CERN, “particula lui Dumnezeu” si TEORIA BIG-BANG-ului primordial

4-07-2012 1 minut Sublinieri


Mai multi cercetatori de la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN) au participat la o conferinta de presa, unde au anuntat ca bosonul Higgs, supranumit “Particula lui Dumnezeu”, a fost descoperit.

UPDATE: Savantii de la Geneva au anuntat ca sunt aproape siguri ca au descoperit bosonul Higgs. Acestia au precizat totusi ca trebuie sa mai faca teste pentru a fi 100% siguri ca au gasit ceea ce cautau.

Anuntul a fost primit cu aplauze furtunoase. Profesorul Peter Higgs, cel care a prezis existenta acestui particul, a precizat ca nu se astepta ca aceasta descoperire sa aiba loc in timpul vietii sale.

Prima oara cand fizicienii au afirmat ca bosonul Higgs exista a fost in 1964. Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh si cel dupa care a fost numita particula, participa si el la conferinta de miercuri. Un VIDEO in care e explicat bosonul Higgs pe intelesul tuturor, aici.

In acest moment, cercetatorii sunt in proportie de 99.99% siguri ca particula a fost gasita. Acest lucru este cunoscut si sub denumirea de “nivelul patru sigma“. Conducerea de la CERN le-a cerut savantilor sa atinga “nivelul cinci sigma” ceea ce inseamna sa fie siguri in proportie de 99.99995% ca bosonul Higgs a fost descoperit.

Aflarea “particulei lui Dumnezeu” este considerata esentiala in descifrarea Universului.

Fizicienii sustin ca rolul ei este de a da masa particulelor care alcatuiesc atomii. Fara aceasta masa, particulele ar calatori prin cosmos cu viteza luminii, fara a fi capabile de a se uni pentru a forma atomi, care alcatuiesc tot ceea ce cunoastem din Univers, de la oameni la planete.

Rolul acceleratorului de particule de la Geneva este de a ciocni fascicule de protoni la viteza luminii, pentru a recrea conditiile care au existat cu o fractiune de secunda dupa Big Bang. Daca teoriile fizicienilor sunt corecte, cativa bosoni Higgs ar trebui sa fie creati in fiecare trilion de ciocniri, inainte de a se descompune rapid.

Aceasta descompunere ar urma sa lase in urma o “amprenta” care sa fie observata pe graficele cercetatorilor. Desi pana in prezent au fost avut loc peste 1.600 de trilioane de ciocniri, mai putin de 300 de potentiali bosoniHiggs au fost produsi. Acum, mai multe surse sustin ca doua echipe diferite de savanti, care au organizat separat experimente, au reusit sa descopere urme ale particulei.

Nota noastra:

Asadar, bosonul Higgs sau “particula lui Dumnezeu” este util si cautat inclusiv pentru a demonstra teoria Big-Bangului. Poate vor exista si alte consecinte concrete ale experimentelor, cu posibile efecte distructive (asa cum cercetarile inaintate ale lui Einstein au putut “ajuta” la crearea bombelor atomice). Teoria Big-Bangului este esentiala pentru scientistii atei care isi iau rol de preoti, parasind domeniul legitim al stiintei, transformand ipotezele de cercetare in dogme axiomatice si promovand asiduu teoria evolutionista.

Despre experimentele de la CERN, Big-Bang si scientismul gnostic, a se citi si:


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

45 Commentarii la “CERN, “particula lui Dumnezeu” si TEORIA BIG-BANG-ului primordial

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. E greu sa se vorbeasca despre o constiinta a materiei. Mai degraba rationalitate si interactiune rationala, dupa niste legi mai ample decat cele materiale brute, simpliste.
  Ideea unui Creator a toate poate fi desprinsa mult mai usor privind natura, care nu a putut aparea de la sine, ci creata de Cineva Care a pus totul cap la cap foarte minutuios. Spre exemplu, impartirea pe sexe dovedeste ca toate fiintele sunt concepute de un Creator, nu au aparut de la sine. Nu stiu cata aprofundare ar putea aduce cuantica in acest domeniu.
  Cert este pt crestini ca exista o impletire intre materie si duh. Dar cum poate fi cercetata aceasta delimitare cu mijloace strict materiale, stiintifice? Cel putin din articol se desprinde limpede ideea ca se merge pe o multime de speculatii (recrearea Big Bang…). Pt noi e stiintific sa afirmam ca exista o impletire intre materie si duh pe care o experiem, dar nu o explicam pt ca e mai presus de cuvant. O intelegem, dar nu in cuvinte savante.
  Materia a parut de la Cel Nematerial. Cum isi primeste calitatile materiale? Dumnezeu stie si e un fapt. Mai mult…

 2. @admin(3),

  Ai dreptate per total, daca stau sa ma gandesc mai bine. Aseara m-am grabit sa raspund, eram obosita si citisem comentariul doar pe diagonala.

  Nu ma gandeam la electronii pereche, ci la o altfel de legatura. Citisem ca experimentul se poate aplica mai multor particule (>2), dar e foarte probabil sa fi gresit eu (si mai spuneam ca vorbesti fara sa cunoasti).

  Referitor la masuratorile valabile pe Pamant si neaplicabile la distante mari in spatiu, ma gandeam la niste dispozitive speciale in care se fi creat anumite conditii – temperatura, presiune, non-gravitatie, camp electromag. si alti parametrii care ar fi imitat conditiile din spatiul extraplanetar – desi in sec. trecut, cand s-au elaborat acele teorii, stiinta nu era asa avansata ca acum, cu CERN-ul). Insa eu am luat de buna ce se scrie pe multe surse si lucrari de stiinta, ca ar exista experimente care au dovedit aceasta realitate a conexiunii intre particulele cuantice aflate la distanta mare intre ele (ma gandesc ca daca n-ar fi nu s-ar povesti…)

  In ceea ce priveste distantele mari si metoda extrapolarii, aceasta este tot o metoda matematica, dar e adevarat ca aplicata mult peste limitele confirmate empiric, poate duce la rezultate gresite. Insa de foarte multe ori stiinta a mers pe aceste modele ale extrapolarii, si multe s-au dovedit ulterior valide. Recunosc insa ca e hazardata o concluzie pentru distante foarte mari, de zeci de mii de ani lumina.

  Sinistra comparatia cu iepurii pusi la tocat si jetul de pasta de carne, o sa ma bantuiasca imaginea asta… 🙂

  Cat priveste perspectiva crestina a Creatiei a teroriilor cuantice, eu nu ma refeream atat la anumite invataturi ale Parintilor care ar fi confirmate de teoriile cuantice, ci la realitatea concreta. Adica, adevarul este unul singur si cine are intelepciune il poate descoperi oriunde in natura, caci Adevarul se releva pe el insusi in orice lucru, chiar si la scara microscopica. Dupa cum stim, Dumnezeu este Adevarul si El se regaseste in tot si in toate.

  Nu este de vina fizica cuantica ca unii au ajuns sa idolatrizeze universul sau sa aiba o intelegere impersonala a Creatorului, ci e vina lor, ca interpreteaza gresit fenomenele descoperite. Orice lucru poate fi interpretat corect daca te aflii in adevar si ai si ceva intelepciune, luminare dumnezeiasca. (Nu e cazul multora dintre noi insa 🙂 In concluzie, ma inclin si ma declar oficial depasita.

 3. Doamnelor şi domnilor,
  Majoritatea elitelor româneşti de clasă mondială confirmată
  sunt credincioşi declaraţi. Alegerea şi prezentarea lor în LISTA DE ONOARE
  a PREMIULUI ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ
  (http://www.premiulromanescpentruexcelenta.ro )
  prin voturile laureaţilor din 15 ediţii, aduce cinste Ţării şi slăveşte pe Dumnezeu.
  av.Ardeiaş Liviu

 4. Pingback: TEORIA CUANTICA SI DUMNEZEU. Implicatii asupra cosmologiei, corespondente cu teologia ortodoxa - Recomandari
 5. Pingback: BOSONUL HIGGS sau “particula lui Dumnezeu” INFIRMA TEORIA BIG BANG - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare