Obama ar fi recunoscut, la o intalnire cu liderii crestinilor din Orientul Mijlociu, ca ASSAD I-A PROTEJAT PE CRESTINI/ Biserica Rusiei INTRERUPE dialogul cu LUTERANII FINLANDEZI din cauza HOMOSEXUALITATII

15-09-2014 3 minute Sublinieri

obama-lideri-crestini

Obama: Assad “i-a protejat” pe crestinii din Siria

Presedintele american Barack Obama i-a surprins pe vizitatorii sai, delegatia patriarhilor crestini de Est, joi, cand le-a spus ca presedintele Siriei Bashar al-Assad “i-a protejat pe crestinii din Siria”. Obama s-a intalnit cu delegatia patriarhilor la Casa Alba pentru 35 de minute, timp in care patriarhii au prezentat un document in care au expus situatia crestinilor din Orientul Mijlociu, amenintarile si provocarile cu care se confrunta crestinii, in parte datorita extinderii statului islamic in Irak si grupului militant din Siria (ISIS).

Mai multe surse i-au transmis lui Bashar al-Assad ca punctul culminant al intalnirii a fost cand Obama a afirmat urmatorul lucru: “Noi stim ca presedintele Bashar al-Assad i-a protejat pe crestinii din Siria.”

Apoi Obama a folosit termenul “guvern sirian” in loc de “regim”, un termen care este utilizat de americani pentru a descrie guvernul din Siria.

Participantilor confuzi nu le-a venit sa creada ceea ce au auzit. Cu toate acestea, unul din invitati l-a intrebat pe Obama: “In acest caz ar trebui sa nu mai vorbiti despre o opozitie siriana moderata.”

Obama a vorbit despre atacurile aeriene planificate SUA din Siria, sustinand ca acestea vor ajuta la “inlesnirea procesului politic (sirian)”.

Presedintele american a subliniat apoi importanta “sprijinului SUA acordat armatei libaneze”, explicand ca “armamentul pe care SUA l-a dat armatei libaneze reprezinta cel mai bun ajutor impotriva gruparii ISIS din Liban”

Un senator republican a fost huiduit la gala Crestinilor din Orientul Mijlociu

Intre timp, senatorul republican din Texas, Ted Cruz a fost huiduit pe scena miercuri seara la Washington, cand, printr-o declaratie, a aparat Israelul in cadrul unei gale sponsorizata de “In Apararea Crestinilor“, o organizatie care are ca obiectiv principal concentrarea opiniei publice asupra persecutarilor grupurilor de crestini din Orientul Mijlociu.

Cruz a afirmat ca “Cel mai mare aliat al crestinilor este Israel-ul” dar publicul nu a fost deloc de acord cu acest lucru drept pentru care a inceput sa-l huiduie.

El a continuat spunand ca “cei care urasc Israelul urasc America. Cei care ii urasc pe evrei, ii urasc de fapt pe crestini.” In acel moment huiduielile s-au intensificat.

Inainte de a parasi scena, Cruz a mai declarat: “Daca nu veti sta cu evreii si cu Israel, nici eu nu voi sta cu voi. Va multumesc si Dumnezeu sa va binecuvinteze.”

Patriarhul maronit Cardinalul Bechara Rai a cerut celor prezenti “sa nu-i raspunda lui Cruz si sa se concentreze asupra conferintei si asupra obiectivelor acesteia in loc sa faca declaratii individuale.”

Patriarhul Antiohiei si al intregului Rasarit si liderul spiritual al Bisericii Catolice Melchenite Grecesti, Grigore al III-Lahham precum si ambasadorul Libanului la Washington Antoine Shadid s-au retrat amandoi de la conferinta dupa ce Cruz a atacat Hezbollah-ul.

Lahham a refuzat, de asemenea, sa participe la o sesiune despre situatia crestinilor din Orientul Mijlociu, din cauza obiectivelor sale ascunse si a problemelor cu purtatorii de cuvant.

Lahham a aflat ca reprezentantul statului american Chris Smith, care fusese programat sa tina un discurs in cadrul sesiunii, avea de gand sa-l condamne prin declaratii pe presedintele sirian Bashar al-Assad, lucru care reprezenta o abatere de la obiectivele conferintei. (sursa)

  • TOC:

Declaratia presedintelui IDC (In Defense of Christians/ In Apararea Crestinilor) cu privire la momentul intreruperii IDC Gala Dinner

Presedintele organizatiei “In apararea crestinilor”, Toufic Baaklini a facut urmatoarea declaratie ca raspuns la intreruperea care a avut loc la Inaugurarea Summit-ului Gala Dinner:

“Dupa cum Cardinalul Rai a transmis atat de elocvent participantilor de la inaugurarea Summit-ului Gala Dinner “In apararea crestinilor”: “La orice nunta exista cateva probleme. “In aceasta situatie, cativa oportunisti motivati politic au ales sa divida o sala de oameni care pentru mai mult de 48 de ore cautau sa fie uniti, negand astfel amenintarilor comune de genocid, cu care se confrunta nu doar fratii nostri crestini dar si fratii nostri evrei, oameni de toate religiile si oameni de bunavointa.”

“Firmitura de politica din aceasta seara cand accentul ar fi trebuit pus pe unitate si credinta, s-a aflat in mainile celor putini care nu adera la principiile IDC. Ei nu au mai fost bineveniti.”

“Cand ne-am propus sa infiintam “In apararea crestinilor”, foarte multe persoane din politica externa si din diverse comunitati religioase au declarat ca un astfel de efort va fi imposibil. Ca va fi prea greu sa aducem la un loc grupuri atat de diverse de secte crestine, de organizatii religioase si de aparare a drepturilor omului, pentru a atrage atentia nu doar la situatia dificila cu care se confrunta fratii nostri crestini dar si oameni de alte religii, care sufera in Orientul Mijlociu.”

“Pentru mai mult de 48 de ore, conferinta initiala IDC a inceput sa lege cu succes diversitatile de credinta, limba, geografie si politica. Nu a fost usor. Au fost provocari. Evenimentele din seara aceasta arata mai clar ca niciodata ca “In Apararea Crestinilor” este un fenomen atat de necesar intr-o lume care ramane divizata pana la punctul in care, pana si valorile fundamentale ale vietii si demnitatii umane sunt date la o parte.”

“Ramanem fermi si concentrati pe atingerea obiectivelor noastre”. 

traduceri pentru Cuvantul Ortodox de L.F.

Russian Orthodox Church cancels Lutheran dialogue over gay rights

Biserica Rusiei a anulat un dialog oficial pe chestiuni doctrinare cu Luteranii din Finlanda din cauza pozitiei acestora pe tema homosexualitatii: Partea ortodoxa a cerut un comunicat comun inaintea intalnirii, insa discutiile au esuat dupa ce finlandezii au refuzat sa condamne homosexualitatea. 

Atitudinea rusilor si finlandezilor pe chestiunea gay sunt cat se poate de opuse, ceea ce a “ajutat” la deraierea dialogurilor doctrinare dintre cele doua organizatii bisericesti. Seful luteranilor, Kari Mäkinen, a declarat ca a fost fortat sa anuleze dialogurile ecumenice cand s-a intalnit cu Patriarhul Kirill la Moscova.

Biserica Rusiei ar fi vrut sa fie emisa o declaratie comuna anterioara intalnirilor, avand in vedere ca acestea erau centrate pe antropologie – o zona unde tema sexualitatii era inclusa.

“Linia bisericii noastre, care nu condamna direct homosexualitatea, este de asa natura incat, din punctul lor de vedere, nu au mai dorit sa continuie discutiile ecumenice”, a spus Mäkinen.

Mäkinen a spus ca partea rusa a dorit o declaratoe negativa pe marginea homosexualitatii, ceea ce difera de pozitia luteranilor. In opinia sa, rezultatul discutiilor nu ar trebui sa fie dictat inca inainte ca acestea sa aiba loc. “Discutiile sunt discutii”, a spus Mäkinen.

Cand a devenit clar ca o intelegere anterioara discutiilor nu este posibila, patriarhul a spus ca intalnirile nu mai pot avea loc. Mäkinen a spus ca lucrarea ecumenica va continua in ciuda acestui pas inapoi. “Discutiile doctrinale sunt anulate, insa cooperarea va continua, in mod cert, in alte forme”, a spus acesta.

Luteranismul este religia nationala a Finlandei, cu mai mult de 70% din populatie inregistrata in organizatia clericala drept membri care platesc si o taxa pentru a-i finanta activitatile.

patriarch_kiril_lutheranchurch-600x442

*


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Patriarhul Kirill, Siria, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Obama ar fi recunoscut, la o intalnire cu liderii crestinilor din Orientul Mijlociu, ca ASSAD I-A PROTEJAT PE CRESTINI/ Biserica Rusiei INTRERUPE dialogul cu LUTERANII FINLANDEZI din cauza HOMOSEXUALITATII

  1. Dumnezeu sa ajute sa se termine odata prigonirea crestinilor din Orient.

    A trecut la Domnul Inaltul Nicolae Corneanu. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  2. Traducere dupa Constantine Zalalas – Comentarii la Daniel

    In final, este important sa intelegem ca totul serveste planurilor lui Dumnezeu. In zilele noastre, cei mai multi dintre noi au fost convinsi de mass media, care adesea se afla in slujba celui rau, ca Assad, presedintele Siriei, cica ar fi un criminal, un terrorist, un monstru, un ucigas care-si uraste propriul popor, foarte asemanator propagandei pe care am auzit-o cu o decada in urma cu Irak, armele de distrugere in masa, samd. Conform preotului antiohian din zona, Parintele Anthony, Assad al Siriei o cunoaste pe stareta unei manastiri din apropiere [in Siria – n.tr.], nu sunt sigur care este numele acelei manastiri si chiar daca l-as sti nu l-as face cunoscut, din motive evidente. Intr-o noapte, cu doua veri in urma, stareta a auzit un ciocanit insistent in usa ei, la ora 1 dimineata, si o voce de barbat cerandu-i insistent sa deschida. A deschis cu greu usa si s-a trezit in fata ei cu presedintele Siriei. Il cunoastea bine asa ca l-a intrebat: „Domnule Presedinte, s-a intamplat ceva? Unde va este soferul? Cum ati ajuns pana aici de unul singur?”.
    „Nu s-a intamplat nimic. Am condus singur pana aici pentru ca asta este o problema personala intre mine si Dumnezeu. Am auzit o voce launtrica spunandu-mi sa vin aici, la manastirea ta, sa ma rog. Deci am sa ma duc in biserica, si am sa stau o ora, si te rog sa-mi dai de veste cand a trecut ora ca sa ma pot intoarce inainte ca cineva sa robserve lipsa mea. As dori ca acest lucru sa ramana intre noi”.
    Repet, acest lucru il stiu de la Parintele Anthony S. de la Biserica Antiohiana din zona, de aici din Pennsylvania, care o cunoaste pe stareta foarte bine si viziteaza manastirea respectiva adesea.
    Am pomenit aceasta intamplare pentru a ne ajuta sa intelegem ca nici macar o frunza nu cade fara instiintarea lui Dumnezeu, si trebuie sa eliminam rationalismul si sa incetam sa credem tot ce auzim de la inselarea globala, a ecranului numit televizor si internet. Profetul Daniil ne dezvaluie in rugaciunea sa ca Dumnezeu este cel care schimba vremurile, anotimpurile, El indeparteaza regi si pune regi, el pune si indeparteaza presedinti, dictatori, daca este necesar. Asa ca atata zarva pentru incalzirea globala, samd. Nu asta este periculos. Cel mai periculos in aceasta lume este firea noastra pacatoasa impotriva lui Dumnezeu, pacatele noastre.

  3. @ioancasian

    Infricosatoare si minunata deopotriva aceasta marturisire a preotului antiohian.Unde ati gasit marturia aceasta? Ne puteti da un link?

  4. Imi cer iertare, am aflat ca era un zvon moartea Inaltului Nicolae. Am primit si eu si alte cunostinte de ale mele mesajul pe telefon de la cineva foarte de incredere si fosta angajata la Mitropolie. Fiind foarte tarziu, n-am mai double checked, iar la televizor nu ma uit. Apoi am primit tot un mesaj de la persoana respectiva ca era un zvon. Imi pare rau ca m-am lasat tampita in halul asta si m-am lasat folosita de cei care lanseaza asa ceva. Va rog inca o data sa ma iertati.

  5. @ Ioancasian:

    “As dori ca acest lucru sa ramana intre noi”.

    Pai, e frumoasa povestea, dar daca Pres. Assad a cerut sa fie secret, secret trebuia sa fie. Nu crezi? 🙂

  6. Emma, intr-adevar secret a fost timp de doi ani. Dar iata ca vremurile sunt asa cum sunt si minciunile trebuie cateodata dovedite. Lumina nu poate fi tinuta sub obroc… Nu cred ca Assad este un sfant, si tatal sau avea un regim foarte dur, sunt convins ca au destule pacate in spate, dar in nici un caz nu este ceea ce mass media ne prezinta de ceva timp pentru a justifica razboiul intretinut de fortele “democratice”.

    Elena, Constantine Zalalas este un ucenic al Parintelui Atanasios Mitilinaios din care a tradus sute de ore de predici audio. Aceste traduceri in engleza le distribuie printre altele, si prin lantul de manastiri al Parintelui Efrem Filoteitul din America. Acest fragment se gaseste in invataturile despre Profetul Daniel aici, cam de la minutul 19:

    http://www.saintnicodemos.org/media/audio/daniel/04_The_Uncut_mountain_of_Daniel.mp3

    S-au publicat si in romaneste doua carti din colaborarea cu Constantine Zalalas:
    http://www.librariasophia.ro/carti-Convertirea-mea-la-ortodoxie-Marturia-unui-calugar-franciscan-Pavel-de-Ballester-episcop-de-Nazianz-so-8106.html

    si:
    http://www.libraria-liliana.ro/cumpara/cautand-adevarul-de-la-turnul-de-veghe-la-biserica-lui-hristos-7705476

    doua carti foarte bune din pacate lansate fara o pregatire si publicitate corespunzatoare.

    Cu ajutorul lui Dumnezeu vor mai apare si altele, la care se lucreaza.

  7. @ioancasian

    multumesc frumos.
    Doamne ajuta!

  8. Assad, i-a aprăt pe creştini şi Dumnezeu l-a apărat pe el.
    Nu poate fi vorba de cât a rezistat sau va rezista Assad, ci de voia lui Dumnezeu cu el. Au căzut destui din cei ce erau în ,,grafic” şi pe ,,liste” cu mijloace şi metode deja cunoscute, dar iată că la el nu a mers. Cele ce vor urma, pot arăta şi spune mult mai mult şi mai clar.

  9. Pingback: Comisia pentru pregatirea SINODULUI PAN-ORTODOX si-a inceput activitatea. IPS ILARION: participarea la dialoguri inter-crestine ar trebui sa se bazeze pe convingerea ca NUMAI BISERICA ORTODOXA E BISERICA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLICA - Recomandari
  10. Pingback: ”Dictatorul sangeros” sirian ASSAD a vizitat, de Craciun, o MANASTIRE ORTODOXA (Video). In schimb, SUA a mai inarmat niste ”REBELI MODERATI”, intr-un act considerat “OSTIL” de RUSIA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare