O, CE BUCURIE MARE! IISUS, BINE AI VENIT! (Colinde video (re)descoperite la NAȘTEREA DOMNULUI DIN 2019). “Lângă plânsul singur fără liniștire, vine Fiul dulce – șoaptă de iubire. Lângă dorul singur fără sărbătoare, Vine Fiul dulce – har și-mbrățișare…”

25-12-2019 54 secunde Sublinieri

Colindătorii din Bârsana conduși de pr. Marcel Oprișan, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare (2019)

***

Grupul psaltic TRONOS condus de parintele arhidiacon Mihail Buca – “IISUS, BINE-AI VENIT!” si concert de colinde decembrie 2019:

***

La căsuța unde-i neaua

versuri de TRAIAN DORZ

La căsuța unde-i neaua până-n tindă,
Vine Fiul dulce, singur, și colindă.

Leru-i, Doamne, ler, Eu cu drag din cer
Vin pe orice ger lângă cel stingher,
Leru-i, Doamne, ler…

Lângă geamul unde lampa nu se-aprinde
Vine Fiul dulce, singur, să colinde.

Lângă ușa unde nimeni nu se-oprește,
Vine Fiul dulce, singur, și grăiește.

Lângă vatra rece, unde nu-i o rază,
Vine Fiul dulce, singur, și Se-așază.

Lângă plânsul singur fără liniștire
Vine Fiul dulce – șoaptă de iubire.

Lângă dorul singur fără sărbătoare,
Vine Fiul dulce – har și-mbrățișare.

Leru-i, Doamne, ler, Eu cu drag din cer
Vin pe orice ger lângă cel stingher,
Leru-i, Doamne, ler…

Daţi drumul la Cer, dar… NU DAŢI DRUMUL CERULUI NICI DUPĂ CRĂCIUN! (Colinde cu MAICILE DE LA DIACONEŞTI, FIII PUTNEI şi grupul psaltic TRONOS)

CONCERTE SPECIALE DE COLINDE 2017: Grupurile psaltice TRONOS, SF. IOAN DAMASCHIN, BYZANTION, Coruri de maici din Moldova (VIDEO)

Hristos, Dumnezeul Cel marginalizat, născut în iesle și scos în afara cetății și marginalizații lumii. PREASFINȚITUL MACARIE DRĂGOI, EPISCOPUL COLINDĂTOR și COLINDĂTORII DE PE VALEA ȚIBLEȘULUI (video)

PS MACARIE NE COLINDA, DE DEPARTE… (VIDEO)/ Hristos vestit si celor marginalizati si dispretuiti/ In RELATIA CU TINERII este nevoie de SIMPLITATE si SINCERITATE

“Fie timpul rău sau bun… totuși vom ține Crăciunul” – ALTFEL DE COLINDE, in interpretari tulburatoare, memorabile: “Se-ntorc fiii la părinţi/ Şi părinţii la străbuni…” (VIDEO)

N-A MURIT COLINDUL NOSTRU…

….UN MIC DAR “de sub zapezi”: o GALBENA GUTUIE, cu dorul de a prelungi bucuria de A STA AGATATI, ca globul in brad, DE CRACIUN SI DE COPILARIE

Cele mai frumoase CONCERTE DE COLINDE si CANTARI BISERICESTI LA NASTEREA DOMNULUI (psaltice, corale, folk, populare)

COLINDATORII PREFERATI: Maicile de la Diaconesti si Camarzani, Formatia de muzica veche Anton Pann, Tudor Gheorghe, Paula Seling si Corul mimico-gestual Anghelos. SI INCA CEVA PENTRU (CEI CARE SE SIMT) COPII

MAICILE DE LA DIACONESTI SI PARINTELE AMFILOHIE – la Catedrala Sfantul Spiridon din Bucuresti, vestind Nasterea Domnului prin COLINDE si CUVANT DUHOVNICESC (video)

COLINDE deosebite cu corul feminin FILOMELOS din Onesti (VIDEO) – dar de Craciun pentru toate cititoarele si colaboratoarele noastre, cu drag

COLINDE cu grupul DATINA ROMÂNEASCĂ al Asociatiei TRADITIA ROMÂNEASCĂ

COLINDE VECHI ROMANESTI cu grupurile Anton Pann si Cetatea Veche (VIDEO, AUDIO)

COLINDELE NU SE INVECHESC… Corul de copii de la VALEA PLOPULUI si Grupul psaltic HOREVMA de la Man. Turnu

COLINDE cu grupurile psaltice Tronos, Stavros si Axis (VIDEO)

COLINDE cu grupul de muzica bizantina EVLOGHIA

Asta-i seara mare, seara de Ajun. PRAZNIC LUMINOS SA AVETI!

COLINDELE DURERII

MARTURII DESPRE CRACIUNUL DIN TEMNITELE COMUNISTE. “Niciodată un colind de Crăciun nu mi s-a părut mai aproape de cer”…/ Concertul de colinde “NAȘTEREA DIN NOU” – 2017 (Video)/ Copii africani din RWANDA colindand in românește/ CRĂCIUN NEFERICIT pentru copiii familiei Smicală

COLINDELE, POARTA RAIULUI – Mănăstirea OAȘA și OTS SIBIU (video). “Să ne lăsăm pătrunși de colinde, de conținutul lor, de viața din ele”

INTRE CRACIUNUL DE “ACASA” SI CEL EXILAT DE RAUTATEA IDEOLOGILOR GLOBALISTI. De la Tabara de la Manastirea Oasa (cu COLINDE VIDEO SI AUDIO) la asaltul mizantrop al stangii globaliste din SUA

Grigore Lese despre colinda traditionala, autentica. “ASTAZI NU COLINDA NIMENI. Nu colinda, nu postesc, numai rele savarsesc, suduieste fiecare, si cel bun, ca si cel mare” (video)

CHEMAREA INTOARCERII LA PURITATE – Dar muzical de Craciun: KATIE MELUA, o faimoasa si… delicata cantareata ORTODOXA, cantand ingereste, impreuna cu corul georgian GORI, inclusiv un colind romanesc (VIDEO)

HRISTOS SA SE NASCA DIN NOU SI IN VIETILE NOASTRE! (Poezii duhovnicesti si cantari psaltice la Nasterea lui Dumnezeu ca Om adevarat)


Categorii

COLINDE, Craciunul, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “O, CE BUCURIE MARE! IISUS, BINE AI VENIT! (Colinde video (re)descoperite la NAȘTEREA DOMNULUI DIN 2019). “Lângă plânsul singur fără liniștire, vine Fiul dulce – șoaptă de iubire. Lângă dorul singur fără sărbătoare, Vine Fiul dulce – har și-mbrățișare…”

  1. Am primit pe chat un apel la solidaritate…

    “De Boboteaza toata tara se roaga si trece numele Camelia , Mari, Mihail si Andreea la Sfanta Liturgie pe pomelnicul familiei.Treceti numele lor pe pomelnicul dumneavoastra la Sfanta Liturghie in toata tara.Preotii au spus.Sa fim milioane in rugaciune pentru ei.Nu se mananca pana la sfarsitul slujbei.”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare