ROMÂNIA, UNGARIA si CEHIA au blocat o decizie negativa a UE privind mutarea Ambasadelor in IERUSALIM. Iohannis critica ”TARILE EUROSCEPTICE” si deciziile PSD care ne-ar „scoate din Europa”/ ISRAEL BOMBARDEAZA TINTE IRANIENE IN SIRIA. „Lucrurile stau rău nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru lumea întreagă”

12-05-2018 7 minute Sublinieri

 • Digi24:

Israelul prezintă imagini din satelit cu obiectivele militare iraniene atacate în Siria

Armata israeliană a prezentat vineri imagini din satelit ale unor ţinte despre care susţine că sunt obiective militare iraniene din Siria, atacate joi în cadrul unei operaţiuni denumite „Castelul de cărţi de joc”, informează Agerpres.

Conform sursei citate, fotografiile prezintă patru centre de informaţii iraniene, un complex militar şi unul logistic.

Israelul a lovit joi dimineaţa în zeci de locuri în Siria şi a afirmat că este vorba de represalii la lansarea de către forţele iraniene din Siria a circa 20 de rachete, către poziţii de pe înălţimile Golan.

Joi seara, armata israeliană a dat publicităţii înregistrarea video a unei lovituri care a distrus o baterie antiaeriană siriană de tip SA22, care atacase avioanele israeliene implicate în operaţiune.

Potrivit ministerului rus al apărării, a fost vorba de 28 de avioane F-15 şi F-16, iar Israelul a anunţat că toate au revenit la bază fără avarii.

Vineri, Iranul a respins acuzaţiile israeliene. AFP menţionează că dacă acestea s-ar confirma, ar fi primul atac iranian asupra unui teritoriu controlat de Israel.

România şi alte două state au blocat o declaraţie UE referitoare la Israel

România, Cehia şi Ungaria au blocat împreună o declaraţie a tuturor celor 28 de state membre UE care ar fi urmat să critice mutarea la Ierusalim a Ambasadei americane din Israel. Informaţia a fost făcută publică de postul israelian Canal 10.

Cele trei state au lucrat în coordonare cu Israelul, notează aceeaşi sursă.

Iniţiativa unei declaraţii comune pe tema mutării ambasadei Statelor Unite din Israel a aparţinut Franţei şi a fost susţinută de mai multe state. Documentul conţinea trei puncte, două care făceau trei referire la statutul Ierusalimului şi al treilea care bloca statele UE să urmeze exemplul SUA şi să-şi mute ambasadele. Documentul ar fi urmat să fie publicat în numele şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini. Scopul era de a prezenta poziţia europeană comună împotriva relocării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. Doar că România, Ungaria şi Cehia nu au vrut să susţină declaraţia comună, aşa că aceasta a căzut.

Inaugurarea noului sediu al misiunii diplomatice americane din Israel va avea loc luni, 14 mai.

MAE confirmă că a blocat la nivel european o declarație referitoare la mutarea ambasadelor la Ierusalim

Ministerul român de Externe confirmă că a blocat, alături de Ungaria și Cehia, adoptarea unei declarații comune, în numele Serviciului de Acțiune Externă al UE, referitoare la Israel și mutarea ambasadelor la Ierusalim. MAE face aceste precizări într-un comunicat de presă, la câteva ore du„pă ce în presa israeliană apăruseră informații referitoare la blocarea unei declarații la nivel european cu privire la mutarea ambasadelor la Ierusalim:

„Ținând cont de contextul regional deosebit de complicat și în urma unei analize complexe a textului propus aprobării statelor membre de către Serviciul European de Acțiune Externă, la nivelul MAE s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru, prin punerea accentului pe un singur element, respectiv mutarea reprezentanțelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim.

Menționăm, de asemenea, că poziții similare au fost adoptate și de alte state membre UE, Ungaria și Cehia.

În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”.

Scandalul mutării ambasadei. Reacția Palestinei

Recţie dură a Palestinei la decizia luată de România, Cehia şi Ungaria, care au blocat o declaraţie a statelor membre UE  ce-şi propunea să critice mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim. 

Într-un comunicat de presă, Ministerul palestinian de Externe condamnă poziţia adoptată de cele trei ţări, care, spun oficialii palestinieni, contravine politicilor Uniunii Europene. „Ministerul avertizează că vor fi luate măsuri legale împotriva oricărei ţări care îşi mută ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim”, susţin oficialii palestinieni în acelaşi comunicat citat de agenția ofială de presă palestiniană WAFA.

Reacţia vine după ce presa israeliană a scris că cele trei ţări au blocat o declaraţie a statelor membre UE, care ar fi urmat să critice mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv în Oraşul Sfânt. Ministerul român de Externe nu a avut până acum o reacţie oficială, dar jurnaliştii scriu că cele trei state au lucrat în coordonare cu Israelul. Iniţiativa unei declaraţii comune ar fi aparţinut Franţei. Documentul, care ar fi urmat să fie publicat în numele şefei diplomaţiei europene, conţinea trei puncte. Două dintre ele făceau referire la statutul Ierusalimului, iar al treilea bloca statele UE să urmeze exemplul american.

 • Gandul.info: 

De ce a blocat România declaraţia UE împotriva mutării ambasadelor la Ierusalim. Explicaţiile MAE. Iohannis îl cheamă pe Meleşcanu la discuţii

UPDATE19:10  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru explicaţii privind poziţia ministerului cu privire la delimitarea României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

“Acum, despre cea mai recentă speţă cu declaraţia care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă a UE, o să-l chem pe ministrul de Externe ca să îmi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat, iar în privinţa mutării ambasadei nu s-a făcut absolut niciun pas în nicio direcţie. Ambasada nu poate să fie mutată fără acordul meu, indiferent cine ce spune”, a declarat Klaus Iohannis, sâmbătă la Blaj.

Întrebat dacă a fost consultat înainte de această decizie luată de România, şeful statului a răspuns: “Iată un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document european fără să se consulte cu preşedintele. Este a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut cu salarizarea, şi iese prost. Prin blocarea unei declaraţii, România este adusă în marginea Uniunii, alături de nişte ţări faţă de care am tot respectul, dar sunt eurosceptice. Măsurile antieuropene care vin pe linia PSD, acestă măsuri riscă să ne scoată realmente din Europa. Nu e admibisil ca PSD să ia anumite decizii din ce în ce mai des, care sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului şi nu guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc să fie parte integrantă a Europei.”[…]

Lelia Munteanu: Cinicul adevăr din spatele ruperii Acordului nuclear cu Iranul, dezvăluit de un om care îndură istoria Orientului Mijlociu de aproape un secol

Uri Avnery (în septembrie va împlini 95 de ani) publică astăzi un text devastator – “Cine e vasalul?”.

Pornind de la zicerea lui Napoleon că, dacă vrei să înţelegi politica unei naţiuni trebuie să te uiţi pe hartă, Avnery analizează decizia preşedintelui Trump de a scoate Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

“Dacă trăieşti în Israel zilele acestea, ai impresia că imensul stat Israel dictează vasalului său american ce să întreprindă cu privire la Iran. Preşedintele Donald Trump ascultă şi respectă indicaţiile. Bibi cel Mare îi spune să rupă acordul cu Iranul, pe nici un motiv evident, iar el se supune. N-are de ales, sărmanul om. Însă apoi te uiţi la hartă şi, spre marea ta surpriză, descoperi că SUA e o ţară mare, în timp ce Israelul e o clipire, atât de mic încât numele său trebuie scris în afara graniţelor, în mare.

Deci, ce nu e în regulă? Geografia, fireşte, nu e unicul factor. Israelul are câteva milioane de aderenţi credincioşi, care sunt cetăţeni americani şi au o mulţime de bani. Totuşi. Se poate să avem o imagine greşită? Că Trump nu e un vasal al lui Netanyahu, ci invers? Că Trump dictează şi Bibi, cu toată fanfaronada lui, doar se supune? N-ar fi prima oară. În vremurile vechi, liderii comunităţii evreieşti din Palestina s-au străduit din greu să-l mulţumească pe imperatorul din Roma. Pe Nero, de pildă, omul care s-a bucurat să-şi incendieze propriul oraş şi lumea, în timp ce cânta la flaut sau la orice altceva.

Donald Trump e Nero al timpurilor noastre, imperatorul noii Rome. Principalul său scop în viaţă e de a ieşi din afacerea cu Iranul, <cea mai prostă care a fost făcută vreodată>. De ce? Am ascultat cu atenţie şi n-am discernut alt motiv decât că acordul a fost întocmit de urâtul său predecesor, Barack Obama. Ce alt motiv a existat pentru anularea înţelegerii? N-am auzit nici unul. Acordul a oprit Iranul să continue construirea unei arme nucleare. Toţi experţii, fără excepţie (chiar şi din Israel), confirmă că Iranul şi-a respectat cu scrupulozitate angajamentul.

Într-adevăr, întreaga lume în afara Statelor Unite (şi a Israelului, fireşte) a decis să meargă mai departe cu înţelegerea.  Germania, Franţa şi Marea Britanie, trei puteri nu chiar nesemnificative, cred că acordul trebuie menţinut. La fel Rusia şi China, ţări nu mici. Cu excepţia Israelului. Majoritatea în Israel crede acum că Binyamin Netanyahu, Bibi cel Mare, îl ţine pe Trump în lesă. Bibi are o astfel de influenţă magică asupra lui Trump, încât preşedintele american trebuie să urmeze exemplul Israelului. Bibi e obsedat de Iran. Se trezeşte dimineaţa cu Iranul şi se duce la culcare cu Iranul. Nimeni nu pare să întrebe: de ce, pentru numele lui Dumnezeu?

Revenind la harta lui Napoleon: nu pare să existe nici un conflict de interese între Iran si Israel. N-au graniţă comună. N-au teritorii în dispută. De asemenea, nu au una dintre ţări resurse naturale pe care cealaltă ar dori să pună mâna. Dovadă: nu cu atât de mult timp în urmă, în vremea vieţii mele, Iranul a fost cel mai apropiat aliat al Israelului (cu excepţia vasalului nostru american, desigur). Iranul era guvernat de Şah, cu frumoasa lui uniformă şi frumoasa lui soţie (…)”.

Autorul aminteşte în continuare despre ajutorul iranian acordat Israelului în Irak, despre ajutorul israelian acordat Iranului în războiul cu Irakul, despre scandalul Iran-Contra, când israelienii au transferat armament american iranienilor. Si continuă:

 “Nu există un antagonism fundamental dictat de geografie între ţările noastre. Atunci ce e? Ei bine, e ideologie. Actualii conducători ai Iranului sunt extremişti şiiţi. Ei vor să devină stăpânii lumii musulmane. Arabii urăsc Israelul, în principal din cauza ocupării Palestinei. Deci, iranienii pretind că sunt marele inamic al <Micului Satan> (apelativul insultător la adresa Israelului, pentru a-l distinge de <Marele Satan> – SUA). Sincer, cred că guvernanţii din Iran nu dau doi bani pe Israel, exceptând faptul că le este un instrument util. Ura faţă de Israel e o armă în lupta cu lumea sunnită arabă, condusă de hiperactivul prinţ moştenitor saudit”.

Prin urmare – se întreabă Avnery – de ce e într-atât de obsedat Netanyahu de Iran  încât îi ordonă vasalului american să se îndrepte spre al Treilea Război Mondial? Cinicul adevăr: ca să deturneze atenţia de la problemele cu Justiţia ale amândorura.

Lelia MUNTEANU: O nouă ordine mondială, pe spinarea poporului israelian

Merkel, lângă Macron: “Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini”.

Bieţii israelieni! Cu puţin înaintea discursului de alaltăieri al preşedintelui Trump, Tzahal (acronimul Armatei) a dat ordin să se deschidă adăposturile în Galileea. Evident, s-a produs panică. Apoi, toţi primarii din nord (nu doar cei din Galileea) le-au deschis pe rând. Ordinul a rămas de atunci în picioare.

S-a estimeat că Iranul va continua să încerce să răzbune incursiunea Israelului din urmă cu o săptămână, când a fost distrus un depozit de armament al Iranului în Siria.

Ieri seară, la ştiri – un sondaj de opinie, din care rezultă că Likud, partidul lui Netanyahu, ar câştiga detaşat dacă alegerile s-ar desfăşura astăzi. Un asemenea succes electoral răsunător n-a mai avut Bibi de un deceniu.

Astăzi, după ce în noaptea de joi spre vineri au fost lansate zeci de raiduri aeriene asupra unor ţinte iraniene din Siria, prim ministrul a declarat impacientat că regimul de la Tehran a trecut linia roşie, lansând rachete asupra Platoului Golan, explicând astfel riposta.

În strategia Israelului pare se se fi schimbat ceva esenţial: până mai ieri răspundea la atacuri, mai nou pare a lansa aşa-numite “atacuri preventive” – “Nu vom permite Iranului să se stabilească militar în Siria”, a explicat Netanyahu. Dar Iranul s-a stabilit militar în Siria de multă vreme.

Tot astăzi s-au desfăşurat câteva declaraţii de poziţie importante.  Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan – după ce sancţionase sever decizia preşedintelui Donald J. Trump de a ieşi din Acordul nuclear  – a ţinut să sublinieze, într-o convorbire telefonică purtată cu Hassan Ruhani, preşedintele Iranului, nu doar că va menţine dar că va îmbunătăţii relaţiile comerciale cu Tehranul.

Însă de departe cel mai important mesaj după anunţul de marţi al lui Donald J. Trump aparţine cancelarului Angela Merkel, care a spus, de lângă preşedintele Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Germania:  

“Timpul în care se putea conta pur şi simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat. Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, este provocarea noastră pentru viitor”.

Declaraţia doamnei Merkel, chiar mai categorică decât era de aşteptat, vine firesc în urma deciziei Germaniei, Franţei şi Marii Britanii de a rămâne în Acordul nuclear cu Iranul.

Izolarea în care preşedintele Trump a împins America a devenit un fapt împinit. E de aşteptat să răspundă cancelarului (mă mir că n-a făcut-o încă) socotind câţi bani va economisi dacă nu va mai investi în securitatea Europei şi bătându-le obrazul liderilor bătrânului continent că, în timp ce ţările lor prosperau, Statele Unite le asigura liniştea.

Cum era de aşteptat, Rusia şi-a potrivit masca de mediator,  făcând ambelor părţi – Israel şi Iran – apel la calm.

Lucrurile stau cum nu se poate mai rău. În primul rând pentru israelienii obişnuiţi, la care nimeni nu are interesul imediat să se gândească, pe care deciziile lui Trump şi Netanyahu îi pun de zeci de ore în pericol de moarte.

Lucrurile stau rău nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru lumea întreagă.   


Categorii

1. ȘTIRI, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “ROMÂNIA, UNGARIA si CEHIA au blocat o decizie negativa a UE privind mutarea Ambasadelor in IERUSALIM. Iohannis critica ”TARILE EUROSCEPTICE” si deciziile PSD care ne-ar „scoate din Europa”/ ISRAEL BOMBARDEAZA TINTE IRANIENE IN SIRIA. „Lucrurile stau rău nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru lumea întreagă”

 1. Ca era vorba de scepticism, “… fiindcă anarhia și nihilismul sunt faza de neocolit, ultimă, apocaliptică, a progresului umanist european.”

  “Este un lucru vădit pentru toți ochii sănătoși: cultura umanistă europeană tocește în chip sistematic în om simțământul nemuririi, până ce îl șterge cu totul, și omul culturii europene mărturisește hotărât, urmându-l pe Nietzsche: „Sunt trup și numai trup” – asta însemnând: „Sunt muritor și numai muritor”. Astfel, pe Europa umanistă a pus stăpânire deviza: „Omul este o ființă muritoare”. Aceasta e formula omului umanist, aceasta este esența progresului său. Mai întâi fără știință, apoi sistematic, cu știință și dinadins, s-a altoit în omul european – prin știință, și prin filozofie, și prin cultură – conștiința că omul este muritor, muritor pe de-a-ntregul, și că nu-i nimic nemuritor în el. Conștiința aceasta își află o rostire deplină în convingerea care glăsuiește: „moartea e o necesitate”. Moartea – necesitate! Există o mai mare groază, și jignire, și batjocură? Cel mai mare vrăjmaș al omului – să fie de nevoie omului! Spuneți-mi, există aici vreo urmă de logică, fie și cea mai mică, fie măcar una pruncească, fie măcar o logică de insectă? Nu cumva omul european, înăbușit și măcinat în această moară a morții care se cheamă Pământ, a pierdut și ultima fărâmă de rațiune și a început să aiureze? …

  Pustiit este omul umanist, înfricoșător de pustiit, fiindcă din el a fost alungată conștiința și simțirea nemuririi lui personale. Iar fără aceasta, poate fi omul om deplin? O, mărginit e omul european, cumplit de mărginit, și de pigmeizat, și de micșorat, și de restrâns la o frântură și bucată de om, fiindcă a îndepărtat din sufletul său orice simțire a nemărginirii și nesfârșirii; iar fără aceasta, poate omul îndeobște să existe ca om? Și, dacă poate să existe, are rost existența lui? Fără simțirea nesfârșirii, nu este el un lucru fără viață printre celelalte lucruri și un animal trecător printre celelalte animale? Îngăduiți-mi un paradox: eu socotesc că unele dintre animale sunt mai nemărginite în simțirile lor și mai nemuritoare în dorințele lor decât omul progresului european umanist.

  Îmbătrânit, atrofiat, mărginit la materie, degenerat, omul umanismului a avut deplină dreptate atunci când a mărturisit, prin gura înțelepților săi, că se trage din maimuță. Ajuns asemenea animalelor în ce privește obârșia, de ce să nu ajungă la fel cu ele și în privința moralei? Ca unul care ține de animale, de fiare, în ce privește esența ființei sale, este asemenea lor și în privința moralei. Păcatul și crima nu sunt socotite oare, din ce în ce mai mult, în jurisprudența contemporană de neocolit pentru mediul social, ca necesitate a firii? Dacă nu există în om nimic nemuritor și veșnic, toată etica se mărginește până la urmă la poftele firii: și omul umanist s-a identificat, în privința moralei, cu înaintașii săi, maimuțele și fiarele, și în viața lui s-a înscăunat principiul: „Homo homini lupus” (omul e lup pentru om). Și altminteri nici nu putea să fie, fiindcă doar pe simțământul nemuririi omenești se poate întemeia o morală mai înaltă și mai bună decât aceea a animalelor. Dacă nu există nemurire și viață veșnică, nici în om, nici în jurul lui, atunci pentru omul-animal morala animalelor este cu totul firească și logică; așadar, „să mâncăm și să bem, căci mâine vom muri” (I Corinteni 15, 32).

  Relativismul în filozofia progresului umanist european nu avea cum să nu rezulte într-un relativism și în etică; iar relativismul este părintele anarhiei și nihilismului. Drept aceea, toată etica practică a omului umanist nu este altceva decât anarhie și nihilism; fiindcă anarhia și nihilismul sunt faza de neocolit, ultimă, apocaliptică, a progresului umanist european. Anarhismul și nihilismul ideologic, descompunerea ideologică, nu aveau cum să nu se vădească în anarhismul și nihilismul practic, adică în descompunerea practică a omenirii umaniste europene și a progresului ei. Nu suntem, oare, martori oculari ai anarhismului și nihilismului ideologic și practic care pustiesc continentul Europei? Factorii progresului european sunt de așa fel, că, oricum ar fi însumați, rezultatul nu poate fi altul afară de anarhism și de nihilism. Dovada? Două războaie mondiale, de fapt europene.

  Omul european e prost, grozav de prost, atunci când, necrezând în Dumnezeu și în nemurirea sufletului, poate să creadă în progres, în rostul vieții, și să lucreze pentru el. Ce nevoie am de progres, când în spatele lui mă așteaptă moartea? Ce nevoie am de toate lumile, de toate galaxiile, de toate culturile, când în spatele lor mă pândește și apoi mă înhață moartea? Unde e moarte, acolo nu se poate afla progres adevărat; iar dacă se află, el nu e decât un blestemat de progres în moara morții. De aceea trebuie distrus cu desăvârșire, încât să nu rămână urmă.

  Acest chin al progresului umanist european l-a simțit și l-a înfățișat artistic în tragedia sa, Rossum’s Universal Robots, cunoscutul scriitor ceh Karel Čapek. Între personajele Alquist și Elena are loc următorul dialog:

  Alquist: Are bunica vreo carte de rugăciuni?
  Elena: Are una foarte mare.
  Alquist: Și în ea se găsesc, desigur, rugăciuni pentru toate împrejurările vieții: împotriva vremii rele, împotriva bolilor?
  Elena: Da, împotriva necazurilor de tot felul, împotriva inundațiilor…
  Alquist: Împotriva progresului nu sunt?
  Elena: Cred că nu!
  Alquist: Ei, ce păcat!”

  (Sf. Iustin Popovici, Biserica Ortodoxă și Ecumenismul, Fundația Justin Pârvu, 2012)

 2. Profeţia Sf. Serafim din Vâriţa: Ierusalimul va deveni capitala Israelului, iar cu timpul – şi al întregii lumi

  „Ierusalimul va deveni capitala Israelului, iar cu timpul – şi al întregii lumi. Fiindcă acolo este centrul pământului, acolo a fost răstignit şi a înviat Mântuitorul lumii”.

  Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Profeţia Sf. Serafim din Vâriţa: Ierusalimul va deveni capitala Israelului, iar cu timpul – şi al întregii lumi https://www.aparatorul.md/profetia-sf-serafim-din-varita-ierusalimul-va-deveni-capitala-israelului-iar-cu-timpul-si-al-intregii-lumi/

  PANA LA URMA, ANTIHRIST SE VA INSCAUNA ACOLO…

 3. Israel: ”UE, legături cu terorismul”
  https://www.dcnews.ro/israel-reac-ie-vehementa-ue-legaturi-cu-terorismul-acuze-de-boicotare_593623.html

  Fetus militar într-un afiș publicitar din Israel făcând reclamă unei maternități din Tel Aviv
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/imaginea-care-a-produs-indignare-fetus-militar-intr-un-afis-publicitar-din-israel-935784

  Curtea Supremă a Israelului a validat joi utilizarea gloanţelor reale împotriva palestinienilor care manifestează de-a lungul graniţei în Fâşia Gaza, dupa ce 119 palestinieni şi-au pierdut viaţa de la data respectivă sub gloanţele soldaţilor israelieni.
  https://www.stiripesurse.ro/unda-verde-din-partea-curtii-supreme-a-israelului-pentru-folosirea-gloantelor-reale-in-fasia-gaza_1267086.html

 4. Miliardarul Roman Abramovich, cu o avere de aproximativ 11,5 , s-a ”mutat” în Israel după ce nu i-a fost prelungită viza pentru Marea Britanie.
  Această mişcare ar putea să-l ajute şi financiar, în condiţiile în care noii cetăţeni ai israelului sunt scutiţi din a plăti taxe pe venit pentru următorii 10 ani.
  http://www.zf.ro/eveniment/lovitura-teatru-miliardarul-roman-abramovich-detine-chelsea-s-mutat-israel-dupa-i-prelungita-viza-marea-britanie-locui-intr-hotel-l-cumparat-actrita-gal-gadot-17234262

  Victoria Israelului la Eurovision 2018, care implică organizarea viitoarei ediţii în Ierusalim, este contestată şi naşte tot mai multe controverse. Islanda, Irlanda, Suedia şi chiar Marea Britanie au apărut apeluri publice din partea unor activişti, partide şi politicieni care îndeamnă la boicotarea concursului.
  http://adevarul.ro/entertainment/muzica/israel-pericol-nu-mai-gazduiasca-eurovision-2019-cauza-tensiunilor-politice-mai-multe-tari-cer-boicotarea-competitiei-putea-loc-1_5b0d1629df52022f758889d0/index.html

 5. Ziaristii israelieni au mutat capitala Libiei in Liban (LOL)
  Russian jets reportedly intercept Israeli planes over Lebanon
  Hadashot news, citing Lebanese and Russian media outlets, said that 2 Israeli Air Force F-16 planes were challenged by Sukhoi Su-34 jets over Tripoli and forced away.
  https://www.timesofisrael.com/russian-jets-reportedly-intercept-israeli-planes-over-lebanon/

  The Russian military has denied that its combat aircraft intercepted Israel’s jets over Lebanon.
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/21168/russia-denies-aerial-skirmish-with-israel-as-the-two-countries-look-to-make-syrian-deals

 6. In 2010, in Ungaria erau de 10 ori mai putini evrei decat in Franta. Acum acolo locuieste că a doua cea mai mare comunitate evreiască din Europa!
  “Ungaria este mândră de comunitatea evreiască ce a contribuit foarte mult la dezvoltarea ţării, iar guvernul de la Budapesta a anunţat toleranţă zero împotriva antisemitismului”, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.
  “Nu este deloc o întâmplare că a doua cea mai mare comunitate evreiască din Europa locuieşte în Ungaria”, a spus Ron Dermer, ambasadorul israelian în Washington DC.
  https://www.stiripesurse.ro/ungaria-peter-szijjarto-face-aprecieri-la-adresa-israelului-i-a-comunita-ii-evreie-ti-din-ungaria_1268106.html

  In 2010, cea mai mare comunitate de evrei din Europa era în Franţa (483.500), urmată de Marea Britanie (292.000) şi Germania (119.000). In Ungaria erau doar 48.600!
  http://www.capital.ro/harta-evreilor-cati-mai-sunt-in-lume-si-unde-locuiesc-169706.html

 7. Is “right-wing” Hungary the safest place for European Jews?
  Prime Minister Viktor Orban’s “illiberal democracy” is the logical extension of the dangerous right-wing populism of Donald Trump, the Brexit movement, and so forth. That’s the view of the estimable David Goldman:
  “Last Friday evening I put on a kippah and walked half an hour across Budapest to the Keren Or synagogue maintained by the Budapest Chabad. After violent attacks on Jews in German streets, the leaders of Germany’s Jewish community warned Jews last month not to wear a kippah or any other visible sign of Jewish identification in public. The French community issued such warnings years ago. Belgian TV could not find a single Jew in Brussels willing to wear a kippah in public.
  I walked across Budapest four times (for Friday evening and Saturday daytime services), and no-one looked at my kippah twice. At services I met Hasidim who had walked to synagogue with kaftan and shtreimel, the traditional round fur hat. Whatever residual anti-Semitism remains among Hungarians, it doesn’t interfere with the open embrace of Jewish life.”
  Unfortunately, as Goldman notes, the same cannot be said of continental Europe’s major “liberal democracies.”
  http://www.powerlineblog.com/archives/2018/05/is-right-wing-hungary-the-safest-place-for-european-jews.php

  From 1976 to 1982, Goldman was responsible for economic publications in the quasi-leftist Lyndon LaRouche movement. Goldman has described himself during that period as a radical and an atheist. After leaving LaRouchism, he became a conservative and worked for the Reagan administration and later on Wall Street.
  Since 1984, Goldman has been employed as an economist and CEO of investment funds and investment policies in senior positions in bodies such as Credit Suisse, Bank of America, Cantor Fitzgerald, Asteri Capital, and SG Capital. After leaving Wall Street, he became an editor for First Things magazine. In September 2013, Goldman became a Managing Director and head of the Americas division of the Reorient Group investment bank based in Hong Kong.
  https://en.wikipedia.org/wiki/David_P._Goldman

 8. Israelul “strange relatiile” cu Rusia si Ucraina
  Ministrul apărării din Israel, Avigdor Lieberman, efectuează miercuri o vizită în Rusia, pe fondul informaţiilor potrivit cărora cele două ţări finalizează un acord care va împinge forţele sprijinite de Iran departe de graniţa Israelului cu Siria.
  Rusia va accepta că Israelul îşi va menţine „libertatea de a acţiona împotriva consolidării Iranului în toată Siria”.
  http://www.rador.ro/2018/05/30/ministrul-apararii-din-israel-efectueaza-o-vizita-in-rusia/

  Ukraine and Israel to ratify free trade agreement as soon as it is finalized
  “We actually speak about a few weeks when the agreement will be finalized and both the Ukrainian parliament and the Knesset [the parliament] of Israel will be able to ratify it.”
  http://www.blackseagrain.net/novosti/ukraine-and-israel-to-ratify-free-trade-agreement-as-soon-as-it-is-finalized
  Among the main product, groups that we supply to the Israeli market are grain ($ 281 million), metals ($ 156 million), and oilseeds ($ 48 million). The Ukrainian market is supplied with chemical products ($ 66 million), polymers ($ 14 million), and pharmaceuticals ($ 7 million).
  Ukraine pledged to reduce duties on Israeli vegetables and fruits. The schedule of zeroing of duties will be extended for seven years.
  Israel will become like a bridge to the Silicon Valley (USA): American companies are the main players in the local market of start-ups.
  Xenophobia itself must be severely punished at the state level.
  https://112.international/opinion/israel-ukraine-fta-ukraine-just-offers-cheap-raw-materials-28561.html

 9. Rusia ameninta avioanele americane ce ataca Siria, dupa ce acestea au doborat un avion sirian

  US Shoots Down Syrian Jet, Russia Threatens to Target US Planes
  https://www.nbcnews.com/nightly-news/video/first-syrian-aircraft-is-shot-down-by-us-military-971447875910

 10. Siria se pregateste ofensiva in sud. Rusia avertizeaza Israelul sa nu intervina. SUA a amenintat ca va interveni.

  Russia’s Military Police Directorate head Vladimir Ivanovsky arrived in Israel late Friday to meet with officials here to discuss developments in Syria ahead of an expected offensive.
  https://www.jpost.com/Middle-East/Head-of-Russias-Military-Police-in-Israel-to-discuss-Syria-560128

  Syrian military reinforces air defense systems in southern Syria, deploying Pantsir-1 air defense systems in the southern province of Dara’a.
  https://www.almasdarnews.com/article/syrian-military-reinforces-air-defense-systems-in-southern-syria-video/

  On June 16, leader of the US-backed Free Syrian Army (FSA) said that the Syrian Arab Army (SAA) and its allies may launch their long awaited military operation in southern Syria in the upcoming hours. U.S. Military Operations Center (MOC) in Jordan usually provides the FSA with such important information.
  Russia, the UK and the U.S. failed to reach an agreement on southern Syria during a recent meeting.
  https://southfront.org/free-syrian-army-commander-battle-in-southern-syria-will-begin-within-hours/

 11. Statul evreu, care a sărbătorit luni inaugurarea noii ambasade americane la Ierusalim şi a 70-a aniversare a creării sale, a avut marţi de înfruntat o serie de tensiuni diplomatice provocate de criza din Fâşia Gaza.
  Luni seară, Turcia şi Africa de Sud au decis să-şi recheme ambasadorul. Totodată, Irlanda şi Belgia au convocat ambasadorul Israelului în capitalele lor.
  Liga Arabă a cerut procurorul Curţii Penale Internaţionale să deschidă o anchetă asupra „crimelor ocupaţiei israeliene”.
  Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va ţine vineri o reuniune extraordinară.
  https://blacknews.ro/israelul-criticat-baia-sange-fasia-gaza/

  Turcia și Israelul își expulzează reciproc reprezentanții diplomatici
  https://blacknews.ro/turcia-israelul-expulzeaza-reciproc-reprezentantii-diplomatici/

 12. Ambasada Israelului, CNCD si PNL s-au scandalizat pe o afirmatie a lui Daea.
  “Porcii aceștia toți se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3.000 de porci pe zi să îi omori”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22587002-pnl-cere-demisia-ministrului-agriculturii-caz-contrar-ncil-trebuie-demit-compara-victimelor-auschwitz-incinerarea-animalelor-este-intolerabil.htm
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22587343-ambasada-israelului-consternat-dezam-git-afirma-iile-lui-daea.htm
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22587211-cncd-autosesizat-cazul-ministrului-petre-daea.htm

  Sa facem un referendum pentru mutarea capitalei de la Bucuresti la Ierusalim, ca sa nu ne mai incurcam cu atatia intermediari.

 13. Focarul de pestă porcină a fost provocat intenţionat. Miza unui dezastru de proporţii
  https://www.stiripesurse.ro/acuzatii-explozive-in-industria-alimentara-focarul-de-pesta-porcina-a-fost-provocat-intentionat_1279939.html

  Daca nu au reusit sa distruga Carniprod Tulcea cu incendiul de anul trecut, au reusit cu pesta de anul asta.

  11 nov. 2017
  INCENDIU uriaș la o FABRICĂ de carne din TULCEA
  http://evz.ro/incendiu-urias-fabrica.html

  3 iul 2018
  Afacerile procesatorului Carniprod Tulcea sunt lovite de virusul pestei porcine africane. „Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie, vom aduce de la alte ferme sau din import.”
  http://www.zf.ro/eveniment/afacerile-procesatorului-carniprod-tulcea-sunt-lovite-de-virusul-pestei-porcine-africane-ni-s-a-interzis-sa-mai-vindem-carne-din-ferma-proprie-vom-aduce-de-la-alte-ferme-sau-din-import-17340680

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare