ERDOGAN socheaza, acuzand coalitia condusa de SUA ca ar sprijini STATUL ISLAMIC

28-12-2016 2 minute Sublinieri

Preşedintele turc face declaraţii şocante. Tayyip Erdogan acuză coaliţia antiteroristă – condusă de americani – că nu îşi respectă promisiunile şi că susţine grupările teroriste din Siria, inclusiv pe luptătorii ISIS şi miliţiile kurde.

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan: Ce spuneau forţele coaliţei la început? Spuneau că vor lupta împotriva organizaţiei teroriste Daesh (ISIS) până la capăt.

De fapt, ne acuzau că susţinem Daesh. Din contră, ei sprijină grupările teroriste din Siria. Avem dovezi, cu fotografii şi filmări”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat marți Occidentul că nu își respectă promisiunile în Siria și sprijină acolo “grupări teroriste”, printre care gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP, citată deAgerpres.

“Din nefericire, forțele coaliției nu își respectă promisiunile”, a declarat Recep Tayyip Erdogan în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său din Guineea, Alpha Condé, aflat în vizită la Ankara.

De la sfârșitul lunii august, Turcia a declanșat o campanie militară în Siria, unde luptă în special împotriva SI și milițiilor kurde pe care le consideră “teroriste”. Cel puțin 37 de soldați turci și-au pierdut viața de la începutul acestei operațiuni.

Armata turcă și rebelii sirieni pe care îi susține încearcă de mai multe săptămâni să cucerească de la SI bastionul al-Bab, situat la vreo 25 de kilometri la sud de frontiera turcă în provincia Alep, unde forțele guvernului de la Ankara au suferit săptămâna trecută importante pierderi.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat faptul că, în loc să sprijine Turcia, Occidentul preferă să vină în ajutorul SI, precum și al kurzilor din Partidul Uniunii Democratice (PYD) și al brațului său armat, Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), susținuți de Washington.

Occidentalii “sprijină toate grupările teroriste, YPG, PYD, dar și Daech“, a subliniat el utilizând acronimul arab al SI.

“Este absolut evident”, a spus el, dând asigurări că Turcia dispune de fotografii ca probe.

În noiembrie, cu prilejul unei vizite în Pakistan, Recep Tayyip Erdogan a mai afirmat că occidentalii sprijină SI, declarând la acea dată că Occidentul “este alături de Daech” și că armele jihadiștilor sunt de fabricație occidentală.

Referindu-se la recenta reuniune trilaterală dintre Rusia, Turcia și Iran privind criza siriană, politicianul de opoziție Ozturk Yılmaz susține că este prima dată când Turcia și-a exprimat în mod deschis disponibilitatea de a lucra cu președintele Bashar al-Assad.

Săptămâna trecută, miniștrii de externe ai Rusiei, Iranului și Turciei au discutat la Moscova despre situația din Siria, relatează Sputnik International. Miniștrii de externe din cele trei țări au emis o declarație comună pentru revigorarea procesului politic de a pune capăt conflictului care a distrus Siria.

Comentând cu privire la negocierile dintre Rusia, Turcia și Iran, politicianul turc Ozturk Yılmaz, vice-președinte al principalei formațiuni de opoziție, Partidul Popular Republican, a declarat pentru Sputnik Turcia că, prin aderarea la noua Axă formată din Rusia și Iran, Ankara și-a exprimat în mod deschis disponibilitatea de a lucra cu președintele Assad.

“Înfrângerea opoziției în Alep și retragerea acesteia au schimbat în mare măsură echilibrul de putere în Siria. Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia a demonstrat eșecul politicilor sale siriene, care a subminat în mod considerabil influenţa în regiune. Următoarea lovitură serioasă dată influenței și imaginii partidului a fost uciderea ambasadorului rus la Ankara”, a declarat Ozturk Yılmaz pentru Sputnik.

Ca rezultat, a declarat politicianul, Ankara a fost forțată să abandoneze linia politică dezastruoasă dictată de NATO, aceea de schimbare a puterii în Siria, politică urmată în ultimii 5-6 ani. El a mai explicat că, în declarația semnată la Moscova săptămâna trecută, cele trei țări au subliniat necesitatea de garantare a integrităţii teritoriale a Siriei. Principalul partid de opoziţie din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP), pledează pentru necesitatea unor negocieri cu președintele Assad și stabilirea unor relații de prietenie cu Damascul și cu acele țări care sprijină integritatea teritorială a Siriei.

Ozturk Yılmaz a subliniat că semnele pozitive sunt deja vizibile: teritoriul ocupat de gruparea teroristă ISIS scade în dimensiune, opoziția se retrage, în timp teritoriul aflat sub controlul forțelor guvernamentale continuă să se mărească.

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Rusia, Siria, Statul Islamic (ISIS), Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “ERDOGAN socheaza, acuzand coalitia condusa de SUA ca ar sprijini STATUL ISLAMIC

 1. Raport despre situatia din Germania si regimul fascist merkelian implementat de securitatea stazzi . Ce nu se discuta in presa de la Bucuresti – Experimentul haosului coordonat pentru instaurarea dictaturii globaliste. Reeducarea ideologica a Germaniei in era postbelica si urmarile stigmatizarii prin “holocaust”. La fel si in restul Europei
  “Jeff Rense & Dr. Leonard Coldwell – Invader Violence in Germany Out of Control”

  https://www.youtube.com/watch?v=aGFqxwHiBOk

 2. Referitor la articol ,astept aceasta asa zisa colaborare cu Assad.Rebelii nu ar mai avea nicio sansa(avand in vedere ca ,pana la urma, isi trag seva din spatiul vecin al Turciei) .

 3. 29-12-2016 va ramane o data istorica! Este prima data cand SUA este implicata intr-un conflict si nu participa la imparteala de dupa (sau tratatul de pace; de fapt nici nu stiu sa existe vreun precedent in istorie!). Garantii acordului de pace din Siria sunt Rusia, Turcia si Iran. Invitate sa participe la mentinerea pacii si a status-quoului instituit de acord sunt: Egipt, Iordania si Arabia Saudita. Practic, odata cu cearta dintre Kerry si Netanyahu, SUA dispare din Orientul mijlociu. Atat de catastrofala a fost administratia democrata Obama-Clinton pentru America, ca nici Trump nu o va mai putea face “great again”.

 4. @Titus
  Obama s-a remarcat prin marile lui esecuri, adica prin tot atatea binefaceri pentru omenire. Obama nu a facut parte din Sistem, prizonier la Casa Alba, a jucat cat mai stangaci posibil dupa cum i s-a cantat, rupand astfel linia instituita de Bush si gasca, linie ce se voia reinnodata odata cu victoria lui Hillary Cllinton. A asigurat deci pana acum, o prabusire cat mai linistita posibil a imperiului american, spre binele planetei. In concluzie, “catastrofalul” Obama este de fapt un erou.

 5. Pingback: 2017 demareaza in sunet de razboi. ATAC ARMAT SANGEROS IN TURCIA. Reactia lui Erdogan: JOCURI MURDARE, INCERCARE DE PROVOCARE A HAOSULUI. “Vom lupta până la capăt nu doar împotriva atacurilor armate comise de grupări teroriste şi de forţele d
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare