CAMELIA SMICALA SI-A PIERDUT COPIII, POATE DEFINITIV

18-11-2016 3 minute Sublinieri

camelia-familie

Este campanie electorală, iar noi, politicienii, bineînțeles, nu mai vedem oamenii… Nu i-am văzut, de fapt, niciodată! Nici chiar când am profitat, din oportunism, de ei, de suferința lor şi i-am târât pe la ambasade sau prin alte locuri publice, ca să facem poze, apoi, cu ei! Nici chiar când am anunțat, cu surle şi trâmbițe, luând chiar numele Domnului în desert!, că deja am mai repurtat încă o victorie!, când noi, ipocriții, săracii, am stat numai pe margine, mâncând doar … resturi, cățărându-ne pe cadavre…

Să ne vadă o lume întreagă cât suntem de buni şi de simțitori!, cât de mult ne pasă nouă, de durerea altora!, mai ales atunci când îi ademenim cu frazele noastre…

După ce lumina reflectoarelor s-a stins şi noi am mai bifat încă o “medalie” pe facebook, păcălind, din nou, nişte fraieri, mergem mai departe, mulțumiți. Să facem poze cu alții…

Ce s-a ales, însă, de Camelia şi copiii ei?

Toată lumea ştie povestea Cameliei Smicală, care, din multe puncte de vedere, este mai tragică decât altele! Toată lumea a văzut la televiziuni cum a fost agresată în propria casă de polițiştii-brute, finlandezi. Toată lumea ştie că omul acesta, Camelia Smicală, s-a zbătut pentru copiii săi prin toate instanțele finlandeze, SINGURĂ!, sub amenințări, fiind distrusă psihic, economic, în o mie şi una de feluri, căci toți i-au întors spatele… (Aşa se întâmplă, de fapt, cu onorabilul cetățean român, atât de respectat de autoritățile străine şi române, peste tot!). Toată lumea a aflat cum i-au luat copiii pentru nişte motive pentru care nici ei, finlandezii, nu pot să dea explicații…

Doi copii nevinovați – Români, înainte de toate!- au fost confiscați de statul finlandez – De ce, oare?- şi aruncați în nişte case-lagăre de copii, unde sunt închişi ca infractorii! Atât Mihai (11 ani), cât şi Maria (10 ani), sunt traumatizați şi brutalizați pentru că îşi iubesc Mama. Pentru că nu vor să se rupă de ea. Pentru că nu vor să se rupă, de fapt, nici de limba română şi nici de credința lor!

Copiii aceştia, care –fără vina lor!- au ajuns în acest iad, a trebuit să fie şi despărțiți unul de altul, surghiuniți în case de copii diferite, la kilometri distanță, să nu se vadă, cumva, unul cu altul, izolați precum criminalii! Aşa înțelege statul finlandez să promoveze drepturile copiilor nevinovați, fără apărare. Aşa înțelege şi statul român misiunea sa, nobilă, responsabilitatea imensă, înscrisă în Constituție!, față de propriii cetățeni, când se face complice cu alții…

Mama aceasta se zbate între viață şi moarte. Copiii ei, la fel!… Maria, nu mai are mult şi va plăti cu sănătatea ei chinurile şi teroarea prin care a trecut. Mihai a fugit mai înainte de la casa de copii, din disperare, fiind urmărit ca în timpul naziştilor, de patrule cu câini!… L-au găsit înghețat, ascuns în nişte tufişuri, în fața casei sale. L-au ridicat ca nişte hingheri de ființe umane, în fața mamei sale!, ducându-l în exil…

Mihai nu a mai fost la şcoală de luni de zile. A stat numai închis şi bine păzit de gardieni. Finlandezii, omenoşi cum sunt, i-au asigurat, însă, o viață îmbelşugată, plină, demnă. I-au dat rație de mâncare şi de apă în fiecare zi. I-au dat voie chiar şi să plângă între cele patru ziduri. Nu i l-au luat, însă, decât pe Dumnezeu…

După ce o Mamă, ireversibil, a fost frântă de injustețea făcătorilor de dreptate şi alte mascarade, ai Sistemului, este rândul copiilor ei, acum… Mihai, care nu are nici 11 ani!, va fi deportat, la o adresă secretă, într-o casă (Casă?!…) de reeducare, unde, probabil, va fi bătut şi violat! Dresat… Ca în toate casele (?!) lor, de “reeducare”.

… Camelia Smicală plânge, acum. De rugat, i-a rugat pe toți s-o ajute… Cu vocea tremurândă îmi spune că s-a dus şi la ambasada României din Helsinki, mai înainte. Ar fi dorit să-şi ia copiii şi să plece, pur şi simplu, imediat, acasă. În România.

Consulul român, un om atât de mic pentru un rol atât de mare, a refuzat de frică, să îşi asume vreo răspundere şi s-o ajute. Să-i dea documentele de plecare pentru copii! A lăsat-o, pe mai departe, în închisoare…

Eu cred că, dacă aş avea nişte prerogative în țara mea, eu nu i-aş da afară, nu i-aş arunca numai pe scări pe aceşti uşieri care întorc spatele oamenilor, când au nevoie de ajutor… Eu i-aş arunca direct în închisoare pentru INCAPACITATEA DE A FI OM!

Şi, am să mai spun un lucru… În orice stat civilizat, oricât de decăzut ar fi el, oricâte otrepe şi cârpe de politicieni ar avea, măcar dintr-un instinct de autoapărare – dacă nu din bun-simț- România ar trebui să rupă relațiile diplomatice cu Finlanda dacă nu s-ar ajunge la vreun dialog, văzând monstruozitățile acestea. Nu are importanță dacă este vorba numai de o mamă şi copiii săi sau de sute de oameni. Nu presupune Ideea de Justiție că ar trebui să ne ridicăm şi pentru un singur om? Să-i apărăm şi lui drepturile?

Ne ridicăm tot noi, anonimii, dacă Statul doarme. Presimt că vom ieşi în stradă pentru Camelia şi copiii săi… Şi pentru toți nebăgații în seamă din lume, care mor lângă noi…

P.S.: Vă rog să distribuiți peste tot articolul acesta! Cât mai multe site-uri şi ziare să îl publice! Cât mai mulți oameni să îl citească!

TREBUIE SĂ FACEM CEVA!


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “CAMELIA SMICALA SI-A PIERDUT COPIII, POATE DEFINITIV

  1. O ASEMENEA LUME NU MAI POATE EXISTA. A ajuns la apogeul nebuniei iremediabile.Sa ne rugam pt.aceasta MAMA SI COPII EI, ca Dumnezeu si Maica Domnului sa se milostiveasca si sa-i aduca acasa,in Romania.DOAMNE AJUTA!

  2. Cutremurator!!
    George Alexander candideaza pe listele ANR ca sa aiba si diaspora un reprezentant de seama in Camera Deputatilor. Doamne lumineaza-ne sa trimitem oameni responsabili, iubitori de patrie si neam in Parlament. Suntem la rascruce, inca patru ani pierduti ne vor costa scump.

  3. Doamne ajuta sa se organizeze mitinguri. Poate Coalitia pentru Familie se poate implica si de data aceasta. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate Domnului Alexander. Ar trebui sa candideze si la un post in Parlamentul nostru, ca si dl. acad. Leon Danaila. AR creste si influenta sa mai tare.

  4. Din cele vazute de mine in multe capitale si orase din 2 continente (cu 1-2 exceptii), ambasadorii,consulii si functionarii din aceste institutii sunt niste oameni foarte mici.
    Nici n-au cum sa fie altfel, atata timp cat sunt pupincuristi de partide si
    rasplatiti cu postul pe acest criteriu. Nici vorba de pregatire diplomatica, cunostinte solide de istorie si politica relatiilor internationale, de aia baga capul in nisip…Am notat chiar ca sunt iritati si nervosi cand au de lucru cu multi cetateni romani.

  5. Nu mi trece prin cap alta solutie decat sa ii pomenim cat mai multi, solidar, neincetat in rugaciune, la Liturghie si Sf. Maslu si in general, pe Maria si Mihai. Sa ne rugam si pt cei care ii ajuta, si pt cei care ii fac sa patimeasca sa i lumineze Domnul, iar lor, copiilor, sa le daruiasca protectie si rezistenta. Sa mai facem cate un Paraclis pt ei, cate o rugaciune la Sf. Efrem cel Nou, niste metanii…orice canon, cat de mic, inseamna enorm.

  6. Suntem ademeniti cu ceea ce ne dorim uneori exagerat si apoi inselati si lepadati si chinuiti.Nu fac pe invatatorul, insa simt ca, printre altele,lumea trebuie sa darame statuia idolului confort care in cele mai multe cazuri doar ni se flutura pe la nas, iar ,cand in rare cazuri unii il obtin, sunt nefericiti. Romanii au fost mii de ani oameni saraci, insa nu se poate spune ca erau nefericiti si bolnavi sufleteste si mintali.
    In ciuda tuturor urgiilor care veneau peste ei isi pastrau intacte premisele mantuirii.
    Trebuie sa-i refuzam pe cei care promit belsugul si cutumele “civilizate”, dar vor sa-L dea la o parte pe Hristos.
    Ce folos daca avem toate bunatatile acestei lumi, dar nu-L mai avem pe Hristos ? Ce folos, ce folos scoala fara de Hristos ? Ce folos, ce folos, viata fara de Hristos ? Ce folos kitch-ul vietii de aici fara Viata adevarata ? Daca Il pierdem pe Hristos, am pierdut tot, mai bine era noua sa nu ne fi nascut.
    Sa stam bine, sa fim cu luare aminte si sa punem la inima acestea:

    “Mihai a fugit mai înainte de la casa de copii, din disperare, fiind urmărit ca în timpul naziştilor, de patrule cu câini!… L-au găsit înghețat, ascuns în nişte tufişuri, în fața casei sale. L-au ridicat ca nişte hingheri de ființe umane, în fața mamei sale!, ducându-l în exil…

    Mihai nu a mai fost la şcoală de luni de zile. A stat numai închis şi bine păzit de gardieni. Finlandezii, omenoşi cum sunt, i-au asigurat, însă, o viață îmbelşugată, plină, demnă. I-au dat rație de mâncare şi de apă în fiecare zi. I-au dat voie chiar şi să plângă între cele patru ziduri. Nu i l-au luat, însă, decât pe Dumnezeu…”

  7. @ GeluS:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/11/24/parintele-ioanichie-balan-profetic-predica-audio-bogatul-rodit-tarina-bogatia-nebunilor-occident-romania-cine-ataca-biserica-ortodoxa/

    Da, dar din pacate, nu stiu daca, mai ales zilele astea, mai invata cineva din dramele altora, mi se pare ca fiecare cauta sa incerce si pe pielea sa (si a copiilor sai…), oricate ar vedea si auzi la altii, fiindca… nu crede ca i se va intampla si lui si spera ca el va trage lozul ala castigator la “loteria” vietii.

  8. @admin2
    Sa ne vindece si ne fereasca Domnul de nesimtirea aceasta si de inchinarea la idolul confort-mamon !

  9. Sigur ca fara Dumnezeu totul se naruie. Dar concret nici-o alianta pro familie nu se poate implica in acest caz disperat? Ce se intampla cu Mihai este abominabil. Cine poate dormi linistit dupa ce citeste asa ceva?

  10. @admin2
    Multumesc, strapungator si de pus la inima cuvantul de invatatura al Parintelui Ioanichie, Domnul sa-l fericeasca!

  11. Mihai este totusi o victima , un copil nevinovat., un omusor care sufera si care in suferinta lui nu intelege de ce nu poate sa stea cu mama lui Pe el nu-l incalzeste cu nimic ca noi luam aminte la el ca la un caz care nu trebuie urmat. Se fac marsuri pro familie chiar in perioada asta, este un prilej nimerit pentru a pleda la modul concret pentru rezolvarea unor astfel de situatii Altfel… sa luptam pentru familie asa la modul general , nu prea merge. Pai cum sa mearga daca nu ne doare suferinta aproapelui, al aceluia pe care Dumnezeu ni-l scoate in cale?

  12. @ AnaR:

    Absolut de acord, era doar o paranteza, fiindca s-a pus si problema cauzelor unor astfel de tragedii. Pana la urma insa urgia asta poate veni si aici, acasa, daca nu cumva, pentru unii, a venit deja.

  13. Institutiile abilitate sa ia atitudine in aceasta situatie(din RO in special, dar si din alte locuri) cunosc cazul, insa probabil stiu ca nu pot forta Finlanda sa-si schimbe legile care justifica aceste masuri.
    Ca si in RO, aceste legi au fost “strecurate” cu viclenie de-a lungul anilor si cum sa le “incalce” acum ? Daca acesti copii au si cetatenie romana, Romania ar trebui sa ia pozitie mai ferma, insa in Romania tocmai au loc tot felul de coterii care sa distruga familia, deci de ce s-ar bate implementatorii lor pentru asa ceva ? Si dac-o fac, ce iasa la afacere ?
    Probabil prezident Johanis va afirma ca trebuie sa fim “toleranti” si sa respectam legile finlandeze care sunt aplicate acestei familii !

  14. Mai oameni buni. Va spun eu care e părerea mea. Statul român este mituit prin așa zisele granturi norvegiene, probabil fonduri nerambursabile. Am văzut un afiș dintr-un spital ce anunță/promova aceste granturi. Si atunci mi-a venit acest gând. Oricum suntem conduși de cei pe care îi merităm. Lupta noastră trebuie să fie, întâi cu noi înșine și așa vom dobândi ce merităm. Prea ne-am căciulit la occident ca proștiii.

  15. Pingback: RUGACIUNE PENTRU CAMELIA SIMCALA. O noua incercare pentru mama ce si-a pierdut copiii in Finlanda
  16. Pingback: Nou îndemn la rugăciune stăruitoare pentru Camelia-Mihaela Smicală și copiii săi
  17. Pingback: CAMELIA SMICALA CONDAMNATA LA 6 LUNI DE INCHISOARE!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare