“Calendarul” obscen cu asa-zisi preoti ortodocsi, o intoxicare programata IMPOTRIVA ORTODOXIEI DIN ESTUL EUROPEI

31-12-2012 2 minute Sublinieri

Povestea calendarului înfaţişînd tineri costumaţi în preoţi ortodocşi şi destinat pieţei consumatoare de producţii specializate mult plăcute domnilor homosexuali şi doamnelor lesbiene nu ar avea nimic excepţional dacă o punem în contextul creaţiilor de gen din întreaga lume. Adevărat, costumaţie de preoţi ortodocşi până acum nu erau în miile sau zecile de mii de producţii în categoria “sex clasic” sau din grupa “sado-maso” sau pedofilie sau zoofilie, unde actorii sunt costumaţi în preoţi sau călugări şi călugăriţe ale Bisericii romano-catolice, în cazul doamnelor cu o preferinţă pentru benedictine şi în cazul domnilor, preoţi în confesional.

Acesta ar fi un prim palier de analiză. Dar mai urmează şi altul, cu implicaţii mult mai serioase.

E vorba despre un atac cu rădăcini adânci în istorie, împotriva valorilor de identificare ale spaţiului creştinătăţii ortodoxe care să destabilizeze continuu o arie geografică aflată în zona de contact a două imperii şi, în consecinţă, cea mai fragilă şi cea mai instabilă.

Aşa să fie? Posibil, deoarece apariţia unui singur calendar cu preoţi homosexuali din Estul Europei face cam tot atâta vâlvă in presa occidentală cât miile de rapoarte devastatoare asupra unor decenii sau secole de inimaginabile abuzuri sexuale făcute de preoţii pedofili ai Bisericilor occidentale de toate orientările dar, în primul rând, ai celei Catolice.

De ce noi? Pentru că suntem slabi, fără ştiinţa comunicării, obişnuiţi s-o încasăm fără să răspundem cu argumente şi nu cu jelanii sau insulte grobiane, gata mereu să adăpostim experimente fără să vedem mişcările următoare şi, imediat apoi, ţap ispăşitor ideal pentru oricine şi în orice moment. De aceea şi evenimente din acestea se produc în ceea ce, tradiţional, analiştii străini consideră a fi “spaţiul mort” în societatea şi politica românească, cel care începe cu o săptămînă înainte de Crăciun şi o duce tot într-un chef până la mijloc de ianuarie. Atunci capacitatea de reacţie este cvasi-nulă, mass media este supra-saturată numai de ştiri despre “spiritul Sărbătorilor”, adică ore şi ore despre cum se prepară bucatele, cum şi cât s-a mâncat şi apoi despre consecinţele medicale a toate acestea. Exact momentul pe care profesioniştii în domeniu îl identifică drept ideal pentru difuzarea unei ştiri senzaţionale dar tot pe profilul religios, doar inversând datele problemei, fiind siguri că toată lumea va cădea în plasă şi va face dintr-un non-eveniment o bombă.

Ce ar putea fi în spatele a toate acestea? S-ar putea să fie o primă etapă a unui scenariu tip multi-platformă, clasic în operaţiunile de dezinformare şi intoxicare. Căci trebuie pusă acum întrebarea: cui foloseşte o campanie de denigrare a valorilor morale ale unei societăţi în care, spre deosebire de Occident, Biserica este cotată drept unul dintre polii majori de încredere?

În primul rând, minimizării puterii de joc, în spaţiul european, a ceea ce reprizintă arcul ortodox. Grecia, Bulgaria şi România, adaugând Serbia… În al doilea rând, în etapa următoare, demonstraţia că valorile morale ale acestui spaţiu sunt şi ele în cădere liberă, violenţa, pornografia, drogurile, constituind şi aici, ca şi în Occident, părţi constitutive ale noii realităţi post- Cortina de Fier.

E vorba despre ţări sărace, cu probleme, cu din ce în ce mai multe probleme, foarte bune să le acopere pe ale noastre, să deflecteze atenţia şi să justifice intrarea în nivelul trei.

Scriam zilele trecute despre o posibilă nouă Cortină de Fier înlăuntrul Europei Unite, construită din alt material şi bazată pe cu totul alte alte argumentaţii decât Zidul Berlinului. România se află din nou confruntată cu problemele spaţiului şi relaţiilor dintre imperii şi poate redeveni uşa prin care se deschide calea unei defăimări a valorilor acestui Est european, din ce în ce mai tare prezentat ca ţara de origine a tuturor relelor care se aciuiază în ţările Occidentului.

Atenţie, este foarte posibil, în această logică, să vedem şi alte tipuri de calendare sau producţii video, cu stampila Estului european pe ele, tranzitate sau împachetate în România, aici unde, din nefericire, nimeni nu vrea să se uite că alţii ne îngropaă în mizerie cu acceptul nostru…cu toate că toate astea ţin, fără îndoială, de ceea ce ar trebui să se numească atentate la siguranţa naţională.

În legătură cu ştirea difuzată de unele instituţii media din România despre un calendar cu pretinşi preoţi ortodocşi români în ipostaze nedemne apărută în publicaţia Huffington Post, Patriarhia Română precizează:

Publicate iniţial pe un site cu administrator necunoscut, imaginile indecente cu fotomodele care pozează drept preoţi ortodocşi din mai multe ţări denotă intenţia vădită de calomniere şi defăimare a slujitorilor ortodocşi din partea autorilor care doresc să promoveze şi să justifice propria lor ideologie.

De aceea nu merită alte comentarii.


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la ““Calendarul” obscen cu asa-zisi preoti ortodocsi, o intoxicare programata IMPOTRIVA ORTODOXIEI DIN ESTUL EUROPEI

 1. Cu cat vor batjocori mai mult nemernicii acestia Biserica Crestina Ortodoxa si Crestinismul si Preotii Ortodocsi, cu atat SA NE APROPIEM noi, romanii cei crestini ortodocsi, si sa ne ALIPIM si mai mult de Biserica noastra Ortodoxa, NATIONALA, si de Preotii ei.
  Cu cat ei ne batjocoresc Pastorii si Legea Stramoaseasca, cu atat noi SA II CINSTIM si mai mult pe Slujitorii lui IISUS HRISTOS in lume, si SA LE URMAM cu si mai multa abnegatie idrumarile si sfaturile si indemnurile lor!
  Cu cat ei ne indeamna si provoaca sa ne departam de Preotii nostri, cei crestini ortodocsi si sa nu mai avem incredere in ei si sa nu ii mai ascultam si URMAM in viata noastra si in Gandirea noastra, cu atat mai mult, noi, romanii, SA LE STAM preotilor nostri MAI APROAPE si mai HOTARAT in Viata eclesiasitica a Bisericii noastre, si SA II AJUTAM in anul care urmeaza si in tot restul vietii noastre in misiunea lor sfanta de pastorire si mantuire a noastra a romanilor.
  Sa nu fim numai “oi” duhovnicesti pentru Preotii nostri, ci sa fim la nevoie si “CAINI CIOBANESTI” (mai ales cei care avem studii teologice), care ii ajuta la PAZIREA si PASTORIREA oilor care le-au fost date lor in grija de catre Hristos Marele Arhiereu si Pastorul Pastorilor!

  Era de mirare sa nu incerce ticalosii acestia de hulitori sa batjocoreasca SARBATOAREA NASTERII LUI HRISTOS, cu inca o blasfemie, asa cum ne-am obisnuit de ani buni la rand, ca fac in preajma marilor Sarbatori crestine, si cu deosebire in preajma Nasterii si Invierii lui Hristos.

  Cu cat vad ei ca in Romania, COLINDELE ortodoxe sunt cantate de catre toata lumea si NUMELE LUI HRISTOS este VESTIT si ADORAT de catre TOTI romanii si setimentele de RECUNOSTINTA ale romanilor fata de Intruparea lui Hristos si Mantuirea pe care El ne-a adus-o noua, CRESC si se LIMPEZESC in inimile si in constiintele romanilor in vremea acestor Sfinte Sarbatori, cu atat parca “turbeaza” si “mor de invidie” si “dusmanie”…

  Iar pe de-alta parte, cu cat trece vremea, parca INCEP SA INTELEAGA tot mai multi romani ca in Ortodoxie si in Biserica noastra stramoseasca si in PREOTII Lui Hristos sta Nadejdea si “PUTEREA” CEA MAI MARE A NEAMULUI ROMANESC si OCROTIREA lui de toate relele care pot veni peste el in viitor, si prea putin in oamenii politici si in politica lor tot mai straina de romani pe care ei o duc si o fac in viata statala a tarii.

  De Sarbatoarea Sfantului Andrei am urmarit un material documentar pe postul TRAINITAS TV despre cum a inceput si cum s-a desfasurat pana acum (pana aproape de cota zero) CONSTRUCTIA Catedralei Mantuirii Neamului, si am aflat ca s-a tiparit o carte cu titlul “Catedrala Mantuirii Neamului – Inceputul implinirilor” de Nicolae Noica. Mi-au placut mult aceste cuvinte “INCEPUTUL IMPLINIRLOR”…
  Cred ca romanii au inceput sa constientizeze INCEPUTUL IMPLINIRII MENIRII LOR ca popor crestin in lume, si anume acela de TRASMITATOR catre intreaga umanitate a Adevaratei Credinte in Hristos, in secolul 21, “menire” si “DESTIN” cu care nu se pot fali multe neamuri pe pamant…

  Or, tocmai asta ii supara pe dusmanii lui Hristos cel mai mult, si anume ca in tarile crestine ortodoxe est-europene (dar si in Polonia cea catolica), CREDINTA oamenilor de rand in Domnul IISUS HRISTOS, nu scade nicidecum, ci parca se intareste, dandu-le planurile si socotelile lor nemernice peste cap…si INTARZIINDU-LE implinirea obiectivelor lor antihristice…

  Sa dea Domnul Hristos, Dumnezeul care S-a Intrupat si NASCUT ca OM printre oameni si care a venit in Trup de OM, printre noi pamantenii, ca SA NE “DEZMETECIM”, noi romanii si sa ne “LAMURIM” si “DUMIRIM”, si mai mult in privinta “valorilor” tot mai pagane ale civilizatiei ATEE si DESCRESTINATE a Occidentului si sa intelegem ca aceasta civilizatie occidentala este tot mai in contradictie si POTRIVNICA valorilor noastre nationalae si etnice si strabune si Crezului cel ORTODOX al stramosilor nostri si sa NU O ACCEPTAM in gandirea noastra si in inima noastra, ci sa ramane ASA CUM AU FOST bunii si strabunii nostri, si anume CREDINCIOSI Domnului Hristos si Bisericii Sale Ortodoxe si Evangheliei Lui.
  Si FACA Bunul Domn Iisus Hristos, ca sa nu scadem si sa nu ne imputinam in CINSTIREA si URMAREA si ASCULTAREA Preotilor nostri Ortodocsi, ci sa ne asemanam cu inaintasii nostri intru toate, in plan duhovnicesc, si sa ramanem UNITI si APROPIATI cu hotarare si dragoste curata fata de PREOTII LUI HRISTOS pe care El ni i-a dat si RANDUIT in poporul nostru roman, ca sa ne mantuim sufletele noastre si ca sa ne PERPETUAM PUTEREA noastra DUHOVNICEASCA si MENIREA noastra, prin care si pentru care natia si poporul nostru romanesc trebuie sa DAINUIASCA pana la sfarsitul veacurilor.

  AMIN!

  La multi si fericiti ani tuturor romanilor crestini ortodocsi, alaturi de Biserica Si IN BISERICA lui Hristos cea DreptMaritoare! Si alaturi de Slujitorii Lui Dumnezeu – Preotii Lui Hristos, prin care ne vine mantuirea sufletelor noastre!

  Amin!

 2. In mod necesar si firesc ar trebui ca BOR sa dea in judecata firma care a promovat acest material defaimator. Nu o va face, atunci propaganda defaimatoare va continua pe aceiasi linie vulnerabila….Nu cred ca BOR ar trebui sa aibe retineri in a manui legile statului, in conditiile in care se supune legilor statului !

 3. Ce a mai fost este si-acum si va mai fi. Asa ca sa nu ne tulburam prea mult.

  Ca insusi Domnul nostru Iisus Hristos ne-a spus ca ispitele trebuie sa vina dar vai de cel prin care vin ispitele.

  Ne surprinde o asemenea actiune doar pentru ca suntem caldicei. Daca am fi fierbinti am fi in permanenta lupta impotriva patimilor, am avea credinta adevarata cat sa mute si muntii si am marturisi-o.

  Doar stim ca unde-i starvul vin si vulturii. Prin urmare ca aparatori ai dreptei credinte sa ne-asteptam la asa ceva. Ar fi de mirare sa nu fie.

  Si asa cum cei ce au scos calendarul acela isi marturisesc credinta asa trebuie sa ne-o marturisim si noi pe a noastra.

  Dumnezeul nostru este mai mare ca dumnezeii lor.

 4. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi despre filmul DUPA DEALURI: “poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic” care da “imaginea unei Romanii ortodox-handicapate” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Problema este ca romanii in marea majoritate sunt botezati ortodox, fara a avea nimic de-a face cu ortodoxia.
  Iar BOR nu face nimic impotriva acestor intoxicari , impotriva acestu fals”spirit al sarbatorilor”….prea-fericitii conducatori ai BOR doar stau la barfa cu politicienii si isi rezolva afacerile personale.
  Asa ca sa nu ne mai miram de toate atacurile venite impotriva ortodoxiei.

 6. Noi crestini de rand nu trbuie sa dam importanta acestor mizerii. Trebuie sa fim pregatiti pentru atacuri mult mai mizerabile, mai extinse la adresa ortodoxiei. A se vedea ce se intampla cu Grecia, tara ortodoxa.

 7. chestia cu calendarul asta, desi ‘ar fi’ de-al nostru, nu e scrisa pentru noi, ci pentru cei paziti bine sub propaganda partidului (cu doua fete) din america, care trebuie sa vegheze ca oamenii sa-si iubeasca valorile pe care le invata zi de zi, si sa nu uite sa-i dispretuiasca pe altii ( in primul rand trebuie terfelita imaginea despre locurile unde mai palpaie inca adevarul pe ici pe colo ), care trebuie ‘iubiti’ doar in sensul politic modern, in timp ce in inimi trebuie alimentat focul urii si al dispretului. Pe primul loc aici sunt rusii, nu noi romanii. Uitati aici un articol frumos despre, in cuvintele lor (titlul + mici bucatele de ici de colo, in ghilimele), “Putin Merge la Biserica, Alianta groaznica dintre Ortodocsi si stat” in care marii crestini din vest isi varsa fierea si se mira de “inapoierea de tip Evul Mediu” (pe care ei de fapt l-au experimentat de la strabunii lor drept “Vremurile Intunecate”, daca ar fi sa traducem mai precis), de tupeul procurorilor de a spune “fara urma de gluma, ca actiunile grupului (PussyRiot) proveneau de la insusi satana”, cum incearca sa portretizeze pana si comunismul ca pe un produs rusesc, si cum, in sectiunea “Razboiul desfranatelor”, isi exprima scarba pentru ceea ce inseamna credinta Ortodoxa, totul ‘argumentat’ cu diverse statistici, din care pomenesc doar una, ca e mai hazlie “numai unul din 10 se roaga si tine posturile”. Fireste ca nu se explica ce inseamna a tine un post, ca atunci oamenii de rand s-ar prinde ca la ei numai 0.001 din 10, sau mai putin, tin posturile.

  http://reason.com/archives/2012/12/26/putin-goes-to-church

  mi se pare ca, nefiind importanti, si deja in jocul lor la nivel inalt, noi am fost tratati cu multa bunavointa ( mai ales ca, dupa obiceiul comunist, ne-am facut si autocritica oarecum prin “Dupa Dealuri” )

 8. Pingback: ”Gandul” isi continua misiunea: PROMOVAREA MASCATA A DREPTURILOR ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE INTR-UN ARTICOL CU IZ ….DUBIOS/ Timbre cu teme obscene homosexuale in FINLANDA si alte “evenimente istorice” pe FRONTUL LGBT - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare