MINISTRUL JUSTITIEI, RALUCA PRUNA, SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE PENTRU CUPLURILE DE ACELASI SEX, considerand ca initiativa Coalitiei pentru Familie ar RESTRANGE notiunea de familie: “România nu trebuie să se singularizeze pe scena europeană”

31-07-2016 4 minute Sublinieri

14-raluca-pruna-rzv-2119-465x390

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi-a exprimat public poziţia faţă de demersurile total antagonice judecate la CCR, care vor fi decise în septembrie: definirea familiei prin căsătoria dintre un bărbat şi o familie – pe de o parte şi recunoaşterea căsătoriilor gay – pe de altă parte. Opinia sa este susţinută de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos.

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, organizată la finele săptămânii de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, intitulată „De vorbă cu ministrul tău“, Raluca Prună a spus că iniţiativa de a specifica din cine este format cuplul căsătorit restrânge noţiunea de familie la români, în loc să o protejeze.

Ministerul Justiţiei va analiza propunerea şi va transmite în mod formal opinia care va fi avută în vedere atunci când Guvernul îşi va fundamenta punctul de vedere cu ocazia dezbaterilor în Parlament. Pe de altă parte, eu ca ministru am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor şi am spus atunci că, în opinia mea, România nu trebuie să se individualizeze, să se singularizeze pe scena europeană în această materie…

Şi aş aminti faptul că există numeroase state în care a fost recunoscut parteneriatul civil chiar şi între persoane de acelaşi sex, în România nu este cazul nici măcar pentru persoane de sex opus. Poziţia mea este aceea pe care am exprimat-o şi în cursul audierii mele, înainte să îmi preiau mandatul, că este un subiect de societate care este sensibil, dar este un subiect de societate pe care nu trebuie să îl ocolim.

Trebuie să ţinem seama că există cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale fără a fi căsătoriţi sau în cupluri de persoane de acelaşi sex fără a fi căsătoriţi, şi că aceste persoane au nevoie de o protecţie. De o protecţie de la lege“, a afirmat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a precizat că oricum, căsătoria între persoane de acelaşi sex este deja interzisă în România de Codul Civil. „Nu vreau aici să invoc experienţa altor state membre, pentru că modul cum este definită căsătoria ţine de o competenţă naţională a fiecărui stat membru. Legislaţia noastră civilă defineşte căsătoria ca pe uniunea formală dintre un bărbat şi o femeie. Ceea ce face, urmăreşte iniţiativa aceasta a Coaliţiei pentru Familie este să facem un pas în plus şi să definim şi familia. Or, eu cred că aici – asta este o opinie personală, care ţine cont de o agendă europeană şi de ceea ce au făcut şi alte state membre – trebuie să ţinem seama că avem numeroase situaţii care implică cetăţeni români şi că, în fond, legea nu face altceva decât să pună într-o normă ceva care este răspândit la scara societăţii. Şi cred – ca susţinător al drepturilor egale ale tuturor – că trebuie să avem această discuţie şi că trebuie să facem în aşa fel încât să nu punem în afara protecţiei date de lege cuplurile care ale să trăiască altfel decât cuplurile – să zicem aşa – majoritare, consideră Raluca Prună.

Discriminarea, riscul României

Poziţia ei este susţinută de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos. Într-o declaraţie dată pentru Adevărul, preşedintele CNCD şi-a exprimat punctul de vedere semnalând riscul în cazul ţării noastre: „Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie excede limita de revizuire a Constituţiei. Ştiu că CCR a dat altă interpretare, respect decizia. Dar dreptul la viaţă intimă este fundamental. Iniţiativa nu ia în considerare realităţile sociale şi nici drepturile cuplurilor căsătorite, în care soţii sunt de acelaşi sex. Familia înseamnă mult mai mult decât căsătorie. Înseamnă o mamă singură care creşte un copil, înseamnă o femeie şi un bărbat necăsătoriţi care au un copil. Autorităţile naţionale pot alege să nu legalizeze căsătoriile gay, dar au obligaţia de a asigura forma prin care recunoaşte viaţa privată de familie. România va trebui să reglementeze printr-o lege acest lucru, să creeze o instituţie juridică alternativă, cum este parteneriatul civil, pentru persoane de sex opus şi de acelaşi sex. Dacă România, dacă noi nu vom fi capabili pe plan intern să reglementăm acest lucru, o va face CEDO. Iar decizia CEDO pentru recunoaşterea dreptului la viaţa privată de familie va însemna o sancţiune dată României, cum s-a întâmplat în cazul Croaţiei sau Italiei, ţări care şi-au adaptat între timp legislaţia la cerinţele europene“, atrage atenţia Csaba Asztalos.

Septembrie decisiv

Coaliţia pentru Familie a propus Curţii Constituţionale a României revizuirea Constituţiei în acord cu Codul Civil, care prevede că o căsătorie poate fi oficiată doar între un bărbat şi o femeie. Propunerea legislativă de revizuire a art. 48 (1) din Constituţia României doreşte ca Parlamentul să adopte următorul articol unic: „Articolul 48 alin. (1) din Constituţia României (…) se modifică şi va avea următorul cuprins: «Art. 48: Familia (1) – Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor»“.

Propunerea a fost acceptată de CCR, care a decis că propunerea legislativă poate merge la votare în Parlament, în sesiunea din toamnă, apoi va fi supusă unui referendum care va fi validat de CCR. Constituţia ar fi apoi modificată în consecinţă.

În aceeaşi zi, 20 iulie, cu judecarea iniţiativei pentru care Coaliţia pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături, judecătorii CCR au audiat părţile în cazul Coman-Hamilton, în care un cuplu format din doi bărbaţi, românul Adrian Coman şi americanul Robert Clabourn Hamilton, a căror relaţie a fost dezvăluită public în exclusivitate de „Adevărul“, cer să le fie recunoscută în România căsătoria pronunţată în Belgia. Decizia pentru mariajul gay va fi pronunţată tot în septembrie.

Coaliţia pentru Familiei a solicitat Senatului şi Camerei Deputaţilor să dezbată şi să adopte în procedură de urgenţă proiectul de lege, în aşa fel încât referendumul de revizuire să poată fi organizat la data alegerilor generale din 2016.

Mariajul dezbătut de CCR

În anii 2000, Adrian Coman era primul director al ACCEPT România, organizaţia care promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). În această postură a apărut la televizor. Aşa a aflat tatăl lui Adrian că fiul său este homosexual. L-a sunat după emisiune şi l-a întrebat: „Vreau să ştiu un singur lucru, dacă eşti fericit şi dacă iubeşti“. Acelaşi lucru voise şi mama lui Adrian să ştie, atunci când, cu mai mult timp în urmă, la vârsta de 16 ani, băiatul i se confesase. […]

Nota: E vorba despre acelasi ministru care afirma ca “discutia despre drepturile civile este un lux teoretic”… Daca, in privinta drepturilor fata de abuzurile statului securitar, orice discutie e considerata lux teoretic, adica este inoportuna, in privinta “drepturilor” gay este inghesuiala mare…

raluca_pruna_17326200


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “MINISTRUL JUSTITIEI, RALUCA PRUNA, SUSTINE PARTENERIATELE CIVILE PENTRU CUPLURILE DE ACELASI SEX, considerand ca initiativa Coalitiei pentru Familie ar RESTRANGE notiunea de familie: “România nu trebuie să se singularizeze pe scena europeană”

 1. Pruna si Asztalos – clacasi de nadejde ai lui bubadubu…

 2. Un reprezentant ales public nu ar putea vocaliza așa lucruri dacă nu ar avea printre alegători destui pe acest val spre gheena…

 3. Politica exprimata clar din pozitia morala ” asezata pe patru labe” asa cum cum este invatata Raluca Pruna.
  In primul rand ca Ministru al “justitiei” ar fi trebuit sa pastreze o pozitie neutra, nu sa incerce sa influenteze prin discursuri publice, fara substanta, o hotarare judecatoreasca in curs.

  Deci nu este vorba de bine sau rau; este vorba de “singularizare” ca sa fim si noi in randul lumii “civilizate”. Ca numai asa putem fi civilizati si nu altfel.
  In concluzie cu atat distrugem mai mult din ce ne-au lasat stramosii, cu atat santem mai apreciati.

  Apreciati de CINE pana la urma urmei?

  Ce pacat ca parintii ministresei justitiei au fost oameni normali si au adus pe lume un asemenea specimen.

  Cu asemenea politicieni Romania nu are nevoie de dusmani pentru ca o coada de topor distruge mai mult decat un batalion rusesc.
  Poate ca in caz de raboi vor avea destui gay si lesbiene care sa lupte pentru asa politicieni;
  sa nu se astepte ca “prostii”, “pupatorii de moaste” sa se sacrifice.

 4. ‘After School Satan’ Could Be Coming to Your Kids’ Elementary School
  https://pjmedia.com/parenting/2016/08/01/after-school-satan-could-be-coming-to-your-kids-elementary-school/
  Stirea este preluata de pe Yahoo-ul american, si nu stiu daca acolo chiar ajung orice fel de barfe online, ma gandesc ca sunt destul de mainstream sa existe si cenzura.
  ” As Doug Mesner, the Temple’s co-founder, explained, “Satan” is a “metaphorical construct” intended to represent rejection of all forms of tyranny over the human mind.” = “Dupa cum Doug Mesner, co-fondatorul Templului a explicat, “Satan” este o “constructie metaforica” care intentioneaza sa reprezinte rejectarea oricarei forma de tiranie peste mintea umana.”
  Iarasi am senzatia ca am innnebunit de tot, pana si aghiuta e la cos.
  In articol se folosesc de povesti din Biblie, promisiunea vietii vesnice ca sa demonstreze ca prezentarea iadului este absolut inutila nefiind mentionata in Biblie.!
  Se pare ca la scoala facuta de templul satanic se vor invata si lucruri din Biblie dar… intr-o noua forma.

 5. Maria: da, într-o formă care se numește “The satanic bible”, de exemplu. Se găsește la fiecare “ezoteric fest” din țară de mulți ani încoace, într-un format user friendly cu tendințe de cultură pop. Only 150 ron, retail price.
  De ce ne-ar mai mira că aceste lucruri se întâmplă în SUA, unde Anton Szandor LaVey a înființat acum multe zeci de ani cultul luciferic numit “The satanic church”, recunoscut oficial de multă vreme. Au deja nu doar programe școlare, dar manuale școlare și instituții de învățământ, pe lângă manifestări publice de genul:

  https://www.google.ro/search?q=baphomet+statue+chicago&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwicnPiOxqLOAhVIB8AKHT1eCckQsAQIGQ

  Domnul Dumnezeu să ne păzească!

 6. Si video:

 7. “Singularizare” intre alte tari “singularizate”. Nu cumva suntem mai multe tari care respingem de fapt casatoriile persoanelor de acelasi sex decat tari unde populatia sustine asa ceva?
  Daca s-ar face petitii si sondaje la nivel european, ce procent din populatie ar fi impotriva casatoriilor uni-sex? Majoritatea covarsitoare a populatiei ar fi impotriva lor chiar si la nivel european. Impunerea cu forta seamana izbitor cu fascismul, doar ca este un fascism pe invers decat cel din sec XX. Un fascism pervers. De fapt daca ne aducem aminte de abominabilele experimente de pedofilie si homosexualitate din lagarele naziste, unde medici angajati de regimul fascist distrugeau vietile a mii de oameni pe care ii obligau la perversiuni si apoi ii omorau, nu trebuie sa ne miram ca istoria se repeta.
  Raluca Pruna!!!! Mi-e scarba pur si simplu de aceasta individa! Sa faca la ea acasa ceea ce vrea sa impuna altora cu forta.

 8. Ce sinistra e fiinta asta…

 9. Cam asta este scena politica europeana:
  http://growing4life.net/wp-content/uploads/2013/10/cliff-ideas-sheep.jpg

  In aceasta situatie este bine sa fii singularizat si la coada, ca urma scapa turma.

 10. Ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa ne unim fortele pentru a pune odata pentru totdeauna punct acestor indivizi care bat campii.Este inadmisibil ca intr-o tara cu radacini ortodoxe si sanatoase sa se admita asa ceva.

 11. Ce pretentii de standarde morale putem avea de la o Prunikos? Insa gnosticii moderni au “misiunea” sa o promoveze. Gnosticii au pierdut lupta acum 2000 de ani, dar s-au intors sa-si ia revansa.

  Nimic mai putin decat un Razboi Civil al Valorilor s-a dezlantuit astazi, spune James Dobson. Doua tabere de conceptii despre lume, foarte diferite si incompatibile sunt inclestate intr-un conflict crancen care patrunde la fiecare nivel al societatii. Acest razboi este o lupta pentru mintea si inima oamenilor. Este un razboi al ideilor, este o batalie intre conceptii despre lume si viata. Curand va aparea un castigator si cel care pierde va disparea din memorie.
  http://www.stephanus.ro/destin-in-trei/

  Dr.Dobson afirmă: “Jefuită de standarde în domeniul sexual, societatea se va destrăma. Aceasta este lecţia istoriei. Aceasta este moştenirea Romei şi a peste două mii de civilizaţii care au apărut şi au pierit pe pământ. Familia reprezintă veriga de bază în cadrul societăţii. Toată activitatea umană se construieşte pe temelia ei.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2013/08/21/zoe-dumitrescu-busulenga-maica-benedicta-pierderea-radacinilor-valorilor-degradare-cuviinta-dezbracare-expunere-trup-carne-casatorii-homosexuali/

  The use of the term ‘gnostic’ by sexual magic groups is a modern phenomenon.
  Gnosticism has seen something of a resurgence in popular culture in the late 20th and early 21st centuries.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Gnosticism_in_modern_times#Modern_sex_magic_associated_with_Gnosticism

 12. SUA: La Universitatea Princeton se trece la limbajul nediscriminatoriu la adresa diversitatii sexuale / Se elimina cuvantul barbat si pronumele personale
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21242775-sua-universitatea-princeton-trece-limbajul-nediscriminatoriu-adresa-diversitatii-sexuale-elimina-cuvantul-barbat-pronumele-personale.htm

  Unde sunt bărbații și femeile de altădată? Generația ANDROID–UNISEX sau SEXUL CA SPORT!

  Astăzi voi aborda un subiect ce mă frământă și mă doare de mult timp: “extincția” iminentă a două concepte sociale, BĂRBATUL și FEMEIA.

  Spun în titlu ca nu înțeleg unde sunt bărbații și femeile de altădată…Când vorbesc despre bărbați și femei mă refer la concepte și nu la ființe. Dacă mă uit în jurul meu astăzi observ cu greu existența BĂRBATULUI, el topindu-se mai degrabă într-un amalgam de superficialitate, ipocrizie, efeminare, egoism, trădare și lașitate, în orice situație. Îmi este din ce în ce mai greu să fac diferența între femeile și bărbații de astăzi, sub semnul modernității și egalității ajungându-se la o societate UNISEX.

  Din păcate, în cazul bărbaților, am senzația unui proces de efeminare rapid, nu doar psihic, dar și fizic, de transformare treptată și comoda într-un soi de extensie a societății…
  http://www.stiripesurse.ro/unde-sunt-barba-ii-i-femeile-de-altadata-genera-ia-android-unisex-sau-sexul-ca-sport_1148097.html

 13. Pingback: RALUCA PRUNA LOVESTE DIN NOU: VEDE UN “DREPT FUNDAMENTAL” IN CASATORIILE HOMOSEXUALE SI “EXTREMISM” IN ATASAMENTUL LA VALORILE TRADITIONALE! Drept solutie – vrea mai multe procese intentate pentru xenofobie si rasism/ Comisii
 14. Pingback: RALUCA PRUNA LOVESTE DIN NOU: VEDE UN “DREPT FUNDAMENTAL” IN CASATORIILE HOMOSEXUALE SI “EXTREMISM” IN ATASAMENTUL LA VALORILE TRADITIONALE! Solutia? Mai multe procese intentate pentru xenofobie si rasism!/ Comisiile de specialitat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare