ATENTAT IN BULGARIA asupra unui autocar cu israelieni. NETANYAHU DA VINA PE IRAN (video)

18-07-2012 5 minute Sublinieri


UPDATE

 • Mediafax:

Benjamin Netanyahu: Atentatul comis în Bulgaria este opera Hezbollah, principalul agent terorist al Iranului

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, acuză mişcarea şiită libaneză Hezbollah de comiterea atentatului din Bulgaria, avertizând că “cei care susţin terorismul vor plăti scump”, o referire la Iran.

“Atentatul comis ieri în Bulgaria este opera Hezbollah, principalul agent terorist al Iranului”, a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă.

Anterior, preşedintele Shimon Peres a avertizat că Israelul va ataca baze ale teroriştilor oriunde în lume. “Asistăm la un atac terorist letal în spatele căruia se află Iranul; ştim că au existat şi alte tentative, de data aceasta au reuşit“, a spus preşedintele israelian, conform ziarului Jerusalem Post. “Israelul dispune de mijloacele necesare şi are intenţia de a reduce la tăcere şi de a paraliza organizaţiile teroriste“, a subliniat Peres.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a atribuit atentatul din Bulgaria mişcării şiite libaneze Hezbollah şi Iranului. Israelul va face totul pentru găsirea organizatorilor atentatului şi pentru aducerea lor în faţa justiţiei, a promis Barak.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a sugerat că este implicată în atentatul din Bulgaria. Potrivit postului de televiziune Al-Manar, aparţinând mişcării teroriste şiite Hezbollah, turiştii israelieni din Bulgaria au fost atacaţi cu grenade şi mitraliere, detalii care până în acel moment nu fuseseră dezvăluite de anchetatorii bulgari, dar care nici nu au fost confirmate. În paralel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, pentru ziarul Haaretz, că Iranul este implicat în atentatul antiisraelian din staţiunea bulgară Burgas. Regimul islamist de la Teheran este acuzat de susţinerea acordată mişcării şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului.

Cod roşu de alertă pe toate aeroporturile din România în urma atentatului din Bulgaria

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, joi, la Constanţa, că a fost instituit codul roşu pe toate aeroporturile din ţară în urma atentatului din Bulgaria. […]

Teroristul sinucigaş care a provocat atentatul sângeros pe aeroportul de la Burgas ar fi un cetăţean suedez, membru al reţelei teroriste Al-Qaida, susţin surse neoficiale, citate de presa bulgară. […]

Autorul: Mehdi Mohamed Gezli

Utilizatori de internet ar fi recunoscut tânărul după fotografiile difuzate de Ministerul bulgar al Internelor şi susţin că este vorba de Mehdi Mohamed Gezli, născut în anul 1979, la Stockholm, dintr-o mamă finlandeză şi un tată algerian, transmite site-un Inc.bg.

Gezli a studiat drept islamic în Pakistan, înainte de 11 septembrie 2001, iar în decembrie același an a fost reţinut şi trimis la Guantanamo. În anul 2004 a fost eliberat, după ce s-a considerat că el nu mai reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA. El s-ar fi întors în Suedia cu un avion militar asigurat de guvernul de la Stockholm, care a acoperit toate costurile.

Aceste informaţii nu sunt confirmate deocamdată de nicio sursă oficială. Ministrul bulgar al internelor, Ţvetan Ţvetanov, a declarat joi după-amiază că este gata expertiza ADN a presupusului terorist. Ţvetanov a spus că există deja informaţii privind naţionalitatea acestuia, dar a refuzat orice detalii.

[…]

Atentatul antiisraelian din Bulgaria, care a provocat moartea a cel puţin şapte persoane – şase israelieni şi un bulgar -, potrivit unui nou bilanţ, a fost comis de un kamikaze, a anunţat joi ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, citat de Mediafax.

“Explozia a fost provocată de un bărbat care a murit în atentat şi a cărui identitate exactă nu a fost stabilită. Documentele sale de călătorie constau într-un permis de conducere fals din statul Michigan”, în Statele Unite, a precizat ministrul aflat la Burgas, pe litoralul Mării Negre. “Atacatorul, îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi purtând un rucsac, arăta ca orice alt turist. El a pus rucsacul în compartimentul pentru bagaje al autobuzului, unde s-a produs explozia”, a precizat ministrul.

Atacul, imputat de Israel Iranului, a vizat un autocar care transfera către terminal turiştii israelieni sosiţi cu un avion charter cu 151 de persoane la bord şi care urma să se îndrepte ulteror spre staţiunea balneară Slancev Briag, la nord de Burgas.

“Numărul morţilor s-a ridicat la opt: şase israelieni, un bulgar şi atacatorul sinucigaş“, a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă. Un bilanţ precedent anunţa şase morţi şi aproximativ 30 de răniţi, fără autorul atentatului. Potrivit lui Ţvetanov, morţii sunt şase turişti israelieni, şoferul bulgar al autobuzului şi atacatorul sinucigaş. Alţi 31 de israelieni au fost răniţi în atentat, dintre care doi se află în comă.

Cei mai mulţi dintre răniţi au fost spitalizaţi la Spitalul Burgas şi urmează să fie repatriaţi în Israel joi, în timp ce trei persoane rănite grav au fost transferate la un spital din Sofia. Cinci dintre israelieni au murit în timpul exploziei autobuzului, o israeliană a decedat din cauza rănilor în timp ce era transportată către Sofia, iar un bulgar, şoferul autobuzului, a decedat la Spitalul Burgas, a mai precizat ministrul.

Aeroportul din Burgas, închis imdiat după atentat, miercuri după-amiaza, urma să fie redeschis joi spre seară, a anunţat Ţvetan Ţvetanov. Încă de miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizat Iranul, denunţând “o ofensivă teroristă iraniană”. “Toate semnele duc spre Iran“, a declarat el, citat într-un comunicat.

Atentatul coincide cu marcarea a 18 ani de la atentatul comis în 1994 împotriva Asociaţiei evreieşti de ajutor reciproc din Argentina (AMIA), la Buenos Aires, care s-a soldat cu 85 de morţi şi aproximativ 300 de răniţi, un atentat imputat de Israel tot Iranului. De asemnea, ministrul israelian al Apărării Ehud Barak a declarat pentru postul israelian public de radio că “atentatul de la Burgas a fost comis de către activişti (din cadrul mişcării şiite libaneze) Hezbollah şi a fost comandat de către Iran”.

Televiziunea oficială iraniană a calificat joi drept pripite şi ridicole acuzaţiile liderilor israelieni împotriva Iranului în cazul atentatului antiisraelian care s-a produs miercuri la Burgas şi s-a soldat cu opt morţi.

“Premierul (israelian) a acuzat Iranul că este implicat în acest atentat prin declaraţii pripite, ridicole şi repetitive”, a afirmat site-ul televiziunii oficiale, într-o primă reacţie iraniană în urma atentatului şi a acuzaţiilor israeliene care au urmat.

“Nu este prima dată când face asemenea declaraţii. Iarna trecută, după atentantele (…) din Thailanda şi India, a formulat împotriva iranului, fără nici o dovadă, acuzaţii care nu au fost confirmate ulterior”, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste acuzaţii fac parte dintr-“un nou scenariu menit să creeze un climat antiiranian”, adaugă televiziunea de stat, într-un articol referitor la acest atentat.

Şase turişti israelieni, şoferul acestora de naţionalitate bulgară şi autorul atentatului au fost ucişi miercuri la Burgas (Bulgaria) într-un atentat sinucigaş, soldat de asemenea cu rănirea a circa 30 de persoane.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului său au acuzat imediat Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că s-ar afla în spatele acestui atentat.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a afirmat joi că Israelul se confruntă cu “un val de terorism la nivel mondial”, comandat de Teheran.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas. Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni.

Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident. Incidentul terorist din Burgas vine la împlinirea a exact 18 ani de la un atentat anti-israelian, care a avut loc în Argentina şi care s-a soldat cu 85 de morţi.

UPDATE 20.05 Explozia produsă în parcarea aeroportului din Burgas a fost precedată de focuri de armă, afirmă purtătorul de cuvânt al premierului Israelului, potrivit Mediafax.

UPDATE 20.00 Un martor citat de presa bulgară a povestit că, imediat după momentul exploziei, zona aeroportului din Burgas a fost cuprinsă de haos. “Oamenii erau isterici, alergau în teminal, să se adăpostească sau îi căutau pe cei dragi”, a descris o femeie.

UPDATE 19.55Novinite: 27 dintre turiştii israelieni din autocar au fost spitalizaţi. Trei dintre ei, între care şi şoferul autocarului, sunt în stare gravă. Printre pasagerii autocarului se aflau şi trei femei gravide.

UPDATE 19.32Explozia produsă la Burgas a fost, cel mai probabil, comisă de un terorist-kamikaze, afirmă martori citaţi de televiziunea publică israeliană, potrivit Mediafax.

UPDATE 19.30 Primarul din Burgas, Dimitar Nikolov, a declarat că explozibilul a fost plasat în cala de bagaje a autocarului cu israelieni.

UPDATE 19.25 Kristalina Georgieva, comisar european bulgar pentru Cooperare internaţională şi ajutor umanitar: “Sunt şocată şi profund întristată de vestea exploziei din Burgas. Urmăresc ştirile constant”, a scris Georgieva pe Twitter.

UPDATE 19.20 Numărul morţilor ar fi ajuns la şapte, conform televiziunilor bulgare, citate de Haaretz. 18 dintre răniţi au fost deja spitalizaţi, conform Le Figaro.

UPDATE 19.17 Aeroportul din Burgas a fost închis. Toate zborurile au fost redirecţionate către aeroportul din Varna.

UPDATE 19.15 Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a părăsit Sofia şi este în drum spre Burgas, anunţă Novinite, care citează un comunicat al preşedinţiei.

UPDATE 19.10 Trei autobuze din parcarea aeroportului din Burgas au luat foc, conform Burgas 24. Unul dintre ele este cel în care a avut loc explozia, iar flăcările s-au extins ulterior la alte două autocare.

UPDATE 19.06 Aeroportul din Burgas a informat că turiştii israelieni au aterizat în Bulgaria în jurul orei 4.50, cu o cursă Air VIa de la Tel Aviv. Pasagerii s-au îmbarcat pe urmă într-un autocar, pentru a ajunge în staţiunea Sunny Beach, relatează Novinite. Potrivit unor informaţii, ar fi vorba despre 40 de turişti, majoritatea tineri.

UPDATE 19.03 Martorii au povestit pentru o televiziune din Israel că, la scurt timp după ce o persoană s-a îmbarcat în autocarul plin de tineri israelieni, a avut loc o explozie foarte puternică, conform Associated Press.

UPDATE 19.00 Poliţia din Burgas nu confirmă ipoteza atentatului terorist, declarând doar că este vorba despre un incendiu, informează Associated Press.

UPDATE 18.55 Ministrul bulgar de Interne: “Este un atentat terorist”, scrie Novinite.

UPDATE 18.50Novinite.com relatează că numărul turiştilor ucişi ar fi de cel puţin cinci. Explozia s-a produs în jurul orei locale 5.00, într-o parcare de lângă terminalul pentru sosiri.

Netanyahu: “Toate semnele arata catre Iran. In ultimele cateva luni, am vazut Iranul ca a incercat sa loveasca israelieni in Thailanda, India, Georgia, Kenya, Cipru si alte tari. Exact 18 ani dupa atacul infernal terorist asupra comunitatii israeliene din Argentina, teroarea ucigasa a iranienilor continua sa raneasca oameni inocenti. Este o agresiune iraniana care se da pe fata peste tot in lume. Israel va raspunde in forta terorii Iraniene.”


Categorii

Iran, Israel, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “ATENTAT IN BULGARIA asupra unui autocar cu israelieni. NETANYAHU DA VINA PE IRAN (video)

 1. Am citit undeva o profetie a unui parinte de la Muntele Athos (parintele Iosif Vatopedinul), despre al treilea razboi mondial care ar incepe din Bulgaria. Nu stiu daca respectiva profetie este adevarata sau este compunerea cuiva, dar sper sa nu fie acesta inceputul.

 2. Auziţi
  Neamuri şi Popoare din Lumea întreagă
  şi tu cititorule ia aminte la ceea ce
  vei citi.

  Sunt dureroase şi triste, dar sunt destinate
  să se întâmple
  câte în Scripturi sunt scrise.

  Le-au scris Parinţii noştri ca lumea să
  afle
  ce din acest război urmează să păţească.

  Ca la Dumnezeu să meargă
  şi să se pocăiască
  dacă doreşte a se salva şi fericit să
  trăiască.

  Deodată focul se v-aprinde din cauză prea mică
  strigare de
  război din Bulgaria vine.

  Iar deodată Rusia intră în Turcia
  şi ca un
  torent puternic mătură Persia (Iran).

  Şi înaintează neîncetat ajunge-n
  Palestina
  Dumnezeu vrea Antihristul lumii să vină.

  Atunci coboară
  împreună ţările din Apus
  vai de Neamurile din Nord toate devin
  cenuşă.

  Cu turbare se apără puternic ursul (Rusia) în Turcia
  ce a
  neîndreptăţit pe Grecia şi toată se aprinde şi arde ca
  lumânarea.

  Zadarnic se luptă ursul să menţină
  cunoscutele Strâmtori
  (Suez)
  până la sfârşit

  Pentru că de la Răsărit,
  Koreea, Manciuria
  intră America şi cu Japonia
  şi înaintează cu viteză în
  Siberia
  în timp ce-n partea de Apus învinge Germania
  şi atunci e imposibil
  să se ţină Rusia
  şi părăseşte strâmtorile, Egipt şi Turcia.

  Este lovit
  ursul peste tot şi pleacă
  cum se risipeşte o turmă dezordonată.

  Atunci
  şi Turcia cea înşelătoare
  Pentru că va înfăptui cu vicleşug mare
  trădare.

  Pentru că după ce va fi cucerită toată de către Rusia
  Se va
  alia cu ea şi cu Bulgaria.

  De aceea câţi creştini se află în Cetate
  şi
  în împrejurimile ei, trebuie să plece toţi.

  Pentru că Cetatea
  (Constantinopolul) va arde şi niciun
  locuitor nu va rămâne viu în interiorul
  ei.

  Numai Biserica va rămâne
  (casa aceasta şi Biserica Înţelepciunii
  lui Dumnezeu (Sf. Sofia)

  încât va rămâne farul pururea luminos al
  Bisericii Ortodoxe
  de unde se va răspândi în toată lumea
  a Împărăţiei lui
  Hristos pe care lumea o aşteaptă).

  Prima parte a groaznicului război s-a
  încheiat
  atâtea suferinţe de cinci luni nu-s suficiente Dumnezeul meu?
  şi
  iarăşi nou război va începe să se stârnească
  vai de om ce are să
  tragă

  Problema Cetăţii iarăşi va fi în centru
  şi lumea se va încurca
  şi nu se va mai descurca.

  Imediat discordia intră în Creta
  şi imediat
  se vor aprinde ura şi patimile.

  Dupa ce puternicii pământului vor fi
  dezamăgiţi
  atunci va fi război ce nu a fost niciodată.

  Vai de cei
  necredincioşi niciunul nu va scăpa
  Atunci Grecia neutră şi mereu
  neîndreptaţită
  îşi va cere dreptatea
  şi pregătită va aştepta fără să se
  amestece.

  Şi va vorbi atunci când trâmbiţa lui Dumnezeu
  din cer va
  trâmbiţa pentru a i se face dreptate.

  Atunci Neamurile sălbatic se vor
  măcelări
  la marginea Cetăţii pentru Strâmtori în principal.

  Atunci va
  înota şi se va îneca în sânge viţelul
  atunci se va curăţa grâul de
  pleavă.

  În mare oriunde se va afla vas nu va rămâne
  şi de la sânge
  marea va deveni roşiatică.

  Cetatea va fi arsă şi nici urmă nu va
  exista
  mai mult omul materialist pentru că multe a făcut.

  Singura va
  rămâne Biserica Înţelepciunii lui Dumnezeu
  podoaba Miresei Lui a Sfintei Lui
  Biserici.
  Trei zile
  şi trei nopţi lupta va ţine
  oricine iese viu mare noroc va
  avea.

  Optsprezece ţări furioase cu încăpăţânare
  se vor măcelări ieşite
  din minţi, în sânge afundate.

  Exact a treia zi toţi istoviţii
  de luptă
  vor vedea surprinşi
  acolo sus pe cer în partea dreaptă
  că străluceşte mai
  mult decât soarele o mare stea.

  Şi de la stea dedesubt o cruce ce
  fulgeră
  mai roşu decât focul şi surprinse Ţările
  vor auzi din cer o voce
  ca de tunet
  a îngerului neaşteptat căruia vor sta la picioare.

  Vom
  arunca armele la pământ şi speriaţi
  vom privi steaua ca înmărmuriţi
  fiind.

  Staţi se va auzi voce. Staţi pe loc
  pentru că mult s-a rugat
  sângele omului.
  Alergaţi
  acolo în partea dreaptă
  urmaţi arcul ce iese din stea.

  Şi acolo veţi
  găsi om sfânt de-al meu.
  Păstor pe acesta am ales pentru a mea
  turmă.

  Pe acesta şi voi aţi ales păstor să păstorească
  oile mele ce
  colindă pustiuri fără stână.

  Noaptea se va auzi vocea mea şi lumea
  speriată
  din sunetul trâmbiţei va rămâne dezorientată.

  Şi direct arcul
  se va întoarce spre sud spre Grecia
  ce din lumina cea cerească luminează ca
  lumânarea.

  Atunci vor veni Ambasadori în Grecia
  Grecia cea plină de
  har, cu violenţă şi rapiditate.

  Atunci prima se va ridica Grecia cu
  armata ei
  Să împlinească sfânt scopul ei.
  Va ocupa
  neînvinsă teritoriile ei
  ce i le-au luat duşmanii ei, ce lumea-ntreagă
  ştie.

  Atunci refugiaţi împreună de bucurie sărind
  vor alerga la glia
  lor ca vulturi zburând.

  Atunci Regele grec, alesul Domnului
  în toate
  va fi excelent şi de sus
  va stăpâni şi conduce cu dreptate
  şi pământul se
  va bucura de pace îndelungată.

  Armele de luptă vor deveni unelte
  şi
  pluguri agricole şi pace şi fericire.
  va împărăţi peste tot şi ca fraţii vor
  trăi
  oamenii pe pământ fără să întrebe
  unul pe altul dacă nu cumva este
  străin
  ci se va numi frate şi din neamul lui Adam.
  Greci
  treziţi-vă ăsta-i adevărul
  să nu vă înşele necredincioşii cum că sunt
  poveşti.

  Toate acestea se vor întâmpla timpul vine
  pământul se
  cutremură şi pe voi nu vă sperie:

  Nenorocirea ce vine pe necredincioşi să
  rănească
  şi de pe pământ fără milă să-i şteargă.

  Luaţi hotărârea şi
  raţional gândiţi
  toţi pocăiţi-vă întorceţi-vă la cele sfinte
  pentru că în
  niciuna din astea nu este mântuire.

  Războiul ce vine niciodată nu a
  fost
  atât de mare şi groaznic şi pace nu va fi.

  Dacă nu se va curăţa
  grâul de pleavă
  şi neghina nu va arde ca iarba uscată.
  Nota:
  Dintr-o altă mărturia a unei monahii care
  l-a cunoscut pe Părintele Efrem Filotheitul ucenic al lui Gheronda Iosif am
  înţeles că în momentul în care Rusia va cucerii Turcia, aceasta va fi aliatul
  S.U.A.
  În textul grec acolo unde se face referire
  la strâmtori este menţionat în paranteză canalul (Suez) dinEgipt. Nu ştiu dacă
  această paranteză a fost adăugată de altcineva sau dacă în primă fază poezia
  Părintelui Iosif includea şi această paranteză. Oricum am lăsat textul cu tot cu
  paranteza respectivă unde apare (Suez).
  Este
  foarte posibil însa, să fie vorba despre Strâmtorile Bosfor şi Dardanele
  deoarece în poezie apare cuvântul “strâmtori” deci la plural ci nu
  “strâmtoare”
  la singular. Iar canalul Suez fiind unul singur
  personal cred ca nu poate fi vorba despre el. Tot în poezie Părintele Iosif face
  referire la bătălia de la marginea cetăţii (adică Constantinopol/Istambul) care
  se va da pentru strâmtori în special [a se vedea punctul. La marginea
  Constantinopolului nu există alte strâmtori decât Bosfor care traverseazâ oraşul
  Istambul (Constantinopol) şi puţin mai departe strâmtoarea Dardanele.
  Strâmtorile Bosfor şi Dardanele leagă Marea
  Neagră prin Marea Marmara cu Marea Mediterană. Pentru aceste strâmtori s-au dus
  lupte sângeroase, începând cu renumitul Război Troian Mai târziu au urmat
  războaiele dintre turci şi Imperiul Bizantin şi războaiele dintre Imperiul
  Otoman şi Veneţia. Marile descoperiri geografice au fost determinate, între
  altele, de blocarea drumului maritim spre est de către Imperiul Otoman care
  stăpânea aceste strâmtori.
  Marea Neagră prin sistemul de strâmtori
  Bosfor-Marea Marmara-Dardanele comunică cu Marea Mediterană.Strâmtoarea Bosfor
  (cunoscută şi ca Strâmtoarea Istanbul) o leagă de Marea Neagră, iar Strâmtoarea
  Dardanele de cea Egee. Strâmtoarea Bosfor separă totodată Istanbulul în partea
  sa asiatică şi cea europeană.
  sursa: Vestitorul Ortodox

  Problema e ca profetiile pr. Iosif Vatopedinul au un final neclar, de parca dupa razboi ar veni vremuri fericite in care Grecia ar avea un mare rol in lume.

 3. @admin

  “Problema e ca profetiile pr. Iosif Vatopedinul au un final neclar, de parca dupa razboi ar veni vremuri fericite in care Grecia ar avea un mare rol in lume.”

  Stiu, de aceea nu sunt convins 100% ca sunt autentice.

 4. Pare cam dubioasa “proorocia”:

  In Sfinta Scriptura,Dumnezeu ne spune:

  Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă. ( Matei 24:30 )….ca sa judece pe toti si sa plateasca fiecaruia dupa faptele lui.( rugaciunile diminetii )

  sau

  Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung?
  Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ? ( Luca 18:7 )

  Ori in ” proorocie ” spune:

  Şi de la stea dedesubt o cruce ce
  fulgeră mai roşu decât focul şi surprinse Ţările
  vor auzi din cer o voce ca de tunet
  a îngerului neaşteptat căruia vor sta la picioare.

  Vom arunca armele la pământ şi speriaţi vom privi steaua ca înmărmuriţi fiind.

  Staţi se va auzi voce. Staţi pe loc pentru că mult s-a rugat sângele omului
  ….

  Sau si mai rau:

  Atunci Regele grec, alesul Domnului
  în toate va fi excelent şi de sus
  va stăpâni şi conduce cu dreptate
  şi pământul se va bucura de pace îndelungată.(?!?) ( dispare cumva SUA,Israel,Nato si multi altii ? )

  Armele de luptă vor deveni unelte
  şi pluguri agricole şi pace şi fericire.

  ce mai,raiul pe pamint!

  Mai bine sa ascultam de proorociile arhicunoscute ale Sfintilor despre vremurile din urma,sint destule.

  Asa incepusera si pe saccsiv,cu “proorociile” unor ” pustnici ” de prin Rarau,cu baile de singe din Romania,prin anul 2011 ( fiss )…eu unul nu as avea incredere in nici o “proorocie” noua care ar aparea de acum incolo ( cine stie prin ce birouri sint facute )

 5. proorociile acestea sunt nationaliste.Greci in stanga,greci in dreapta peste tot greci.ei napastuitii,ei sarmanii.da atunci cand grecii stapaneau de la Constantinopol teritorii intinse,atunci nu mai zicea nimeni nimic.nu cred ca exista popor favorit in lupta pentru mantuire.ce reiese cu o puternica tenta nationalista sunt reglarile de conturi dintre diverse state,nicidecum sfaturi cu adevarat clare despre calea de urmat a omului de rand.

 6. Grecii sunt neindreptatiti pe dreptate caci turcii le-au luat teritoriile ,asa cum si noua ni s-a luat de rusi.Pe muntele Athos sunt f. multi sfinti , traiesc in sfintenie ,deci , cum sa nu fie mai protejati decat noi ceilalti ?Dar cu rugaciunea lor sustin tot pamantul…

 7. nu poti compara istoria grecilor cu a noastra.grecii intotdeauna au fost o forta,acum ca au cazut….e si vina lor,caci fara foc nu iese fum.turcii le-au luat teritoriile din doua motive:cruciada a 4-a si luptele neancetate pentru putere intre diferitele factiuni care se pretindeau mostenitoare de drept a lui contantin cel mare,justian ,etc.a fost greseala lor ca au subestimat puterea si carisma unui tanar ca mehmet.in cazul nostru teritoriile ne-au fost luate fara drept de apel,nefiind noi nici o putere a vremii.noi am fost la mila altora tot timpul.in ceea ce priveste muntele Athos…da nimeni nu contesta sfintenia sau calea spre sfintenie a celor ce se ostenesc in acele parti ale eladei dar asta nu inseamna ca sunt mai protejati.nu uita ca Dumnezeu putea cruta cetatea Constantinopolului din calea navalirii turcilor numai daca erau cativa credinciosi in cetate,asa ca numarul nu cred ca reprezinta o bila in plus in fata lui Dumnezeu ci trairea si starea permanenta de pocainta.

 8. Sincer, eu nu cred in “profetia” mentionata.
  Mare atentie ! Mie mi-a atras atentia (si m-a lamurit) urmatorul lucru :

  “Singura va
  rămâne Biserica Înţelepciunii lui Dumnezeu
  podoaba Miresei Lui a Sfintei Lui
  Biserici.
  Trei zile
  şi trei nopţi lupta va ţine
  oricine iese viu mare NOROC va
  avea.”

  Ce cauta NOROC ? Norocul e diavolul (la fel si ghinionul). Consider ca argumentul adus e suficient !

  (cu aceasta ocazie, indraznesc sa deviez putin de la subiect si sa mentionez ca nici DESTIN nu exista, doar SOARTA. Iar cele doua sunt total diferite).

  Si inca ceva.
  Nu cumva sa asteptam razboi, venirea Antihristului, ci sa asteptam a doua venire a lui Hristos. Lucrurile oricum trebuie sa se intample, ce atata !!
  Sa ne aflam in stare de veghe si cu ajutorul lui Dumnezeu in brate !

 9. @Alexandru:

  Sa nu asteptam, e drept, razboiul si pe antihrist, dar sa NE asteptam si la asa ceva.

 10. “A DOUA PERIOADĂ a vieţii lui Antihristse va deschide cu intrarea sa învederată în rolul de învăţător al lumii sau „prooroc”[2]. Se prea poate să-şi înceapă lucrarea în împrejurările unei conflagraţii mondiale când umanitatea, după ce a suferit toate urâciunile războiului, nu va mai vedea nici o cale de ieşire din dezastruoasa sa fundătură, fiindcă toate mijloacele de rezolvare se vor afla în mâinile unei societăţi secrete care va coopera cu Antihrist. El va oferi un plan pentru rezolvarea reuşită a crizei mondiale, întemeiat pe înţelepciune politică şi socială – anume statornicirea unei structuri politice şi sociale uniforme în întreaga lume.

  Ostenită de grozăviile războiului şi fiind oarbă duhovniceşte, omenirea nu va recunoaşte acest proiect ca fiind o cursă vicleană şi astfel va fi ademenită în cea mai nemiloasă şi mai necurmată robie. Dimpotrivă, oamenii vor întâmpina cu osanale manifestările de înaltă erudiţie, înţelepciune şi geniu ale lui Antihrist.

  Notorietatea mondială a lui Antihrist drept gân­ditor de geniu, nou cârmuitor şi salvator al tuturor po­poarelor va răzbate ca fulgerul printre toate neamurile, în cel mai scurt răstimp[3].”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/07/20/despre-epoca-lui-antihrist-si-revenirea-prorocului-ilie-ca-%E2%80%9Eal-doilea-inaintemergator-al-venirii-lui-hristos/

  Din ce se intimpla astazi in lume,se si vede cu usurinta cum se ridica fiara din adincuri.Te si intrebi cine ii mai poate sta impotriva ?
  Viclenia si ipocrizia stau pe tron,urmate indeaproape de desfrinarea si necredinta,crimele,atentatele si razboaiele luind medalia de bronz.
  Lasa Dumnezeu sa se desfasoare evenimentele cu atita simplitate,incit si cel mai incepator crestin sa le inteleaga.

  Ca o prefigurare a celor de pe urma,as putea spune ca obama ( si clasa politica apusa )joaca rolul lui antihrist ( multe similitudini ),hillary clinton pe cel al desfrinatei de peste mari ( impreuna cu sotul ei si “democratii gay “) iar patriarhul ecumenic bartolomeu ( si cu gasca lui de ecumenisti ) pe cel al proorocului mincinos ( bine ca nu face nici unul minuni ),e doar o piesa de teatru de prost gust.

 11. mie mi se pare acest eveniment nedorit un fel de WTC mititel 11.09.2001, asa imi pare mie, un motiv micut de a pune talpa in Bulgaria, am citit nu foarte demult o stire pe site-ul acesta cum ca Bulgaria nu va permite atacarea Iranului de pe teritoriul sau…

 12. Cit despre atentat,pacat de evreii ucisi,doar venisera in vacanta.
  Unii afirma ca atentatorul este un fundamentalist algerian-suedez si ar fi stat 2 ani in inchisoarea americana Guantanamo,poate acolo a si fost antrenat sa comita atentate.

  http://english.ruvr.ru/2012_07_19/Burgas-bomber-identified-as-Guantanamo-jihadist/

  Dar si :

  “Patru nave militare ale NATO au ancorat la Varna, cel mai mare port al Bulgariei, imediat după atentatul sinucigaş împotriva unor turişti israelieni pe aeroportul din Burgas.

  Navele sunt din Turcia, Marea Britanie, Germania şi Italia. Ele au ancorat la Varna sub măsuri de securitate stricte. Potrivit presei bulgare, sosirea acestor nave nu era programată.”

  http://www.cotidianul.ro/patru-nave-nato-au-ancorat-la-varna-189028/

  Tot mai mult se arata in stiri cine sint adevaratii stapini ai lumii,si cum sint ei protejati.

  Cit despre ipocritul netanyahu si mossadul lui,care au omorit oameni de stiinta iranieni ,au infectat centralele nucleare si retelele lor informatice cu virusuri,i-au inconjurat cu sute de mii de soldati,portavioane,radare,f22 stealth fighters,sanctiuni economice,demonstratii portocalii prin tara,pupetul lor SUA l-au pus pe dictatorul saddam sa atace iranul,8 ani de razboi,peste 500 de mii de morti…sa le fi facut lor iranul asa ceva,ieseau din Univers in urma sariturii si izbucnirii de minie.

  http://www.haaretz.com/news/middle-east/le-figaro-israel-s-mossad-recruiting-iranian-dissidents-to-work-against-tehran-regime-1.406712

  Chiar si aici a dat-o in bara ,astia nici nu mai au nevoie de motive ca sa atace si sa distruga o tara.

 13. se pare ca atentatorului i-a fost detonata de la distanta incarcatura cat timp inca se afla asupra lui..metoda tipica sub care actioneaza serviciile secrete occidentale cand isi elimina racolatii pe care-i momesc, folosesc si apoi extermina pentru a sterge urmele….asa a fost 9/11, asa a fost Londra, Madrid si majoritatea asa-ziselor atentate sinucigase din orientul apropiat.
  un aspect mai recent, atentatorul se pare ca venea din Romania, intrand in BG pe la Giugiu.
  in opinia mea este neindielnica implicare/coordonarea mai multor servicii secrete din zona, cat si a celor americane si israeliene.
  poate fi corelat cu politica balansata a BG in problemele energetice, si cu un joc duplicitar pe care-l face in Nabucco, interesul ei fiind mai mare pe Soutstream, unde influenta BG ar fi superioara.
  poate fi o aducere “la matca”, cu acostarea de nave NATO neanuntate in porturi bulgaresti si cu implicarea mai mare sau mai mica a serviciilor unor tari vecine si prietene.
  poate sa faca poarte dintr-o strategie mai elaborata si mai de durata in zona prin cvare se incearca blocarea penetrarii rusesti a BG, si poate totodata sa contstituie un argument suficient pentru degringolada si opozitia vehementa produsa de debarcarea precipitata a lui basescu, personaj deloc ingenuu cand e vorba de masinatiuni securiste.

 14. @sherlock_holmes

  “”Cit despre atentat,pacat de evreii ucisi,doar venisera in vacanta.””
  Pacat de toti oamenii,a murit si soferul bulgar. Dumnezeu sa-ie ierte!

  Tocmai vad la stiri cum un tanar roman s-a fotografia la fata locului, imediat dupa explozie, postand apoi fotografia cu titlu de lauda…. Nu ma opresc din mirare cu de s-au tampit atat de mult oamenii!! Vai de noi, daca asta este un motiv de lauda, de mandrie…de “”dat mare””……..

 15. Pingback: Netanyahu: ESTE VREMEA ACTIUNII IMPOTRIVA IRANULUI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: ISRAEL ISI PREGATESTE POPULATIA PENTRU RAZBOIUL CU IRAN. Se forteaza un atac inaintea alegerilor din SUA, Obama ar fi gata sa promita unul pana in iunie 2013 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: Un SEIC ne pune pe lista TINTELOR TERORISTILOR islamisti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare