E nevoie de rugaciune. CURTEA CONSTITUTIONALA se va pronunta asupra cererii unui CUPLU GAY de RECUNOASTERE a CASATORIEI, precum si asupra proiectului revizuirii Constitutiei pentru PROTEJAREA FAMILIEI TRADITIONALE

19-07-2016 3 minute Sublinieri
cuplu gay

O poza-mesaj. A se observa iconita din fundal si culorile care transmit calm, caldura si prospetime. Nu e ca si cum avem de-a face cu activisti, militanti de profesie care vor sa impuna prin forta institutiilor schimbari fundamentale in cultura si legislatia societatii…

Un cuplu format dintr-un român şi un american a solicitat Curţii Constituţionale recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia. Aceştia au dat în judecată statul român, după ce autorităţile au refuzat recunoaşterea căsătoriei

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 şi, ulterior, au atacat în instanţă faptul că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepţia de neconstituţionalitate şi au trimis-o către judecătorii constituţionali.

Relu Adrian Coman şi soţul său, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton, au dat în judecată statul român în urma refuzului de a recunoaşte căsătoria lor oficiată în 2010 la Bruxelles.

Autorităţile din România refuză, de asemenea, să recunoască relaţia de familie dintre soţi. Acest lucru îi împiedică pe cei doi să se stabilească în România, pentru că dreptul la rezidenţă se acordă exclusiv membrilor familiei. În momentul de faţă, Clai Hamilton nu poate locui legal în România pentru perioade mai lungi de 3 luni în calitate de membru de familie, deşi este căsătorit cu un cetăţean român.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunţe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituţional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român şi o persoană de altă naţionalitate ar trebui recunoscute în România, scrie b1. Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepţia de neconstituţionalitate.

Cererea se va judeca în aceeaşi zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“.

Prieteni, miercuri vom cunoaște, posibil, decizia Curții Constituționale cu privire la dosarul proiectului de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii căsătoriei și familiei în România.

Decizia Curții va fi favorabilă (caz în care Parlamentul urmează să se pronunțe pe proiectul de lege și în ce privește organizarea consultării populare) sau nefavorabilă, caz în care proiectul de revizuire va fi respins și va exista și un lanț de alte consecințe.

În liniște și unire, să ne rugăm Domnului pentru cei 9 judecători (numele lor sunt pe pagina www.ccr.ro). Spre deosebire de alții, noi nu ieșim pe stradă să încercăm influențarea Curții.

Doamne ajută!

*

Referendumul pe care 3 milioane de cetățeni ai României îl solicită este conform cu standardele europene privind drepturile omului.

În primul rând, cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, asa cum este aceasta interpretată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Dreptul de a se căsători, garantat de articolul 12 al Convenției, în interpretarea Curții, se referă EXCLUSIV la căsătoria între două persoane de sex biologic diferit, iar formularea „bărbatul şi femeia” (și = conjuncție copulativă semnificând însumarea) a fost voită astfel de către redactorii Convenţiei. 

Tot conform CEDO, scopul căsătoriei constă esențialmente în protejarea căsătoriei ca fundament al familiei. Deci, familia se întemeiază pe căsătorie, aceasta fiind și formularea din amendamentul la Constituția României, propus de cetățeni. 

Tot CEDO apreciază căsătoria ca fiind nu doar o simplă expresie a unei intenţii, a conştiinţei sau a religiei, ci şi ca o instituţie socială cu beneficiu public. De aceea, noi, cele 3 milioane de cetățeni cu drept de vot, suntem încrezători în decizia favorabilă a Curții Constituționale, pe care o așteptăm cu nerăbdare.

*

Apropiata decizie a Curții Constituționale cu privire la propunerea de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii familiei a mobilizat, firesc, diverse organizații internaționale, care au remis Curții memorii juridice cu argumente pro și contra amendamentului.

Colegii de la „Accept” beneficiază de sprijinul ILGA-Europe, cea mai importantă grupare de lobby ce promovează interesele celor ce practică homosexualitatea pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). ILGA are și statut participativ în Consiliul Europei.

Mai mult de jumătate din bugetul anual al ILGA, de 2 milioane euro, este furnizat de Comisia Europeană, care plătește acest fals „ONG” pentru a face lobby pe lângă… Comisia Europeană.

Scriem acestea ca să înțelegeți care este adevăratul raport de forțe și în favoarea cui este de fapt acesta.

În presa „progresistă” din România se face mult caz de victimizarea comunității homosexualilor și de „oprimarea” ei. Am vrea și noi să fim „oprimați” cu un buget de 2 milioane euro anual din banii publici pentru a ne preface că suntem ONG…

Nota noastra

Nu este interesant ca stirea despre initiativa celor 3 milioane de romani de revizuire a Constitutiei in sensul protejarii familiei a devenit stirea despre recunoasterea casatoriei dintre doi barbati care “se iubesc”?

Prezentati ca un cuplu oarecare, intr-o maniera pozitiva, cei doi fac parte dintr-o initiativa tipica de presiune angajata asupra institutiilor pentru obtinerea, cu forta, a drepturilor gay, inclusiv a dreptului de casatorie si adoptie. Astfel, “sotul” roman a fost primul presedinte al organizatiei ACCEPT. Cu totul intamplator, desigur, este si primul homosexual care contesta constitutionalitatea legilor familiale din Codul Civil, care interzic atat casatoria dintre persoane de acelasi sex, cat si recunoasterea acestora atunci cand ele au fost efectuate in alte tari.

Dincolo de aceste informatii, ramane manipularea mass-mediei romanesti, aproape generalizata. In loc sa se discute despre initiativa Coalitiei, se vorbeste despre “dragoste” homosexuala si vedem un american care ne lauda cultura si ospitalitatea, mizand pe reciprocitatea destinatarilor mesajului sau. Adica, te vorbeste de bine americanul si tu sa nu-i recunosti casatoria?

Dincolo de aceste aspecte, consideram ca nici strategia Coalitiei nu a fost cea mai fericita. Absenta cvasi-totala din spatiul public tocmai in aceste zile, lipsa evenimentelor, fie ele preluate doar de siteuri alternative, a intarit perceptia slabiciunii si a “invizibilitatii” celor “3 milioane” de semnatari, a faptului ca acestia sunt doar o masa imposibil de activat in spatiul public. Iar faptul ca ONG-urile gay organizeaza mitinguri, iar Coalitia doar…”se roaga”, nu stim daca e o idee asa buna… O coalitie de ONG-uri exista ca sa faca activism civic, nu numai ca sa se roage.

romania-pentru-familie-foto-coalitia-pentru-familie


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

61 Commentarii la “E nevoie de rugaciune. CURTEA CONSTITUTIONALA se va pronunta asupra cererii unui CUPLU GAY de RECUNOASTERE a CASATORIEI, precum si asupra proiectului revizuirii Constitutiei pentru PROTEJAREA FAMILIEI TRADITIONALE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Eh , primul hop a trecut , CCR-ul a decis ca sunt întrunite conditiile pentru modificarea constituției si trimite spre Parlament ca sa …ce? asta n-am inteles-o : sa dezbată Parlamentul direct modificarea Constituției sau sa aprobe si sa stabilească detaliile organizării referendumului ?

  2. Si-avand in vedere ca tocmai ne-a trecut glonțul pe langa tâmplă si , din nou , bunul si multmilostivul Stăpân ne-a intins o mana de ajutor , poate vom invata si noi ca trebuie sa aratam ca suntem O TURMA si nu doar oi razlete si sa fim mai vocali , mai activi in mass-media , sa profităm mai mult de canalele media care împărtăsesc aceleasi valori . Daca si Trinitas-ul ar face mai mult … N-am inteles niciodată ce e in mintea directorului de programe al Trinitas. 90% din emisiuni ( accentuez , din emisiuni , nu din transmisia vreunei Sfinte Slujba ) n-au nici sare , nici piper , parca vor cu tot dinadinsul sa te convinga sa schimbi canalul . Adopta fie un limbaj exagerat de academic , fie unul alambicat sau fara esenta…Va dati seama ce enorma sansa avem cu o televiziune a Bisericii Ortodoxe ? Ati comparat vreodată emisiunile Tributar cu cele de pe celelalte canale unde “propovaduiesc” lupii in blană de oaie ( vezi Speranta sau Alta si Omega ). Se pune punctul pe “i” , nu se bat câmpii fara ca boborul sa priceapă o iotă din ceea ce discuta cei care ar trebui si sunt cei mai îndreptățiți , sa propovaduiesc Adevarul.
    Sa ma ierte Dumnezeu dar de multe ori ma gandesc ca ierarhii nostri vor sa nu deranjeze tocmai pentru a nu fi si mai mult “deranjati” din cele pe care le învârt. Suntem o forta dar ne lipseste brațul forței pentru a putea produce lucru mecanic. Putem fi transformati intr-o mână de fier dar ne lipseste ligamentul spre umăr . Parintele Arsenie Papacioc spunea (mulțam din nou , frate admin, pentru bucuriile zilnice pe care le provoca cu materialele site-ului ) sa nu fim individualități . Pai , cel mai mare merit in transformarea noastra cred ca revină …pastorilor nostri. Acolo unde pastorul a slab , si oile sunt slabe , fiecare aleargă după hrană care încotro vede cu ochii , ba se mai si împing între ele pe hrana găsită. Acolo unde pastorul e bun , acolo e turma adevarata , unită , nerazletita de prigoană sau necazuri si Hristos se odihnește cu bucurie in mijlocul lor.
    Asadar , personal cred ca daca biserica (in sensul de institutie) si ierarhii nostri nu vor cobora in mijlocul nostru ca sa ne călăuzească , vom pierde si ocazia aceasta…si este păcat cu atât mai mult pentru ca este un moment extraordinar de afirmare a unor ultime valori care ne-au mai rămas de aparat.
    Doamne , ajuta !

  3. TURCIA VA FI OBLIGATĂ SĂ RESPECTE DECIZIILE CEDO CU PRIVIRE LA HOMOSEXUALI, DACĂ VA INTRA ÎN U.E.?
    Avocatul cuplului gay își întemeiază cererea de recunoaștere de către statul român a căsătoriei între persoane de același sex pe faptul că toate statele UE trebuie să respecte deciziile CEDO, între care se numără și cea de recunoaștere a căsătoriilor între homosexuali. Același argument îl trâmbițează și parlamentarul român Remus Cercea, unul dintre cei mai vehemeți apărători ai căsătoriilor între persoane de același sex.
    Pentru toți cei care susțin obligația statului român, de acceptare a deciziei CEDO cu privire la căsătoriile între persoane de același sex am o întrebare: Dacă Turcia, țară musulmană, va fi acceptată în Uniunea Europeană, va fi ea obligată să considere decizia CEDO superioară propriei legislații și, pe cale de consecință, va fi obligată să legifereze căsătoriile între persoane de același sex?

  4. @admin 2

    “Pai ce nu ai clar, ca tocmai ai comentat pe seama ei?”

    Da,da nu prea eram foarte sigur de unde a aparut poza.Parea asa…”random” .Ulterior mi-am dat seama ca fata din poza e cea care a participiat azi-noapte in emisiunea lui Rares Bogdan .

    “Dupa care (sau in timp ce) scriu si carti “de succes”, unde imprastie cu generozitate platitudini jenante, neaparat foarte roz-roz-roz, despre iubiiiiiiiiirea care e totul pe pamant, sau scriu pe Facebook despre frumuseeeeeeetea (trupeasca) care e darul lui Dumnezeu (cu care sa seduca barbatii spre curvie?). ”

    Zanele lui Mircea Badea ? =)

    Mda…barbatul tot barbat ramane cand vine vorba de cercetare ,no? Sau? Ca exista si trendul “feminism pentru familie” care in esenta e tot o gugumanie…o dovedesc personajele din politica americana(gen doamna Palin) .Poate fi si ala un pas…catre adevarata invatatura predata de Hristos.
    Exista fara indoiala si femei “jos palaria” in spatiul cercetarii stiintifice,culturale,sociologie etc (vezi doamna Gabriele Kuby )…dar nu cred ca au pretentia de a fi considerate in mod expres… “feministe”.

    Pe acest subiect recomand neaprat cartea lui David Ford “Barbatul si femeia in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur ” .Asta trebuie sa fie lectura de baza atat pentru barbati,cat si pentru femei.

    http://www.librariasophia.ro/carti-Barbatul-si-femeia-in-viziunea-Sfantului-Ioan-Gura-de-Aur-Ford-David-so-51.html

    Mai recomand si :

    http://www.librarie.net/p/185405/Feminismul-noua-ordine-mondiala-Emanciparea-femeii-Pervertirea-familiei-Deturnarea-societatii

  5. Acum vad ca pe pagina de Facebook a celor din Coalitia pentru Familie apare o trimitere la BBSO-Vesnic Aliluia .Simpatic…BBSO a devenit mai cunoscuta dupa melodia virala “Glorie mielului” .Cine e curios poate sa intre pe youtube.Pacat de atata risipa…e si vina noastra.E si vina preotilor nostri.E si vina ierarhilor.Biserica Ortodoxa are tot felul de actiuni,dar parca…nu au coeziune.

  6. Doamne ajuta!Cred ca este foarte important raspunsul CCR cu privire la definitia familiei crestine.Este un castig al Romaniei pe viitor.Adica nu ne vor mai agasa homosexualii cu casatoriile lor si drepturile lor aberante la casatorie si adoptii de copii.

  7. Interesant schimbul de replici :

    Adriana Bacescu De ce ai subliniat :,, indiferent de confesiunea religioasă”? Puteai să te rogi fără să crezi ?

    Marinel Blaj Nu te poţi ruga şi dacă aparţii unei alte confesiuni? Doar şi atunci crezi, nu?

    Coaliţia pentru Familie Nu, ci pentru că la proiect au participat creștini din toate confesiunile. Am dorit să reamintim astfel dimensiunea frățească, multiconfesională, a acestuia.

    Adriana Bacescu Eu cred că nu este doar un demers al confesiunilor ci al familiei ca moștenire naturala, tradițională și universală de la prima familie : Adam si Eva – creație a Lui Dumnezeu. Trăiască familia naturală consfințită prin libera căsătorie între un bărbat și o femeie! Multumesc și eu tuturor celor care s-au rugat. Așa să ne ajute Dumnezeu!

    Pana la urma,fara sa ne fim ipocriti,Coalitia pentru Familie e o initiativa aproape 100 % datorata ortodocsilor.

  8. @ Daniel Anton:

    Dupa ultimele evolutii, e clar ca nu se mai pune problema asta cu Turcia, oricum.

  9. @ fane:

    Asa este, bine zis!

  10. @Daniel Anton:

    La care decizii CEDO te referi?

    Altfel, Turcia trebuie sa respecte deciziile CEDO nu are legatura cu UE, ci cu Consiliul Europei din care Turcia face parte.

    Dar, inca o data, la care decizii CEDO te referi, mai exact?

  11. Tocmai, ca CEDO NU a recunoscut un drept al homosexualilor la casatorie, si tocmai, ca CEDO a lamurit EXPLICIT ca statele NU pot fi obligate sa recunoasca un astfel de drept.

    E bine sa observam si aceste evolutii inainte de a tuna si fulgera cu orice chip impotriva ‘occidentului decadent’.

  12. @ Doroteea:

    Asa e. Dar asta nu are legatura cu “occidentul decadent”, care oricum ramane asa… Dar decadent era prin anii 60-70. Acum nu se mai potriveste. Acum e satanizat. Ca mai exista si oameni normali, da, asta e altceva, dar in general au cam reusit si acum doar duc lucrurile pana la ultimele consecinte.

  13. @doroteea

    CEDO nu a recunoscut un drept al homosexualilor la casatorie, dar le-a recunoscut dreptul la alte alternative legale, precum parteneriatul civil. Altfel spus, aceeasi Marie cu alta palarie.

    (Sept. 14, 2015) On July 21, 2015, the European Court of Human Rights (ECHR) issued a landmark judgment concerning homosexuals and their right to marry in Italy. In the case of Oliari and Others v. Italy, the ECHR found in favor of six male applicants who were in committed, stable relationships with other men, but who were denied the right to marry or to enter into any type of civil union.
    ECHR reiterated that under article 1 of the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms (the Convention) there is no right to marry for same-sex couples. (Id. ¶ 191). However, the ECHR held that the Convention imposes positive obligations on Member States of the Council of Europe to offer legal alternatives to such couples, either in the form of civil unions or registered partnerships, and that Italy failed to ensure that “the applicants have available a specific legal framework providing for the recognition and protection of their same-sex unions.”
    http://www.loc.gov/law/foreign-news/article/european-court-of-human-rights-decision-on-gay-marriage-in-italy/

  14. Pingback: CURTEA CONSTITUTIONALA avizeaza initiativa Coalitiei pentru Familie. REVIZUIREA CONSTITUTIEI PENTRU PROTECTIA FAMILIEI NU DUCE LA SUPRIMAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE/ Cum reactioneaza organizatiile LGBT | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: CURTEA CONSTITUTIONALA avizeaza initiativa COALITIEI PENTRU FAMILIE privind definirea casatoriei si AMANA pentru septembrie decizia cu privire la RECUNOASTEREA CASATORIEI UNUI CUPLU DE HOMOSEXUALI incheiata in alt stat. INITIATIVA LEGISLATIVA POATE MERGE
  16. Reportajul Antenei 1 din această seară
    https://www.youtube.com/watch?v=poymcU8CeBs

    Să-i mulțumim lui Dumnezeu și să continuăm rugăciunile.
    Dacă vom înceta vom pierde bătălia.

  17. Pingback: E nevoie de rugaciune. CCR se va pronunta, marti (20 septembrie), asupra cererii unui CUPLU HOMOSEXUAL de recunoastere a CASATORIEI. Sa fie o miza si ADOPTIILE GAY? | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: E nevoie iarasi de rugaciune. CCR se va pronunta, marti (20 septembrie), asupra cererii unui CUPLU HOMOSEXUAL de recunoastere a CASATORIEI. Sa fie o miza si ADOPTIILE GAY? | Cuvântul Ortodox
  19. Pingback: Foarte grav: CURTEA DE JUSTITIE EUROPEANA obliga România sa recunoasca mariajul gay in limitele dreptului la libera circulatie. LOBBY-UL GAY SI PRESSTITUTA DE SISTEM CONFIRMA URGENTA REFERENDUMULUI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare