„Acesta este Pandemoniul Satanei”. OMUL MAIMUȚĂ sau despre cum au creat oamenii de știință embrioni parțial om și parțial maimuță

21-04-2021 3 minute Sublinieri

Sursă foto: https://scrubsmag.com/part-human-part-monkey-embryos-raise-ethical-concerns-among-scientists/

The American Conservative/ Rod Dreher:

Omul maimuță

Facem rău, dar îl numim bine.

Potrivit unui nou studiu publicat joi în revista Cell, oamenii de știință au creat pentru prima dată embrioni care sunt parțial om și parțial maimuță.Echipa savanţi care a colaborat la acest studiu a declarat că embrionii au fost creați drept metodă de cercetare a unor noi direcţii pentru producerea de organe pentru transplanturi. Cu toate acestea, cercetarea a fost una controversată în cadrul comunității științifice, unii bioeticieni dezbătând aspectele ce ţin de etica din spatele creației.

Kirstin Matthews, membru al catedrei de știință și tehnologie la Institutul Baker al Universității Rice, a declarat pentru NPR următoarele: „Prima mea întrebare este: <De ce?> Cred că publicul va fi îngrijorat, și eu sunt la fel de îngrijorat că ne pripim cu știința fără a purta o conversație adecvată despre ceea ce ar trebui sau nu să facem”.

Preocupările legate de etică variază. Una dintre ele este aceea că cercetarea ar putea merge mai departe și ar duce la situaţia în care cineva ar încerca să creeze un făt în care creierul care se dezvoltă ar fi, de asemenea, parte uman – parte animal. Astfel de entități sunt cunoscute sub numele de himere, derivând din mitologia greacă.

“Ar trebui să fie reglementat ca om, deoarece are o proporție semnificativă de celule umane în el? Sau ar trebui să fie reglementat doar ca un animal? Sau ca altceva?”, a spus Matthews. “În ce moment luați ceva și îl folosiți pentru organe când de fapt începe să raţioneze şi să aibă gândire logică?”

O altă îngrijorare de primă importanţă este posibilitatea de a produce animale care atunci ar purta spermă sau ovule umane. „Nimeni nu vrea cu adevărat ca maimuțele să se plimbe cu ovule umane și spermă umană în ele. Pentru că dacă o maimuță cu spermă umană întâlnește o maimuță cu ovule umane, nimeni nu vrea un embrion uman în interiorul uterului unei maimuțe”, a declarat Hank Greely, bioetician al Universității Stanford. Greely este co-autor al unui articol în același număr din Cell criticând această linie de cercetare, deși a remarcat că studiul în cauză a fost realizat respectând normele eticii.

Cu toate acestea, oamenii de știință implicați în studiu îşi susţin cercetările și spun că ar putea fi esenţial pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari chestiuni ale medicinii. „Aceasta este una dintre problemele majore în medicină – transplantul de organe”, a declarat pentru NPR Juan Carlos Izpisua Belmonte, profesor la Laboratorul de Expresie Genică al Institutului Salk pentru Științe Biologice și co-autor al studiului. „Cererea pentru aceasta este mult mai mare decât oferta.”

Nu este prima dată când oamenii de știință creează un embrion hibrid om-animal. Acum 21 de ani, J. Bottum scria în The Weekly Standard:

Joi, 5 octombrie, s-a dezvăluit că cercetătorii în biotehnologie au creat cu succes un hibrid de ființă umană și porc. Un porc-om. Un om-porc. Realitatea este de nedescris într-un asemenea mod încât cuvintele în sine nu vor să stea împreună. Extrăgând nucleele celulelor de la un făt uman și introducându-le în celulele ovulului de porc, oamenii de știință de la o companie australiană numită Stem Cell Sciences și o companie americană numită Biotransplant au crescut doi dintre porcii-bărbați în embrioni cu 32 de celule înainte de a îi distruge. Oamenii de știință au recunoscut că embrionii ar fi crescut mai mult dacă ar fi fost implantați în uterul unei scroafe sau a unei femei. Fie o scroafă, fie o femeie. Ori o femeie, ori o scroafă.

Creatorii au sugerat că scopul lor în proiectarea acestui porc uman este de a construi o nouă rasă de creaturi subumane pentru uz științific și medical. Singurul scop pe care îl intenţionează este de a crea animale, a susținut săptămâna trecută șeful Stem Cell Sciences, Peter Mountford, schimbându-şi furios opinia exprimată odată ce știrile despre omul-porc au scăpat din biroul de brevete al Uniunii Europene. Deoarece creaturile sunt 3% porc, legile împotriva utilizării oamenilor ca subiecte de cercetare nu s-ar aplica. Dar, deoarece sunt 97%  oameni, experimentele ar putea fi realizate în mod profitabil asupra lor și ar putea fi folosite ca dulapuri vii de carne pentru organe și țesuturi transplantabile.

Dar și atunci s-a sugerat că scopul creatorilor nu este atât de a corupe omenirea, cât de a o ridica. Crearea omului-porc este o dovadă că putem depăși barierele genetice care odată împiedicau încrucișarea între oameni și alte specii. În cele din urmă, atunci putem începe să proiectăm o nouă rasă de ființe cu perfecțiuni care speciei umane simple îi lipsesc: forță crescută, frumusețe sporită, durată extinsă de viață, imunitate la boli. “La modul extrem de teoretic”, a recunoscut Mountford, embrionii ar fi putut fi implantați într-o femeie pentru a deveni un nou tip de om – deși, bineînțeles, a reasigurat el presa australiană, ceva de genul acesta ar fi „lipsit de etică și este nu ceva pe care compania noastră sau orice om de știință respectabil l-ar urmări.”

Dar în ce constă diferenţa dacă intenția cercetătorilor este de a crea suboameni sau supraoameni? Fie vor vrea să facă o rasă de sclavi, fie vor vrea să facă o rasă de stăpâni. Și, în oricare dintre cazuri, asta înseamnă sfârșitul umanității noastre. Nu poți spune că nu am fost avertizați. Aceasta este insula Dr. Moreau.

Aceasta este minunata lume nouă. Aceasta este camera doctorului Frankenstein.Aceasta este camera doctorului Jekyll, orașul autodistrugerii pe care îngerii rebeli l-au produs prin mândria lor atot-consumatoare.

Observați că justificările pe care oamenii de știință le folosesc în cazul Omului-maimuţă pentru ceea ce au făcut este de a ajuta la rezolvarea problemelor transplanturilor de organe. Am devenit genul de oameni care vor accepta orice dacă acel lucru promite să ne elibereze de suferință. Bottum a înțeles asta acum 21 de ani:

La fel ca împlinirea unei vechi povești – descoperirea pietrei filosofale, frecarea unui felinar magic – biotehnologia oferă cele mai uimitoare progrese medicale pe care și le-a imaginat vreodată cineva. Tu și cu mine vom trăi mulți ani plini de sănătate tinerească: cancerele noastre, senilitățile noastre, tusea și infirmitățile noastre au fost măturate de valul triumfător și înalt al științei. Dar fiii și fiicele noastre se vor împerechea cu porcii, dacă porcii îi vor vrea. Și nepoții noștri cu râturi – rodul nu al coapselor noastre, ci al aroganței noastre și al eprubetelor noastre strălucitoare – vor folosi povestea generației noastre pentru a-i învăța o poveste cu morală pe băieții lor înspăimântați.

Răul.

Omenirea nu învață niciodată. Nu învață absolut niciodată. Cultul tehnologiei va fi sfârșitul nostru.

În mod uimitor, există încă oameni care spun că sunt prea pesimist, prea alarmist cu privire la starea omenirii.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Rod Dreher, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “„Acesta este Pandemoniul Satanei”. OMUL MAIMUȚĂ sau despre cum au creat oamenii de știință embrioni parțial om și parțial maimuță

 1. Când vorbim de viață, vorbim despre creația lui Dumnezeu. Nimic nu viaza fără creația și voia lui Dumnezeu.
  Nu aș privi astfel de încercări de laborator decât ca niște inselari demonice. Diavolul nu creează nimic, doar imită fără pricepere. Astfel de imitații din laborator nu au cum să reziste, sa trăiască.
  Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne descopere înșelarile demonice și sa ne ferească de acestea.

 2. O SA FOLOSESC O EXPRESIE LA MODA : “cireasa de pe tort “-extrapolata : ciresa de pe coliva.INTERESANT ESTE ca va fi de pe coliva colectiva.Toata “lumea se pregateste sa adune arpacasul (tot felul de bombe,care mai de care mai distrugatoare) .BUBOIUL VA CRAPA CURIND,priviti in jur.DOAMNE AJUTA!

 3. Gheorghe,
  “Cireasa de pe tort” sau “bomboana de pe coliva”.
  Nu ca ar avea importanta. Doamne ajuta!

 4. @cititor,
  Acelasi lucru am vrut sa scriu si eu, haha.

  @miriam,
  “Diavolul nu creează nimic, doar imită fără pricepere.” Numai ca aici este omul cel care creeaza abominatii. Citisem mai demult ca inca din anii ’70-’80 a existat cel putin un laborator (baza Dolce, New Mexico), unde se practicau incrucisari om-animal, cu oameni care erau rapiti de pe strada. Nu prea mai exista etica in lumea stiintifica. Pentru ei oamenii sunt niste organisme vii si atat.

 5. Dumnezeu a creat omul. Iar omul, uitind de Dumnezeu (creatorul sau), s-a facut ca un porc. Iar “stiinta” a nascocit un om-porc, batindu-si joc de creatia lui Dumnezeu, dar de asemenea batindu-si joc si de om.

  Dumnezeu a creat omul. Iar omul, uitind de Dumnezeu (creatorul sau), bazat pe nascociri “stiintifice”, a inceput sa cada si sa creada ca se trage din maimuta. Iar “stiinta”, ca sa il convinga pe om, a mers pina acolo incat sa creeze in laborator un om-maimuta, batindu-si joc de creatia lui Dumnezeu, dar de asemenea batindu-si joc si de om.

  Sa ne bucuram de Invierea Domnului, ca in lume vesti bune nu vom mai gasi!

 6. Pingback: „Intrăm într-o vreme a persecuțiilor”. Lansarea-eveniment a cărții lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”. Reacții, comentarii
 7. Pingback: CARTEA SEMNAL a conservatorului american ortodox ROD DREHER tradusă în română: SĂ NU TRĂIM ÎN MINCIUNĂ! Un manual pentru disidenții creștini. Despre volum și despre TOTALITARISMUL SOFT la emisiunea lui Carlson Tucker (Video)
 8. Pingback: „Acestea sunt lucruri menite să prindă o pradă”... ROD DREHER, cunoscutul conservator american ortodox: VREMEA LUI ANTIHRIST E AICI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare