Bulgaria: revolta continua. MINISTRI SI PARLAMENTARI BLOCATI DE ASEDIUL PROTESTATARILOR (video)

24-07-2013 1 minut Sublinieri

Treizeci de deputaţi, trei miniştri şi jurnalişti au fost blocaţi timp ce cinci ore marţi seară în clădirea Parlamentului bulgar de către manifestanţii care protestează de 40 de zile împotriva guvernului “oligarhiei” care conduce, conform acestora, ţara.

Aproximativ 2.000 de manifestanţi, conform unui jurnalist AFP aflat la faţa locului, au înconjurat Parlamentul unde se aflau trei comisii pentru o actualizare a bugetului.

Trei miniştri – al Economiei, Dragomir Stoinev, al Finanţelor, Petar Ciobanov, şi ministrul Muncii şi Afacerilor sociale, Hassan Ademov – se aflau de asemenea în interiorul Parlamentului, conform posturilor de televiziune BNT şi bTV.

În total 109 persoane – deputaţi, miniştri, jurnalişti şi personal al parlamentului – au fost blocaţi în clădire, conform poliţiei.

Poliţia se pregătea în cursul serii să realizeze o evacuare a persoanelor blocate într-un autobuz atacat de manifestanţi care au spart geamurile vehiculului. Televiziunile arătau imagini cu mai mulţi manifestanţi şi un poliţist rănit.

Mii de manifestanţi defilează zilnic la Sofia pentru a protesta faţâ de corupţia puterii şi pentru a cere noi alegeri.

Autoincendierile şi manifestaţiile împotriva sărăciei de iarna trecută au provocat căderea guvernului conservator condus de Boiko Borissov în februarie.

Noul guvern de tehnocraţi format după alegerile legislative anticipate de la 12 mai, susţinut de socialişti, este la rândul său sub presiunea manifestaţiilor de stradă organizate de către mişcările societăţii civile.

Într-un prim comentariu marţi seară, Boiko Borissov a cerut demisia imediată a premierului, Plamen Oreşarski: “Insist pentru o demisie imediată a guvernului. Este singurul mod de a calma oamenii”, a declarat acesta, citat de agenţia de presă bulgară Focus.

bulgbulg2


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Bulgaria: revolta continua. MINISTRI SI PARLAMENTARI BLOCATI DE ASEDIUL PROTESTATARILOR (video)

  1. Oare nu era o poezie profetica care spunea la un moment ca ” din Bulgaria sunet de razboi se aude”? Lucrurile inainteaza…

  2. pe fondul acestui haos va aparea si antihrist, da DOAMNE SA NU FIE

  3. cum naiba de aud pentru prima data ca in Bulgaria se protesteaza de atatea zile? Nu retin ca in presa noastra s fi vazut asa ceva amintit

  4. pai frate florin presa noastra este ceva de genul cantarea romaniei dupa vremea impuscatului, in presa noastra nu vezi altceva decat articole mondene precum: ce au mai facut sotii prigoana, cum sa mai drogat nustiu mai cine sau nustu mai care, ce cumparaturi amai facut pe la paris si milano nustiu care ”vedeta”si exemplele pot continua, adica politica strutului

  5. Pingback: Era tulburarilor sociale: MACEL la Cairo/ PROTESTE in Tunisia/ NEMULTUMIRE ENDEMICA in Bulgaria - Recomandari
  6. Pingback: Bulgaria risca FALIMENTUL BANCAR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare