”CAMARA APOCALIPSEI”: depozitul oficial destinat refacerii ecosistemului dupa o CATASTROFA mondiala

3-03-2012 1 minut Sublinieri

Pentru prima dată de când a fost inaugurată, ,,Cămara Apocalipsei” a fost deschisă presei. Depozitul, ascuns printre zăpezi şi gheţuri, într-o zonă a Norvegiei în care se ajunge cu greu, conţine peste 740 de mii de sortimente de seminţe, care ar putea asigura supravieţuirea ecosistemului în caz de catastrofă, informează Realitatea TV.

Depozitul fost înfiinţat în februarie 2008 şi conţine seminţe ce ar putea ajuta agricultura să renască după o posibilă Apocalipsă.

În ciuda frigului şi a condiţiilor grele de transport, săptămâna aceasta au intrat în depozit peste 25 de mii de eşantioane de seminţe, chiar şi din Siria. Cămara conţine peste o sută de mii de sortimente de orez. Cel mai mare contribuitor rămâne SUA, care va trimite aproape 13 mii de mostre anul acesta. Depozitul este săpat în muntele Plataberget, pe o insulă aflată în nordul Norvegiei continentale. Temperaturile scăzute menţin specimenele de seminţe viabile iar acestea pot fi folosite chiar şi peste 20 de mii de ani. Seiful poate stoca peste două miliarde de eşantioane.

Aflat la 1.000 de kilometri de Polul Nord, în caverna din arhipelagul Svalbard din nordul Norvegiei, depozitul va păstra seminţele îngheţate pentru 200 de ani chiar şi în cazul celui mai rău scenariu al încălzirii globale şi chiar dacă refrigerarea mecanică cedează.

Depozitul, care a costat Norvegia 9,1 milioane USD, are capacitatea de a stoca 4,5 milioane de seminţe, cu scopul de a le proteja de schimbările climaterice, războaie, dezastre naturale sau alte ameninţări, potrivit Deutesche Welle.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Wangari Maathai, câştigătorul kenian al Premiului Nobel pentru pace (2004) şi premierul norvegian, Jens Stoltenberg, au luat parte la ceremonia de inaugurare, la mai bine de 110 metri adâncime în interiorul muntelui Plataaberget.

Curat catastrofism apocaliptic, nu? Dar pe ei nu ii trage nimeni de urechi ca sunt deplasati sau alarmisti. E o buna ocazie sa mai faca putina propaganda despre incalzirea globala si, totodata, ca orice gospodar, sa pregateasca provizii pentru primavara ce va urma iernii nucleare…


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Dezastre, calamitati, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “”CAMARA APOCALIPSEI”: depozitul oficial destinat refacerii ecosistemului dupa o CATASTROFA mondiala

 1. “E o buna ocazie (…), ca orice gospodar, sa pregateasca provizii pentru primavara ce va urma iernii nucleare…”
  da…cei ce trag sforile azi in vederea declansarii haosului, anarhiei si razboiului isi imagineaza ca vor supravietui iernii nucleara si vor incepe o noua era . Nu stiu sarmanii de ei ca nu vor mai apuca sa rasadeasca nimic pentru ca lumea aceasta va trece prin foc ca sa faca loc Imparatiei lui Dumnezeu.

 2. @Elena

  “…. isi imagineaza ca vor supravietui iernii nucleara si vor incepe o noua era . Nu stiu sarmanii de ei ca nu vor mai apuca sa rasadeasca nimic pentru ca lumea aceasta va trece prin foc ca sa faca loc Imparatiei lui Dumnezeu.””
  Poate ca nu se cuvine dar m-a pufnit rasul cand am citit ce le trece prin cap!!!!
  am mai citit odata despre unii care si-au construit niste buncare foarte solide tot prin nord pe undeva, in care si-au pus si rezerve de hrana, unde sa se adaposteasca… de ce credeti?… tot de Apocalipsa. Si dupa aia sa iasa si sa traiasca in continuare… astia-s chiar dusi? Isi inchipuie ei ca sunt mai tari decat Dumnezeu?

 3. Intrebare retorica: oare semintele puse la pastrare sunt modificate genetic?

 4. Eu am vorbit cu norvegieni acum mai mult timp şi ei ştiau despre acest depozit. Este de fapt organizat într-un buncăr militar care era operaţional în timpul războiului rece. Şi ruşii au acolo în Spitzbergen un orăşel, de fapt au avut, căci se pare că au primit într-o zi ordin şi au părăsit cu toţii o dată orăşelul lăsând toate baltă. Ideea de bază era şi cred că mai este, ca să păstreze genomul a cât mai multe plante folositoare, nu neapărat pt cazul celui de-al 3-lea RM, ci mai degrabă pt cazul când oamenii (gen cei de la Monsanto) se joacă prea tare de-a dumnezeii modificând genetic plantele.
  Cât despre bunkere care să reziste la ce va veni şi alte alea, mai mult este propagandă pt popor; chiar un politician norvegian a dezvăluit (circulă şi pe internet), cum că scoarţa pământului deja este împânzită cu tunele largi (săpate cu tehnologii care nu sunt făcute publice) prin care circulă trenuri mai rapide decât dele supraterane, există staţii/orăşele adevărate cu tot ce-i nevoie în ele. Dar numai câţiva iniţiaţi au acces la acestea, profesiile lor fiind din cele mai diverse. Or ei vor tb să coboare în subteran la un semnal dinainte stabilit şi în locuri păzite pe poliţie militară specială.
  Filmul 2012 arată ce-au ei în cap, organizarea, alegerea ( nu pe bază de bani, căci din aceştia au destui) specimenelor, dar este o diversiune în sensul că nu spre în sus, nu în arce se vor “salva” ei, ci înspre în jos, în adâncurile pământului. De fapt este şi logic, că după ce vor da drumul bombei cu neutroni (după cum ne spun şi unii părinţi), suprafaţa pământului nu va mai fi locuibilă o scurtă perioadă de timp.
  Deci da, cei care cred că conduc lumea se pregătesc de ce-i mai rău, şi ei ştiu mai bine decât noi, deoarece chiar ei pregătesc acestea. Astfel se “gândesc” ei (neo-malthusienii) să şi reducă populaţia globului la 0,5-1 mlrd specimene guvernabile.
  Mă rog, planuri fără de Dumnezeu, da’ uite unde duce nebunia!

 5. Da’ ii veche treaba cu grota asta sapata in stanca, eu stiu de povestea asta de ani buni.

  Apropo de seminte, is in cautare de ceva seminte curate de leguminoase si cereale din aistea comune. Daca ma poate ajuta cineva din fun catun uitat de lume, ar fi minunat. Cand m-oi face mare, vreu sa mi fac gradina mea.

 6. Alin, incearca la Suceava

  http://www.formula-as.ro/2008/824/spectator-38/dr-biolog-silvia-strajeru-o-comoara-salvata-semintele-taranesti-9756

  ei dau gratis seminte `adevarate`, cu conditia sa le inapoiezi cand recoltezi

 7. Sarutmainile, doamna Irina, exact ce cautam. Minunat, minunat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare