia de a părăsi UE să fie în cele din urmă răsturnată, John Kerry a precizat: “Cred că există o serie de mijloace”.

    “În calitatea de secretar de stat, nu vreau să le expun astăzi. Cred că ar fi o greșeală. Dar sunt mijloace” pentru a face asta, a spus el. ”
    http://www.agerpres.ro/externe/2016/06/29/brexitul-ar-putea-sa-nu-se-realizeze-niciodata-sustine-john-kerry-05-46-57

  9. Da, merit din plin.

  10. NATO, 2016, Irak:

    NATO has decided to send an exploratory mission to Iraq in order to train local security forces, the alliance’s head said on May 19.

    NATO Secretary-General Jens Stoltenberg said the foreign ministers of the 28-nation alliance had decided to send “an assessment team to Iraq as soon as possible,” following a request by Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi to expand NATO training into Iraq.

    Iraqi forces are fighting the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), which control swathes of Iraq and Syria.

    The ministers also discussed how the alliance could further support the Global Coalition to Counter ISIL, including with AWACS surveillance planes.

    http://www.hurriyetdailynews.com/nato-to-send-exploratory-mission-to-iraq.aspx?pageID=238&nID=99463&NewsCatID=352
    si:

    NATO foreign ministers gave the nod at their 19-20 May meeting in Brussels for the alliance to set up bilateral teams of experts with Iraq and Libya to explore how NATO can help with training and other defence-related tasks for these countries. They also agreed to expand NATO’s maritime role in the central Mediterranean to include counter-terrorism, sea-lane protection, and other tasks.

    http://www.janes.com/article/60515/nato-mulls-potential-defence-capacity-building-roles-in-iraq-libya
    reintrarea NATO acum in Irak s-a facut intai prin Iordania:

    The first group of officers from Iraq’s national security forces started the NATO training course at the King Abdullah Special Operations Training Centre in Amman on April 2, 2016.

    According to a statement sent to The Jordan Times by NATO, this training is part of NATO’s effort to help Iraq build up its defence capacities, reform its security sector and increase its ability to contribute to regional stability.

    In the next six months, NATO said 350 Iraqi officers will be trained in the course. Training will begin with focus on military medicine, civil military planning and on countering improvised explosive devices.

    It added that a similar NATO defence capacity building cooperation is also ongoing with Jordan.

    http://www.jordantimes.com/news/local/jordan-training-iraqi-officers-under-nato-funded-programme

  11. Ar fi bine daca ati citi sau reciti analiza de mai jos:
    http://analize.cuvantul-ortodox.ro/nato-reteaua-militara-globala/
    si finalul ei:

    Ce nu a luat Europa în calcul a fost faptul că America distribuise deja binomului euroatlantic rolul principal, cel de “nucleu al stabilității globale”, așa că, implicarea NATO în Afganistan a fost primul șut în fund pe care l-au primit aliații de pe malul estic al Atlanticului pentru a se alinia militar – dincolo de zona continentului european – ambițiilor imperiale americane. Europa primise, vrând – nevrând, o agendă militară comună cu SUA, de dimensiuni planetare, prin intermediul NATO.

    În ce constă agenda? Un plin proces de edificare a unei noi arhitecturi internaționale în care „alianța democrațiilor” va fi una din cheile de boltă ale acestei construcții.

    Rolul NATO fiind acela de „pacificator” al Heartland-ului, inima lumi

  12. http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/vise-in-eprubeta-367.html

    CIne zicea ca nu e crestineste sa fi conceput in eprubeta? Si noi care in copilarie o primeam ca pe o mare jignire…

  13. La summitul UE de ieri, s-a discutat si despre cooperarea crescand intre NATO-UE. Cristian Unteanu ne explica:

    Punct esenţial pe ordinea de zi, discuţia liderilor europeni cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO despre ,b>parteneriatul strategic între UE şi NATO. După ce a subliniat faptul că va fi nevoie de timp pentru ca „toate consecinţele” retragerii UK să devină limpezi, Stoltenberg a reiterat faptul că poziţia Marii Britanii în NATO rămâne neschimbată: „UK este un aliat puternic şi dedicat, responsabil pentru aproape un sfert din cheltuielile militare la nivelul aliaţilor europeni din NATO”. Mesajul de forţă a fost că, în acest moment, cooperarea dintre NATO şi UE este absolut esenţială, arătând câteva dintre domeniile unde colaborarea poate fi întărită, incluzând aici domeniul maritim şi lupta împotriva războiului hibrid. Şi precizarea foarte aşteptată: „Summitul de la Varşovia va fi important pentru întreaga Europă deoarece va lua decizii importante în privinţa disuasiunii şi apărării, în proiecţia de stabilitate în vecinătatea noastră şi asupra modului practic în care putem întări în continuare cooperarea cu UE”. Adăugând, în plus, că reuniunile de ieri şi cea de la Varşovia de săptămâna viitoare reprezintă „două platforme importante şi două oportunităţi de a întări cooperarea şi de a demonstra unitatea existentă între NATO şi UE.

    http://adevarul.ro/international/europa/out-is-out-Si-nepare-rau-revedere-1_57735fa75ab6550cb8633b14/index.html
    M-am uitat putin si pe documentul redactat de ministrii de externe francez si german, document “sifonat” de o televiziune poloneza. Si pe langa mentionarea in premiera a unei “Strategii Globale a Uniunii Europene”, apare si o modalitate concreta, ca prim pas, de materializare a unor astfel de viziuni asupra mediului strategic european:
    “Franta si Germania vor conduce actiuni comune de stabilizare, dezvoltare si recontructie in Siria si Irak atunci cand situatia o va permite”
    Se repeta situatia din Afganistan.
    P.S.
    Se spune ca poarta Turciei spre Irak e Mosulul si cred ca nu intamplator (turcia viitoare granita ue) Ankara se incapataneaza sa mentina o baza a armatei sale in Bashiqa, langa Mosul
    Bashiqa, stiti voi…baza aia la care Bagdadul a facut alergie si pe care ISIS o folosea ca poligon de instructie pentru bombardamente:
    https://www.youtube.com/watch?v=8CgZTk8ZhIY
    tandemul NATO – UE..bagati bine la capatzana.

  14. @Lucian
    Eu cred. Mi-au venit lacrimile cand am citit.
    Dar fiind in alta parte spirituala – musulmana – Assad, cu toata dorinta nu a putut vorbi sau recunoaste pe Maica Domnului.
    Dar oare intreb, cand vedem si greselile evreilor -iudaism – de-a lungul istoriei moderne, contra crestinismului, crede cineva ca Maica Domnului n-a incercat sa vorbeasca cu ei chiar si ca ar fi cautat-o? Propriul ei popor, si al parintilor ei! Sigur si ei au vrut sa vorbeasca, chiar comunisti fiind, si ea sigur i-a cautat. Dar cum pot vorbi?
    Este mare rana si durere cand cineva cauta sincer pe Dumnezeu, dar nu poate accepta, ca acum El este in persoana Domnului Iisus Hristos, si nu e o poveste crestineasca, si nu e mandria crestinilor cum zic unii.
    Dar musulmanii se chinuie sa tie sus pe acest fals profet care i-a zapacit de tot cu promisiunile lui haotice si hedoniste pe de-o parte si masochiste-depresive pe de alta, iar evreii iudei insista si insista ca ei sunt centrul epicentrul lui Dumnezeu, si orice altceva ar slavi pe Dumnezeul lui Yisrael nu este decat o secta a religiei lor care este cea mai complexa si minunata.
    Ba eu cred ca Maica Domnului incercat sa vorbeasca si cu neo-paganii, si cu LGBT, si cu vrajitoarele, si cu ateii, chiar cu Richard Dawkins personal, cu liderii UE, cu comunistii aia cei mai inversunati, cu nazistii aia cei internationalisti, dar ce s-a putut rezolva.
    De ne-ar mai Domnul zile si ani lumii, macar sa se lamureasca si cei care sunt in continuare nelamuriti, macar sa se mai opreasca si din cei asa de panicati ca n-au suficienta putere peste altii sa se simta liberi.
    De s-ar milostivi mai mult Domnul de copiii Lui cei cu totul plecati de la El care L-au uitat si nu-L mai recunosc.
    De s-ar opri roata lumii un pic sa vada daca are rost invartirea mai mult ca parcursul si calatoria.
    De s-ar milostivi mai mult Domnul de copiii Lui cei cu totul plecati de la El care L-au uitat si nu-L mai recunosc.

  15. revin iar asupra binomului NATO – UE
    trecandu-va peste vorbele mele cu iz de “baietas”, as apela la un domn care pune mai bine problema “tandemului NATO- UE” si a sinergiei sale si despre care cred eu ca va va lamurit mult mult mai bine:
    Domnul in cauza este Cristian Unteanu iar articolul respectiv se intituleaza “Noua partidă de şah geostrategic: identitatea transatlantică a UE”.
    citez:

    UE îşi schimbă cartea de identitate. Liderii politici au realizat acum urgenţa absolută a acestui gest care este determinat de înţelegerea faptului că se simt, deja la modul dramatic, efectele unui război asimetric purtat împotriva spaţiului european, pentru împingerea sa spre implozie, disoluţie, fragmentare şi implantarea de dubii existenţiale profunde la nivelul opiniei publice.
    Separaţia existentă între liniile politice de decizie ale NATO şi UE a fost discutată de mai multe ori, au fost create puncte de contact instituţionale, dar marele proiect de cooperare, formalizat ca atare, care să reunească cele două identităţi în operaţiuni comune şi o proiecţie unitară la nivel de decizii strategice nu a existat.
    Au realizat că, de fapt, acesta este poate ultimul moment în care se mai poate face ceva pentru securitzarea Europei. Iar soluţia evidentă, deoarece este singura logică şi pentru care există deja atât cadrul instituţional necesar, cât şi bazele logistice de operaţiuni, este cea a implantării noului proiect de identitate transatlantică al UE. Asta se va întâmpla la Summitul NATO de la Varşovia, unde marele proiect tocmai acesta este: alăturarea celor două cărţi de identitate (nu dizolvarea lor într-o singură entitate) într-o viziune comună unitară şi imediat posibil de aplicat în practică pentru apărarea spaţiului nostru aflat acum sub atac. Dacă singura garanţie majoră de securitate o reprezintă Tratatul Atlanticului de Nord cu al său Articol 5 privind apărarea colectivă, noile acorduri între NATO şi UE vor putea defini tipurile de misiuni, dotări, baze de operaţiuni, logistică posibil de folosit în comun, dar şi tipologia de misiuni specifice în raport cu interesele şi responsabilităţile specifice fiecăreia dintre organizaţii. O asemenea sinergie, dacă va fi acceptată şi realizată în teren, ar putea să aducă un plus enorm de credibilitate atât pentru NATO, cât şi pentru UE ca actori majori pe scena internaţională.

    http://adevarul.ro/international/europa/noua-partida-sah-geo-strategic-identitatea-transatlantica-ue-1_5774d6515ab6550cb86cad30/index.html

  16. deci SUA, Londra, Franta, Canada, Germania, Italia (sa le spunem G7 fara japonia sau.. guvernul mondial informal), s-au costumat in NATO si UE si au pornit campania de cucerire a lumii. Punct.

  17. @enkidu, ce-i aia binomul NATO-UE?? Eventual se poate vorbi de binomul SUA-UE, ca entitati politice sau poate de SUA-UE si NATO dar nu mai e binom. Cat priveste “identitatea transatlantica” a UE, aia nu e decat o ineptie scornita de mintile ridicole ale propagandistilor aflati in solda americaneasca. Dupa ce le-au plecat lacheii englezi din UE, baietii au intrat in fibrilatii. Europa nu are nevoie de garantiile SUA, care nu sunt altceva decat un bocanc pe grumaz. Tampiti sa fie europenii sa se pregateasca in a face din Europa campul de batalie dorit de SUA si acoliti. Daca NATO ar deveni alianta politico-militara dintre UE si SUA ca perteneri egali, ar avea macar un sens, insa SUA nici prin cap nu le trece asa ceva.
    Au pornit Italia, Canada la cucerit lumea impreuna cu SUA?? Asta e de ras! Nu exista dictatura cu mai multi dictatori. Ineptii d-astea le-am auzit doar la basisti.

  18. Pingback: LOVITURA DE STAT IN TURCIA | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: ERDOGAN LA “PRIETENUL SAU DRAG”, PUTIN. Turcia, Rusia si Iran – O TRIPLA ALIANTA in Siria?/ Demonstratie de forta a lui Erdogan – 1 MILION SUSTINATORI la Istanbul (Video)/ “Exercitiu militar”: tancurile din Transnistria
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare