Catedrala ROCOR din San Francisco, tinta unor PROTESTE ALE HOMOSEXUALILOR

31-08-2013 1 minut Sublinieri

san fran

Clerul si mirenii Patriarhiei Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse de peste hotare au raspuns unui protest LGBT cu rugaciuni in comun.

Duminica, 25 august 2013, membrii locali ai comunitatii LGBT au organizat un protest in fata Catedralei Patriarhale Sfantul Nicolae din San Francisco, protestand impotriva legislatiei ce interzice propaganda homosexualitatii printre copii adoptata de Rusia in luna iunie. Cu o zi inainte, blogurile de pe internet faceau apel catre sustinatorii comunitatii LGBT sa se intalneasca purtand pancarte anti-ortodoxe si anti-rusesti in timpul Sfintei Liturghii in fata Catedralei Patriarhale din San Francisco.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Arhiepiscop Justinian de Naro-Fominsk, administrator al Parohiilor Patriarhale din SUA, protopopul Georgy Roshchin, reprezentat al Consiliului International al Poporului Rus pe langa ONU, si egumenul Nikodim (Balyasnikov), amandoi apartinand de Catedrala Patriarhala Sfantul Nicolae din New York City, au calatorit la San Francisco pentru a-i sustine pe enoriasii locali.

Pe 25 august, Arhiepiscopul Justinian a purtat o convorbire telefonica cu Preasfintitul Arhiepiscop Kyrill de San Franciso si America de Vest al ROCOR. Acestia au discutat despre evenimentele in desfasurare, hotarand sa organizeze rugaciuni a doua zi in Catedrala Patriarhala. Preotul Leonid Kazakov, Rector al Catedralei Sfantul Nicolae, a anuntat in avans politia locala si pe Sergei Petrov, Consul General al Federatiei Ruse in San Francisco.

In dimineata de 25 august, Arhiepiscopul Kyrill, impreuna cu Sfintitul Episcop Theodosius al Seattle, Episcop vicar al Diocezei Americii de Vest, au ajuns la inceputul Sfintei Liturghii, unde s-au rugat si s-au impartasit cu Sfintele Daruri ale lui Hristos. Acestia au adus cu ei si o racla cu particele ale Moastelor Sfantului Ioan (Maximovici) de Shanghai si San Francisco de la Catedrala Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu “Bucuria celor necajiti” din San Francisco.

Sfanta Liturghie a fost tinuta de parintele Leonid si egumenul Nikodim. Credinciosii prezenti au fost enoriasii de la Sfantul Nicolae si mireni ai ROCOR.

Dupa impartasirea cu Sfintele Daruri, Arhiepiscopul Kyrill si Episcopul Theodosius au citit un paraclis impreuna cu ceilalti clerici, in timpul caruia au fost intonate litanii si rugaciuni din ritul Triumfului Ortodoxiei.

Episcopul Theodosius a citit apoi o predica. Parintele Leonid le-a multumit ierarhilor in numele credinciosilor pentru sustinere si pentru cuvintele de indrumare. Protopopul Georgy si egumenul Nikodim le-au multumit mai apoi ierarhilor in numele Arhiepiscopului Justinian.

Din mila divina, nici catedrala, nici credinciosii nu au suferit violente din partea protestatarilor. Oamenii legii au securizat zona de protest si nu au permis incalcarea niciunei legi. Clerul si enoriasii Catedralei Sfantul Nicolae au adresat multumiri Arhiepiscopului Justinian, Arhiepiscopului Kyrill, Episcopului Theodosius, clerului de la Catedrala Sfantul Nicolae din New York, precum si tuturor celorlalti clerici si mireni care i-au sustinut in acea zi.

traducere de B.D. pentru razbointrucuvant

protest


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Catedrala ROCOR din San Francisco, tinta unor PROTESTE ALE HOMOSEXUALILOR

 1. Si care este problema ? 🙂
  “Voi nu sunteti din lume” ne-a spus Hristos Dumnezeu !
  De ce vrem noi sa schimbam lumea, cand Insusi Hristos nu a “putut” ?!
  De ce vrem noi sa ne facem mai “tari” decat Hristos ? De ce nu vrem sa intelegem ca lumea nu va fi niciodata crestina, dar ca Hristos ne-a dat sansa mantuirii in Imparatia Sfintei Treimi ?!
  De ce vrem noi sa “instauram” Imparatia pe pamant, ca si evreii care l-au crucificat pe Hristos ?

 2. @Hrisanti:

  Ah, nu-i nicio problema, putem foarte bine sa intoarcem capul, sa nu privim, sau chiar sa ii moralizam (citeste: apostrofam) pe aia care sunt prigoniti, ca doar de asta sunt crestini, doh, sa sufere!

  Mai Hrisanti mai… greu sa ne revenim cand incepem sa o luam la vale. 🙂 Mai usor cu pianul pe scari, ma gandesc…

 3. @ admin

  Nu e vorba sa intorcem capul, nu e vorba sa “moralizam” pe prigoniti, caci noi, crestinii, suntem cei prigoniti :-), nu e vorba nici sa o luam la vale, si nici cu pianul pe scari 🙂 ! Eu am pian, dar nu am scari 🙂 !
  Vorba este ca noi vrem sa “impunem” lumii crestinismul, si sa ne facem mai mari decat Hristos, care a fost rastignit de lume !
  Vorba este ca noi nu vrem sa acceptam, sau ne este frica sa acceptam, ca suntem/vom fi “rastigniti” ca si Hristos !
  Ne afirmam ai Lui Hristos, dar ne e teama sa luam Crucea ! 🙂

 4. @Hrisanti:

  Da si nu. Da, avem, asa, general vorbind, aceasta meteahna, in unele cazuri, uneori. Insa este acuzabila la locul ei, atunci cand se produce. Si nu, nu se produce atunci cand reflectam realitatea si atat, fara sa cerem instaurarea Imparatiei pe pamant. Altfel suntem complet defazati si nu se mai intelege nimic. E ca si cum am da pastile de raceala cand avem mana rupta.

 5. @ admin

  Nu am inteles exact ce vrei sa spui si cred ca nici tu nu ai inteles exact ce am vrut eu sa spun 🙂
  Crestinismul este “firea omului” cum spune parintele Rafail Noica, dar al carui om ? Al omului care Il recunoaste pe Dumnezeu ca Tata ! Iar omul care-l recunoaste pe Dumnezeu ca Tata face parte din “turma mica”…
  A incerca sa faci societatea/lumea crestina, sau sa reprosezi societatii/lumii ca nu este crestina este o UTOPIE, frate !
  Intelege-ma, eu nu te contrazic in esenta, doar ca lumea este a necuratului, Hristos a zis-o, iar Imparatia va coborî din Cer la momentul stiut…
  Noi ne facem precum evreii, incercand sa “construim” Imparatia pe pamant !
  Si spun asta pentru ca am avut la un moment dat o discutie cu un evreu despre Hristos, o discutie referitor la adevarul istoric, si mi-a spus : Hristos a fost rastignit datorita tradarii tribului zelotilor, din care Iuda Iscariotul facea parte, pentru ca ei sperau ca Hristos, prin “carisma” pe care o avea sa ridice masele populare impotriva ocupatiei romane, ceea ce Hristos nu a facut… Si nu numai ca nu a facut-o, dar prin toata viata Lui si propovaduirea Lui a aratat clar ca omul crestin nu trebuie sa se lasa prada politicii lumesti si nici sa spere ca va schimba lumea supusa diavolului.
  Asta cred si marturisesc si eu. Daca supar, imi cer ierare.

 6. @Hrisanti:

  Ideea era ca aceasta postare era o simpla stire punctuala despre ce risca, de-acum, rusii ortodocsi din unele zone ale SUA. Atat si nimic mai mult. Nu era un articol de opinie despre faptul ca SUA ar trebui sa fie o tara ortodoxa sau despre cum ar trebui sa fie intreaba lume organizata ortodox ca sa ne simtim noi in largul nostru. Si daca NU era vorba despre asta, atunci rezulta ca tu ai raspuns la ceva ce NU s-a spus. In sensul acesta am dat exemplul cu pastilele de raceala. E ca si cum iti certi copii pentru ceva ce nu au spus si nici nu au gandit. 🙂 Iar cu loviturile preventive a la SUA nu suntem de acord. :))

 7. @ admin

  “…stire punctuala despre ce risca, de-acum, rusii ortodocsi din unele zone ale SUA”

  Si ce risca ? 🙂

 8. @Hrisanti:

  Ei, nimic, acolo, un fleac, mai ales cand relatiile internationale adancesc prietenia traditionala dintre cele doua popoare si cand se inflameaza opinia publica americana cu privire la persecutarea gailor in Rusia barbara. Profitam pe aceasta cale sa cerem scuze Frantei pentru deserviciile aduse si promitem sa nu o mai deranjam cu stiri despre crestini care risca prigoana.

  E doar o gluma. 🙂

  Insa e si ultima din aceasta serie de comentarii.

 9. @ admin

  Nu pot sa cred ! 🙂 ma asimileezi pe mine cu Franta sau cu politica Frantei ? Sigur ai precizat ca e o gluma, dar crede-ma e o gluma proasta 🙂 Vezi aici gresesti ! Indiferent unde ne aflam pe glob, suntem crestini ortodocsi, iar politizarea credintei este o erezie !
  Ce treaba are Biserica Lui Hristos cu relatiile internationale POLITICE ?

 10. @Hrisanti:

  Ca sa vezi si tu cum e cand se comenteaza total fara legatura. 🙂

  Totusi hai sa ne oprim. Sau, daca avem ceva de spus, sa spunem legat de stire. Stirea e ca homosexualii au inceput sa ia o catedrala ortodoxa rusa ca tinta a protestelor din cauza mediatizarii negative din SUA a legislatiei din Rusia. E ceva ce nu intelegi? Intreaba si daca vom sti, vom raspunde. Ti s-a parut ca am dat stirea pentru ca vrem ca lumea sa fie ortodoxa? Nu, nu din cauza asta am dat-o.

 11. Repet : politizarea credintei este o EREZIE ! Nu stiu daca veti publica asta, dar trebuie sa asume cei care fac din credinta o reduta politica, ca sunt in afara Evangheliei si in afara Vietii in Hristos !
  M-am saturat sa tot fie credinta utilizata politic, si nu numai la crestini ! M-am saturat de “politica” crestina utilizata pentru razboaie politice, vreau sa traim in Hristos, nu sa vrem sa adaptam lumea la trairea intru Hristos, fiindca asta este UTOPIE !

 12. @Hrisanti:

  Hai sa ne linistim totusi.

 13. @ admin
  “Stirea e ca homosexualii au inceput sa ia o catedrala ortodoxa rusa ca tinta a protestelor din cauza mediatizarii negative din SUA a legislatiei din Rusia. ”

  Pai asta inseamna ca am citit si inteles foarte bine, si atunci care este neregula referitor la comentariul meu ?
  Am spus ca mi se pare normal ! 🙂 de ce voua nu vi se pare anormal ca homosexualii sa manifesteze impotriva BO ruse ?
  Si de ce v-ati astepta ca astfel de lucruri sa nu se produca ?

 14. @Hrisanti:

  CIne a zis ca e anormal? Cine a zis ca nu ne asteptam? Unde scrie asta?

  Noi doar am CONSTATAT. Atat…

 15. @ admin
  “@Hrisanti:

  Hai sa ne linistim totusi.”

  Frate, sunt linistita :-), vreau doar sa inteleg de ce trebuie sa raportam crestinismul la lume, cand Hristos ne-a spus ” voi nu sunteti din lume”… Chiar as vrea sa inteleg, ca poate eu nu inteleg bine.

 16. @Hrisanti:

  Nu prea vad liniste in insistenta asta febrila de a demonstra ca ai dreptate, dar, in fine…

  Si nu intelegi pentru ca …nu ai liniste. Poate ca asta e mai importanta si decat erezia politizarii credintei si ar fi bine sa o dobandim, nu crezi? Cauta pacea si o urmeaza pe ea…

  In rest, consider ca am raspuns la eventualele nelamuriri in comentariul precedent.

 17. Ce-or vrea manifestantii sa trasmita prin mesajul de pe pancarte ??..sa boicotam Vodka ? (ce legatura are cu orotodxia..sau cu gay?)

 18. @c2:

  Asa se gandesc ei sa loveasca unde-i doar pe rusi: anume, in boicotarea votcii rusesti, adica in consumul de marfa ruseasca. In barurile gay din San Francisco vodka e la mare cinste. Chestiunea e ca s-au dus cu prostiile astea in fata catedralei ortodoxe.

 19. Un lucru simplu am putea face pentru a stavili valul de mizerii, sa ne dam votul unor forte politice care isi asuma valorile crestine. Facem asta? Nu prea. Majoritatea voteaza dupa criterii economice.
  E drept ca nu exista in momentul de fata in Romania o forta reprezentativa pentru crestini. Poate ar trebui creata. Totusi, nu stiu cum se impaca cu constiinta lor cei care au votat Stanga, care prin excelenta promoveaza libertinajul si schimbarea moravurilor.

  @ Hrisanti
  Erai mandra ca i-ai votat pe liberali. Liberalismul este tot de stanga in probleme de morala. Hollywood-ul, universitatile americane, Obama, democratii, miscarile pro-LGBT – in SUA sunt incadrate la “liberalism”.

 20. @Sorin T:

  Are si asta o mare (NE)legatura cu postarea de aici…

 21. Eu am inteles cam asa cu privire la “protestul” membrilor LGTB din SanFrancisco…in fata Catedralei ruse SF. Nicolae…!

  Daca “guvernantii vostri rusi, II OBSTRUCTIONEAZA si chiar persecuta si amendeaza pe homosexualii si transexualii americani, in Russia, pentru ca vor sa isi exprime public orientarea ideologica homoseaxuala, si pentru ca vor sa-si satisfaca nestingheriti pofetele lor homoseaxuale, ATUNCI, noi, homosexualii americani, VA VOM PERSECUTA pe voi, crestinii ortodocsi RUSI, pentru ca voi in America sunteti LIBERI sa va practicati religia voastra Crestina Ortodoxa…”!

  Ceea ce insa DIFERENTIAZA net si sec cele doua categorii de ADEPTI din cele doua tari, respectiv homosexualii din Russia si crestinii ortodocsi din America, este VALOAREA PRINCIPIILOR in care cred cele doua categorii de adepti, respectiv PRINCIPIILE NOBILE si DEMNE DE PRETUIT ALE CRESTINISMULUI, care respecta DEMNITATEA FIINTEI UMANE si AL FAMILIEI, si respectiv princiile AMORALE ale ideologile homosexuale care nu isi au sorgintea IN NICI O MORALA religioasa si filosofie traditionala consacrata…

  Cred ca O MARE “PRIGOANA” A CRESTINILOR ORTODOCSI si a celor de alte confesiuni STA SA INCEAPA in USA, tocmai pentru ca homosexualismul A FOST RIDICAT IN AMERICA DE CATRE CONDUCEREA USA, la rangul de NOU “SIMBOL” al ideologiei de masa americane, si oricine ar indrazni SA CONTESTE acest “simbol” al “NOII” AMERICI, va trebui “sa plateasca” in vreun anumit fel…

  Dumnzeu sa aiba MILA de noi toti si de CRESTINII din America…!

 22. @ Admin
  S-ar putea ca o solidaritate a crestinilor pe plan international sa aiba efect. Nu ma gandesc la ecumenism, ci la apararea unor valori crestine de baza in fata asaltului ateist.

  Ma intreb de ce militantii pro-gay nu picheteaza ambasada Arabiei Saudite sau a Iranului, ca acolo cred ca ii condamna la moarte pe homosexuali. Cat de lasi sunt acesti activisti pro-gay! Au curaj numai cu crestinii, cu musulmanii nu se pun.

 23. @Hrisanti – Parintele Nicolae Steinhardt, citand pe cineva in Jurnalul Fericirii (scuze ca nu imi mai amintesc exact cumm era) spunea ceva de genul: nu suntem indreptatiti sa cerem guvernantilor sa instaureze raiul pe pamant, dar avem dreptul sa le cerem sa nu instaureze iadul pe pamant !

 24. @ tot Hrisanti. Eu am inteles foarte bine ce vrei sa spui.
  Dar daca este asa cum spui, atunci de ce Sf Constantin cel Mare s-a luptat (politioc si militar) pentru cruce, pentru Hristos ? ce era cu acea cruce pe cer si cu “in hoc signo vinces” ? Nu era mai crestin sa isi puna capul pe butuc si sa se lase martirizat ? dar toti imparatiiu bizantini ? De Sf Irina, imparateasa a Bizantului, am citit (sper sa nu gresesc si sa spun o prostie) ca a poruncit sa i se soata ochii propriului ei fiu, care era iconoclast. Dar lupta voievozilor nostri, cu Stefan in frunte, nu avea si o componenta religioasa, nu luptau si pentru cruce ? Si daca mergem pana in sec XX ajungem la Codreanu. Sau parintele calciu, de ce a protestat contra daramarii bisericilor de catre caeusescu, nu era mai “crestin” sa spuna “lumea asta e a diavolului, deci e normal ca Ceausescu sa darame bisericile” ? daca era sa faca in logica respectiva. Cred ca e o discutie lunga si nici eu nu am o parere pe deplin formata, dar cred ca adevarul este pe undeva pe la mijloc.
  Ceea ce ai scris imi aminteste de discutia starnita de afirmatia lui Ivan Karamazov intr-un articol, cand spunea “Biserica nu este o institutie dinn lumea aceasta” si fiecare a inteles altceva.

 25. Cata lasitate sa zici ca oamenii bisericii sa nu se implice in viata societatii. Dar ce… ei nu au voie… nu sunt oameni… Da inteleg sunt doar crestini si nu au voie sa se implice in nimic… oare asa se fie Dar cine ar trebui sa faca asta, oare cei din politica, reporterii, ziaristii? Nicidecum. Se pare ca sunt dresati sa accepte toate mizeriile inventate de altii, ba sa le mai si sustina.
  Poate ca este un pacat sa nu te implici in a opri raul. De unde ideea aceasta prosteasca de a sta degeaba si a nu stii ce se intampla in lume mai ales despre prigoana indreptata impotriva fratilor crestini ortodocsi. Eu m-am simtit solidar cu ei am inteles situatia in care se afla, dar ceea ce fac inseamna o marturisire si va insemna mult la judecata. Cine sustine sa nu reactionezi… oare nu niste dusmani ai vietii si ai adevarului. Ideea asta stupiuda si controversata de a separa biserica de stat este o inventie a satanistilor anticrestini din guvernul comunei din paris, preluata in continuare de urmasii lor francezi, precum si azi de politicieni si chiar de unii mai naivi care nu inteleg de ce au vrut aceasta separare. Si oare de ce a fost facuta, daca nu doar pentru a face biserica o cenusareasa care sa nu aiba acces la treburile politice adica la cele de care depinde bunastarea locuitorilor.
  Hrisanti de ce te miri ca vor unii sa schimbe societatea in bine, pentru a fi precum a voit Dumnezeu cand a cerut poporului israel sa aleaga binecuvantarea si nu blestemul. Oare nu cerem “vie imparatia Ta”.
  De ce sa nu ceri sa fie binele in lume. E mai bine sa impuna altii raul si aberatiile? Trebuie sa fii tare las si cam paralel cu situatia actuala mai ales ca este una premergatoare omului faradelegii. Un om al credintei ar trebui sa fie foarte interesat de aceste adevarate stiri mai ales ca apartin acestei perioade.
  Vedem ca raul capata o nota si mai dramatica, cine-si inchipuia ca se va protesta in fata unei catedrale in tara “drepturilor omului” si mai ales pentru ce scop. Imi amintesc ca o prorocie spunea ca va fi favorizat acest pacat ingrozitor impotriva firii in vremurile sfarsitului. E bine sa stim cum se manifesta cei care pregatesc inconstient sau nu o imparatie a faradelegii pe pamant.
  Ar trebui sa se spuna tare, parinti educati-va copii pentru ca ei sunt vizati in primul rand de toate aceste legi care vor indepartarea omului de Creatorul lui

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare