ATACURI ARMATE IN CANADA/ CESI acuza “intelegeri la nivel inalt” intre GERMANIA si RUSIA/ Statul Islamic si-ar fi facut cuib si in TURCIA. ERDOGAN critica SUA pentru ajutorul dat KURZILOR

23-10-2014 7 minute Sublinieri

 • Hotnews: 

VIDEO UPDATE Canada: In jur de 30 de focuri de arma, trase in interiorul Parlamentului de la Ottawa (martori). Un atacator a fost impuscat mortal, politia cauta si alti suspecti

Un soldat canadian a fost impuscat miercuri dimineata langa Memorialul National de Razboi din Ottawa iar atacatorul a fost vazut alergand in directia cladirii Parlamentului canadian, aflata in apropiere, de unde au putut fi auzite noi focuri de arma, relateaza presa canadiana citand marturii ale unor martori oculari, potrivit Reuters. Politia l-a urmarit pe atacator care a intrat in cladirea centrala a Parlamentului. Martorii au relatat ca au auzit in jur de 30 de focuri de arma trase in interiorul cladirii Parlamentului.

Ora 22:25 Premierul canadian Stephen Harper, aflat in cladire la momentul respectiv, a condamnat “atacul josnic” in care un soldat si-a pierdut viata (AFP).

Ora 20:21 Spitalul din Ottawa a anuntat ca a primit 3 pacienti, dintre care doi in stare stabila, dupa atacul de miercuri (Reuters). Ministrul canadian Jason Kenney a anuntat ca soldatul impuscat langa Memorialul National de Razboi din Ottawa a decedat. Un membrul al garzii Parlamentului a fost ranit, fiind transportat la spital.

Ora 19:40 Apararea aeriana amaricano-canadiana a fost plasata in stare de alerta, a anuntat un oficial american, citat de AFP.

Ora 18:59 Armata canadiana si-a inchis pentru public bazele din intreaba tara dupa atacul de miercuri din Ottawa asupra unui soldat. (Reuters)

Ora 18:44 Unul dintre suspecti a fost impuscat mortal, potrivit Reuters. Politia cauta alti posibili atacatori.

“In acest moment cautam activ suspecti, nu stim daca este vorba despre suspect la singular sau suspecti la plural”, a declarat pentru agentia de presa citata ofiterul Marc Soucy din cadrul Politei din Ottawa.

Potrivit CBC TV, un suspect a fost impuscat mortal in cladirea Parlamentului.

Ora 18:21 Politia a comunicat ca atacatorul sau atacatorii se afla probabil pe acoperisul cladirii Parlamentului, relateaza AFP.

UPDATE Ora 18:03Din cladirea Parlamentului canadian pot fi auzite in continuare focuri de arma, relateaza Reuters. Suspectul nu a fost inca prins.

Un barbat a intrat in fuga in Parlament. A fost urmarit de politisti inarmati care au strigat la oameni avertizandu-i sa se adaposteasca” a declarat pentru AFP Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului.

Acesta a numarat in jur de 20 de focuri de arma trase in Parlament.

Un cameraman de la Radio Canada a numarat, la randul sau, in jur de 50.

Mass-media locala vorbeste despre “doi barbati inarmati cu pusti de vanatoare“, insa politia nu a dat deocamdata informatii pe aceasta tema. […]/ integral pe hotnews.ro

VIDEO Ierusalim: Un membru Hamas a intrat cu masina intr-un grup de oameni care asteptau tramvaiul, o fetita de cateva luni a fost ucisa

Un tanar palestinian a intrat cu masina intr-un grup de oameni aflati intr-o statie de tramvai din Ierusalim, o fetita de cateva luni pierzandu-si viata in urma ranilor provocate in urma a ceea ce pare, cel mai probabil, un atentat terorist, anunta AFP.

Copilul a fost internat intr-o stare foarte grava si nu a supravietuit.

Alte opt persoane au fost ranite, dintre care doua grav, a precizat politia, fara a fi clar daca soferul facea parte dintre acestea.

Acesta, un tanar in varsta de 21 de ani care folosea o masina inmatriculata pe numele tatalui sau, a fost oprit de un politist care a deschis focul asupra lui atunci cand incerca sa fuga, potrivit politiei.

Este vorba de un palestinian din Ierusalimul de Est, in prezent internat in spital si care mai avusese probleme cu politia, dupa cum a precizat ministrul securitatii interne, Yitzhak Aharonovich, fara a preciza insa despre ce este vorba exact.

“Soferul a incercat sa scape prin fuga si a fost atins de un glont al unui politist din Ierusalim. Primele elemente arata un atac terorist comis cu ajutorul unei masini”, a spus un purtator de cuvant al politie, Luba Samri.

Guvernul a precizat ulterior ca soferul era membru al Hamas.

 • Romania Libera: 

Au modificat serviciile germane raportul despre prăbușirea MH17?

La sfârșitul săptămânii trecute, revista germană Der Spiegel scria că serviciul de informații germane (BND) a prezentat în fața comisiei de specialitate din Bundestag un raport a cărui concluzie era că avionul Malaysia Airlines MH17 a fost doborât de rebelii proruși cu un sistem de rachete BUK furat de la ucraineni. Center for Eurasian Strategic Intelligence acuză BND că a modificat datele pentru a scoate Rusia din cauză.

Potrivit Der Spiegel, „după o anchetă completă, Serviciul german de informaţii externe a ajuns la concluzia că avionul malaysian prăbuşit pe 17 iulie, în timp ce zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât de insurgenţi proruşi, cu un sistem de rachete BUK, sustras din incinta unei baze militare ucrainene. Directorul BND, Gerhard Schindler, a prezentat concluziile anchetei în cadrul unei şedinţe a Comisiei de control din Bundestag. În cadrul investigaţiei, experţii BND au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din sateliţi”. Restul știrilor apărute pe această temă, inclusiv la Moscova, constau în dezmințirile vehemente ale liderilor așa-numitelor republici rusești din estul Ucrainei, care se țineau de „linia oficială” potrivit căreia avionul Boeing 777 ar fi fost doborât de armata ucraineană.

CESI – think-tank creat în acest an, la Londra, de specialiști militari britanici pentru a analiza acțiunile agresive ale Moscovei după invazia Ucrainei – susține că semnificația raportului BND nu are deloc legătură cu responsabilitatea separatiștilor (pro)ruși din Ucraina, ci cu implicarea sau, mai degrabă, scoaterea din cauză a implicării Rusiei înseși. Pe scurt, CESI susține că documentul BND prezentat în Bundestag exonerează Rusia de orice responsabilitate și sugerează că acest lucru s-a făcut printr-o posibilă înțelegere între germani și ruși.

Potrivit CESI, raportul BND, prezentat pe 8 octombrie comisiei de specialitate a Bundestagului, consemnează că MH17 a fost doborât de un sistem SA-11 Gadfly (denumirea NATO a sistemului BUK) capturat de rebeli de la baza militară A1402 situată în regiunea Donbas.

Potrivit informațiilor obținute de CESI, documentul prezentat în această reuniune cu ușile închise este diferit, chiar în contrast cu raportul inițial realizat de BND. Astfel, informația crucială potrivit căreia sistemul de rachete a fost transferat peste graniță, pe teritoriul Federației Ruse, a fost scoasă din documentul original, ca și analiza interceptării comunicațiilor, care oferea dovezi în privința coordonării dintre ofițerii GRU (serviciul de spionaj al armatei ruse), precum și dintre aceștia și rebeli privind protecția zonei în care a fost desfășurat sistemul de rachete.

În plus, susține CESI, raportul nu a inclus inițial datele furnizate de agenți, care au identificat sistemul de rachete ca aparținând brigăzii antiaeriene 53, unitatea 32406, staționată la Kursk, pe teritoriul Rusiei. Acest sistem a fost scos din unitatea militară sub pretextul că necesită reparații. În concluzie, versiunea finală a documentului pune întreaga responsabilitate a prăbușirii avionului în sarcina rebelilor grupurilor teroriste proruse.

Potrivit Der Spiegel, concluziile BND s-au bazat pe imagini din satelit și fotografii luate la fața locului. Cu toate acestea, susțin analiștii CESI, imaginile obținute prin satelit nu pot furniza informații specifice dacă sistemul de rachete BUK aparține unităților militare ucrainene sau ruse decât dacă ar surprinde formarea unui convoi într-o anumită unitate militară. Or, datele disponibile nu pot oferi o concluzie mai largă decât că sistemul s-a aflat pe teritoriul controlat de rebeli la momentul atacului asupra MH17 și că atacul a fost lansat de acest sistem. Nu și de unde a venit. În plus, afirmă CESI, raportul subliniază faptul că materialul fotografic folosit a fost de slabă calitate, obținut de regulă de pe rețelele de socializare, iar materialele video nu sunt mai lungi de 10 secunde.

În concluzie, afirmă CESI, „există temeiuri pentru a vorbi despre o distorsionare deliberată a faptelor de către serviciile germane în interpretarea materialelor de informații. Astfel de acțiuni ar putea indica existența unor aranjamente la nivel înalt între Germania și Federația Rusă privind neimplicarea Rusiei în incidentul Malaysian Airlines și mutarea responsabilității privind doborârea avionului de pe umerii personalului rus pe aceia ai rebelilor”.

Turcia, infiltrată de Statul Islamic

Potrivit Washington Post, istoria unei tentative de răpire a unui şef rebel sirian în plină zi în Turcia reflectă creşterea îngrijorătoare a puterii Statului Islamic şi în această ţară.

În cursul ultimului an, Turcia, aliat NATO, a făcut obiectul presiunilor Administraţiei Obama pentru a opri fluxul combatanţilor străini care se îndreptau spre Siria pentru a se alătura islamiştilor radicali. Or, tentativa de răpire de acum câteva zile demonstrează că Statul Islamic a prins deja rădăcini în Turcia şi în rândul celor peste 1 milion de sirieni care au găsit refugiu pe solul turc.

Recent, în localitatea Gaziantep, poliţia turcă a descoperit o uriaşă cantitate de explozibili şi peste 20 de veste pentru atacuri sinucigaşe, estimându-se că ar fi fost stocate de Statul Islamic. Rebelii sirieni moderaţi şi militanţii ce trăiesc în Turcia declară că, pe străzi sau în cafenele frecventate de ei, întâlnesc adesea indivizi pe care îi suspectează că ar aparţine grupului extremist Statul Islamic. Un comandant a declarat că a anulat o întâlnire cu un ziarist într-o cafenea din Sanliurfa, pentru că la o masă vecină identificase un emir sau prinţ al SI. Refugiaţii sirieni precizează că apropierea Sanliurfa de oraşul sirian Raqqa, „capitala” aşa-numitului califat al Statului Islamic, a făcut din această localitate o placă turnantă pentru comandanţii jihadişti, ei venind în oraşul turc pentru a se odihni, a-şi vizita familiile, a se aproviziona. Acum, numeroşi sirieni se tem că extremiştii îşi extind campania de persecuţii contra militanţilor şi rebelilor moderaţi. Khalaf Jurba, ziarist şi militant al opoziţiei siriene, care trăieşte la Sanliurfa, a declarat pentru Washington Post că jihadiştii „au aici celule în adormire şi sunt înarmaţi… De acum suntem toţi în pericol, pentru că ne aflăm pe lista lor”. Ameninţarea Statului Islamic este reală şi dincolo de frontierele Irakului şi Siriei.

Frăţia cu mafia turcă

Tentativa de răpire a lui Abou Issa pe străzile din Sanliurfa, oraş vechi şi pitoresc, frecventat altădată de turişti, a fost relatată de prietenii şi colegii care l-au ajutat să scape. Potrivit publicaţiei americane, patru sirieni au relatat separat incidentul şi declaraţiile lor au coincis. Abou Issa, numele de război al acestui comandant în forţele rebelilor sirieni moderaţi, se întorsese în Siria pustiită de războiul civil, „unde se simte mult mai în siguranţă decât în Turcia”, după cum a precizat unul dintre amicii lui. Combatant sirian cunoscut, care şi-a câştigat un renume luptând contra Statului Islamic, el s-a luptat în Kobane înainte de a veni în Sanliurfa pentru a se odihni şi a se consulta cu alţi rebeli, cu o săptămână înaintea răpirii.

Vineri după-amiază, Abou Issa a plecat cu fiul său Ammar, 20 de ani, la o reuniune în locuinţa unui coleg rebel. Maşina lor era condusă de Abou Maher, un prieten de încredere şi purtător de cuvânt al media în Turcia pentru batalionul insurgenţilor sirieni Liwa al-Raqqa Thuwar. Şoferul s-a abătut din drum şi a ajuns pe o stradă goală. O maşină a apărut în faţă, blocând strada, şi o alta a apărut în spate. Peste o duzină de bărbaţi s-au năpustit asupra vehiculului lor şi Abou Issa şi fiul său au încercat să fugă. Tatăl a fost împuşcat în stomac, iar fiul în picior şi răpitorii au încercat să-i urce într-una dintre maşini. Issa a înţeles că prietenul Abou Maher era un trădător: „Lucra în secret pentru Statul Islamic”. Cei doi ostatici au fost duşi spre oraşul turc de frontieră Akcakale, vecin cu oraşul sirian Tal Abiyad, aflat sub controlul jihadiştilor de peste un an. Majoritatea răpitorilor vorbeau turca, dar doi dintre ei vorbeau araba şi i-au spus lui Abou Issa că aparţin unei bande a mafiei turce. La o fermă izolată aflată pe solul Turciei răpitorii au luat legătura cu oamenii Statului Islamic ce aşteptau la frontieră, urmând să primească 500.000 dolari la predarea lui Issa. Numai că oamenii SI nu intenţionau să dea banii. Fără nici un avertisment, un grup de jihadişti a traversat frontiera în Turcia şi a deschis focul asupra fermei, încercând să-l captureze pe Abou Issa fără să plătească.

Gărzile de frontieră turce au fost alertate de împuşcături şi au venit în zonă. A apărut rapid şi un elicopter cu un proiector. Răpitorii turci şi jihadiştii s-au împrăştiat, abandonându-l pe Abou Issa. Confuz după ce sângerase câteva ore, el a fost salvat de un fermier local, care l-a ajutat să ceară ajutorul prietenilor săi rebeli. Aceştia l-au dus la spital. […]/ integral pe romanialibera.ro

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat drept ”proastă” decizia Statelor Unite de a parașuta arme și muniții combatanților kurzi care apără orașul sirian kurd Kobane, asediat de jihadiștii din grupul terorist Statul Islamic (SI), informează AFP. 

”Astăzi a devenit clar că această decizie este una proastă”, a declarat Erdogan în fața presei, explicând că o parte din aceste arme au ajuns în mâinile principalului partid kurd din Siria, Partidul Uniunii Democrate (PYD), considerat de Ankara organizație teroristă.

”De orice ajutor furnizat PYD va beneficia Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK). Iar noi, Turcia, trebuie să luptăm împotriva acestui lucru”, a declarat Erdogan, înainte de a pleca într-o vizită oficială în Letonia.

După ce și-a multiplicat loviturile aeriene împotriva pozițiilor jihadiste care asediază orașul Kobane, americanii au inițiat luni prima operațiune de largare aeriană de arme, de muniții și de material medical către forțele Unităților pentru Protecția Poporului (YPG), brațul armat al PYD, în fruntea luptei împotriva SI.

”Vedem astăzi foarte clar cine a beneficiat de acest ajutor. Acest tip de operațiune nu trebuie desfășurat doar de dragul aparenței, există mijloace mult mai rezonabile și eficace de a o face”, a subliniat Erdogan.

Totodată, președintele turc și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că americanii îi acordă Kobane o importanță strategică, în condițiile în care în acest oraș ”nu mai există niciun civil”. 

Erdogan a refuzat categoric să ajute PYD, calificând-o drept ”organizație teroristă” și punând-o pe același plan cu PKK, care desfășoară din 1984 o luptă de gherilă împotriva guvernului de la Ankara.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Rusia, Turcia, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “ATACURI ARMATE IN CANADA/ CESI acuza “intelegeri la nivel inalt” intre GERMANIA si RUSIA/ Statul Islamic si-ar fi facut cuib si in TURCIA. ERDOGAN critica SUA pentru ajutorul dat KURZILOR

 1. @Au modificat serviciile germane raportul despre prăbușirea MH17?

  Adevărul este că raportul continuă să ascundă faptul că MH17 a fost doborît de focuri de mitraleră trase din avioane ucrainene de vînătoare ŞI de rachete ucrainene trase de ucraineni.

 2. Teroristi islamisti? Noooo, pe astia ii stim, n-avem nici o problema, crestinii sunt niste teroristi si mai periculosi!

  https://screen.yahoo.com/usa-today-day-ottawa-shooting-164711243.html

  si articolul cu pricina: http://www.usatoday.com/story/opinion/2014/10/21/christian-extremists-threat-muslims-homegrown-cliven-bundy-column/17679789/

  ca sa vezi ca la astia crestinii sunt cum romanii sunt tigani, sau invers.

 3. Sondaj efectuat in perioada 16-20 Octombrie 2104

  WASHINGTON (AP) — Sixty-five percent of Americans now say the threat from the Islamic State group is very or even extremely important, and nearly half think the U.S. military response in Iraq and Syria has not gone far enough, according to an Associated Press-GfK poll. Most want to see America’s partners step up their contribution to the fight
  [..]
  Forty-six percent said the U.S. military response has not gone far enough — up from 40 percent in September.
  [..]
  While Americans support the airstrike, when it comes to supporting the idea of deploying U.S. ground troops, respondents were more guarded.

  Thirty-seven percent said they opposed putting American forces on the ground, 33 percent favored the idea and 28 percent said they were neither for nor against it.

  http://ap-gfkpoll.com/featured/findings-from-our-latest-poll-8

  Astept sa vad evolutia celor 33 de procente. Desi am vaga senzatie ca durata de supravietuire a ISIS depinde, pe langa atitudinea incerta a publicului american si a factorului “4 noiembrie”, si de reusita negocierilor 5+1 (mai pe fata, mai pe la dos) cu Iranul privind dosarul nuclear. Un esec, probabil, ar mari perioada de proba a ISIS.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/iranul-dezminte-negocieri-directe-cu-statele-unite-in-domeniul-nuclear-281455
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/sua–un-acord-cu-iranul-nu-este-exclus-pana-la-24-noiembrie–rusia-e-retinuta-353447?c=q2561
  Factorul “4 noiembrie”:

  Şi încă ceva, posibil hotărâtor în configurarea votului de la 4 noiembrie. Până mai zilele trecute, într-o Americă bulversată de terorismul jihadist al lui ISIS, republicanii şi-au croit campania aproape exclusiv pe lipsa de reacţie a preşedintelui. Dar poziţia lui intransigentă ulterioară, închegarea rapidă şi cu succes a coaliţiei internaţionale anti-ISIS şi anunţul că aceasta va acţiona şi în Siria i-au adus lui Obama o creştere de popularitate aproape instantanee. Dacă lucrurile vor merge bine acolo şi dacă ISIS va fi eliminată rapid, tema de campanie pe care republicanii contau la 4 noiembrie, “imobilismul” Casei Albe, va deveni un bumerang, un succes pentru democraţi şi pentru “războiul contra video terorii” al preşedintelui Obama.

  http://www.cotidianul.ro/factorul-4-noiembrie-247553/
  Prima iesire la scena deschisa a primadonei (Armata Siriana Libera). Sa vedem cu ce succes militar (probabil o reusita) si cu ce priza la public. Victoriile aduc bonusuri de imagine. Eroizari (era sa scriu erotizari, desi eroul are darul de a trezi astfel de afecte si atasari sentimentale).
  Paragraful in care urmeaza un scurt intermezzo despre kurzi si contestarea autoritatii:
  Kurzii chiar merita respectul, cel putin ca luptatori. Cum ar veni, pe barba lor au ajuns in postura asta si fara sa caute acest statut si aceasta expunere mediatica. Pur si simplu au fost ei insisi. La fel ca noi la Revolutie, cand Romania a devenit, pentru scurt timp, febletea lumii intregi, decazuta rapid din gratiile acesteia din urma, insa. 🙂
  Kurzii au avut reactia fireasca de a constesta autoritatea (in cazul de fata ISIS), aparandu-si legitim ratiunile de a fi , constestare care a dus la o reactie violenta din partea ISIS precum si la politica ei de forta.
  Dupa mintea mea, si din cate am tot vazut, constestarea autoritatii duce invariabil la reactii violente, indiferent la ce nivel se petrece (de la strada la mediul academic, de la familie la politica externa in care statul e actorul principal).
  Cum s-ar spune, kurzii au opinat, desi prin mijloace specifice militare, ca realitatea nu e cea impusa de ISIS. Atacul asupra Kobane a venit dupa esecul ISIS din jurul Erbilului, nordul Irakului.
  Revin la Armata Sirian Libera si viitoarele ei actiuni, punctul de finish a micului meu flash-news:
  http://www.agerpres.ro/externe/2014/10/24/kobane-kurzii-sirieni-vor-primi-sprijinul-armatei-siriene-libere-erdogan–14-56-03
  Cu respect, enkidu!

 4. In sondajele mentionate mai jos, 44% din americani sunt in favoarea unei interventii americane cu trupe terestre impotriva ISIS, fata de doar 33% favorabili, din sondajul AP.
  “More and more Americans say combat ground troops should be deployed against ISIS. A recent poll by NBC News and the Wall Street Journal found that 41 per cent of Americans say anti-ISIS efforts should include combat troops, while 35 per cent say they should be limited to airstrikes.”

  http://rudaw.net/english/middleeast/22102014

  It doesn’t help Democrats that the American people have soured so quickly on President Barack Obama’s handling of foreign policy. Throughout the Syria crisis, Mr. Obama’s unwillingness to commit U.S. ground troops to another foreign conflict had broad public support. But now 55% disapprove of his handling of the ISIS crisis and 61% say military action against ISIS is in the national interest.

  Even support for using ground troops in Iraq and Syria is ticking up: 41% now say action against ISIS should include boots on the ground, up seven points from one month ago. Now 35% say U.S. action should be limited to airstrikes only, a figure down from 40% in September. Just 15% said the U.S. shouldn’t take any military action at all against ISIS – a figure that has remained static over the last two months.

  http://blogs.wsj.com/washwire/2014/10/15/isis-threat-top-concern-for-republican-voters-wsjnbc-poll/
  Asteptam factorul “4 noiembrie”, vorba domnului Toma.

 5. @kinderu

  Tinere, americanu are la graniță o amenințare mult mai mare și de un barbarism pe lângă care canibalii de la ISIS par doar o grădiniță care-a luat-o razna.
  The Cartel.

  http://america.aljazeera.com/opinions/2014/10/isil-vs-mexican-drugcartelsunitedstatesislamophobia.html

  Acum, aștept un raport complet despre treaba asta pană luni la orele 18. Ah, stai, nu e cazul, pe tema respectivă nu se fac sondaje referitoare la intervenții americane, nu se dau înregistrări cu decapitările live și, în genere, se ocultează subiectul unor crime și barbarii poate nemaiîntâlnite în istorie (cu excepția revoluției franceze, as zice).

  end of rant.

 6. @Alin7
  Ignora-ma.

 7. @kinderu

  încerc, da’nu ma lasă inima sa-l știu pe fratili supărat. iertați, sărbătoream victoria Simonei și m-am lăsat luat de val.

 8. Adica eu sunt fratili? Pai de ce n-ai spus asa? Sa ne veselim, atunci. Ma bag si eu in asa valuri. Cum spunea un nene de demult tare:
  Navigare necesse est, vivere non est necesse.

  nu stiu ce vroia sa spuna, da’ e cu navigare, cu valuri, cu din astea…

 9. @kinderu

  din câte mi-a povestit, tânărul nu voia sa spună nimic, de fapt; numa voia să-i facă pe marinari să intre odată la apă, de dragul grâului.

  La replica mea – intrare unda facilis est, exitus difficilis – a zâmbit. Pan’la urmă, își permitea să zâmbească, ‘mnealui ieșise bine din toată povestea asta.
  Sper dară să o faceți și domnia voastră căci mare bucurie veți aduce fraților care vă ignoră de pe margine.
  Așa, ca Simona.

 10. @tataica

  Nu era un subiect despre care sa mentionez, dar, la cerere, cateva linkuri;
  (citisem cate ceva despre razboiul drogurilor din Mexic, razboi care are si o latura mai putin stiuta: narco-sfintii si The Wall):

  “Mexicul se confruntă încă din 2006 cu o serie interminabilă de violenţe sângeroase, declanşate de principalele carteluri de droguri din ţară. Violenţele, declanşate de rivalitatea dintre carteluri, purtau ca semnătură decapitarea victimelor şi răspândirea ororilor în oraşe şi, în multe cazuri, depozitarea cadavrelor pe treptele instituţiilor guvernamentale, ca o sfidare a autorităţii statului.”
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/mexic-razboi-sangeros-traficanti-droguri-fermieri-carabina-cavalerii-templieri-corpul-de-aparare-rurala-661019.html Doua linkuri; avertizare – continut macabru:
  http://www.actualmm.ro/avertizare-foto-socante-atrocitatile-din-mexic-nu-se-opresc-au-fost-descoperite-49-de-cadavre-mutilate/
  http://www.ziare.com/international/mexic/ucigasul-unui-cartel-al-drogurilor-din-mexic-a-comis-peste-800-de-asasinate-1282375

  Narco-sfintii:
  http://www.vice.com/ro/read/narco-sfintii-combina-catolicismul-cu-razboiul-drogurilor-in-america-latina
  Cultul „Sfintei Morţi” – o tipologie a disperării:
  http://www.doxologia.ro/societate/note/cultul-sfintei-morti-o-tipologie-disperarii
  Traficanti si “Sfanta Moarte”:
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/traficanti-dtoguri-mexic-inchina-doamna-cu-coasa-cultul-sfintei-morti-amploare-446967.html

  Ei spun că trecerea la cultul Santa Muerte este primul pas către satanism și că nu numai asasinii și traficanții de droguri sunt adepții acestuia, ci și polițişti, politicieni și artiști. Însă majoritatea celor care se alătură cultului fac parte din familii sărace şi caută, de fapt, speranța.
  Cel mai mare sanctuar dedicat Sfintei Morți se află în cartierul Tepito, din Mexico City, cartier în care crimele și drogurile sunt la ordinea zilei.
  „Sfânta Moarte ne iubește și ne vindecă. Oamenii vin aici pentru a-i cere ajutorul”, a declarat un adept.

  http://jurnalul.ro/stiri/externe/membru-al-unui-cartel-sangeros-din-mexic-supus-unui-ritual-de-exorcizare-ce-face-barbatul-in-timpul-slujbei-video-659200.html

  Riposta americana : The Wall
  http://www.youtube.com/watch?v=JrPoS2HQjmk
  aceeasi Marie cu alta palarie: The Fence
  http://www.youtube.com/watch?v=x53KXfJl4aY

  Cea mai bine pazita frontiera din lume:
  http://www.publika.md/cea-mai-bine-pazita-frontiera-din-lume–imagini-impresionante-de-la-granita-dintre-sua-si-mexic-galerie-foto_1394581.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mexico%E2%80%93United_States_barrier

 11. Pingback: TURCIA ACUZATA DE PACTIZARE CU STATUL ISLAMIC [video]. Alerta NATO din cauza ACTIVITATII AERIENE intense a BOMBARDIERELOR RUSESTI deasupra Marii Negre - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare