“Scenariile” Comisiei Europene pentru ECONOMIA PLANETARA: controlul nasterilor, legalizarea EUTANASIEI, sistarea ajutoarelor familiale, CONTROLUL MASS-MEDIA

4-11-2012 3 minute Sublinieri

Bruxelles-ul a finanțat un studiu care anticipează „o economie planetară unică”  Pentru atingerea acestui ideal, Uniunea trebuie să controleze ritmul demografic în următoarele patru decenii • Rata natalității trebuie să scadă, iar sinuciderile asistate sau voluntare vor fi legalizate până în 2015

Amenințarea suprapopulării suscită de multă vreme, în rândurile liderilor și organizațiilor planetare care dețin puterea de decizie, dorința de a limita ritmurile demografice. Dacă până acum cei care ne vor mai puțini făceau strategii destinate să stopeze creșterea demografică în mod special în țări din „Lumea a Treia”, există semnale că acest lucru se urmărește și în Europa. Un studiu realizat în 2011 de Comisia Europeană și WWF (World Widelife Fund) prezintă măsuri draconice privind controlul populației în Europa pentru următorii 40 de ani.

Printre „măsurile” incluse în documentul intitulat Scenarii spre o Economie Planetară în Europa” apar controlul strict al nașterilor, legalizarea sinuciderilor asistate și voluntare și aplicarea unor taxe individuale asupra emisiilor de carbon, în statele europene. Autorii studiului vorbesc și despre importanța „controlului guvernelor asupra mijloacelor de informare” și a sistării ajutoarelor pentru familiile numeroase.

Autorii acestui studiu fac parte dintr-un think tank, finanțat de Comisia Europeană, numit “The One Planet Economy Network” (OPEN-EU). Rodul muncii lor a fost un text de zeci de pagini, cu scenarii „Spre o Economie Planetară Unică în Europa”, în care sunt anunțați pașii pe care UE trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge la o așa-numită „economie planetară unică”. În linii mari, documentul urmează cu sfințenie scenariile din “Agenda 21”, plan de acțiune, stabilit la Conferința ONU pentru Mediu, de la Rio de Janeiro, în anii ’90, care stabilește măsurile ce ar trebui luate la nivel global, național și local pentru protejarea planetei.

Apocaliptic pe ici, pe colo, studiul celor de la OPEN-EU are termeni de genul „sustenabilitate” și „matrice ecologică”, explicând pe larg cum se poate ajunge la o așa-zisă economie planetară unică. „Sunt patru narațiuni care furnizează viziuni alternative, nu neapărat ideale, ale tranziției spre o Economie Planetară Unică în Europa până în 2050; scenarii care prezintă fie o descriere a vieții în Europa anului 2050, fie a organizării politice necesare pentru susținerea tranziției către acest unic și comun punct de sosire, pe baza diverselor supoziții privind viitorul”.

Strategii pentru reducerea creșterii demografice

Scenariile proiectate în documentul finanțat de UE sunt care de care mai alarmante, iar ceea ce pare să îngrijoreze cel mai mult este ritmul demografic din Europa. Prin urmare, autorii recomandă Bruxelles-ului să recurgă la cele mai dure măsuri pentru a nu se ajunge, mai devreme decât gândim, la sfârșitul lumii. „UE trebuie să ia măsuri drastice pentru reducerea creșterii demografice, atât în Europa, cât mai ales în restul lumii, pentru a evita ca o creștere a cererii – într-un moment în care inovația tehnologică stagnează, iar resursele naturale (combustibili fosili și teren agricol) vor fi aproape epuizate – să ducă la o explozie a prețurilor. În unele țări europene speranța de viață este stabilă, în altele se reduce”, spun autorii studiului.

La capitolul „Demografie”, în studiul OPEN-EU se vorbește pe limba care place Bruxelles-ului, adică despre tăieri. „La începutul lui 2012, una dintre măsurile adoptate pentru controlul populației era de a reduce gradual, până la eliminarea completă, ajutoarele pentru familiile numeroase. Până în anul 2020, aceste ajutoare vor fi atribuite doar pentru familiile cu maximum doi copii”.

Banca Mondială și reproducerea umană

La câteva paragrafe mai jos este adus în discuție și numele Băncii Mondiale, despre care se spune că trebuie să joace un rol important în controlul demografic. “Banca Mondială este într-o poziție avantajoasă în a trata aceste argumente la cel mai înalt nivel politic în diverse state, nu doar la nivelul miniștrilor Sănătății, ci și la cel al miniștrilor de Finanțe și Planificare și Dezvoltare”. Autorii studiului sunt foarte convinși că acest organism financiar trebuie să aibă un cuvânt de spus în „realizarea programelor sanitare privind reproducerea umană, mai ales în state cu un nivel ridicat al natalității”. Pentru a fi mai convingător, este dat exemplul Nigerului, țară supusă unui control demografic riguros de către Banca Mondială.

Liber la sinucideri din 2015

Cei care visează la o „economie planetară unică” nu s-au gândit doar la controlul nașterilor, ci și la persoanele care vor să încheie mai repede socotelile cu viața. Așa că au prevăzut negru pe alb în studiul din 2011, că „în 2015, sinuciderea voluntară sau asistată va fi legalizată în toate țările UE”.

Statul va fi stăpân peste toate

Tot din cauza suprapopulării și a epuizării rapide a resurselor planetei, se va ajunge, spun autorii studiului, la o dramatică extindere a controlului guvernelor statelor UE. „În 2050, europenii vor fi obligați să adopte un stil de viață ecologist – de exemplu, să nu mai călătorească singuri, pe distanțe prea lungi, dacă nu este necesar. Călătoriile cu avionul vor fi devenit deja mult prea scumpe pentru majoritatea oamenilor. De aceea, statul va controla și influența masiv toate canalele posibile de educație, informare și marketing, pentru a răspândi acest mesaj privind adoptarea și modelarea percepției sustenabilității”. În documentul din 2011 se face un tablou la fel de sumbru al anului 2050, ca în “Agenda 21”, care arată astfel: „Majoritatea europenilor vor trăi în zone metropolitane dens populate, în cartiere rezidențiale compacte și foarte eficiente. În locuințe vor sta două sau trei persoane. Cartierele vor fi modeste, eficiente din punct de vedere energetic, controlate de senzori inteligenți, care vor permite statului să monitorizeze consumul și, dacă este nevoie, să taie furnizarea de energie electrică.

Câți vom fi în Europa peste 40 de ani

O analiză realizată în urmă cu doi ani în UE estima că populaţia din Europa va creşte de la 894 milioane în 2010, până la 910 milioane în 2020, dar până în 2050 va reveni la nivelul actual. Conform documentului, speranţa de viaţă este în creştere, ratele de fertilitate sunt în scădere, iar generaţiile născute în perioadele de maximă fertilitate sunt pe cale de a ieşi din activitate. De-a lungul ultimelor decenii, datele au indicat accelerarea îmbătrânirii populaţiei, ridicând astfel semnale de alarmă privind consecinţele acestui proces. Speranţa de viaţă este în creştere, ratele de fertilitate sunt în scădere, iar generaţiile născute în perioadele de maximă fertilitate sunt pe cale de a ieşi din activitate, urmând să mărească, în viitorul apropiat, numărul pensionarilor.

Luciana Pop

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la ““Scenariile” Comisiei Europene pentru ECONOMIA PLANETARA: controlul nasterilor, legalizarea EUTANASIEI, sistarea ajutoarelor familiale, CONTROLUL MASS-MEDIA

 1. Deci razboi vietii, pe fata. Cine sunt ei ca sa controleze viata? Duhul Sfant da viata si ei o iau! Duhul Sfant va mai ramane pe acest pamant udat cu sange?

 2. Hm, stupid think tank. Rezulta in mod clar ca viitorul lumii apartine celor credinciosi si iubitori ai vietii. Doar acestia vor trai in copiii, nepotii si stranepotii lor; pentru restul, stirpea li se va stinge.

 3. Cresterea populatiei Europei este prin pakistanezi, turci si alte natii mai fertile, pentru ca deja europenii au mari probleme de infertilitate, pe langa lupta acerba de suprimare a vietii de atatia ani! S-a ajuns ca in Canada ca singura crestere a populatiei sa fie datorata imigrantilor din Asia si Africa, in timp ce populatia alba de auto distruge. Atatia tineri in jur de 30 de ani inca dezorientati si carieristi, fara dorinta de a intemeia o familie. Doamne iarta-ne si nu ne lasa!

 4. 1. “O analiză realizată în urmă cu doi ani în UE estima că populaţia din Europa va creşte de la 894 milioane în 2010, până la 910 milioane în 2020, dar până în 2050 va reveni la nivelul actual.”

  “Au 1er janvier 2012, la population de l’Union européenne (UE) est de 503,7 millions d’habitants1. Elle se classe derrière la Chine (1340 millions) et l’Inde (1210 millions) mais devant les États-Unis (310 millions)”

  (http://fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9mographie_de_l%27Union_europ%C3%A9enne)

  2. “„UE trebuie să ia măsuri drastice pentru reducerea creșterii demografice, atât în Europa, cât mai ales în restul lumii..”

  a) “14.5.1. en élaborant des politiques pour aider les parents à élever leurs enfants, en prenant notamment des mesures financières et fiscales;

  b) 15.1. à aider les Etats membres et les autres parties prenantes à promouvoir le vieillissement actif et à leur faire prendre conscience de la nécessité de mobiliser pleinement le potentiel d’une population vieillissante et de contribuer à combattre la discrimination fondée sur l’âge, qu’elle s’exerce à l’égard des femmes ou des hommes;

  (http://assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewHTML.asp?FileId=18070&Language=FR)

 5. Sărmanul om…, care are pe Dumnezeu de Tată şi care poartă în sine ( înlăuntrul său) împarăţia, comoara viului,infinitul fericirii divine, şansa desăvârşirii în şi prin Dumnezeu, ce a ajuns să creadă şi să facă, refuzând dumnezeirea, pe baza “deşteptăciunii” sale.
  Statul de drept (omenesc)= statul satanic.
  Ce tintă şi -a fixat, şi ce-i hotărât să ofere: Practică împotriva firii garantată şi ocrotită de lege, dezmăţ fără limite promovat prin media, facut public, cultivat prin şcoală, televiziune şi internet, uciderea rodului legaturii “iubirii”, prin toate mijloacele, sinucidere garantată de lege şi înfăptuită de cei ce au făcut şi fac jurământul Hipocrate, etc, etc.
  Ce este pro viaţă, ce este uman şi omenesc, ce este curat, ce este sfânt în acestea?
  Iată soluţiile mintoşeniei omeneşti. Soluţii ce…, vor salva viaţa, vor salva planeta de la distrugerea (provocată chiar de om).
  Nici o soluţie propusă de Dumnezeu. Nici un apel la divinitate, la sfânt, la abstinenţă (în locul uciderii pruncilor, programării familiale), la valorile divine ale sufletui omenesc.Totul este satanic. Totul se bazează pe om şi pe ce a învăţat, (făra Dumnezeu), să facă.
  Neputinţa tună, şi mândria urlă. Ce poate mai mult decât, să ucidă şi să se desfete în spurcăciune?
  Făra Dumnezeu se ajunge la satanic, la spurcăciune, la ucidere, la moarte (în toate variantele ei). Fară Dumnezeu pierim de foame şi de spurcăciune.
  Dumnezeu a hrănit (ca omul, să vadă, sa audă să ştie) în pustiu, poporul lui Israel cu hrană cerească (ZILNIC, că ce se aduna pe a doua zi se strica), hrană ce nu produce gunoaie, nu suţine pofte murdare, nu îngâmfă, nu îmbolnăveşte nu ucide, nu dezbină.
  Dar omul nu-Lcrede şi nu-L acceptă pe Dumnezeu, că astfel se smereşte, nu se mai laudă pe sine, (prin descoperirile sale, prin creaţiile sale , prin poftele sufletului său), şi va fi lăsat la mintea sa.

 6. Cred ca-i foarte adevarat ce spun aici Sanziana, svm si Nicolae mirean. Despre marota suprapopularii vorbea deja Huxley acum cateva zeci de ani, tragand si concluzia ca aceasta criza (pe atunci viitoare) a suprapopularii va fi combatuta prin mijloace eugenice de catre regimuri autoritare (caci, nu-i asa, criza nu poate fi combatuta eficient decat prin masuri ferme..a se citi autoritare). E foarte adevarat ca tinerii sunt responsabili pentru vietile lor si ar trebui sa se trezeasca, dar nu cred ca degringolada lor este intamplatoare. Cred ca unul dintre pericolele foarte mari este modificarea tiparelor de gandire in linie cu societatea moderna, in asa masura incat multi ajung la o invartosare si o inghetare a inimii, de nu mai isi dau seama de grozavia pacatelor. Iar, in functie de parcursul profesional ales, spalarea pe creier e mai puternica sau mai slaba. Exista domenii in care presiunea asupra celor credinciosi este (probabil, caci nu e cazul meu) imensa – ma gandesc la sectorul bancar, specializari in domenii de inalta tehnologie, stiinte naturale, stiinte politice, filosofie etc. – fiind supusi oprobriului intregii comunitati stiintifice. Ce sa mai vorbim de cei ce nu au beneficiat de educatie religioasa si singurul ajutor le e constiinta (daca nu e si ea, saraca, pervertita). Si asa, oameni care altfel par buni si simpatici, ar traversa si batranicile strada, propun fara sa clipeasca politici de exterminare de parca ar vorbi de productivitatea fermelor de pasari. Sunt cateva documentare bune care incearca sa treaca dincolo de aparente in cateva domenii interesante (imi cer iertare, sunt in franceza si engleza, in caz ca e nevoie, as putea incerca sa extrag unele idei in romana)

  http://www.youtube.com/watch?v=mYrkLwLTrIg

  http://www.youtube.com/watch?v=hZfAupXh9Bg&feature=my_liked_videos&list=LLpRiRoUIoyCQUsrJjl8pNrw

  http://www.youtube.com/watch?v=L8xP6OJVRvY

  Este probabil aceeasi “mintosenie” de care vorbea si fratele Nicolae. Credem in tehnologie, in progres, in evolutie, in puterea omului (caci suna inaltator). Nu mai vorbesc de cei de rea credinta, dar acum si cei care cred ca fac binele infaptuiesc raul, caci se bazeaza pe iluzia atotputerniciei ratiunii umane (pentru credincios, idolatria e, aici, evidenta). In occident, oamenii deja nu mai au reperul credintei, dar mai sunt unii ce reactioneaza pe baza bunului simt. In Romania avem sansa ca nu s-au rupt legaturile cu credinta si traditia ortodoxa, dar vacarmul public face ca oamenii, suprasaturati si dezamagiti, sa nu mai reactioneze la stimuli mai fini, cum este si aceasta schimbare subtila de paradigma. Si asa ajungem sa ne concentram pe cariere, sa nu mai credem in familie si sa-l uram pe Dumnezeu (atunci cand nu ne e complet indiferent), fara sa ne fie prea clar de ce, purtati de valul lumii.

  Asta nu trebuie sa ne dezarmeze sau sa ne faca sa-i uram pe cei care gandesc astfel, ci sa ne rugam pentru ei, dar si sa combatem modul schizoid in care vad lumea. Cred ca in Romania inca exista masa critica pentru mentinerea unor repere crestine in societate (inclusiv legislatie), dar pe masura ce avansam efortul necesar va fi din ce in ce mai mare

  PS m-a surprins sa vad la un prieten cu care ma vad rar ca dorea sa se intoarca cat mai curand in tara, traiand (ca si mine) sentimentul ca riscam sa fim printre primii urgisiti atunci cand spirala spre sfarsit se va accelera (in conditiile in care oricum am da-o nu avem cum sa ne bucuram de o conducere luminata a tarii in viitorul apropiat, dar fara a fi asta singura cauza). De va fi sau de nu va fi asa, Dumnezeu stie, dar noi sa ne intarim sa salvam comoara scumpa pe care am mostenit-o (multumiri adminilor pentru tot efortul depus, care e de mare folos!). Doamne, ajuta!

 7. “Statul de drept (omenesc)= statul satanic” ..?? , nu e totusi cam mult ?

  Fara STAT am avea o entropie sociala necontrolata, oarecum modelul catre care se indreapta Romania. UN stat de Ne-drept, din care abia am naparlit acu ceva vreme, iarasi nu cred ca e o bucurie pentru careva.

  “Cred ca in Romania inca exista masa critica pentru mentinerea unor repere crestine in societate ”
  Masa asta e disperarea acutizata pana la os si lipsa oricarei perspective omenesti de a iesi din marasm. Ea e totusi un resort launtric grozav, de unde se vede ca si criza prin care Dumnezeu ne lasa a trece are rosturile ei

 8. @ c2

  Stăpânirile sunt de la Dumnezeu, spune sfântul apostol Pavel.
  Da, este cam mult ce am spus şi este bună intervenţia frăţiei tale, care cheamă la echilibru. Statul trebuie să existe (oricum ar fi el). Dacă este satanic, (mai mult sau mai puţin), o spun faptele, acţiunile şi planurile sale, (care m’au şi determinat să spun ce am spus şi cred că nu am greşit foarte mult).
  Şi demonii sunt creaţia lui Dumnezeu (căzută prin mândrie) şi nu e cazul să explic ce fac, şi ce urmăresc, că o ştim cu toţii. Ei bine, demonii au îngăduinţă de la Dumnezeu să ispitească şi să lupte neamul omenesc, (sub controlul divin, desigur, ptr. că de ar fi liberi să facă ce vor şi ce pot ne putem imagina ce ar fi).
  Sfinţii părinţi au spus însă răspicat : “Ridică ispita şi nimeni nu se va mântui”.
  Şi statul socot că este asemeni. Este raul de care avem nevoie şi de care nu ne putem lipsi. Să nu uităm că românul a spus demult, că : “tot rău-i spre bine”.
  Statul, chiar de înaintează din rău în mai rău, înaintează nu la întâmplare, ci tot sub contolul divin.
  Statul “nu în zadar poartă sabia”. “El este împlinitorul mâniei lui Dumnezeu, aupra celui ce săvârşeşte răul” (am redat din memorie spusa sf. ap.Pavel).
  Statul înaintează în rău proporţional cu înaintarea generală în rău. El temperează extremele şi ţine măsura. Răul lui este rodul păcatelor noastre, a tuturor, iar ritmul înaintării în rău este dat de generalizarea patimilor, (de adâncimea şi intensitatea trăirii lor în mase).
  Statul de drept nu poate fi drept încălcând dreptatea lui Dumnezeu şi Adevărul Lui.
  Nu-mi doresc să se inerpreteze spusa mea (din primul comentariu), ca îndemn la destabilizarea statului, la nesupunere ori cumva chiar mai mult, ci doar la o cât mai ortodoxă înţelegere şi interpretare a ceia ce trăim şi dorim să îmlplinim ca oameni, in noi înşine, în familie, în biserică şi în societate, în condiţiile, timpului nostru, spunând lucrurilor pe nume,când este de nevoie şi de folos, bazaţi (macar) pe o minimă cunoaştere a credinţei (şi a faptelor), cu curaj responsabil, cu convingerea că nu suntem cineva sau ceva, că chiar şi foarte bine legitimaţi, îndreptăţiţi, intenţionaţi şi justificaţi…, putem uşor şi oricând, greşi. Mulţumesc pentru atenţionare. Iertare pentru îndrăzneală.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare