“Ultima găină din aprozarul Europei”/ REVOLUTIA SECURITATII IMPOTRIVA PARTIDULUI. Poporul manifestant nu vrea democratie, vrea puscarii/ Mizerabila impostura a presedintelui “JOSMAINILEDEPEDNA”/ “Adio, România! Ne vedem în Iad!”

2-02-2017 21 minute Sublinieri

protest1-720x405

Și acest lucru este complet anormal. Chiar toxic. Chiar inuman.

Dar, într-o „democrație” ca a noastră, fușerită precum schimbarea costumelor în antract,  prin năpârlire (și atât) a unui regim totalitar, unora li se pare acceptabil. Ba, chiar mai mult, li se pare a fi calea bună de oferit copiilor lor.

Ce nu e in regulă cu un astfel de învingător perpetuu? Simplu: lipsa lui de reprezentativitate și legitimitate.

Un partid, „partidul”, bun – rău, iubit – urât, de stânga – de dreapta, are în spate oameni. Oameni de rând care au dreptul, o dată la 4 ani, cel puțin teoretic, să decidă asupra viitorului lor. Prin votul încredințat de acești oameni, aleșii (partidul)  primesc și reprezentativitate și legitimitate.

În schimb securitatea, ca instituție de forță, are în spate informații, secrete, cătușe. Cătușele, care nu sunt nominalizate explicit în inventarul logisticii sale, reprezintă veriga crucială, care închide lanțul. Lanțul dominării prin frică, lanțul șantajului, lanțul terorii. Acest lanț este cheia succesului fără greș. Un lanț rușinos și descalificant pentru o națiune.

Securitatea (oricum ar fi rebotezată, la camuflaj, de diverse regimuri) nu este aleasă de oameni. Ea se alege și se perpetuează singură. Prin sistemul ocult pe care îl conduce. Reprezentativitate și legitimitate, așadar, derizorii spre deloc. Și nici acest „derizoriu” nu este dobândit direct, la vedere, ci prin procură și, mai ales, prin abuz de manevre subterane.

Mărturisea o doamnă ministru de pe vremea lui Ceaușescu, nu-i rețin numele, că ea, ca reprezentant de vârf al PCR, era sfătuită de colegii din Comitetul Central să nu-l reclame pe Traian Băsescu pentru hoțiile cu care il prinsese (pe vremea când era la Anvers), deoarece acesta, ca om al securității, era mai puternic decât partidul.

Leg această mărturisire de zecile de denunțuri penale transmise către DNA (brațul înarmat al binomului, deci al securității) de corpul de control al primului ministru Victor Ponta (reprezentând partidul) după preluarea mandatului din 2012. Niciun ministru al vechiului regim (susținut de binom) nu a fost anchetat și trimis in judecată de DNA. Mâinile securității se spală între ele!

În schimb, ieri, dat fiind contextul, impotriva partidului (a premierului Grindeanu, a ministrului justiției Florin Iordache și a răului planetar suprem Liviu Dragnea), securitatea, prin DNA, a deschis cu viteza luminii o anchetă în legătură cu emiterea ordonanței de urgență privind modificarea codului penal.

De-ale intimidării, fricii și mizeriei morale ce domină scena politicii românești.

***

Mi se reproșează că sunt subiectiv, că țin cu PSD și că îi critic doar pe iohaniști și binomiști. Un grad de subiectivism mi-am recunoscut de mai multe ori pe acest blog. Nu sunt însă de acord că aș ține, generic, cu PSD. Am detestat și am criticat PSD pentru mineriade, pentru unele hoții scandaloase din timpul guvernării Năstase, pentru baronii săi hrăpăreți, pentru ruperea USL.

Pe de altă parte, nu am putut să nu constat că ceea ce a urmat  după preluarea puterii de către Traian Băsescu și PDL a întrecut cu mult în rău și dezastre toate regimurile din 1990 și până atunci. În consecință, mi-am concentrat criticile pe acest cancer odios și pe metastazele lui mutilante.

Astăzi ce observ? Că țara este condusă. ocult, de securitatea botezată de conjunctură SRI – DNA, că se practică la greu și parcă mai pe față decât în anii 80 poliția politică și fabricarea de dosare cu dedicație, și că a apărut o nouă clasă de protestatari, de apostoli ai străzii, „tinerii frumoși și liberi”.

Care „tineri”, prin comportamentul lor, marcat de intoleranță, de fanatism, de cultul pușcăriei, de o iubire aproape mistică față de Laura Kovesi, de refuzul de a accepta rezultatele alegerilor, de apetența pentru haos, de înlocuire a raționalului cu visceralul și, mai ales, de sentimente violent anti PSD, aduc mai degrabă a membri din Legiunea Arhanghelului Mihai decât a ceea ce ei ar dori să fie considerați, niște luptători intransigenți pentru adevăr, pentru cinste, pentru legalitate, pentru moralitate.

Nu poți să te pretinzi astfel și să vezi doar răul unei jumătăți de lume, aceea pe care o contești tu. Nu i-am auzit pe acești luminați exploratori de lumi virtuale indignându-se că Laura Kovesi a plagiat în teza sa de doctorat, sau că a pus la păstrare dosarul de fraudă al fratelui ei, nici că Nicușor Dan a solicitat și a primit fonduri de campanie pe contul personal, ori că președintele Iohannis a uzat de fals în acte publice ca să-și însușească niște case din Sibiu, pe când era primar al Sibiului. Și nici de multele erori și abuzuri juridice ale DNA, relevate de martori și presă și sancționate cu amenzi grele de CEDO, nu par a se sinchisi acești justițiari cu cip, scoși cu miile în stradă, la comandă, de ceva ce au naivitatea să-și închipuie că ar fi o reacție naturală a societății civile.

Dacă îi analizați cu atenție și obiectivitate, veți vedea că acești arhangheli ai dreptății, de rit iohannist, au un singur lucru major care-i unește: ura față de PSD. În rest, principii, valori, idealuri pentru țară: zero! Gargară ca să se amăgească singuri, în momentele de îndoială, că servesc o cauză nobilă.

De-asta par eu a apăra PSD-ul în această perioadă. Pentru că sunt mai informat și mai dornic de a face ca adevărul și normalitatea să izbândească, decât cei care scandează transfigurați, cu sete de sânge, ca la luptele de cocoși: „DNA să vină să vă ia”!

Ceea ce vedem în aceste zile este un nou război între partid și securitate. Cele ale momentului. Între acestea două, prin prisma istoriei dar și a actualității, nu mă pot așeza de partea securității! Oricâte rele s-ar pune în cârca partidului.

Să știe cei tineri și înflăcărați: marile orori, marile crime, marile tragedii umane din timpul regimului comunist, Canalul, Gherla, Pitești și multe, multe alte grozăvii, au avut în prim plan securitatea, nu partidul. Ar fi atât de simplu să vă documentați și apoi să reflectați.

Cât despre evoluțiile de ultimă oră, ele se apropie tot mai mult de o confirmare a titlului acestui articol.

Explozia de participare de ieri are o singură explicație, asupra căreia m-am oprit într-un text anterior: nehotărâții de la alegeri! Aceștia sunt cei care au îngroșat rândurile manifestanților. Aceștia au văzut într-o parte o grupare gălăgioasă, ofensivă, și, în partea cealaltă, un PSD pasiv, apatic, iluzionându-se că replica măririi pensiilor și a aprobării bugetului ar putea fi suficientă pentru calmarea spiritelor. Mulți dintre cei care la alegeri nu s-au dus să voteze din lehamite față de ambele tabere, au interpretat pasivitatea PSD ca o recunoaștere de vinovăție. Și s-au alăturat protestatarilor. Acum e foart greu să mai fie întorși din drum.

PSD a greșit grav nereacționând cu aceeași monedă la primul protest masiv din București. Încă ar mai fi timp, în acest weekend, să le demonstreze triștilor și revoltaților săi susțintori că nu au fost părăsiți, că există, totuși, o conducere a partidului și o determinare a acesteia de a duce lupta până la capăt.

Mă îndoiesc, însă, că se va găsi temeritatea necesară unei astfel de decizii.

Dacă nu se va găsi, vorba cuiva celebru: “asta este”! Vom mai parcurge o dată ciclul de după Colectiv, având șansa să mai sperăm la o mică bucurie a revanșei peste 2 ani, la prezidențiale.

Miza războiului politic dintre Iohannis și Dragnea e străvezie ca o sentință a Liviei Stanciu. Iohannis vrea să-l scoată pe Dragnea din peisaj. Fără Dragnea, din victoria PSD rămîne o guvernare la fel de slabă ca miniștrii ei, numai bună să facă praf planul de reduceri și pomeni care a fascinat electoratul.

Dar drumul de la dorință la idee e greu. Mintea profesorului de fizică a avut nevoie de meditații, iar catedrele de Optică și Acustică de la Universitatea “Ochiul și Timpanul” i le-au dat. Așa a fost respinsă Sevil Shhaideh, așa s-au întîrziat procedurile de numire a premierului, așa a fost acceptat Grindeanu prin sms, așa au apărut ordonanțele în presă, așa a ajuns președintele la ședința de guvern și în Piața Universității, așa s-a ajuns la referendum.

Lăsînd la o parte năucitoarea prostie a pesediștilor, există la Cotroceni o sală a hărților și un plan articulat, care și-a propus să transforme ficusul în plantă carnivoră.

Dacă Guvernul nu dă cele două ordonanțe, soarta PSD ajunge în mîinile lui Iohannis. O lege în Parlament sau o asumare a răspunderii Guvernului devin pești care se zbat pe masa de promulgare. Iohannis poate întîrzia promulgarea dincolo de termenele procesului Dragnea 2. În plus, pe toată durata întîrzierii, Iohannis ar culege simpatia publică ce decurge din stoparea grațierii.

Dragnea urmează să fie condamnat în cel de-al doilea proces, despre care nu se știe nimic clar, cu excepția sentinței. Și pe prima condamnare a lui Dragnea se văd amprentele puterii nealese, dar ăsta e modul în care sistemul își prinde adversarii de nas.

Dacă Dragnea e scos din schemă, PSD intră în epoca luptelor interne, în care baronii și acoperiții, adjuncții și trecătoarele vedete de talk-show se vor sugruma între ei pe faliile de rupere. Vor fi desprinderi, migrații, trădări, sciziuni. Sfătuitorii cu epoleți ai președintelui Iohannis vor ști să mîne o fracție a partidului spre ideea unui guvern de coaliție cu PNL, apoi spre opoziție. Cum? Statul modernizat își exprimă dorințele prin dosare.

Și astfel, la cîteva luni de la cea mai mare victorie din carieră, PSD nu numai că pierde guvernarea, dar își pierde viața. S-ar zice că, fără grațiere, e condamnat la moarte.

La rîndul lui, Iohannis, liderul cruntei înfrîngeri suferite de PNL, un personaj care aproape își pierduse ființa politică, devine singurul candidat al dreptei la prezidențialele din 2019.

Asta e, așadar, miza războiului. Ordonanțele în sine îl lasă pe Iohannis rece. Dacă i-ar fi păsat de Justiție, de penali și de corupți, s-ar fi sinucis de rușine numai citindu-și dosarele și declarațiile ANAF.

Ca de obicei, România se irosește în nimicuri, pierde timp, energie și ocazii. Orbecăie patetic într-un labirint justițiarist în vreme ce națiunile din jur formulează o viziune. Noi nu ne mai batem capul. Relațiile noastre cu viitorul au fost dintotdeauna reci. Ultima găină din aprozarul Europei e la locul ei.

Aţi ieşit în faţa poporului român să anunţaţi un fals. V-aţi luat blana de patriot şi aţi anunţat cumplita veste a fuzionării DIICOT cu DNA, apoi aţi încheiat, ca un propagandist, cu: „Jos mîinile de pe DNA!“. Trecem deocamdată peste faptul că, din toate informaţiile pe care le-am aflat, DNA este obedientă preşedintelui şi în nici un caz PSD sau PNL. Din păcate, i-aţi înşelat pe tinerii ieşiţi să îşi exprime revolta, direcţionîndu-le sentimentele către PSD (un partid pe care şi ei şi eu nu-l suportăm), pentru a vă spăla pe mîinile care vă stau şi pe DNA, şi pe SRI, chiar şi pe CSM. Dar asta este altă poveste, lipsită, din păcate, de forţa politică pregătită să demonstreze şi să vă acuze public şi oficial. PSD tremură în aceste zile, fapt care v-a împins să-i mai puneţi în cîrcă un neadevăr. Că anticorupţia (instrument prin care vă strîngeţi adversarii cu uşa) urmează a fi sugrumată prin unificarea DIICOT cu DNA, pusă la cale de sîsîitul şi antipaticul ministru al Justiţiei. Iar dumneavoastră, patriot, anticorupt şi moderator, aţi ieşit la microfon pentru a zice „Jos mîinile de pe DNA!“.

Domnule preşedinte, fără DNA şi fără SRI, sunteţi un preşedinte nul. Nul, mediocru, dar periculos, care muşcă din prima dezinformare care-i ajunge sub nas, care agită lumea în numele unei alegaţii. Un site (EurActiv) a difuzat o ştire care a fost apoi umflată de tele-favoritul dumneavoastră Rareş Bogdan (cel care marţi noapte striga: „Distrugeţi România, fire-aţi ai dracului!“). Un alt site care vă iubeşte a scris: „O altă mişcare menită să anihileze procurorii este comasarea DNA cu DIICOT. Acest proiect e mai vechi şi nu e clar cînd urmează să fie promovat, însă acesta este strict clasificat. Mutarea are ca scop înfiinţarea unei noi instituţii, ca modalitate de a impune noi procurori-şefi agreaţi de PSD. Numele cel mai vehiculat la conducerea noii structuri este Oana Schmidt-Hăineală, numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei condus de Florin Iordache“ (HotNews).

Nici măcar n-aţi considerat obligatoriu să puneţi un consilier să verifice! Și un amărît de primar de comună s-ar fi întrebat dacă o fi sau nu adevărat. Dumneavoastră, nu! Nici măcar n-aţi reţinut că o asemenea idee a trecut prin mintea Ralucăi Prună, pe care, spre ruşinea dumneavoastră, aţi numit-o ministru al Justiţiei în „guvernul meu“. Sau ştiaţi despre falsitatea ştirii pe care v-au produs-o amploaiaţii şi aţi folosit-o numai pentru a vă arăta dragul faţă de DNA? Mare mizerie, domnule preşedinte. Mare, mare mizerie şi multă prostie se află în provocarea a sute de mii de oameni! Habar nu aveţi ce nenorociri pot ieşi din asta! Și de care sunteţi responsabil!

Ce trădează acest „Jos mîinile de pe DNA!“, domnule preşedinte? Faptul că nu înţelegeţi mare lucru din ce se întîmplă în Justiţie, sau faptul că vîrfurile ei vă sunt devotate? Ca să nu zic că, aşa cum DNA se bucură să staţi cu mîinile pe ea, acelaşi lucru s-a petrecut şi în perioada în care aţi coabitat şi cu Livia Stanciu?

Mă aşteptam, domnule preşedinte, să revigoraţi politica externă a României, sau măcar relaţiile noastre cu Germania. M-am înşelat. Cu Germania aţi rămas la un telefon, iar relaţiile cu restul lumii le-aţi neglijat, ca să nu zic îngropat. Nici nu aveaţi cum să faceţi mai mult în cele 3-4 zile de muncă pe săptămînă pe care le petreceţi la Cotroceni. Aţi izbutit în schimb să distrugeţi PNL şi să destabilizaţi scena internă. Aţi folosit din plin tristeţea şi nefericirea de după Colectiv pentru a vă instala nenorocitul de „guvern al meu“, iar acum sunteţi gata ca printr-o diversiune să demolaţi rezultatul votului din 11 decembrie pentru a vă pune un alt „guvern al meu“. Nu ştiu cîţi oameni vă consideră responsabil de agitaţia stîrnită în aceste zile. Bieţii tineri nu ştiu cît de lungă este mîna serviciilor care vă sprijină pe Facebook. Dar faptul că în văzul tuturor v-aţi inserat într-o demonstraţie ilegală şi, preţ de cîteva minute, hoţeşte, fără să vă asumaţi răspunderea, v-aţi strecurat într-un marş pe care vi-l doreaţi uriaş (şi aşa a devenit!?) vă face responsabil de tot ce a urmat. Și, în acelaşi timp, vă arată, celor care au luciditatea de a vă analiza, şi cinic, şi egoist, şi gol, şi amator în politică, şi disperat de putere, şi capabil de orice spre a o dobîndi.

Vă puteţi pansa şi amăgi cu entuziasmul a milioane de români care în aceste zile vă susţin. Nu vă iubesc, dar vor anticorupţie. Cu aceste demonstraţii şi cu trucurile pomenite mai sus, aţi agonisit cîteva procente de simpatie. Dar pentru ţară n-aţi făcut nimic. N-aţi adus nici alt fel de a face politică, nici încredere, nici optimism, nici respect! Și cînd veţi restitui casa din Sibiu şi vă veţi cere scuze, chiar voi crede că vă doriţi anticorupţie!

Aştept cu nerăbdare să văd cum încheiaţi această aventură periculoasă, în care, în locul calmului la care vă obligă rolul de moderator prevăzut de Constituţie, aţi adus tensiunea şi pericolul, instigarea şi o grosolană nepricepere de a conduce ţara!

Există în înverșunarea din aceste zile a lui Klaus Iohannis un patetism derizoriu, cam ca acela al fotbaliștilor ce se tăvălesc pe teren, urlând și gesticulând catastrofic spre banca de rezerve si spre tribune, după o atingere mai bărbătească a adversarului, doar – doar or îndupleca arbitrul să le acorde un penalty.

E drept că sunt și puțin subiectiv când îl judec pe președinte, pentru că mă enervează peste măsură țanțoșeala lui caraghioasă, de gânsac apretat ce sâsâie după tot ce mișcă prin ogradă, dar nu cred că greșesc prea mult când îl caracterizez ca fiind total inautentic în rolul de gardă de corp a justiției din România.

În primul rând pentru că el însuși este în situația de a se apăra de ceea ce pretinde că apără. Procesul cu casa, pe care l-a pierdut printr-o hotărâre definitivă, a fost reactivat grație unui recurs excepțional în anulare. Nu e ceva bolnav în situația asta? Nu seamănă cu acele războaie în care prizonierii sunt puși în prima linie, ca scuturi umane?

Apoi, pentru că ceea ce el apără, pretinzând că ar fi justiție independentă, nu este altceva decât o armă interzisă, folosită în lupta politică. Și, din nou, falsitatea atitudinii sale, de președinte, devine stridentă: Constituția îl descrie ca mediator în vreme ce domnia sa se comportă ca un dezbinator.

Poate oamenii simpli, mai puțin instruiți, nu sunt atât de deprinși cu subtilitățile la care vibrează, chiar fibrilează, tinerii frumoși și liberi, în fruntea cărora s-a pus Klaus Iohannis. Ei, talpa, poate nu observă capcanele și interesele necurate din cele două ordonanțe ale guvernului pentru care, în ultimele zile, au ieșit în stradă câteva zeci de mii de protestatari. Există însă și un revers al acestui dezavantaj: acești compatrioți ai noștri, mai de la țară, mai fără Internet, mai cu vaca la câmp, mai cu ajutorul de șomaj pe ducă, nu au apucat, în lumea lor paralelă, de început de secol 20, să fie pervertiți, ca să nu zic manipulați, de „e”-urile civilizației. Ceea ce, pe lângă multe neajunsuri, le aduce și un beneficiu major: o capacitate ieșită din comun de a depista rapid, intuitiv și fără greș omul din spatele aparențelor și deghizamentelor. Lipsa de sinceritate, impostura,  egoismul, ticăloșia unora dintre cei pe care, acest arhetip de român, îi vede la televizor,  fundamentează în mintea sa (să-l numim, generic, Moromete) încadrări și opțiuni de nezdruncinat.

Așa se face că Morometele nostru  rural sesizează mult mai repede și mai net decât frații lui, municipalii, contradicțiile și lipsa de autenticitate din atitudinile președintelui Iohannis descrise la început. Și, fără prea multă ceremonie, îi aplică ștampila: „tocmai el vorbește”? După care, celelalte aproape că nici nu mai contează.

Așa e Moromete, și ne-a fascinat cu asta generație după generație: simplu, perspicace, necruțător.

Am auzit, de curând, cum gândeau despre președintele Iohannis și despre justiția pe care el o susține, niște astfel de Moromeți. M-am nimerit cu dânșii într-un vagon de tren dintre acelea fără compartimente, fără secrete, în care totul e la comun.

Concluzia care s-a desprins din divanul lor ad-hoc a fost cea pe care am pus-o în titlul acestor rânduri: Klaus Iohannis ține in brate această justitie bolnavă a noastră pentru că justiția sanatoasă l-ar băga la beci cât ai zice pește. În doi timpi și trei mișcări!

  • ActiveNews/

Răzvan Vastea: Mă bucur că oamenii au început să aibă cultură civică, însă eu cred că ei protestează doar pentru jumătate din răul care se întâmplă acum în țara noastră

Răzvan Vastea, fondator al Asociației Basarabii, a oferit un interviu în exclusivitate pentru ActiveNews în care a vorbit despre problemele pe care le traversează România în această perioadă.

Fostul editorialist ActiveNews a făcut o analiză a protestelor din Piața Victoriei și o prognoză asupra a ceea ce urmează să se întâmple pe viitor.

„Am venit să-mi exprim punctul de vedere pe marginea protestului din spatele meu cu care empatizez 50 la sută, nu sută la sută. Mă bucur că oamenii au început să aibă cultură civică, însă eu cred că ei protestează doar pentru jumătate din răul care se întâmplă acum în țara noastră, în sensul că deși ce s-a întâmplat aseară este foarte grav. Totuși, trebuie să privim acest lucru ca pe o reacție a guvernului ales democratic al anumite ingerințe ale DNA-ului și serviciilor în procesul justiției, care ar trebui să fie liber, dar care nu a fost liber. Oamenii sunt supărați și pe bună dreptate că sunt supărați, dar aici intervine și rolul presei care a amplificat toate aceste emoții. Totul este invadat de emoție pe TV și nu mai e nicio opinie rațională în mediul public. Nu sunt adeptul adeptul ordonanței date aseară în miez de noapte, dar nu sunt nici adeptul toxicității și a ingerințelor în procesul de justiție a unor factori externi.

Mi-aș dori un DNA așezat, un DNA românesc, nu un DNA controlat de servicii străine. Nu am așteptări foarte mari de la aceste proteste, mi-aș dori o Românie așezată pe fundamente tradiționale, o Românie bine educată și în care valorile naționale să prevaleze, nu în care oamenii politici să aștepte opinii din partea ambasadelor statelor occidentale de parcă noi nu am fi în stare să luăm decizii de unii singuri și ar trebui să ne spună alții ce să facem. România ar trebui să se așeze odată pentru totdeauna pe linia ei națională, patriotică și cu frică de Dumnezeu. Mi-ar plăcea ca din mișcările acestea civice ale populației să se nască o nouă clasă politică, bine așezată, românească, care să nu se afle în solda ambasadelor străine și care să nu privească România ca fiind o colonie a statelor occidentale, o clasă politică care chiar să se gândească la țara noastră și cu demnitate să apere România în UE și în societatea globalizată de astăzi”, a spus Răzvan Vastea.

În prealabil, acesta a avut și o postare pe pagina sa de Facebook în care a analizat lucrurile bune și cele rele care în opinia sa influențează acțiunile din această perioadă.

„Cetățenii încep să aibă cultură civică. Asta e bine. Ei sunt folosiți în jocul politic și nu sunt lăsați să crească în structuri politice care să schimbe ceva. Asta e rău. Mass media este atentă la acțiunile politicienilor. Asta e bine. Mass media este influențată de agenți sub acoperire și în general este subiectivă. Asta e rău. Justiția trebuie să-și facă treaba. Bine, normal. Există procurori și judecători sub acoperire și se fabrică dosare. Rău! Este război intern (civil) între instituțiile Statului Român, ocupate de „profesioniști”. Cetățenii nu au încă maturitatea de a participa activ și conștient la acest război. Nu au armele necesare și nici valorile potrivite care să-i anime. Din păcate, rău pe termen scurt pentru noi. Bine pe termen lung doar dacă se conștientizează nevoia unei reașezări patriotice, creștinești, românești.”, a scris Răzvan Vastea pe Facebook.

Iulian Capsali: Războiul intern ne sparge granițele

În timp ce la noi jandarmii ies la bătaie cu ultrașii în Piața Victoriei, în timp ce se anunță continuarea unor demonstrații mult gonflate si stimulate de o parte din presă, fața geopolitică a lumii se schimbă chiar în proximitatea noastră.

Putin e acum la Budapesta în vizită oficială.

Sebastian Gorka, maghiar de origine născut în Londra și specialist în “securitate națională”, va ocupa poziția de Deputy Assistant în administrația Trump. Detaliu important: Gorka a fost și consilierul lui Viktor Orban.
Urmează o vizită a Președintelui SUA în capitala maghiară.

După discuția telefonică dintre Trump și Putin de zilele trecute, a reînceput războiul din Donbas și avansul forțelor pro-ruse, ceea ce poate să demonstreze că administrația Trump și-a luat mâna de pe Ucraina și vom asista la împărțirea ei pe marile zone etnice (ruși și ucrainieni). Erdogan dorește să se impună în fața lui Merkel – ce va merge la Ankara disperată că poate pierde alegerile -, arătând fățiș aspirația constantă a Turciei de a fi o mare putere zonală, care include și Marea Neagră.

În acest timp, în România este un război intern pe o miză penibilă, dat fiind contextul. Asta se datorează și unei Constituții croite prost, din cauza căreia Președintele intră permanent în conflict cu Primul Ministru.

Deci, cine conduce țara? Sistemul (globalist, moștenit de la defuncta administrație Obama), reprezentat de Binom și organizațiile Soros, care vede în confuzul Johannis ultima redută? Sau majoritatea formată în alegerile de acum nici două luni, presată prin mitinguri în special de votanții USR din marile orașe (numai în București au avut aprox. 150.000 de voturi la locale)? Să facem precizarea că USR este un partid despre care surse interne au afirmat că este sprijinit de același filantrop cu porniri mesianice, precum și de servicii, iar în Parlament au pornit o ofensivă de imagine pe modelul mișcărilor inițiate de ONG-urile miliardarului american de origine maghiară care se opune inclusiv noii puteri conservatoare instalate în SUA – modelul Occupy.

Cred că administrația Trump, concentrată preponderent pe problematica internă, nu o să intervină și așteaptă să vadă cine-i va fi partenerul de dialog, adică cine învinge.

Victoria însă va fi à la Pirus, pentru că o țară sfâșiată de tensiuni interne poate fi sfâșiată și ca teritoriu, mișcările centrifuge fiind foarte bine instrumentalizate de mulți ani, mai ales în Transilvania.
Imaginea ambasadorului Klemm cu steagul unui prezumtiv „Ținut Secuiesc”, ca și harta Moldovei Mari, dăruită lui Dondon de către Vladimir Putin, sunt gesturi recente care au un simbolistică îngrijorătoare.

Pe acest fond extern, DNA face o mișcare care ne întoarce în anii ’50 ai perioadei staliniste. Se confimă plângerea făcută la DNA de către un fost consilier al Monicăi Macovei, Mihai Polițeanu (ce nume predestinat!), tema fiind “favorizarea infractorului” de către guvernul Grindeanu.
În consecință, DNA-ul a cerut documente și înregistrările video provenite de la camerele de supraveghere din Ministerul Justiției, ca să afle cine a lucrat la ordonanța de urgenta (OUG).

Ce se întâmplă este absolut halucinant!

Este ceva fără precedent într-o democrație consolidată europeană iar nu din zone centrafricane, ca un gest asumat politic al unui guvern să fie asaltat de procuratură. Asta se adaugă faptului că, printr-o decizie desecretizată a CSAT din 2009, SRI putea instrumenta cazuri in justiție alături de Procuratură.

Tot ce mai lipsește din peisaj este Tribunalul Poporului și acuzatorul public, cel care rostea rechizitoriul în vremea bolșevizării țării, însă și locul acestuia a fost luat de presă, împănată de ofițeri acoperiți, care supune de ani de zile pe penitent unei flagelări publice, de multe ori folosind materiale din ancheta, inclusiv înregistrări audio și video. Și nu puține au fost cazurile în care oamenii au fost achitați, însă cariera lor politică, afacerile, uneori și familia, le-au fost ruinate.

Asistăm, cu voia și concursul președintelui Johannis, la o lovitură de stat dată de Procuratură.
Este, probabil, cel mai puternic atac asupra Statului de Drept din ultimii 15 ani!

Ca să câștige puterea reală în Stat, actuala putere politică trebuie să comaseze DNA în Procuratura Generală, așa cum există în toată lumea civilizată, SRI-ul trebuie scos din anchetele justiției, trebuie deconspirați și marginalizați magistrații care sunt ofițeri acoperiți. Reprezentanții mass-media ar trebui sa ceară ca acoperiții din presă sa fie preluați direct în cadrul serviciilor, ca purtători de cuvant etc.
Justiția, ca și presa, nu mai trebuie considerate “camp tactic” de către servicii.

Acestea sunt primele măsuri pentru ca Statul Polițist să fie demantelat.
Pasul imediat următor, desființarea ONG-urilor Soros sau lipsirea lor de finanțare (se poate găsi ușor un cadru legal).

Dacă nu poate face asta și nu profită de realitățile externe, in care o contrarevoluție conservatoare este în curs spulberând un statu-quo ideologic globalist, actuala putere va trebui să-și consume lacrimile în dramolete post factum.
Să sperăm numai că, pentru realizarea „guvernului meu”, nu vor mai „trebui să moară oameni”.

Mai multă lume pune întrebarea îngrijorată dacă cei 100 de ani de la declararea Marii Uniri din 1 Decembrie anul viitor, va găsi România în actualele granițe.

În fața inconștienței clasei politice și a decidenților din stat sau din instituțiile de forță, pentru care supraviețuirea și conservarea puterii sunt singurele probleme ce-i frământă, nu putem decât să spunem:

Dumnezeu cu mila!

Astăzi a fost Ziua Ambasadelor Străine. Românii nu sunt în stare să decidă singuri ce este bine pentru ei, trebuie să le dicteze birocrații europeni ce să facă.
Nu îmi aduc aminte să fi murit vreun birocrat european pentru țara noastră, pentru suveranitatea și independența ei.

Ignoranta si disponibilitatea de a urma orbeste valul Facebook sunt coplesitoare, dezarmante… Cine sta mai si reflecteze, cine sa se si documenteze? Hai repede cu propaganda, hai cu revolutia! Traim momente istorice, FACEM ISTORIE si nu avem vreme sa mai si cugetam… De rugaciune ce sa mai vorbim, cui ii arde acum, cand…. suna toate goarnele de razboi. Mobilizarea! Desteapta-te, romane! Arunca-te in extaz in valul inalt al gloatei, sa nu cumva sa ratezi momentul istoric, sa nu cumva sa lipsesti de la revolutia vietii tale… care are loc in fiecare an, identic…

Cred ca suntem singurul popor care ne automutilam cu mana noastra, cu fervoare si chiar cu fanatism si care facem REVOLUTIE (nimic mai putin!) ca sa “ne luam tara inapoi” aproape IN FIECARE AN, cu acelasi entuziasm proaspat, neted, curat si uscat, ca si cum ne-am extirpat lobii responsabili cu memoria si cu reflexivitatea, ba chiar si cu instinctul de conservare! Suntem ca pestii aia cu memorie de 3 secunde, nu mai stim absolut nimic din ceea ce ni s-a intamplat important, esential, in trecutul recent, nu suntem capabili nici sa discernem si sa ierarhizam gravitatea problemelor, ci inghitim de-a gata tot ce ni se arunca, profesionist, pe canalele de “viralizare”. Fiindca, nu-i asa, ce este viral e si adevarat – clar, nu? Si atunci fugim instant dupa primul bat aruncat, dupa primul clopotel auzit… cu o conditie… sa-i vedem si pe altii ca fac la fel… multimea face dreptatea!

Popor sinucigas, reeducat perfect sa actioneze pavlovian, lobotomizat sa se autodistruga si sa-si imbratiseze fericit calaii, dandu-si foc propriei case cu mana lui!

Am scos, am scos la greu. Și o s-o mai fac, indiferent că ne cunoaștem sau nu. Prieteni am puțini. Sunt ăia cu care mă văd și cu care stau de vorbă la telefon. În rest, oameni cu care m-am intersectat vreodată prin viață. Nu mă justific. Dar știu că omul s-a născut liber și toată viața lui tinde să rămână liber. Să se opună în mod natural, instinctual, oricui se ocupă pe lumea asta cu restrângerea libertăților. Ale lui sau ale altuia. Numai în România oamenii susțin instituții de represiune. Numai în România, după 27 de ani și multe manifestări de stradă, oamenii nu învață nimic. Nu pot să accept că oamenii fac concesii greșelilor și ilegalităților unora, în timp ce, pe ceilalți, sunt gata sa-i ardă pe rug. Și nu pot să accept că oamenii rămân naivi, în ciuda experiențelor și a istoriei recente, și nu se gândesc niciodată la efectele pe termen lung ale naivității lor. Și nu mai vreau să văd că oamenii naivi și cu insuficientă cultură, în ciuda dulapurilor pline cu diplome, acceptă să fie ”câmp tactic” pentru unii sau alții.

”Se spune că o singură cutie de rezonanță nu este suficientă pentru a duce o dezinformare. Trebuie ca tema sa fie reluată de cât mai multe cutii de rezonanță (…) Uneori este necesar a crea inițial țintei prejudecăți favorabile pentru viitoarea campanie de dezinformare, urmând ca apoi să se lanseze campania”. Cam de-asta am curațat și o să mai curăț lista de ”prieteni” de pe FB. Și țineți minte: nici măcar Revoluția din 89, așa cum am citit cu toții, n-a fost chiar spontană, nevinovată și fără obiective pe termen lung…

scurte observaţii într-o atmosferă nesănătos de fierbinte şi dezechilibrată:

unii s-au mirat că şi în oraşele mici şi tradiţional liniştite s-a protestat, dar culmea protestului vine probabil de la site-ul dexonline.ro – dicţionarul explicativ al limbii române a decis să protesteze și el

la fel, la cluj jandarmii intonează imnul alături de protestatari – simbioza finală s-a produs

circulă argumentul, preluat de o grămadă de oameni evident bine intenţionaţi, că nu e bine deloc ca guvernul să cadă, pt că un guvern interimar nu ar fi abilitat să anuleze ordonanțele – lol

Cărtărescu e convins că în spatele penalilor PSD se află Rusia – dar poziţia lui combină şi puţin excepţionalism a la Eliade etc, căci cică am fi ultimul obstacol în calea monstrului estic, după ce nu doar Ungaria şi Polonia au cedat, ci şi Europa şi America. practic, România a rămas în rolul lui Bruce Willis

procurorul general a anunţat că DNA a deschis o anchetă pe tema redactării ordonanţelor PSD – cuplat cu anunţul lui Kovesi că DNA va face în aşa fel încît ordonanţele să nu aibă efect şi toate dosarele să meargă înainte, rezultă că DNA rezolvă şi controlează tot şi a ajuns să însumeze toate puterile din stat. asta acum, spre ce va evolua după acest meci practic deja cîştigat se sparie puţin gîndul

am văzut la mai mulți oameni ideea că mda, ar fi unele probleme şi cu SRI şi DNA, dar discutăm mai tîrziu despre asta, acum urgența maximă e dat jos guvernul – scuze de aroganță, dar întîmplarea face că știu eu exact cît de tîrziu o să vrea ei să discute despre asta – niciodată

Dacă vă întrebați cum a fost posibil stalinismul în România, priviți ce se întâmplă în ultimele zile. Nu, nu sovieticii l-au adus: noi, românii, l-am construit. Și, în multe aspecte ale sale, i-am depășit, în ticăloșie, pe sovietici.

Așa că ne-am mai luat-o încă o dată peste bot. Noi, cei care am făcut prostia să credem că România poate fi o țară liberă și democratică. Din păcate cetățenii ei nu vor asta. Ei vor mai mulți securiști, mai multe închisori, mai pline de dușmanii poporului, mai multă slugărnicie față de ocupanți.

Din 2004, sistematic, votul majoritar este infirmat de tot felul de mecanisme subterane. Acum sistemul a început să apese iar pe butoane. Ca în 2009, ca în 2012, ca în 2014 și în 2015. Creșterea frecvenței și intensității intervenției lui în viața publică, și politică, spune un singur lucru: vrea să guverneze direct, nu prin interpuși. Și-și elimină competiție. Cu violență. Cu ferocitate. Nu ne punem întrebarea ce va fi atunci când va ieși la lumină, și nimeni nu i se va mai putea opune?

Așa cum scriam aseară, adio, România! Ne vedem în Iad! Pentru că pentru noi încep chinurile Iadului.

Cred că devine evident că discuţiile juridice legate de modificările Codului Penal nu pot determina convulsiile sociale la care asistăm şi că scopul este cu totul altul. Nu au existat aceste manifestări când CCR a dat o erată la şase dimineaţa, în vara lui 2012, salvându-l pe Băsescu de votul pentru demitere dat de 7,4 milioane de persoane, nu au existat când s-au redus toate salariile cu un sfert, nici când s-au închis peste noapte 61 de spitale, iar alte unităţi sanitare au fost comasate etc. Deci NU reprezintă o reacţie naturală a cetăţenilor. Doar cine e orb nu vede asta. Şi doar cine este inconştient achiesează la şmecheria cu “protestul”. Acum se joacă integritatea şi suveranitatea României. Iar noi comentăm subtilităţi juridice. Nu e boală psihică generalizată asta?

Iohannis o urechează pe doamna ministru de interne. Bate obrazul și celor din jandarmerie pentru modul în care au gestionat situația de aseară, în contextul în care SRI au anunțat că ar fi informat Ministerul de Interne și Jandarmeria în legătură cu planurile de deturnare a protestelor pașnice. Din ce văd în online se vehiculează ideea organizării acestor violențe de către cei din PSD, pentru a compromite protestele. Acuma stau și rumeg, punînd cap la cap ce văd pe la TV, facebook etc. și mă întreb/observ:

– La ce ar fi folosit PSD-ului o astfel de manevră? În condițiile în care declararea stării de urgență e la Iohannis, serviciile nu par să-l înghită deloc pe mustăcios. Dimpotrivă. Unde ar fi putut duce exacerbarea violențelor? Sau poate Dragnea cu jandarmeria și restul ministerului de interne să acapareze integral statul și să impună dictatura pe model Erdogan, atît de vehiculată public?

– Cei care au fost la protestele din 2012 și 2013 știu cum operează jandarmii cînd ordinul pe unitate nu e tolerarea protestatarilor și evitarea pe cît posibil a escaladării tensiunilor. Amendează și dau pulane fără prea multe menajamente și speculează orice derapaj ca să justifice intervenția în forță a țestoaselor. De data asta nu s-au dat amenzi deloc, jandarmii par să fi acționat cu o prudență și timiditate fără precedent pentru asemenea situații, deși au venit pregătiți și dotatați. Foarte probabil datorită informării. Dar ce ar fi putut face? Puteau sălta oamenii din mulțime în baza unor suspiciuni, informații, înainte ca ăia să declanșeze ostilitățile?

– În spatele celor cu violențele o fi stînd cineva, i-o fi mobilizat cineva, dar poate ar trebui să ne întrebăm și cine ar putea fi nemulțumit că deși a dat în clocot mămăliga, deși s-a umflat, întîrzie să explodeze? Cui ar putea folosi escaladarea tensiunilor, scăparea de sub control a situației? Și cui ar putea folosi ca aceste proteste să continue în nota pașnică și inofensivă de pînă atunci, semănînd mai degrabă cu un festival?

– Despre cum a redat mass-media tensiunile, în special Realitatea tv, nu mă pronunț.

– Sunt doar atent la declarațiile reprezentanților de instituții. Mai multe vom afla în 20-30 de ani. Sau ce, știți cum a stat treaba în detaliu la revoluție și mineriade? Credeți c-or să declasifice ăștia documente?

Comisia Europeana a abandonat publicarea unui nou raport anti-coruptie la nivel de UE, anunta vice-presedintele Frans Timmermans intr-o scrisoare remisa Parlamentului European si Transparency International EU. Comisia Europeana a publicat un raport anti-coruptie la nivel de UE in 2014, cu recomandari pentru fiecare tara, si urma sa mai publice inca unul in curand, insa proiectul a fost “abandonat”.

“Mesajul care vine de la Comisia Europeana este clar: lupta impotriva coruptiei nu mai este o prioritate politica iar mita este o problema serioasa numai intr-un grup minoritar de state membre”, a spus Carl Dolan, Director of Transparency International EU.

Mai pe scurt, Romania trebuie sa fie arata ca e corupta, pentru ca, in comparatie cu ea, tarile celelalte din UE sa arate ca nu sunt atat de corupte.

Daca cititi reactia Comisiei Europene la ce se intampla acum in Romania veti vedea ca e foarte nuantata.

Lupta impotriva coruptiei este ceea ce Romania ar trebui sa faca pentru ea, nu pt straini. De ani de zile, insa, lupta anticoruptie din Romania a devenit campanie de PR si de imagine si ea insasi sursa de coruptie.

Cum spusese cineva: avem cea mai corupta anticoruptie.

Dacă e adevărat că DNA a început urmărirea penală împotriva membrilor guvernului care au aprobat OUG, devine destul de clar care este adevărata putere în România. Și la fel de clar că este o putere care, necontrolată fiind, și-a pierdut de multă vreme direcția.

Mai zic un singur lucru fata de ce se intampla in Romania pe plan politic.
Oricum e deja dezgustator pentru orice om cu minte show’ul facut de ambele parti.

Cateva date:

2009 votul a fost masluit si a castigat prin voturile de la Paris-SRI
2012 referendum, din nou votul a fost furat, erata ilegala-SRI
2014 in mod absolut spectaculos Iohannis castiga alegerile-SRI
2015 un guvern legitim, pica la presiunea strazii-SRI
2016 dupa vot democratic se incearca daramarea guvernului-SRI

Pai chiar va bateti joc de noi?

In 1989, Romania a fost singurul stat din fostele state europene unde sistemul comunist nu s-a dat invins de buna voie. Trecerea s-a facut printr o lovitura de stat sangeroasa la care au participat forte straine, dar cel mai rau e ca au participat si romanii. Comunistii romani, armata si securitatea nu a cedat puterea in mod pasnic asa cum s-a intamplat peste tot. A fost varsare de sange.. macel. Romanii au ucis romani, asa cum tot romanii au ucis, torturat alti romani la instaurarea comunismului. Pe scurt, sistemul nu a capitulat niciodata. Am fost mai comunisti decat sovieticii si mult mai cruzi. Noi, romanii contra romanilor.

Ceea ce se intampla in ultimii ani, mai exact de la formarea guvernului Ponta arata o la fel de mare disperare si ura a sistemului. Este acelasi sistem din anii comunismului, dar cu alti oameni la comanda. Desi toate statele din jurul Romaniei s-au intors mai mult sau mai putin la o politica pro nationala, s-au intors catre interesele statelor si natiunilor lor, Romania ramane singura care nu vrea sa cedeze. Si din nou sistemul e capabil de orice. La referendumul din 2012 votul oamenilor nu a fost respectat. Atunci cand guvernul Ponta a fost ales, a fost dat jos cu forta si mai ales prin crima. Acum cand un nou guvern a fost ales in mod democratic, prin vot, se doreste din nou rasturnarea lui. In doar cativa ani sistemul a rasturnat de 3 ori vointa oamenilor exprimata prin vot. Au recurs la crima, la manipulare, la minciuna, manifestatii de forta, santaj samd.

Ce vreau sa spun este ca suntem singura tara din Europa care intotdeauna a raspuns democratiei cu forta. Singura tara din Europa rezistenta la schimbare pana la a-si ucide proprii cetateni sau a invrajbi pana la otrava societatea.

In 1989, cand toate tarile trecusera la democratie, cand URSS s-a rupt, am fost ultimii comunisti. Azi, cand toate tarile au renuntat sa fie slugi unor forte straine, fie ca vb de Rusia, SUA sau UE, si s-au intors catre o politica nationala, cand insusi Marele Licurici se schimba, suntem singura tara care rezista schimbarii, si vrea sa ramana colonie, sluga. Si atunci, ca si azi, in esenta nu e vorba de interventia altor state in politica romaneasca, ci e vorba de romani impotriva romanilor. Si asta nu o va schimba nici Psd, nici Pnl, nici Usr sau oricine. Asta e, astia suntem, si nu exista nicio sansa sa ne revenim.

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile

Prizonierii statului profund? IOHANNIS SI REFERENDUMUL PENTRU BINOMUL SRI-DNA. Consultarea populara privind “gratierea” si “amnistia”, un bluf transformat in instrument de recredibilizare a “LUPTEI ANTICORUPTIE”. Totodata, presedintele României EXCLUDE ideea altor referendumuri, inclusiv cel PENTRU FAMILIE/ Presedintele Noii Securitati o spune clar: “CU SECURITATEA NATIONALA NU ARE VOIE SA SE JOACE NIMENI, NICI MACAR CEI CARE AU IMPRESIA ACUM CA CONDUC”

DEZVALUIRE DE MAXIMA GRAVITATE: Consiliul Suprem de Aparare a Tarii “legalizase”, sub Traian Basescu, REINFIINTAREA DE FACTO A SECURITATII SI INSTITUIREA “BINOMULUI SRI-DNA”! “Justitia – camp tactic pentru servicii” – prin DECIZII SECRETE ILEGALE care sfideaza chiar STATUL DE DREPT si ORDINEA CONSTITUTIONALA!/ Sebastian Ghita: KOVESI SI COLDEA SUNT OFITERI AI UNUI SERVICIU SECRET STRAIN/ Dezvaluirile transfugului Ghita si SERVITUTEA VOLUNTARA

DEEP STATE SAU STATUL PROFUND – NOUA ORDINE A PUTERII IN SOCIETATILE “DEMOCRATICE”. O explicatie pentru conflictele acerbe din SUA, dar si din România. CE ESTE SI IN CE CONSTA, DE FAPT, ”SISTEMUL”?

Vom asista din nou la ”salvarea” democratiei si a ”statului de drept” de popor? OPINII DESPRE (R)EVOLUTIILE PRO-SISTEM DIN SUA SI ROMÂNIA

MAREA REBELIUNE NEOSECURISTA. “Releele” oengistic-facebook-iste au adus zeci de mii de protestatari pe strazi. RAZBOI CIVIL DECLANSAT PENTRU PASTRAREA PUTERII IN MAINILE BINOMULUI?


Categorii

Iulian Capsali, Justitie, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Uncategorized

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

47 Commentarii la ““Ultima găină din aprozarul Europei”/ REVOLUTIA SECURITATII IMPOTRIVA PARTIDULUI. Poporul manifestant nu vrea democratie, vrea puscarii/ Mizerabila impostura a presedintelui “JOSMAINILEDEPEDNA”/ “Adio, România! Ne vedem în Iad!”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Cred ca e oportuna si adaugarea declaratiilor lui Mircea Diaconu din Parlamentul European .

  2. La un moment dat (acum vreo 3 ani) ,vizionam mai mult Jocuri de Putere decat Sinteza Zilei(mai ales ca prezenta si opiniile Pro-viata;intre timp mai m-am potolit cu privire la acest subiect;am adoptat “stilul” ortodox).Intre timp,”crizele epileptice”(vorba lui Cristoiu) ale domnului badaran adus din Cluj m-au cam indepartat de acel post(Ghitagate mi-a confirmat temerile).Mai exact…de la alegerile din 2014 cand m-a lamurit definitiv acest personaj meschin cu privire la jocurile sale ,nu “de putere”,ci oculte.

    PS:Ghita e bine?

  3. http://www.luju.ro/guvern-de-securisti-printre-cele-132-de-modificari-din-codul-de-procedura-penala-gasca-lui-ciolos-a-strecurat-articole-care-permit-procurorilor-sa-anuleze-hotarari-judecatoresti-sa-obtina-datele-financiare-ale-cetatenilor-fara-mandat-si-sa-dea-buzna-in-re

    România este deja o colonie economică (corporațiile străine jefuind resursele acoperite de mafia binomistă), dar și românii trebuie să fie reeducați ca să rămână sclavi pe veci… într-o țară care nu mai e a lor (că doar a luat-o înapoi Iohannis, sluga americanilor, precum el însuși se lăuda), dar pentru pentru care strămoșii s-au jertfit (inclusiv cei din temnițele comuniste pe care i-au mai condamnat încă o dată la moarte și uitare Iohannis, Antonescu și escrocii din parlamentul trecut prin promulgarea legii antilegionare)…

    Va fi o dictatură cum nu vă închipuiți… și nu a legii, sau a normalității… ci a unei imbecilizări (nebunia de care zicea Sfântul Antonie) și terori culturale inimaginabile…

    Eu sunt curios câți dintre cei ce urlă azi în stradă, dacă, după ce se va face conform voii lor (înlocuirea guvernului cu trepăduși teleghidați), vor mai fi în țară peste 2 ani, ca să se bucure de viitorul pentru care au protestat…

    Îmi pare rău, dar părintele Adrian Făgețeanu a prevăzut și acest haos controlat de acei ev(BEEP)ei care conduc reeducarea (culturală, politică, etc), de data asta în masă, a românilor, creând dezbinare și instigând la ură și violență pe românii amărâți, creduli și dezinformați… Pușcăria Pitești e dilatată la nivelul întregii țări…

    PS

    Nu iau și nu am luat niciodată apărarea pesediștilor mai ales că știu că și Iohannis și Dragnea au câte doi consilieri politici evrei fiecare (datele sunt publice, vizibile). Mă tem că toată mascarada asta uriașă este o piesă regizată care are ca scop anularea și anihilarea oricărui vot legitim și majorități populare (prin proteste bine organizate și dirijate) și înlocuirea lor cu sistemul dictatorial al numirilor (care există deja în sistemul de putere binomist instaurat de pe vremea lui Băsescu)…

    Vom trăi și vom vedea, dar mă tem că bine nu va fi în nici una din variantele posibile de viitor pentru care am putea să ne pu​n​em inima și speranțele la bătaie…

  4. Sper sa nu ne maidanizam sau portocalizam si noi. Putin a fost sau mai e in Ungaria si, daca ne incaieram prea tare, sa nu cumva sa ne federalizeze si pe noi ca pe ucrainieni, chiar daca nu s-a luat nimeni de unguri. De-aia e mai bun dialogul in toate, dar nu benefeciaza decat unii de el. Culmea este ca astia, care isi spun democrati si arata cu degetul la inapoiati, n-ar rabda, Doamne fereste, ceva fara sa incerce sa bage imediat pumnul in gura la inamic. Am vazut ca Merkel si Iohannis pozeaza la ziar la fel: aratand podul palmei in sensul de halt sau stop. E asta o coregrafie nemteasca sau un semn universal la masoni cand isi taie unora sau intre ei craca? Ai nostri pozau pana nu demult cu degetul pe gura. Dar vad ca s-a spart gasca. Eu una cred ca dedesupturile nu le cunoastem. Pentru tara noastra se dau lupte grele. Ungurii, la care le sufla Putin in panze, vor si ei o bucatica. Europenii, reprezentati de Merkel si Iohannis si de altii, vor si ei sa tina tara sub influenta UE, iar Trump si Dragnea maestru in regionalizari, cand o sa-i mai scuteasca poporul de mitinguri, s-ar putea gandi la un bonus pentru Israel. Tocmai de aceea, varianta lui Iohannis, chiar daca acum pare trasa de par, este de fapt cea care ar prezerva integritatea noastra statala, pentru ca legile UE n-ar permite “eliberarea” prea usoara a Banatului si Ardealului.

  5. @PrGabriel

    Pana la evrei, observam ca ne descurcam si singuri, de minune, sa ne auto-distrugem.

  6. @admin:

    Sunt curios sa vad daca vreun presedinte al Romaniei postdecembriste va vorbi macar pe patul de moarte, sa stim si noi de au facut ceea ce au facut, cu ce istorie in spate au ajuns presedinti si de ce. Ca fiecare dintre noi are banuielile sale, asta e clar, dar poporul acesta are nevoie de niste certitudini, altfel ramane ratacit.

  7. Gata . Am scapat de cei 4 calareti ai apocalipsei,noi romanii.Aproape,fiindca cel deal patrulea mai e inca pe cal,dar se clatina.Iohanis.Orcat sar zvarcoli dracul pe pamantul romanesc, prin iohanisti ,vor disparea in negura istoriei.E o proorocire ?.Nu.O constatare a celui ce a zis ”nimic nou sub soare”.Toti cati au scris proadevar(nu am zis pro Dragnea), au vazut viitorul tarii noastre dintrun anumit unghi ,putin mai intunecos,ca sa nu zic fara iesire. Nu.Vedeti voi?.Nimeni,nici pr. Gabriel,nu-l pune pe Dumnezeu in ”ecuatia” rezolvarii ”dilemei ”romanesti, de existENTA, barem ca tara .Ceilalti calareti ,care sunt doar istorie si care vor fi judecati aici si-n vesnicie ?Ii stiti.DOAMNE AJUTA!

  8. Pingback: Sa nu ne amagim: valul de furie oarba va afecta si BISERICA. Se poate spune adio si referendumului pentru familie | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: POZITIA PATRIARHIEI FATA DE CRIZA ACTUALA. Un mesaj echilibrat, pentru dreptate sociala si diminuare a saraciei, de amendare a hotiei, dar si de avertizare cu privire la anticoruptie. “Lupta împotriva corupţiei nu trebuie folosită în scopuri pol
  10. @stef

    Si multe sunt hoaxuri, ca si siteul acela, comisarul.ro.

  11. Doamne ajută tuturor românilor !!! Bunul Dumnezeu să ne ierte şi să ne ajute , să ne lumineze în situația grea în care am ajuns din cauza păcatelor noastre !!! Era de așteptat să ajungem aici deoarece noi am uitat de Dumnezeu aşa încât El ne-a lăsat la mintea noastră . Ne interesează orice altceva înafară de SCOPUL pentru care am venit “pe lume”:mântuirea sufletelor noastre !!! Creştini dreptcredincioşi fiind , ar trebui să ne rugăm Bunului Dumnezeu și pentru “cei ce ne urăsc și ne prigonesc pe noi” şi atunci când Domnul Iisus Hristos ar auzi rugăciunea noastră pentru ei, ar putea să le deschidă şi lor inima spre El. Necazurile sunt scrisorile Bunului Dumnezeu pentru fiecare dintre noi spunea foarte frumos cineva. Şi vom primi mereu asemenea scrisori :”În lume necazuri veţi avea,dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea”.”Fără Mine nu puteți face nimic”.
    Ieşind în stradă ca să demonstrăm că noi rezolvăm ceva,dăm jos guvernul sau mai ştiu eu ce, este mândrie și nu rezolvăm nimic. Atâţia oameni care au ieşit în stradă dacă s-ar fi rugat smerit cinci minute, cu durere şi “inima zdrobită” pentru ca Bunul Dumnezeu să “ne ferească de războiul cel dintre noi” cred că Bunul Dumnezeu nu ne lăsa fără răspuns !!! Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor să ne împăcăm cu noi înşine, cu ceilalți şi cu Bunul Dumnezeu !!!

  12. Cum se manipulează masele?
    S-au scris o mulțime de cărți despre manipulare. Sunt studii teoretice, sunt manuale practice, toate acestea sunt publice, lumea le citește și degeaba. Manipularea este suverană, nimeni nu pare a scăpa de ea. Totuși primul pas în a scăpa de boală este, spun psihologii, să o conștientizezi.
    Mai întâi, câteva considerații.

    1) Publicul.
    Ideea de plecare este că oricine poate fi manipulat la un moment dat. Dar nu toată lumea poate fi manipulată în același timp. Și atunci cel care manipulează trebuie să își circumscrie foarte bine publicul țintă în funcție de scopurile sale. Mesajele, manipulatorii sau nu, nu au aceeași receptivitate la orice fel de public. Unii oameni sunt mai deschiși în a recepta unele mesaje, alții sunt opaci. De asemenea, manipularea are un scop precis, anume reacția publicului manipulat. Și aici avem în mare, tot două categorii. Anume, unii oameni recepteaza mesajul și reacționează, alții doar recepționează mesajul.

    2) Mesajul.
    La rândul său, mesajul poate fi de natură a crea o reacție imediată sau el este un mesaj care trebuie repetat în timp pentru a conduce la reacțiile așteptate. De obicei, aceste feluri de mesaje sunt complementare, mesajul care are calitatea de a crea o reacție imediată nu trebuie să vină pe un teren gol, altfel nu are consistență. El trebuie să găsească rezonanță în mesajele repetate în timp astfel încât să vină ca o confirmare, o întărire a mesajelor mai vechi. De asemnea, mesajul trebuie să fie simplu, și să conțină generalități și truisme, astfel încât să poate fi receptat și în absența atenției celor vizați. Asfel, mesajul apare celor manipulați ca fiind o gandire proprie, o concluzie personală și un lucru bine știut de toată lumea, deci fără îndoială adevărat.

    3) Individul.
    Publicul receptor al mesajului de manipulare este totuși, în ultimă instanță, format din indivizi. Chiar dacă o mulțime, sau o masa de oameni, este altceva decât simpla adunare a individualităților, în absența unei sume de individualități nu este nimic. Deci fiecare individ contează și ce contează la fiecare individ din punctul de vedere al manipulatorului este modul de gândire și modul de reacție, deci inteligența și emotivitatea.
    În ceea ce privește inteligența, nu contează mărimea coeficientului de inteligență, ci felul în care mintea lucrează. Anume, trebuie știut că mintea omului are mare grijă de ea însăși ferindu-se de disonanțe cognitive. Nu contează că luate în detaliu toate componentele mesajului se pot demonstra ca fiind false, dacă generalitatea lui este sau pare adevărată, atunci detaliile vor fi ignorate, și vor fi ignorate chiar și atunci când sunt cunoscute! Pentru că mintea omului nu doar fuge de disonanța cognitivă, dar ea aleargă după coerență. Deci va primi și va integra doar acele mesaje care corespund unei opinii prefabricate. Informația circulă în minte prin sinapsele neuronale, iar acestea au propria lor memorie și structură formată exact după felul în care mintea omului gândește de obicei. Iată, deci, importanța mesajelor subliminale, cele pe care mintea le recepționează tot timpul, în absența atenției.
    Emotivitatea este a doua componentă a minții luată în calcul. Emotivității i se adresează mesajul cel mai puternic, cel care poate crea o reacție imediată. Dar mintea fuge de emoții puternice, ea nu e deschisă spre acestea, pentru că îi perturbă buna funcționare și rutina. Asadar, ca să spargă bariera naturală împotriva emotivității, mesajul trebuie să fie ubicuu, dacă vine dintr-o singură sursă nu este credibil, mintea se poate apăra și se apără. Deci, mesajul trebuie să fie transmis în același timp din mai multe surse și trebuie să fie foarte agresiv.

    4) Mediul.
    În general, masele sau mulțimile de oameni sunt dispersate. Ca manipularea să aibă efect, toți acești oameni care formează publicul țintă al manipulării trebuie să fie aduși laolaltă. Ca să poată fi puși împreună oamenii, cel care manipulează trebuie să știe unde și cum să-i găsească. Nu neapărat fizic, ci prin mesajul pe care îl transmite, acesta trebuie să-și găsească calea spre publicul țintă. În acest scop, mediul de transmitere trebuie să fie unul care îi unește pe cei vizați, trebuie să fie un ceva la care toți participă prin prezență. Ieri era și încă mai este mass-media, astăzi s-a inventat social-media pentru același lucru.

    5) Conducătorul.
    Mulțimile odată adunate au nevoie de un conducător. Scopul lor determinat de manipulare trebuie exprimat. Fără exprimarea scopului, acesta dispare și mulțimile își pierd interesul pentru ceea ce le-a adunat. Ele au nevoie de o țintă și o expresie coerentă pentru a-și păstra unitatea și unitatea de acțiune. Exprimarea coerentă nu poate fi făcută decât de un singur om și nu de o mulțime în același timp. De aceea, mulțimile vor accepta cu ușurință pe cineva care știe să le dea o țintă și să exprime cel mai bine și mai concis ceva care să le exprime dorințele induse. Dacă acesta este și un om cunoscut, cu autoritate, cu atât mai ușor îl vor accepta instinctiv, căci mulțimea caută instinctiv unitate sub o autoritate. Unitatea mulțimii oferă anonimitate indivizilor din ea, deci adăpost de responsabilitate, dă fiecăruia putere și forță și, foarte important pentru confortul psihic al individului, confirmă poziția și opiniile individuale.

    Și acum să vedem cum se potrivesc acestea la revoluția facebook din Romania, din ianuarie 2017.

    Este evident că publicul țintă este cel tânăr. Bătrânii pot recepta mesaje, dar fie și numai metabolismul lor îi face să reacționeze mai încet sau deloc. Iar cei care manipulează au nevoie de reacții energice. Iar mediul în care tinerii dispersați se întâlnesc este social-media. De asemenea, utilizarea de social-media predispune la receptarea mai facilă a unor mesaje cu sursă incertă, creează acestă obișnuință, ceea ce înseamnă că barierele de apărare ale minții sunt dinainte ridicate lasând să treacă mesajele, interiorizându-le. Nu este nici un paradox că televiziunile care au același mesaj cu cel care manipulează astăzi pe facebook (Realitatea, B1 – B1 astăzi ceva mai puțin) nu au mai deloc public, dar mesajul lor este atat de puternic receptat în societate, iar televiziunile care au public (Antena 3, România TV) nu reușesc să ridice în picioare același numar de oameni și să-i scoată în stradă cu tot atâta vehemență. Nu numai media de vârstă a publicului este cauza, dar televiziunile de știri și dezbateri au devenit un mediu prin care se transmit mesaje care se recepteaza rațional, în urma unei analize și nu în urma unei emoții. Televiziunile de succes au devenit foarte atente cu conținutul mesajului și mai puțin cu forma lui (formatul este întotdeauna un standard, plăcut poate, dar totuși un șablon), situație exact inversă decât în social-media, unde forma este primordială, iar conținutul aproape că nu contează. Forma este receptată mai ușor pentru că se ia ca atare, conținutul cere puțin efort de gândire pentru a fi asimilat.
    Deci mediul de transmitere a mesajului este acum social-media și în special facebook-ul. Cine merge prin oraș poate vedea că majoritatea celor care dețin un telefon smart sunt pe facebook cautând informații și mesaje despre ce se întâmplă sau ce urmează să se întâmple în Piața Victoriei. Nu contează de unde vin și de la cine, important este să fie, să fie multe și să fie conforme opiniilor lor.
    De asemenea, din ce în ce mai mult în ultimii ani, mesajele de batjocură la adresa clasei politice, mesajele de identificare a clasei politice cu un anumit partid (PSD) sau o anumită linie politică, în special națională, s-au mutat pe facebook. Ele sunt astfel mult mai penetrante pentru că sunt multe și la prima vedere sunt inofensive, dar sunt exact acel tip de mesaje care pregătesc terenul pentru mesajele cu mare forță manipulatoare. Ele trec de multe ori drept amuzament, sunt bancuri, glume mai mult sau mai puțin reușite sau triviale, dar adevărata lor țintă nu este imediată, ci este de creare a unei anumite mentalități care să fie pregătită pentru mesajul puternic ce va urma la momentul oportun.
    Tot zilele acestea au fost și mulți oameni care s-au plâns că au primit SMS-uri care îi incitau la ieșit în stradă împotriva guvernului. Mesajele veneau de la niște firme care adunau adrese de e-mail și numere de telefon de la cei care semnau petiții on-line. Așa aflau de fapt cum pot fi găsiți cei cu o atitudine potrivită scopurilor manipulatorii, căci profilul psihologic al celor care semnează petiții on-line conține “specificația”: sunt dispus să mă implic pentru niște cauze care sunt străine persoanei mele.

    Desigur, acestea sunt elemente tot cu caracter general, ele se potrivesc la noi ca și aiurea. Ceea ce a dar un caracter personalizat în România manipulării numite revoluția de pe facebook a fost apariția neașteptată a lui Klaus Iohannis la mitingul neautorizat de la Universitate. Acolo aveam situația clară a unei mulțimi fără mesaj coerent, și fără conducător. Mulțimea avea nevoie de unul care să îi dea o țintă și un scop. Ce a făcut Klaus Iohannis la Universitate și care sunt rezultatele: a venit și s-a pus în fruntea mulțimii fără cap, apoi din chiar mașina prezidențială i-a dat o direcție – Piața Victoriei unde își are sediu guvernul României – și o țintă – dărâmarea guvernului. Atât de bine i-a reușit acțiunea, încât iată că mulțimea ascultă acum orbește toate mesajele care vin de la Cotroceni sau sunt în favoarea Cotroceniului. De exemplu, nu se cere acum demiterea guvernului pentru că astfel ordonanța de urgență care este așa-zisul motiv care i-a scos pe oameni în stradă nu s-ar mai putea abroga. Dar dacă guvernul ar abroga ordonanța înainte ca ea să intre în vigoare ar fi dărâmați, sfâșiați, poate și linșați în secunda doi.
    Dar acum adevărata preocupare a cuiva căruia îi pasă de țara asta nu ar mai trebui să fie soarta guvernului PSD. Doar o minune mai poate să-i scape de linșaj (li s-au făcut publice adresele de acasă și telefoanele, nu?) sau pușcărie (DNA-ul nu se va lăsa până nu-i arestează, în opinia mea). Adevăratul rău vine din mentalitatea de facebook care este acum prezentă și dominantă în rândul populației și mai ales în randul generației care va conduce destinele țării mâine. Manipularea pe facebook este continuă, pentru că pot apărea tot timpul momentele în care cei care au nevoie de ea o vor folosi.

  13. Dar de “romanii mei din strada” ce parere aveti?

  14. @emanuel

    “romanii mei”, “guvernul meu”…

  15. Mda. Observ ca psdistii s-au dezumflat, ceea ce mi se pare f trist. Ar trebui sa fie fermi si de neclintit, si sa genereze propriile stiri, nu sa se lase prinsi in fiecare bula de conflict pusa la cale de acesti ticalosi.

    Chiar ca trebuie sa ne rugam, cu calm si incredere, ca Domnul va face lumina!

  16. PSD-istii n-au vocatia de a fi jeani valjeani. In schimb in fata guvernului este plin de javerti, iar tara este condusa de thenardieri.

  17. @Titus

    Analiza perfecta .

  18. Foarte foarte foarte grav…epilepticul (citez din Cristoiu) Rares Bogdan sta in Piata Victoriei si cheama la microfon COPII !
    E plin de copii ! Sunteti NORMALI ? Vorba unui cunoscut : in Vest erai saltat a doua zi pentru rele tratamente aplicate minorului (ca au iesit si la – 10 grade) . SUNTETI NORMALI ? NU IMPLICATI COPII ! Un tata era cu fiul lui si zicea : “Da…am venit sa dam jos jigodiile astea” . Un baiat (sau fata) avea o pancarta “Jos Guviermii” . Rares Bogdan ii intreba ostentativ : “Ati luat vacanta ,nu? Va simtiti bine,da ? ”

    FOARTE GRAV.Nu mai am nicio opinie de acum inainte …se pare ca pruncii cunosc mai bine legile si ordonantele.

  19. Pingback: Stirea despre Departamentul de Stat al SUA care ar fi tras de urechi Guvernul României, exemplu de FAKE NEWS ordinar si SECURISTIC? | Cuvântul Ortodox
  20. @25

    ” NU IMPLICATI COPII ! ”

    Copiii

  21. Sper sa nu devin caraghios ,dar vazand articolul cu “releele” ongistice incep sa imaginez o retea “strategica” de relee-statii de unde radio atent implementata in orasele patriei si care pot emite unde calibrate pe formele de unda ale curentilor electrici cerebrali….
    Incusiv echipamentele GSM spanzurate pe toate blocurile pot avea implementate protocoale militare speciale care pot fi activate in functie de nevoi chiar din afara Romaniei, avand in vedere ca totul este interconectat global si se activeaza prin chei digitale ….
    Nu putem sti cat de bine sunt cunoscute aceste aspecte chiar de structurile speciale/militare ale statului roman si cat de extins pot folosi asemenea capacitati….

  22. @stef,
    daca din ”intamplare” ai dreptate,inseamna ca aceste unde au efectul scontat asupra unei anumite ”paturi” de oamneni.Adica asupra celor ce au o psihologie a nemultumitilor(n-as vrea sa-i caracterizez ,judecandu-i mai mult) si care ”traiesc ”pe o frecventa joasa ,psihica,care s-a dovedit prin studiu.Undeva,prin Valenii de Munte ,se spune ca e un asemenea releu.La polul opus se afla cei ,ai caror psihic ”functioneaza” pe o frecventa inalta, cei ai rugaciuni.Undele trcand prin ei neafectandui,neluate in seama.Si ca sa intelegi si mai bine ,o as-ti dau exemplul sf. Parinti, care nu luau in seama ispitele-gand ale diavolilor, in rugaciune ,neafectandu-i cu nimic.DOAMNE AJUTA!

  23. Eu ma uit la colegi si prieteni de-ai mei care se transforma in relee-statii. Ieri mi-a trebuit o mare stapinire de sine sa nu intru in polemica agresiva cu o persoana apropiata care mi-a recitat pe de-antregul propaganda digi&comp. Cind a ispravit, mi-a spus sa vin cu ea la protest. Am spus un NU apasat si am inceput sa argumentez. N-am apucat sa spun 2 propozitii, ca a si venit cu acuza, cum ca eu tin cu borfasii, ca sint de acord sa scape Dragnea si tagma lui s.c.l. Practic nu am putut avea o discutie, am ascultat peroratii si acuze.
    Nu-mi place Dragnea. Stiu ca e toxic. Nici macar nu a stat barbateste cind i s-a pus inregistrarea cu “coruptia… bulshit”. In loc sa dea pe fata manipularea in fata presei, a ratat ocazia si a biiguit o scuza penibila. Insa perspectiva unei tari conduse de secu si DNA dirijate si ele din exterior mi se pare ingrozitoare. In plus, din comentariile documentate la postarile Contelui de Saint-Germain reiese ca miza acestei dezordini este aspiratia Romaniei de a se scutura de jugul strain impus de “marile puteri” si de a-si gasi o cale fireasca de dezvoltare. Programul guvernului pare de anvergura nationala, insa membrii sai nu au anvergura necesara sa-l implementeze. De ce?? Pentru ca se comporta ca niste gaini plouate cind incrunta DNA din sprinceana.
    Imperativului iohanisto-sereist “Jos miinilede pe DNA” i-a raspuns exemplar cel al lui Mircea Diaconu “Lasati Romania in pace”.

  24. “Mda. Observ ca psdistii s-au dezumflat, ceea ce mi se pare f trist. ”

    Tocmai a anuntat Olguta Vasilescu ca saptamana viitoare va fi organizat un miting de sustinere a Guvernului. Deci asteptam la Bucuresti autocarele cu sustinatori ai PSD-ului adunati de peste tot din tara pentru a putea umple Piata Victoriei. Astia ani-Guvern probabil ca se vor strange la Universitate sau in Piata Constitutiei. “Misto” politica asta de divizare a unui neam. Pai cum altfel ar reusi garniturile astea de politicieni postdecembristi sa ramana la putere generatii la rand daca nu prin divizarea romanilor? Sper doar sa nu se lase cu capete sparte in randul manifestantilor.

  25. @Stef

    Nu vad de ce au nevoie de releu. Or fi avad si satelitii aia GPS.

  26. @Daciana,
    sunt setati ,si nu-si aud decat propria parere.Nu-i inereseaza Adevarul.Adevarul lor este cel pornit din intres material ,si atat.Oamenii telurici privesc in jos ,lumina Soarelui ii orbeste,neintelegand nimic.

  27. “Nici macar nu a stat barbateste cind i s-a pus inregistrarea cu “coruptia… bulshit”. ”

    Putea sa zica : “Faceam referire la anti-coruptia care s-a facut PANA ACUM in Romania ,care se dovedeste pe zi ce trece ca fiind un bullshit ” .

  28. Cel mai trist este ca iau in bataie de joc pensionarii. Si cine sunt acesti pensionari?? Parintii si bunicii lor! Ca, vezi Doamne, “nu inteleg”… Tocmai aici se vede ca valorile s-au schimbat. O privire in istorie ne arata ca “batranii” si parerea lor, au fost intotdeauna respectate. Si da, ei, batranii nostri, au si putina experienta in a mirosi manipularea, ca au mai avut parte de ea. Imi vin in minte cuvintele lui Steinhardt “stati si va uitati si nu stiti ce va asteapta”. Dar un popor care nu invata din experienta trecutului este condamnat sa o retraiasca. Sa ne rugam, sa lucreze Dumnezeu ceea ce noi nu stim!

  29. @ Ileana
    @ Gheorghe’82
    Prin satelit propagarea acestor unde la puteri eficiente si cu suprafata acoperita mare este mai greu de realizat. Intram in notiuni specifice de fizica electromagnetica si ceva notiuni mai “exotice”…. Undele cerebrale ar fi in banda ELF- frecventa joasa de ordinul catorva Hz – exista diagrame si tabele ,iar aceste unde sunt cel mai bine propagate prin emitatoare Terestre asemanatoare cu cele pentru comunicatiile sub nivelul marii .
    Undele ELF nu pot evada in cosmos prin Stratul Ionosferic pt. ca Ionosfera se comporta ca o antena parabolica gigant ce reflecta spectrul radio pana undeva in zona 3MHz(unde scurte).
    La nivelul satelitilor se lucreza in general cu benzi de la UHF in sus pana in zona microundelor pentru ca acestea trec prin Ionosfera, iar aceste microunde au nevoie de amplitudine adica de putere foarte mare pentru a produce efecte:
    La puteri mari microundele produc DOAR leziuni interne , sangerari , arsuri ,distrugere celulara prin cresterea temperaturii ,Iar la puteri mai mici dau insomnie , stare de rau , dureri de cap , aritmii cardiace ,posibil stare de panica.

    Modificarea la nivel profund a comportamentului ,inducerea de ganduri – atitudini ,sugestii ,comenzi , reactii, , auzirea de sunete, cuvinte se face prin medote care implica undele cerebrale , iar informatii concrete sunt destul de putine si disparate – Problema centrala ar fi modularea(introducera informatiei ) undei de atac in functie de “specificul” operatiunii, Apoi focalizarea campului emis in zone /sectoare de interes.
    Ar mai multe de spus referitor la tipul de antene folosite si constructia lor dar sunt notiuni prea specifice – Unele sunt de foarte mari dimensiuni iar cele compacte sunt de fapt niste inductoare calculate dupa o serie de parametri.

    http://www.globalresearch.ca/psychotronic-and-electromagnetic-weapons-remote-control-of-the-human-nervous-system/5319111

    Aici un exemplu de experiment empiric si cu mijloace relativ simple:
    https://borderlandsciences.org/journal/vol/46/n03-4/Walonick_Effects_6-10hz_ELF_on_Brain_Waves.html

  30. La nr. 35 vad ca a aparut alta Ileana. Nu sunt eu. Dragut comentariul ei.

    @Stef

    Intr-adevar n-am notiunile tehnice. Deci undele ELF nu sunt microunde? Iarta-ma, eu n-am mai facut mate si fizica de secole.

  31. @Stef

    Am citit cele doua articole despre ELF. Daca primul era scris in 88 inseamna ca ne-ar fi putut lucra deja si pe noi la revolutie. Autorul scria ca a tratat cainele vecinului de convulsii cu generatorul ELF. Dar oare nu se poate si invers, adica sa le determine. De atunci s-au mai facut pasi mari cu siguranta. Crezi ca ar fi mai usor sa induca muzica sau o anumita ritmicitate decat limbaj? Numai Dumnezeu cu mila lui ne mai tine.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare